30
Türkçe
Ürünlerimiz kalite, kullan∂m ve tasar∂mda en yüksek
standartlara ulaµabilmek için üretilmiµtir. Yeni Braun
cihazınızdan memnun kalacaπınızı umarız.
Uyarı
Kullanmadan önce lütfen bu kullanma talimatını
dikkatlice ve eksiksiz okuyunuz.
• El blenderinizin bıçaπı çok keskindir!
• Cihazı kullanmanız sona erdiπinde, parçalarını
çıkarıp takarken, temizlerken ve muhafaza ederken
daima fiµten çekiniz.
• Cihazı çocukların eriµebileceπi yerlerden uzak
tutunuz.
• Motor kısmını ve çırpıcı diµli kutusu akan
suyun altında tutmayınız ve asla suyun içinde
temizlemeyiniz.
• Braun elektrikli aletleri en uygun güvenlik
standartlarına göre imal edilmiµtir. Elektrikli aletler
ile ilgili her türlü tamirat ve deπiµtirme iµlemi
mutlaka yetkili teknik servis personeli tarafından
yapılmalıdır. Yanlıµ ve kalitesiz onarımlar, kazalara
veya kullanıcının yaralanmasına sebep olabilir.
• Kullanmadan önce, µebeke cereyan geriliminin,
cihazın altında yazılı olan voltaj ile uygunluπunu
kontrol ediniz.
• Bu cihaz normal ev kullanım µartlarına uygun
olarak imal edilmiµtir.
• ∑µlem kab∂ ve doπrama kasesi/sürahisi (c) mikro
dalga f∂r∂nda kullan∂m için uygun deπildir.
Tanımlama
Motor kısmı
Deπiµebilir hız ayarı için açma/kapama anahtarı
Turbo hız için açma/kapama anahtarı
Çalıµan parçaları çıkarma düπmesi
Deπiµken hız ayarlayıcı
Blender µaftı
Duvar tutucu
Hava geçirmez kapaklı ölçüm kabı
Çırpıcı diµli kutusu
Çırpıcı
«HC» doπray∂c∂
«BC» doπray∂c∂
«BC» doπray∂c∂ için buz k∂rma parças∂
Hızı ayarı
Açma/kapama anahtarını aktif hale getirdiπiniz
zaman iµlem hızı, deπiµken hız ayarlayıcının
durumuna göre belirlenir. Hız ayarı yükseltildikçe,
doπrayıcı daha hızlanır.
Maksimum hız için turbo anahtarına basınız.
Ayrıca, turbo anahtarını, deπiµken hız ayarlayıcıyı
deπiµtirmeden anlık hız deπiµimleri için kullana-
bilirsiniz.
Uygulamaya göre, tavsiye edilen hız ayarları:
El blenderi 1…turbo
Doπrayıcı 1…turbo
Çırpıcı 3…9
El blenderinizi nasıl çalıµtıracaksınız
El blenderiniz çorba, mayonez ve bebek maması
hazırlamak, sos, içki ve milkshake yapmak için son
derece uygundur.
1. Motor kısmını blender µaftına kilitlenene
kadar oturtunuz.
2. El blenderinizi, çalıµtırmadan önce, iµlem
yapacaπınız kaba koyunuz, daha sonra açma/
kapama anahtarına veya turbo anahtarına
basarak çalıµtırınız.
3. Kullandıktan sonra blender µaftını çıkarmak için,
düπmelere basarak çekiniz.
El blenderinizi ölçme kabında veya herhangi bir
diπer kap içinde kullanabilirsiniz. Piµirme esnasında
tencere içerisinde direkt karıµtırma yapmak isterseniz,
el blenderinizin ısıdan etkilenmemesi için öncelikle
tencerenizi ocaktan indiriniz.
Çırpıcınızı nasıl çalıµtıracaksınız
Çırpıcınızı sadece krema, yumurta çırpmak, kek
hamuru ve hazır tatlıları karıµtırmak için kullanınız.
1. Çırpıcıyı , çırpıcı diµli kutusu , içine
yerleµtiriniz ve motor kısmını , diµli kutusunun
içine kilitlenene kadar oturtunuz.
2. Çırpıc∂yı iµlem yapacaπınız kaba koyunuz ve
çalıµtırmak için anahtarına basınız.
3. Çırpıcıyı çıkartmak için, düπmelere , basınız ve
çırpıcıyı diµli kutusundan çekerek çıkartınız. Daha
sonra çırpıcıy∂ diµli kutusundan çekip ç∂kart∂nız.
En iyi sonuca ulaµmak için:
• Ölçüm kab∂ yerine daha geniµ bir iµlem kab∂
kullan∂n∂z.
• Düµük h∂z ayar∂ ile baµlay∂n∂z.
• Ç∂rp∂c∂y∂ saat yönünde, hafif eπik µekilde hareket
ettiriniz.
• En fazla 400 ml. ye kadar krema çırpınız
(minimum %30 yaπ içeren, 4 – 8 °C).
• En fazla 4 yumurta beyazı çırpınız.
Doπray∂c∂ ataçman(lar∂n∂)∂n∂ nas∂l
çal∂µt∂racaks∂n∂z
«HC» doπray∂c∂ «BC» doπray∂c∂
(a) Doπray∂c∂ diµli (a) Doπray∂c∂ diµli
kutusu kutusu
(b) B∂çak (b) B∂çak
(c) Doπrama kasesi (c) Sürahi
(d) Kaymaz (d) Kaymaz
taban/kapak taban/kapak
(e) Buz buçaπ∂
(f) Buz k∂rma parças∂
Hem «HC» hem de «BC» doπray∂c∂lar, et, peynir,
soπan, yeµillik, sar∂msak, havuç, ceviz, badem, kuru
meyve v.s. doπramak için son derece uygundur.
Sert yiyecekleri (sert peynir gibi) doπramak için turbo
anahtar∂n∂ kullan∂n∂z.
Önemli Not:
Hindistan cevizi, kahve çekirdeπi, tah∂l gibi aµ∂r∂ sert
yiyecekleri parçalamak için kullanmay∂n∂z.
«HC» doπray∂c∂y∂ az miktarlardaki yiyecekler için
kullan∂n. Özellikle yeµillik ve biber doπramak için
uygundur.
«BC» doπray∂c∂y∂ fazla miktarlardaki yiyecekler için ve
parmezan peyniri ve çukulata gibi sert yiyecekler için
kullan∂n.
Buna ilave olarak, «BC» doπray∂c∂y∂, milkshake
yapmak, içki, püre ve yumuµak hamur haz∂rlamak,
buz k∂rmak gibi çeµitli iµlemler için de kullanabilirsiniz.
Doπramadan önce ...
• et, peynir, soπan, sar∂msak, havuç ve biberleri
parçalara ay∂r∂n∂z (kullanma k∂lavuzunun 5 sayfa-
s∂na bak∂n∂z)
• yeµilliklerin saplar∂n∂ ve kuruyemiµlerin kabuklar∂n∂
ay∂r∂n∂z
• kemikleri, k∂k∂rdaklar∂ ve sinirleri etten ay∂r∂n∂z.
En iyi sonuca ulaµmak için lütfen kullanma
k∂lavuzunda önerilen h∂z ayar∂na bak∂n.
Doπrama iµlemi
(Sayfada A resim bölümüne bak∂n∂z 4)
1. Plastik k∂l∂f∂ b∂çaktan (b) dikkatlice ç∂kar∂n∂z.
UYARI: Doπray∂c∂n∂z∂n b∂çaπ∂ çok keskindir !
B∂çaπ∂ her zaman üst plastik k∂sm∂ndan tutunuz.
2. B∂çaπ∂ doπray∂c∂ kab∂n∂n ortas∂ndaki mile
yerleµtiriniz (c) ve kilitlenene kadar bast∂r∂n∂z.
«HC» doπray∂c∂: b∂çaπ∂ aµaπ∂ doπru bast∂r∂n ve
kilitlemek için 90° çevirin. Doπrama kab∂n∂ her
zaman kaymayan taban (d) üzerine koyunuz.
3. Yiyecekleri doπrama kasesine/sürahisine
koyunuz.
4. Diµli kutusunu (a) doπrama kab∂na/sürahisine
koyunuz.
A I
H
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
B
E
C
A F
B C
D
J I
A
B
D
H
C
4191332_P6-44 Seite 30 Donnerstag, 10. März 2005 11:10 11