10
FAYDALI İPUÇLARI
PİŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, herhangi bir yiyecek için kullanılması en
uygun işlevler belirtilmiştir�
Pişirme süreleri, (gerektiğinde) ön ısıtma aşaması
hariç, yemeğin fırında pişirilme çevrimini belirtir�
Ayarlar ve pişirme süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değişir�
Yiyeceği, daima belirtilen minimum pişirme süresi
kadar pişirin ve yiyeceğin iyice piştiğini kontrol edin�
En iyi sonuçlar için, aksesuar seçimi yaparken pişirme
tablosundaki önerileri dikkatlice uygulayın�
MİKRODALGA İLE PİŞİRME İPUÇLARI
Mikrodalgalar, yemeğin içine sınırlı bir derinlikte nüfuz
edebilir;
dolayısıyla çok sayıda parçayı aynı anda pişirirken,
yiyecekleri aralarında mümkün olduğunca boşluk
kalacak şekilde yerleştirmelisiniz�
Daha küçük parçalar, daha büyük parçalara göre daha
hızlı pişer: Eşit pişirmek için yiyeceği eşit büyüklükte
parçalara kesin�
Mikrodalga ile pişirme sırasında nem buharlaşır:
Mikrodalgaya dayanıklı kap kullanılması, nem kaybını
azaltmaya yardımcı olur�
Yemeği mikrodalgadan çıkardığınızda, çoğunlukla
sonrasında bir süre daha pişirmeye devam edecektir�
Dolayısıyla pişirme çevrimi tamamlandığında daima
birkaç dakika beklemenizi öneriyoruz�
Dış kenarlardaki daha iyi pişen kısımları ortaya,
ortadakileri de dışa doğru getireceğinden,
mikrodalgada pişirme sırasında yemeği karıştırmak iyi
bir fikirdir�
İnce parçalar halindeki etleri birbirlerinin üzerine
koyun� Köfte ve sosis gibi daha kalın etler, yan yana
dizilmelidir�
STREÇ FİLM VE AMBALAJ
Yiyecek paketlerini mikrodalga ile pişirmek üzere fırına
yerleştirmeden önce kağıt veya plastik paketlerdeki
ambalaj bağlarını çıkarın�
Paketin pişirme sırasında oluşacak buhar nedeniyle
patlamasını önlemek ve basıncı hafifletmek için,
plastik film çizilmeli veya bir çatalla delinmelidir�
SIVILAR
Sıvılar, gözle görülür bir şekilde kabarcıklanmadan,
kaynama noktasından fazla ısınabilir�
Bu, sıcak sıvıların aniden taşmasına yol açabilir�
Bu olasılığı önlemek için:
� Dar boyunlu kapları kullanmaktan kaçının�
� Kabı mikrodalga fırına koymadan önce sıvıyı bir çay
kaşığıyla karıştırın ve çay kaşığını kabın içerisinde
bırakın�
� Isıttıktan sonra, kabı dikkatli bir şekilde mikrodalga
fırından çıkarmadan önce tekrar karıştırın�
DONDURULMUŞ GIDA
En iyi sonuç için, yiyeceklerin buzunun doğrudan
döner cam tepsi üzerinde çözdürülmesini tavsiye
ediyoruz� Gerekirse hafif, mikrodalga kullanımına
uygun plastik bir kap da kullanabilirsiniz�
Kaynatılmış yiyecekler, türlüler ve et bazlı soslar buz
çözme işlemi sırasında ara sıra karıştırılırsa daha kısa
sürede çözülür�
Buzu çözülmeye başladığında yiyecekleri ayırın:
ayrılan kısımların buzu daha hızlı çözülecektir�
BEBEK MAMALARI
Biberonları ve kavanozlardaki bebek mamalarını
ısıtırken, bebeğinize vermeden önce daima çalkalayın
ve sıcaklığını kontrol edin�
Bu şekilde, ısı eşit şekilde dağılacak ve bebeğin
haşlanma veya yanma riski önlenecektir�
Isıtmadan önce kapağı ve biberon emziğini
çıkardığınızdan emin olun�
ET VE BALIK
Etin veya balığın iç kısmının yumuşak ve sulu
kalmasını sağlarken yüzeyi hızlıca mükemmel bir
şekilde esmerleştirmek için, “Izgara + MD” işlevinin
kullanılmasını öneriyoruz� En iyi sonuçlar için,
mikrodalga gücünü 160 ile 350 W arasında ayarlayın�