Kenwood HMX750BK El kitabı

Tip
El kitabı

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

güvenlik
l
Bu talimatları dikkatle okuyun ve
gelecekteki kullanımlar için saklayın.
l
Tüm ambalajları ve etiketleri çıkartın.
l
El mikserini kullanmadan önce kordonun
dolanmadığından emin olun.
l
El mikserinin gövdesini asla suya
sokmayın veya kordonun ya da fişin
ıslanmasına izin vermeyin.
l
Parmaklarınızı, saçlarınızı, giysilerinizi
ve mutfak aletlerini hareketli parçalardan
uzak tutun.
l
Kablonun asla sıcak yüzeylere
temasına izin vermeyin veya çocukların
erişebileceği yerlere asmayın.
l
Hiç bir zaman hasarlı el mikseri
kullanmayın. Kontrol ya da tamir ettirin:
bkz. servis ve müşteri hizmetleri.
l
Onaylanmamış eklentileri asla
kullanmayın.
l
Kullanılmadığında, parça takmadan veya
çıkartmadan önce ya da temizlikten önce
daima fişini çekin.
l
Bu cihaz, fiziki, algılama ya da zihinsel
kapasiteleri yetersiz kişiler tarafından
ya da yeterli deneyimi olmayan kişilerce
gözetim altında olmaları ve cihazın
güvenli şekilde kullanımına ilişkin
talimatları almaları ve olası tehlikeleri
anlamaları şartıyla kullanılabilir.
l
Cihazın hatalı kullanımı yaralanmaya
neden olabilir.
69
Okumaya ba…lamadan önce ön kapaòı açınız ve açıklayıcı resimlere bakınız
Türkçe
l
Bu cihaz çocuklar tarafından
kullanılmamalıdır. Cihazı ve kordonunu
çocukların erişemeyeceği yerde tutun.
l
Çocuklar cihazla oynamamaları gerektiği
konusunda bilgilendirilmelidir.
l
Bu cihazı sadece mekanlarda kullanım
alanının olduğu yerlerde kullanın.
Kenwood, cihaz uygunsuz kullanımlara
maruz kaldığı ya da bu talimatlara
uyulmadığı takdirde hiç bir sorumluluk
kabul etmez.
70
fişe takmadan önce
l
Elektrik kaynağınızın el
mikserinizin altında gösterilenle
aynı olduğundan emin olun.
l
Bu cihaz gıda ile temas eden
malzemeler ve maddeler ile ilgili
EC 1935/2004 Yönetmeliğine
uygundur.
el mikserinizin ilk
kullanımından önce
l
Parçaları yıkayın bkz. bakım ve
temizlik.
parçalar
a hız anahtarı
b alet açma düğmesi
c çırpıcılar
d kablo sargısı
e ek halkalı yoğurucu
f ek halkasız yoğurucu
g çalışma alanı depo ünitesi
h çırpıcı saklama sütunları
i yoğurucu saklama sütunları
j kablo klipsi
el mikserinin kullanımı
1 Kablo sargısından kabloyu
çıkartın d ve hız anahtarının
a kapalı “O” konumunda
olduğundan emin olun.
2 Çırpıcıları veya yoğurucuları 1
yerleştirin – çevirin ve kesin bir
klik hissedilene kadar itin.
Önemli: Ek halkalı e yoğurucu
sadece daha büyük sokete
uyacaktır.
3 Fişe takın.
4 Uygun boyuttaki kasedeki
malzemelerle birlikte çırpıcıları/
yoğurucuları kaseye yerleştirin.
5 İstenilen hıza erişmek için hız
anahtarını a geriye çekin (el
mikserinin gövdesinin üzerindeki
ilk nokta en yavaş hız ayarıdır).
Hız anahtarının yanındaki noktayı
uygun hızla hizalayın.
l
Karışım kalınlaştığında, hızı
artırın.
l
Makine yavaşlamaya veya
zorlanırsa hızı artırın.
l
Gerektiğinde motoru maksimum
hızda çalıştırmak için hız
anahtarını puls konumuna P
doğru ileriye doğru hareket
ettirin. Motor, puls bu pozisyonda
tutulduğu sürece çalışacaktır.
6 When the mixture has reached
the desired consistency, return
the speed switch a to the off “O”
position and then lift the beaters/
kneaders out of the bowl.
7 Aletleri çıkarmak için, hız
anahtarının a kapalı “O”
konumda olduğundan emin olun
ve el mikserini fişten çekin. Alet
çıkarma b düğmesine basın.
Aletleri çıkarırken alet milleri
üzerinden tutun.
Önemli:
l
sadece yoğurucular - Ekmek
hamuru yaparken hamurun
450g’dan fazla un içermemesini
tavsiye ediyoruz.
bakım ve temizlik
l
Temizlemeden önce daima
kapatın, fişten çekin ve çırpıcıları
ya da yoğurucuları çıkarın.
l
El mikserinin gövdesini asla suya
sokmayın veya kordonun ya da
fişin ıslanmasına izin vermeyin.
l
Parçaları temizlemek için asla
temizleyici kullanmayın.
çırpıcılar, yoğurucular
l
Elde veya bulaşık makinesinde
yıkayın, sonra kurulayın.
el mikserinin gövdesi
l
Nemli bir bezle silin, sonra
kurulayın.
71
Çırpıcı ve yoğurucular için önerilen hızlar
Lütfen bunların sadece öneriler olduğunu ve seçtiğiniz hızın kase boyutuna,
miktarlara, karıştırdığınız malzemelere ve kişisel tercihe bağlı olduğunu
aklınızda bulundurun.
Aşağıdaki önerilen hızlara kademeli olarak artırın.
Yiyecek tipi Önerilen
maksimum
miktarlar
Önerilen
hızlar
Yaklaşık
süreler
Çırpıcılar
Yumurta beyazı 8 4 – 5 3 dakika
Krema 500ml 1 – 5 4 dakika
Çırpılmış sünger
3 yumurta karışımı
4 – 5 5 dakika
Hepsi bir arada kek
karışımları
600g toplam
karışım
1 – 5 1
1
/2 - 2 dakika
Pasta hamuru 800ml 4 – 5 1 dakika
Una yağ eklemek
Pasta malzemelerini
birleştirmek için su eklemek
250g un 1 – 2
1
3 dakika
1 dakika
Meyveli kek
Krema yağı ve şeker
Un, meyve vb şeyleri
ekleme
900g toplam
karışım 5
1 – 2
4 dakika
1 dakika
Glazür 4
yumurta karışımı
1 – 5 5 – 6 dakika
Yoğurucular
Ekmek 450g un 1 – 5 2 – 3 dakika
Tekrar
yoğurma
30 – 45
saniye
l
Ek mikserinizi korumak için
hamur, ağır kek karışımları için
herhangi bir 5 dakikalık periyotta
3 dakikadan daha uzun süre
çalıştırmayın. Doğru kıvamı elde
eder etmez hemen kapatın.
ipuçları
l
Kek karışımları hazırlarken
oda sıcaklığında tereyağı
veya margarin kullanın ya da
kullanmadan önce yumuşatın.
l
Mikser kabınızı aşırı
doldurmaktan kaçınmak için,
uygun boyutta olanlardan birini
seçin.
l
Büyük miktarlar ve yoğun
karışımlar daha uzun karıştırma
süreleri gerektirebilir.
l
Krema çırparken etrafa
sıçramasını önlemek için yüksek
kenarlı bir kase kullanılması
tavsiye edilir.
saklama
1 Kordonu el mikserinin tabanının
etrafına sarın 2 ve kablo
tutucuyu kullanarak kordonu
klipsleyin.
2 El mikserini, fişin ve tutamağın
depo sütunlarına dönük
olmadığından emin olarak çalışma
alanı depo ünitesi g içindeki
ucunun üstüne yerleştirin 3.
3 Çırpıcıları c, iki dış depo
sütununa h koyun.
4 Yoğurucuları e ve f, iki iç depo
sütununa i koyun.
servis ve müşteri
hizmetleri
l
Kablo hasar görmüşse, güvenlik
nedeniyle, KENWOOD ya da
yetkili bir KENWOOD servisi
tarafından değiştirilmelidir.
l
Cihazınızın çalışması ile ilgili
herhangi bir sorun yaşarsanız,
yardım istemeden önce bu
kılavuzdaki “sorun giderme
kılavuzu” bölümüne bakın veya
www.kenwoodworld.com adresini
ziyaret edin.
l
Lütfen unutmayın, ürün ürünün
satıldığı ülkedeki mevcut tüm
garanti ve tüketici hakları ile ilgili
yasal mevzuata uygun bir garanti
kapsamındadır.
l
Kenwood ürününüz arızalanırsa
veya herhangi bir kusur
bulursanız yetkili KENWOOD
Servis Merkezine gönderin veya
götürün. Size en yakın yetkili
KENWOOD Servis Merkezinin
güncel bilgilerine ulaşmak için
www.kenwoodworld.com adresini
veya ülkenize özel web sitesini
ziyaret edin.
l
Kenwood tarafından İngiltere’de
dizayn edilmiş ve geliştirilmiştir.
l
Çin’de üretilmiştir.
ÜRÜNÜN ATIK ELEKTRİKLİ
VE ELEKTRONİK EKİPMANIN
BERTARAF EDİLMESİNE İLİŞKİN
AVRUPA DİREKTİFİNE UYGUN
ŞEKİLDE BERTARAF EDİLMESİ
HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİ (WEEE)
Kullanım ömrünün sonunda ürün
evsel atıklarla birlikte atılmamalıdır.
Ürün yerel yetkililerce belirlenmiş
atık toplama merkezine veya
bu hizmeti sağlayan bir satıcıya
götürülmelidir. Ev aletlerinin ayrı bir
şekilde atılması çevre üzerindeki
olası negatif etkileri azaltır ve
aynı zamanda mümkün olan
malzemelerin geri dönüşümünü
sağlayarak önemli enerji ve kaynak
tasarrufu sağlar. Ev aletlerinin
ayrı olarak atılması gerekliliğini
hatırlatmak amacıyla üzeri çarpı
ile işaretlenmiş çöp kutusu resmi
kullanılmıştır.çöp kutusu resmi
kullanılmıştır.
72
73
Tarif
beyaz ekmek hamuru
10ml/2 çay kaşığı kuru maya
(sulandırma gerektiren tür)
5ml/1 çay kaşığı şeker
250ml ılık su
450g ekmek unu
5ml/1 çay kaşığı tuz
15g yağ
1 Kuru maya, şeker ve suyu bir
kasenin içine koyun ve mayanın
köpürmesini bekleyin. Doğru
su sıcaklığı 43°C olmalıdır, bu
sıcaklığı elde etmek için üçte bir
kaynar su ile üçte iki oranında
soğuk suyu karıştırabilirsiniz.
2 Kalan malzemeleri ekleyin. El
mikserine yoğurucuları takın ve
düşük hızda homojen bir karışım
elde edinceye kadar malzemeleri
karıştırın. Sonra hızı artırın ve
pürüzsüz, elastik bir hamur
elde edinceye kadar 2-3 dakika
daha karıştırmaya devam edin.
Yağlanmış streç folyo ile kaplayın
ve hamurun ılık bir yerde 45-60
dakika kabarmasını bekleyin.
3 Yoğurucuları hamurun içinde
tutarak 30-45 saniye kadar
maksimum hızda tekrar yoğurun.
4 Hamura ekmek somunu veya
baget şekli verin ve yağlı fırın
kağıdı üzerine tepsiye yerleştirin.
Yağlanmış streç folyo ile kaplayın
ve ılık bir yerde iki kat kabarana
kadar bekleyin.
5 Önceden 230°C’ye ısıtılmış
fırında 20-25 dakika (somun)
10-15 dakika (baget) için pişirin.
Hazır olduğunda, ekmeğin
üzerine vurulduğunda içi boş gibi
ses çıkartmalıdır.
74
Problem Nedeni Çözüm
El mikseri
çalışmıyor.
Güç yok. Cihazın takılı olduğunu
kontrol edin.
Evinizin sigortalarını/devre
kesicilerini kontrol edin.
Yukarıdakilerin hiç biri işe
yaramazsa, “Servis ve
Müşteri Hizmetleri” bölümüne
bakın.
Yoğurucu sokete
takılamıyor.
Yoğurucu yanlış
sokete takılıyor.
Metal halkalı e yoğurucu
sadece daha büyük sokete
uyacaktır.
Yoğurucuyu yerleştirin
çevirin ve kesin bir klik
hissedilene kadar itin.
İşleme sırasında el
mikseri yavaşlıyor
veya zorlanıyor.
Seçilmiş olan hız
düşük.
Önerilen miktar
aşılmış.
Tavsiye edilen 3
dakika çalışma
süresi aşılmış.
Hızı artırın.
İşlenecek miktarlar ve işleme
hızları için tavsiye tablolarına
bakın.
Hamurlar veya ağır kek
karışımlarında, herhangi bir 5
dakikalık sürede 3 dakikadan
daha uzun çalıştırmayın.
İşleme sırasında
aşırı sıçrama veya
un saçılması.
Seçilen hız çok
yüksek.
Kase çok dar veya
işlenen malzemeler
için çok küçük.
Başlangıçta daha düşük
bir hız seçin ve karışım
kalınlaştıkça hızı artırın.
Uygun boyda bir karıştırma
kabı seçin.
Aletler soketten
çıkartılamıyor.
Hız anahtarı “O”
pozisyonunda değil.
Aletleri çıkarmak için, hız
anahtarının KAPALI “O”
konumda olduğundan emin
olun ve el mikserini fişten
çekin.
Alet çıkarma b düğmesine
basın.
sorun giderme kılavuzu
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121

Kenwood HMX750BK El kitabı

Tip
El kitabı
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: