80
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
Ölçüm kabı, spatula ve buhar sepetini ılık, sabunlu suda yıkayın, durulayın ve kurutun. Cihazın dış
yüzeylerini temiz, nemli bir bezle silin.
HAZIRLAMA
1. Cihazı sabit, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine yerleştirin.
2. Cihazı perdelerin, raarın, dolapların veya çıkan buhardan zarar görebilecek herhangi bir şeyin
yakınına veya altına koymayın.
3. Kaseyi tutmak için fırın eldivenleri (veya bir bez) ve pişirme sonrasında üzerine koymak için ısıya
dayanıklı bir mat veya yemek tabağı kullanın.
4. Kaseyi tencerenin içine yerleştirin.
PİŞİRME
1. Pirinci kaseye koymak için ölçüm kabını kullanın. Ölçüm kabını, tepeleme değil, silme olacak şekilde
doldurun (Şekil A).
2. Kaseyi, pirinç için kullanılan ncan sayısına karşılık gelen sayıda suyla doldurun.
3. Kasenin tabanının ısıtma devreleri ile tam temas etmesini sağlamak için, kaseyi her iki yönde bir
çeyrek tur kadar döndürün.
4. Kapağı kapatın ve bir tıklama sesi duyuncaya dek aşağı bastırın. Pişirme sırasında her zaman kapağı
kapalı ve mandalı takılmış durumda tutun.
5. Fişi prize takın. On/o (açık/kapalı) düğmesini I konumuna getirin. Düğmeyi AŞAĞI pozisyona getirin.
O lambası yanacaktır.
6. Pirinçler piştiğinde, düğme KEEP WARM (SICAK TUTMA) pozisyonuna geçecektir. O lambası sönecek
ve N lambası yanacaktır.
7. Pilavın demlenmesi için yaklaşık 10 dakika bekleyin, sonra pişiriciyi kapatın ve şini elektrik prizinden
çekin.
8. Kapağı açmak için kapak bırakma düğmesine basın. Çıkan buhara dikkat edin ve korunmak için bir
fırın eldiveni veya benzer bir koruyucu kullanın.
9. Kaseyi yukarı kaldırarak çıkarın ve ısıya dayanıklı bir mat veya yemek tabağının üzerine koyun.
10. Pilavı çevirmek ve karıştırmak ve tüm buharın çıkmasını sağlamak için spatulayı kullanın.
• Bazen, kase ile temas eden pirinçler bir kabuk tabakası oluşturabilir.
• Bunu tercih etmiyorsanız, pilavı servis yaptıktan sonra bu kabuk tabakasını bir spatula ile
temizleyebilirsiniz.
EK MALZEMELER
• Herhangi bir ek malzeme ilave edecekseniz (kuru üzüm, meyve, ceviz-fındık, vb.), emecekleri su
miktarını tela etmek için pirinç miktarını azaltmalısınız.
• Kuru üzüm ve kurutulmuş meyveler pirinç kadar su emecektir, bu nedenle onları da pirinçle birlikte
ölçme kabına koyun.
• Ceviz-fındık türü kuruyemişler genelde çok su emmediklerinden, onları pirinci ölçtükten sonra
normal şekilde ekleyebilirsiniz.
TENCEREYİ BİR BUHAR MAKİNESİ OLARAK KULLANMA
1. Kaseye 400 ml soğuk su ekleyin.
2. Sepeti kasenin üzerine yerleştirin ve yiyecekleri sepetin içine koyun.
3. Yiyeceğin eşit oranda pişmesi için, tüm yiyecek parçalarını aşağı yukarı aynı boyutta kesin.
4. Taze fasulye, bezelye gibi kırılabilecek veya suya dağılabilecek yiyecekleri alüminyum folyoyla sararak
paketleyin.
5. Paketi çıkarırken dikkatli olun – fırın eldivenleri giyin ve plastik maşa/kaşık kullanın.