Russell Hobbs 27080-56 Kullanım kılavuzu

  • Merhaba, ben bu doküman hakkında size yardımcı olmak için buradayım. Dokümanı okudum ve Russell Hobbs 27080-56 Pirinç Pişirici hakkında sorularınızı yanıtlamaya hazırım. Bu kılavuzda, cihazın kullanımı, bakımı ve pişirme süreleri hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Ayrıca cihaz buharda pişirme özelliklerine de sahiptir. Cihazla ilgili merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz.
  • Cihazı ilk kez kullanmadan önce ne yapmalıyım?
    Cihazı buharda pişirme için nasıl kullanırım?
    Cihazı kullandıktan sonra nasıl temizlerim?
79
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte aktarın.
Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
ÖNEMLİ GÜVENLİK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
Bu cihaz, 8 yaş ve üzeri çocuklar ve yetersiz ziksel, duyumsal veya zihinsel
kapasitelere sahip veya deneyim ve bilgisi bulunmayan kişiler tarafından,
sadece denetim/talimat altında olmaları ve içerilen tehlikeleri anlamaları
kaydıyla kullanılabilir. Çocuklar cihazla oyun oynamamalıdır. Temizlik ve
kullanıcı bakımı işlemleri, 8 yaşın üzerinde ve denetim altında olmadıkları
taktirde, çocuklar tarafından gerçekleştirilmemelidir. Cihazı ve kablosunu 8
yaşın altındaki çocuklardan uzak tutun.
Hasarlı elektrik kablola, güvenlik açından sadece üretici, üreticinin yetkili
servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler tarafından değiştirilmelidir.
Cihazın yanlış biçimde kullanılması, yaralanmalara yol açabilir.
Bağlantı parçalarını kuru tutun.
¬
Cihazın yüzeyleri çok ısınabilir. Kalan ısı, yüzeyleri kullanımdan sonra
sıcak tutmaya devam edecektir.
L
Bu cihazı banyo küvetleri, duş tekneleri, lavabolar veya su içeren diğer
kapların yakınında kullanmayın.
Cihaza dondurulmuş et veya tavuk koymayın – kullanmadan önce tamamen çözdürün.
Eti, kümes hayvanlarını ve türevlerini (kıyma, burger köfte, vb.) özsuları tamamen çekilene dek pişirin.
Balığı etli kısmı tamamen matlaşıncaya dek pişirin.
Tencerenin gövdesinde herhangi bir şey pişirmeye çalışmayın – sadece çıkarılabilen kasede pişirin.
Cihazın üzerinden uzanmayın ve ellerinizi, kollarınızı, yüzünüzü, vb. çıkan buhardan uzak tutun.
En az 1 ncan suyla doldurun.
Dolum işaretininin üzerinde doldurmayın.
Cihazın üzerini örtmeyin veya üzerine herhangi bir şey yerleştirmeyin.
Kullanılmadığı zamanlarda cihazın şini prizden çekin.
Size sağladığımız aksesuar ve ek parçalar dışındaki ürünleri kullanmayın.
Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
SADECE EV IÇI KULLANIM
ÇIZIMLER
1. Açık/Kapalı (On/O) düğmesi
2. Anahtar
3. Sepet
4. Kaseye
5. Kapak kilidi
6. Spatula
7. Ölçüm kabı
8. Buhar çıkışı
9. Yoğunlaşma tuzağı
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
80
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
Ölçüm kabı, spatula ve buhar sepetini ılık, sabunlu suda yıkayın, durulayın ve kurutun. Cihazın dış
yüzeylerini temiz, nemli bir bezle silin.
HAZIRLAMA
1. Cihazı sabit, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine yerleştirin.
2. Cihazı perdelerin, raarın, dolapların veya çıkan buhardan zarar görebilecek herhangi bir şeyin
yakınına veya altına koymayın.
3. Kaseyi tutmak için fırın eldivenleri (veya bir bez) ve pişirme sonrasında üzerine koymak için ısıya
dayanıklı bir mat veya yemek tabağı kullanın.
4. Kaseyi tencerenin içine yerleştirin.
PİŞİRME
1. Pirinci kaseye koymak için ölçüm kabını kullanın. Ölçüm kabını, tepeleme değil, silme olacak şekilde
doldurun (Şekil A).
2. Kaseyi, pirinç için kullanılan ncan sayısına karşılık gelen sayıda suyla doldurun.
3. Kasenin tabanının ısıtma devreleri ile tam temas etmesini sağlamak için, kaseyi her iki yönde bir
çeyrek tur kadar döndürün.
4. Kapağı kapatın ve bir tıklama sesi duyuncaya dek aşağı bastırın. Pişirme sırasında her zaman kapağı
kapalı ve mandalı takılmış durumda tutun.
5. Fişi prize takın. On/o (açık/kapalı) düğmesini I konumuna getirin. Düğmeyi AŞAĞI pozisyona getirin.
O lambası yanacaktır.
6. Pirinçler piştiğinde, düğme KEEP WARM (SICAK TUTMA) pozisyonuna geçecektir. O lambası sönecek
ve N lambası yanacaktır.
7. Pilavın demlenmesi için yaklaşık 10 dakika bekleyin, sonra pişiriciyi kapatın ve şini elektrik prizinden
çekin.
8. Kapağı açmak için kapak bırakma düğmesine basın. Çıkan buhara dikkat edin ve korunmak için bir
fırın eldiveni veya benzer bir koruyucu kullanın.
9. Kaseyi yukarı kaldırarak çıkarın ve ısıya dayanıklı bir mat veya yemek tabağının üzerine koyun.
10. Pilavı çevirmek ve karıştırmak ve tüm buharın çıkmasını sağlamak için spatulayı kullanın.
Bazen, kase ile temas eden pirinçler bir kabuk tabakası oluşturabilir.
Bunu tercih etmiyorsanız, pilavı servis yaptıktan sonra bu kabuk tabakasını bir spatula ile
temizleyebilirsiniz.
EK MALZEMELER
Herhangi bir ek malzeme ilave edecekseniz (kuru üzüm, meyve, ceviz-fındık, vb.), emecekleri su
miktarını tela etmek için pirinç miktarını azaltmalısınız.
Kuru üzüm ve kurutulmuş meyveler pirinç kadar su emecektir, bu nedenle onları da pirinçle birlikte
ölçme kabına koyun.
Ceviz-fındık türü kuruyemişler genelde çok su emmediklerinden, onları pirinci ölçtükten sonra
normal şekilde ekleyebilirsiniz.
TENCEREYİ BİR BUHAR MAKİNESİ OLARAK KULLANMA
1. Kaseye 400 ml soğuk su ekleyin.
2. Sepeti kasenin üzerine yerleştirin ve yiyecekleri sepetin içine koyun.
3. Yiyeceğin eşit oranda pişmesi için, tüm yiyecek parçalarını aşağı yukarı aynı boyutta kesin.
4. Taze fasulye, bezelye gibi kırılabilecek veya suya dağılabilecek yiyecekleri alüminyum folyoyla sararak
paketleyin.
5. Paketi çıkarırken dikkatli olun – fırın eldivenleri giyin ve plastik maşa/kaşık kullanın.
81
6. Kapağı kapatın ve bir tıklama sesi duyuncaya dek aşağı bastırın. Pişirme sırasında her zaman kapağı
kapalı ve mandalı takılmış durumda tutun.
7. Tencereyi, aynen pilav pişirirken yaptığınız gibi çalıştırın.
8. Buharda pişme sürelerini takip edin.
9. Buharla pişirme sonrasında tencerede yiyecek bırakmayın – yiyecekler sulu olacaktır.
10. Yiyeceğin türünü ve miktarını ve su miktarını not edin. Bir sonraki pişirmenizde, su miktarını ayarlayın
ve süreyi ayarlama işini tencereye bırakın.
KULLANDIKTAN SONRA
1. Cihazı kapatın ve şini elektrik prizinden çekin.
2. Pilav tenceresini, içinde dolu kase varken hareket ettirmeyin. Ağır olabilir ve kablosu, hareketiniz
sırasında herhangi bir yere takılabilir.
3. Kaseyi pilav tenceresinden boşaltmadan çıkarın. Eğer kaseyi, pilav tenceresinin içindeyken
boşaltmaya çalışırsanız, pilav tenceresinin içine yiyecek parçaları düşürebilirsiniz. Bu, ona zarar
verecektir.
TEMİZLİK VE BAKIM
1. Cihazı kapatın, şini elektrik prizinden çekin ve soğuması için bekleyin.
2. Ölçüm kabı, spatula ve buhar sepetini ılık, sabunlu suda yıkanabilir. Durulayın ve tekrar kullanmadan
önce kurutun.
3. Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
4. Temizlik işlemini kolaylaştırmak için iç kapağı çıkarabilirsiniz (Şekil B). Temizlik işleminden sonra iç
kapağı tekrar takın.
5. Yoğunlaşma tuzağını çıkarın (Şekil C), boşaltın ve tekrar takın. Cihazı, yoğunlaşma tuzağı takılı
olmadan çalıştırmayın.
6. Buhar çıkışını temizleme işlemine, onu yukarı doğru çekerek başlayın (Şekil D).
7. Üst yarıyı saatin aksi yönünde döndürün (Şekil E) ve kaldırarak çıkarın (Şekil E). Temizleyin ve kurutun.
8. Tekrar monte etmek için, üst kısımdaki çıkıntıyı, alt yarıdaki ON (AÇIK) işareti ile aynı hizaya getirin
(Şekil F). Üst kısmı, çıkıntı OFF (KAPALI) işareti ile aynı hizaya gelinceye dek saat yönünde döndürün.
9. Monte edilmiş buhar çıkışını, kapaktaki deliğe tekrar takın. İki okun (() Şekil D’de gösterilen şekilde
hizalanmış olmasına dikkat edin. Cihazı buhar çıkışı takılı olmadan kesinlikle çalıştırmayın.
10. Cihazın hiçbir parçasını bulaşık makinesinde yıkamayın.
PIŞIRME SÜRELERI VE GIDA EMNIYETI
Yiyecek (taze) Miktar Süre (dakika)
kuşkonmaz 400g 15-18
taze fasulye 200g 20
brokoli 200g 18
brüksel lahanası 200g 20
lahana (dörde bölünmüş) 25-30
havuç (dilimlenmiş) 200g 15-20
karnabahar 200g 15
mısır koçanları 2 24-35
kabak (dilimlenmiş) 200g 10-12
patates (dörde bölünmüş) 400g 25-30
ıspanak 200g 5-8
tavuk (kemiksiz) 400g 6-8
balık leto 400g 8-10
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
82
Yiyecek (taze) Miktar Süre (dakika)
balık bifteği 2 20-23
karides 250g 10-12
ıstakoz bacağı (dondurulmuş) 12-15
midye 250g 15
Pişirmeden önce açık durumda olan midyeleri kullanmayın. Kabuklar tamamen açılana dek buharda
pişirin ve pişirdikten sonra açılmayanları atın.
Bu süreler, tek tabaka yiyecek için geçerlidir. En sevdiğiniz yiyeceklere ve yiyecek kombinasyonlarına
uygun süreleri, deneyerek bulmalısınız.
Eti, kümes hayvanlarını ve türevlerini özsuları tamamen çekilene dek pişirin. Balığı etli kısmı
tamamen matlaşıncaya dek pişirin.
Lii sebzeleri, yeşil ve diri kalmaları için mümkün olduğunca az pişirmelisiniz. Bunları buzlu suya
daldırmak, pişirme sürecini durduracaktır.
GERİ DÖNÜŞÜM
W
Tehlikeli maddelerin yol açacağı çevre ve sağlık sorunlarını önlemek için, şu
sembollerden biri ile işaretlenmiş cihazlar ve şarj edilebilir ve tek kullanımlık piller
genel evsel atıklarla birlikte çöpe atılmamalıdır. Elektrikli ve elektronik ürünleri ve ilgili
olabilecek şarj edilebilir ve tek kullanımlık pilleri her zaman resmi, uygun bir geri
dönüşüm/toplama noktasına bırakın.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
1/96