Soğutma tavsiyeleri
Faydalı tavsiyeler:
• Et (her türlü): polietilen torbalara koyun ve
sebze çekmecesinin üstündeki cam rafa
yerleştirin.
• Güvenlik açısından, bu şekilde sadece bir
veya iki gün muhafaza edin.
• Pişmiş yiyecekler, soğuk yemekler, vb.:
bunlar, ağzı kapalı olmak suretiyle
herhangi bir rafa yerleştirilebilir.
• Meyve ve sebzeler: bunlar iyice
temizlenmeli ve temin edilmiş özel
çekmecelere yerleştirilmelidir.
• Tereyağı ve peynir: bunlar, içine havanın
mümkün olduğunca girmemesi için özel
hava geçirmez kaplara konulmalı veya
alüminyum folyoya sarılmalı ya da
polietilen torbalara konulmalıdır.
• Şişeler: bunlar, kapakla kapatılmalıdır ve
kapakta bulunan şişe bölmesinde ya da
(varsa) cihazın içindeki şişe rafında
muhafaza edilmelidir.
• Muzlar, patatesler, soğanlar ve
sarımsaklar (paketli değilse), buzdolabına
konulmamalıdır.
Dondurma tavsiyeleri
Birçok dondurma işleminde size yardımcı
olacak bazı önemli tavsiyeler aşağıda
verilmektedir:
• 24 saatte dondurulabilecek maksimum
yiyecek miktarı, bilgi etiketinde
belirtilmektedir;
• dondurma işlemi 24 saat sürer. Bu süre
boyunca, dondurulmak üzere başka bir
yiyecek konulmamalıdır;
• sadece birinci kalite, taze ve iyi
temizlenmiş yiyecekleri dondurun;
• hızlı ve tamamen donmasını ve buzu
eridikten sonra sadece tüketilecek
miktarda tüketilebilmesini sağlamak için
yiyecekleri küçük porsiyonlara bölün;
• yiyecekleri alüminyum folyoya veya
polietilene sarın ve bu yaptığınız paketin
hava geçirmez olduğundan emin olun;
• taze veya donmamış yiyeceklerin önceden
donmuş yiyeceklere temas etmesine,
önceden donmuş yiyeceklerdeki
sıcaklıkların artmasına neden olacağı için
izin vermeyin;
• yağsız yiyecekler yağlı yiyeceklere oranla
daha iyi ve daha uzun süre saklanabilir;
tuz, yiyeceklerin saklama ömrünü kısaltır;
• eğer buzlar dondurucu bölmesinden
çıkarıldıktan hemen sonra tüketilirse, ciltte
soğuk yanıklarına neden olabilir;
• yiyeceklerin muhafaza sürelerini kontrol
edebilmek amacıyla, her bir yiyecek
paketinin üzerine dondurucuya konulma
tarihini yazmanız tavsiye edilir.
Donmuş yiyeceklerin muhafazasıyla
ilgili tavsiyeler
Bu cihazdan en iyi performansı elde etmek
için, aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz:
• piyasada donmuş halde satılan
yiyeceklerin satıcı tarafından uygun şekilde
muhafaza edilmiş olduğundan emin olun;
• donmuş yiyeceklerin, yiyeceğin satıldığı
mağazadan dondurucunuza mümkün olan
en kısa sürede aktarılmasını sağlayın;
• cihazın kapısını çok sık açmayın veya
gerektiğinden fazla açık bırakmayın;
• buz çözme işlemi uygulandığında,
yiyecekler hızla bozulabilir ve tekrar
dondurulamaz;
• yiyecek üreticisinin belirttiği muhafaza
sürelerini aşmayın.
Bakım ve temizlik
UYARI!
Güvenlik bölümlerine bakın.
Periyodik temizlik
DİKKAT!
Kabinin içerisindeki boruları ve/
veya kabloları çekmeyin,
oynatmayın veya zarar vermeyin.
www.zanussi.com 7