60
1–2 çorba kaşığı sirke (yaklaşık 15 gr),
Tadına göre tuz ve karabiber
Yukarıda miktarları verilen tüm
malzemeleri, (oda sıcaklığında) sırasıyla
işlem kabına koyunuz. El blendırınızı
ölçüm kabının tabanına yerleştiriniz.
El blendırınızı, en hızlı ayarda, yağ tam
olarak karışana kadar bu pozisyonda
çalıştırınız. Daha sonra şaftı çalışır
pozisyonda yavaşça yukarıya ve sonra
yağın kalan kısmını da içine alması için
tekrar aşağıya doğru hareket ettiriniz.
İşlem süresi: Salata için 1 dakika, (sos
gibi) daha katı karışımlar için 2 dakikaya
kadar varabilir.
Çırpıcınızı nasıl çalıştıracaksınız
(A Bölümüne bakınız)
Çırpıcınızı sadece krema, yumurta çırp-
mak, kek hamuru ve hazır tatlıları karıştır-
mak için kullanınız.
• Çırpıcıyı (6b), çırpıcı dişli kutusunun
(6a) içine yerleştiriniz. Motor kısmını
yerine sabitlenene kadar dişli kutusuna
oturtunuz.
• Çırpıcıyı işlem yapacağınız kaba koyunuz.
(1) düğmesine basarak çalıştırınız.
• Kullandıktan sonra motor kısmını çıkart-
mak için düğmelerine (4) basınız. Daha
sonra çırpıcıyı dişli kutusundan çekip
çıkartınız.
En iyi sonuca ulaşmak için
• Orta boy bir kap kullanınız.
• Çırpıcıyı çalıştırmak için sadece
Hız «I»’i kullanınız.
• Çırpıcıyı hafifçe eğimli tutarak saat
yönünde hareket ettiriniz.
• Azami miktarlar: 400 ml soğutulmuş
krema (min. %30 yağlı, 4-8°C).
• 4 yumurta beyazı.
Doğrayıcı (C Bölümüne bakınız)
Doğrayıcılar (8) ve (9), et, sert peynir,
soğan, yeşillik, sarımsak, havuç, yemiş,
badem vs. doğramak için çok uygundur.
Sert gıdaları (sert peynir, çikolata gibi)
parçalarken her zaman Hız «II»’yi kullanın.
En iyi sonuçlar için, D bölümüne bakın.
«hc» Doğrayıcı için azami çalıştırma
süresi 2 dakikadır.
Buz, hindistan cevizi, kahve çekirdeği
veya tahıl gibi aşırı sert maddeleri
parçalamak için kullanmayınız.
Doğramadan önce
• Et, peynir, soğan, sarımsak ve havu-
çları parçalara ayırınız.
• Yeşilliklerin saplarını ve kuruyemişlerin
kabuklarını ayırınız.
• Kemikleri, kıkırdakları ve sinirleri etten
ayırınız.
• Cihazın kaymasını önleyici ataçmanın
(8d, 9d) takılı olduğundan emin olunuz.
Dikkat: Bıçaklar çok keskindir. Bıçağı
daima üst plastik bölümünden ve çok
dikkatli bir şekilde tutunuz.
1. Koruyucu kılıfı bıçaktan dikkatlice
çıkarınız (b).
2. Bıçağı doğrayıcı kabın ortasındaki
mile yerleştiriniz, kilitlemek için bıçağı
aşağıya doğru bastırıp döndürünüz.
3. Yiyecekleri doğrama kasesine koyunuz
ve kapağını kapatınız.
4. Motor bölümünü kapağın içine kilitle-
ninceye kadar yerleştiriniz.
5. Doğrayıcıyı çalıştırmak için (1) veya (2)
düğmesine basınız. İşlem sırasında, bir
elinizle motor bölümünü diğer elinizle
de doğrayıcı kasesini tutunuz.
6. Kullanım bittikten sonra motor kısmını
çıkarmak için çıkarma düğmesine (4)
basınız ve iticiyi çıkarınız.
7. Kapağı çıkarınız.
8. İşlemi tamamlanmış yiyecekleri
doğrama kabından çıkarmadan önce
bıçağı dikkatli bir şekilde çıkarınız.
Bıçağı çıkarmak için, hafifçe çevirmeniz
ve çekmeniz gerekmektedir.
Örnek tarif: Vanilya – Bal – Siyah Erik
(krep için)
92003793-01_MQ520_535_S6-84.indd 6092003793-01_MQ520_535_S6-84.indd 60 29.01.13 14:1629.01.13 14:16