Franke FSM 82 H XS Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Bu kılavuz için de uygundur

TR Kullanıcı kılavuzu Elektrikli Fırın
FSM 82 HE
FSM 82 H
DİLLER
TR KULLANICI KILAVUZU ................................................................................................................................................................... 3
TR
3
İÇİNDEKİLER
GENEL BAKIŞ ............................................................................................................................................................................. 4
KONTROL PANELİ ..................................................................................................................................................................... 4
AKSESUARLAR .......................................................................................................................................................................... 5
İŞLEVLER ..................................................................................................................................................................................... 5
İLK KULLANIM ........................................................................................................................................................................... 6
GÜNLÜK KULLANIM ................................................................................................................................................................ 6
FAYDALI İPUÇLARI ................................................................................................................................................................... 6
PİŞİRME TABLOSU .................................................................................................................................................................... 7
TEMİZLİK VE BAKIM ................................................................................................................................................................. 9
ARIZA TARAMA .......................................................................................................................................................................10
DESTEK ......................................................................................................................................................................................10
4
GENEL BAKIŞ
KONTROL PANELİ
1. Kontrol panel
2. Fan
3. Lamba
4. Raf kılavuzları
(seviye, pirme bölmesinin
duvarında gösterilir)
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
8. Tanıtım levhası
ıkarmayın)
9. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. SEÇİM DÜĞMESİ
Br şlev seçmek suretyle fırını
açmak çn kullanılır.
Fırını kapatmak çn,
konumuna
çevrn.
2. ZAMAN AYARI DÜĞMESİ
Zaman ayarı olarak kullanılablr.
Pşrme şlemn etknleştrmez veya
kesntyeratmaz.
3. TERMOSTAT DÜĞMESİ
Seçlen şlev etknleştrrken
stedğnz sıcaklığı smek çn
çevrn.
4. TERMOSTAT / ÖN ISITMA LED'İ
Isıtma şlem sırasında açılır.
İstenlen sıcaklığa ulaşıldığında
kapanır.
1 2 3 4
1
2
3
4
5
8
9
6
7
KULLANICI KILAVUZU
TR
5
KAPALI
Fırını kapatmak çn kullanılır.
IŞIK
Bölmenn ışığını açmak çn kullanılır.
ALT VE ÜSTTEN ISITMA
Yalnızca br rafta her türlü yemeğ pşrmek çn
kullanılır. 2. rafı kullanmak daha ydr.
BUHARLI TEMİZLEME
Bu özel düşük sıcaklıkta temzleme çevrm
sırasında salınan buharın etksyle, krlern ve
yemek artıklarının kolayca temzlenmes sağlanır.
Fırının tabanına 200 ml çme suyu dökün ve şlev
90°C'de 35’ boyunca kullanın. İşlev fırın soğuk ken
etknleştrn ve çevrm sona erdğnde 15' soğumaya
bırakın.
KONVEKSİYONLU
Sıvı dolgulu kekler tek br rafta pşrmek
çn kullanılır. Bu şlev, k rafta pşrmek çn de
kullanılablr. Yyecekler daha dengel br şeklde
pşrmek çn tabakların konumunu değştrn.
IZGARA
Bftek, kebap ve soss ızgara yapmak, sebze
ograten pşrmek veya ekmek kızartmak çn
kullanılır. Et ızgara yaparken, pşrme esnasında çıkan
sıvıları toplaması çn tabak kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, rafın altındak sevyelerden herhang brne
konumlandırın ve 200 ml çme suyu ekleyn.
AKSESUARLAR
RAF TABAK FIRIN TEPSİSİ
Aksesuar sayısı ve türü, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Rafı, haff yukarı eğml tutarak ve yükseltlmş
olan arka tarafını (yukarı bakan) önce yerleştrerek
stedğnz sevyeye takın. Ardından, raf kılavuzu
boyunca mümkün olduğunca yatay olarak kaydırın.
Fırın tepss gb dğer aksesuarlar, raf kılavuzlarında
kaydırılarak, yatay olarak takılır.
Raf kılavuzları, fırının temzlğn kolaylaştırmak
amacıyla çıkarılablr: yuvalarından çıkarmak çn çekn.
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak çn kullanılır
(butlar, rozbf, tavuk). Pşrme esnasında çıkan sıvıla
toplaması çn br tabak kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, rafın altındak sevyelerden herhang brne
konumlandırın ve 500 ml çme suyu ekleyn.
BUZ ÇÖZME
Yemeklern buzunu daha hızlı br şeklde
çözdürmek çn kullanılır.
ALTTAN ISITMA
Yemeğn tabanını kızartmak çn kullanılablr.
Bu şlev yavaş pşrme, sulu yemeklern pşrme
şlemn btrme ve sos konsantreler hazırlamak çn
de önerlr.
ZORUNLU HAVA
Brden fazla rafta (en fazla üç) aynı pşrme
sıcaklığı gerektren farklı yyecekler aynı anda
pşrmek çn kullanılır. Bu şlev, farklı yyecekler,
kokuları brbrlerne karıştırmadan pşrmek çn
kullanılablr.
EKMEK
Farklı tplerde ve boyutlarda ekmek pşrmek
çn kullanılır. 2. rafı kullanmak daha ydr.
İŞLEVLER
6
.FIRINI ISITIN
Yen br fırın, malat esnasında kalmış olablecek
kokular yayablr: Bu tamamen normaldr.
Dolayısıyla yemek pşrmeye başlamadan önce, ola
kokuları gdermek çn fırının ç boş halde ısıtılmasını
öneryoruz.
Fırındak koruyucu karton ambalajlarını veya şeaf
flmler ve çndek aksesuarları çıkarın.
Fırını terchen "Konveksyonlu" şlevn kullanarak
yaklaşık br saat boyunca 250 °C'de ısıtın. Fırın, bu süre
boyunca boş olmalıdır.
İşlev doğru şeklde ayarlamak çn talmatlara uyun.
Notlar: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
İLK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Br şlev seçmek çn, seçim düğmesini stedğnz şleve
karşılık gelen smgeye çevrn.
2. BİR İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
MANUEL
Seçtğnz şlev başlatmak çn, stedğnz sıcaklığı
ayarlamak üzere termostat düğmesini çevrn.
İşlev herhang br zamanda duraklatmak çn, fırını
kapatın, seçim düğmesi ve termostat düğmesini
'e
çevrn.
BUHARLI TEMİZLEME
“Buharlı Temzleme” adlı temzleme şlevn
etknleştrmek çn, fırının tabanına 200 ml çme
suyu dökün ve ardından seçim düğmesi le termostat
düğmesini
smgesne çevrn.
İşlevn 35’ boyunca kullanılması önerlr.
3. ÖN ISITMA
İşlev etknleştrldkten sonra, termostat LED' yanarak,
ön ısıtma şlemnn başladığını bldrecektr.
Bu şlemn sonunda, termostat LED' sönerek, fırının
ayarlanan sıcaklığa ulaştığını bldrecektr: Bu noktada,
yyeceğ çer yerleştrn ve pşrme şlem le devam
edn.
Lütfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
. ZAMAN AYARININ AYARLANMASI
Bu seçenek, pşrmey kesntye uğratmaz veya
etknleştrmez; ancak, hem br şlev etkn ken hem
de fırın kapalı durumdayken dakka hatırlatıcıyı
kullanmanızı sağlar.
Zaman ayarını etknleştrmek çn, zaman ayarı
düğmesn saat yönünde sağa doğru çevrn, ardından
zıt yönde çevrerek stedğnz süreye ayarlayın: ger
sayma şlem sona erdğnde sesl br snyal le uyarı
verlecektr.
GÜNLÜK KULLANIM
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdek yyecekler pşrmek çn en
y şlev, aksesuarlar ve sevye lstelenmştr. Pşrme
süreler yemeğn fırına konulduğu andan tbaren
başlar, ön ısıtma (gerekrse) harç tutulmuştur. Pşrme
sıcaklıkları ve süreler yaklaşık olarak verlmştr ve
yemeğn mktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değşr. İlk başta önerlen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeternce pşmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçn. Verlen aksesuarları kullanın ve koyu
renkl metal kek kaplarını ve fırın tepslern terch
edn.
Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu taştan
yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanablrsnz, ancak
bunlarda pşrme süresnn braz daha uzun olacağını
unutmayın.
RKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
“Zorunlu Hava” şlevn kullanarak, aynı pşrme
sıcaklığı gerektren farklı yyecekler (örneğn: balık
ve sebze) aynı anda farklı sevyelerde pşreblrsnz.
Daha kısa pşrme süres gerektren yemeğ çıkarın ve
daha uzun süre gerektren yemeğ fırında tutmaya
devam edn.
FAYDALI İPUÇLARI
TR
7
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN ISITMA
İŞLEMİ
SICAKLIK
(°C)
SÜRE
(DK.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Mayalı kekler
Evet 150 - 170 30 - 90
2
Evet 160 - 180 30 - 90
4
1
Kremalı pastalar
(cheesecake, strudel, meyveli turta)
Evet 160 - 200 35 - 90
2
Evet 160 - 200 40 - 90
4
2
Çörekler/küçük tartlar
Evet 160 - 180 15 - 35
2 / 3
Evet 150 - 170 20 - 45
4
2
Evet 150 - 170 20 - 45
5
3 1
Profiterol çöreği
Evet 180 - 200 40 - 60
2
Evet 170 - 190 35 - 50
4
2
Beze
Evet 90 150 - 200
2
Evet 90 140 - 200
4
2
Evet 90 140 - 200
5
3 1
Pizza / Ekmek
Evet 220 - 250 10 - 25
1 / 2
Evet 200 - 240 20 - 45
4
2
Küçük ekmek 80 g Evet 180 - 200 30 - 45
2
Somun ekmek 500 g Evet 180 50 - 70
1 / 2
Ekmek Evet 180 - 200 30 - 80
4
2
Donmuş pizza
Evet 250 10 - 20
2
Evet 230 - 250 10 - 25
4
2
Tuzlu kekler
(sebzeli turta, kiş)
Evet 180 - 200 30 - 45
2
Evet 180 - 200 35 - 50
4
2
Evet 180 - 200 35 - 50
5
3 1
Milföy tatlısı / Milföy pasta ve kekler
Evet 190 - 200 20 - 30
2
Evet 180 - 190 20 - 40
4
2
Evet 180 - 190 20 - 40
5
3 1
Lazanya / fırında makarna /
fırın rulo makarna / pide
Evet 190 - 200 45 - 65
2
AKSESUARLAR
Raf
Rafın üzernde fırın kabı
veya kek kalıbı
Rafın üzernde fırın tepss
veya kek kalıbı
İçersne 200 ml su
konulmuş fırın tepss
Fırın tepss
8
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN ISITMA
İŞLEMİ
SICAKLIK
(°C)
SÜRE
(DK.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Kuzu / dana / sığır / domuz 1 kg Evet 190 - 200 80 - 110
2
Kabuğu kızartılmış domuz fırın 2 kg Evet 180 - 190 110 - 150
2
Tavuk / tavşan / ördek 1 kg Evet 180 - 200 50 - 100
2
Hindi / kaz 3 kg Evet 180 - 200 50 - 100
2
Fırında balık / kağıtta 0,5 kg
(fileto, bütün)
Evet 170 - 190 30 - 45
2
Sebze dolmaları
(domates, kabak, patlıcan)
Evet 180 - 200 50 - 70
2
Kızarmış ekmek 5’ 250 2 - 6
5
Balık fileto/dilim 5’ 250 15 - 30 *
4
3
Sosis / kebap / pirzola / hamburger 5’ 250 15 - 30 *
5
4
Tavuk kızartma 1-1,3 kg - 200 - 220 60 - 80 **
3
1
Az pişmiş rozbif 1 kg - 200 35 - 50 **
3
Kuzu budu/paça - 200 60 - 90 **
3
Fırın patates - 200 - 220 35 - 55 **
3
Sebze graten - 200 - 220 25 - 55
3
Et ve patates Evet 190 - 200 45 - 100 ***
4
1
Balık ve sebzeler Evet 180 30 - 50 ***
4
1
Lazanya ve et Evet 200 50 - 100 ***
4
2
Komple yemek Meyveli tart (Seviye 5) /
Lazanya (Seviye 3) / Et (Seviye 1)
Evet 180 - 190 40 -120 ***
5
3 1
* Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği çevirin
** Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği çevirin (gerekirse).
***Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından farklı zamanlarda çıkarılabilir.
İŞLEVLER
Alt ve Üstten Isıtma Izgara Turbo Izgara Zorunlu Hava Konveksyonlu Ekmek
TR
9
TEMİZLİK VE BAKIM
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyler neml br mkrofber bezle temzleyn.
Çok krl se, brkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru br bezle slerek kurulayın.
Korozf veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhang br dkkatszlk sonucu chazın
yüzeyler le temas ederse, derhal neml br mkrofber
bezle temzleyn.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeler temzlemek çn terchen hala sıcakken
temzleyn. Su çerğ yüksek yyeceklern pşrlmes
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak çn, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve ardından br bez veya
süngerle sln.
İç yüzeyler optmum şeklde temzlemek çn
“Buharlı Temzleme” şlevn etknleştrn.
Kapak, camın temzlğn kolaylaştırmak çn kolayca
çıkarılıp takılablr .
Kapak camını uygun br sıvı deterjanla temzleyn.
Izgaranın üst ısıtma elemanı, fırının üst paneln
temzlemek üzere alçaltılablr .
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltsnn çne koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldvenleryle tutun. Yemek artıkları, br bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılablr.
Buharlı temizleme cihazları
kullanmayın.
Tüm işlemler sırasında koruyucu
eldiven kullanın.
Gereken işlemleri, fırın soğuk
iken gerçekleştirin.
Cihazı güç kaynağından ayırın.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YERİNE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak için, tamamen açın ve mandalları
klt açma konumuna gelene kadar alçaltın.
2.
Kapağı kapatabldğnz kadar kapatın.
Kapağı her k elnzle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın.
Kapağı, yuvasından (b) kurtulana kadar yukarı doğru (a)
çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek çıkarablrsnz.
~60°
a
b
~15°
Kapağı, yumuşak br yüzey üzerne dayayarak br tarafa
koyun.
3. Fırına doğru hareket ettrmek, menteşelern
kancalarını yuvaları le hzalı konuma getrmek ve üst
kısmı yuvasına sabtlemek suretyle kapağı yerine
takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orjnal konumlarına gelecek şeklde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emn olun.
5. Kapağı kapatmayı deneyn ve kontrol panel le hzalı
olduğundan emn olmak çn kontrol edn. Değlse,
yukarıdak adımları tekrarlayın.
TEMİZLEMEK İÇİN BASIN
- CAMIN TEMİZLENMESİ
1. Kapağı çıkardıktan ve tutma kolu aşağı bakacak
şeklde yumuşak br yüzeyn üzerne koyduktan
sonra, k tespt klpsne aynı anda basın ve kapağın
üst kenarını, kendnze doğru çekerek çıkarın.
2.
İç camı kaldırın ve her k elnzle sıkıca tutun, çıkarın
ve temzlemeden önce yumuşak br yüzeyn üzerne
koyun.
3. İç camı doğru konumlandırmak çn, sol köşede “R”
harfnn göründüğünden emn olun. Önce, camın
“R” le şaretl olan uzun tarafını destek yuvalarına
takın, ardından alçaltarak yerne yerleştrn.
4.
Üst kenarı yerne takın: Br klk ses, konumun doğru
olduğunu bldrecektr. Kapağı yerne takmadan
önce sızdırmazlık yernn güvenl olduğundan emn
olun.
10
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrk fşn güç beslemesnden çıkarın.
2. Lambanın kapağını sökün, ampulü değştrn ve
kapağı tekrar ampulün üzerne vdalayın.
3. Fırını tekrar güç kaynağına bağlayın.
Lütfen dikkat edin: Yalnızca 20-40 W/230~V tip G9, T300°C
halojen ampuller kullanın. Ürünün içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki
genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC
Düzenlemesi 244/2009). Ampuller Satış Sonrası Servisimizden
elde edilebilir.
- Halojen ampul kullanıyorsanız, parmak uçlarınız ampullere
zarar verebileceğinden, ampulleri çıplak elle tutmayın. Lamba
kapağı yerine takılmadan fırını kullanmayın.
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor. Güç kesnts.
Şebeke bağlantısının
keslmes.
Şebeke elektrk gücü olup olmadığını ve
fırının elektrk beslemesne bağlı olup
olmadığını kontrol edn.
Sorunun gderlp gderlmedğn görmek
çn, fırını kapatıp yenden açın.
001
ARIZA TARAMA
Herhang br şletm sorunu söz konusu olursa, br Franke
Teknk Servs Merkezyle letşme geçn.
Kesnlkle yetksz teknsyenlerden servs hzmet
almayın.
Aşağıdakileri belirtin:
- arızanın türü
- chaz model (parça/Kod)
- fırın ç haznesnn sağ kenarında bulunan (fırın
kapağı açıkken görüleblen) chaz etketndek ser
numara (S.N.).
Servs Merkezmzle
temasa geçerken, lütfen
ürününüzün tanıtma
etketnde verlen kodları
belrtn.
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
XXXXXXXXXX
XXXXXX
XXXXXXXXXX
XXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXX
DESTEK
www.franke.com
EN DE FR IT ES PT PL
CS SK EL RO TR RU UK AR
400011430803/B
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Franke FSM 82 H XS Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Bu kılavuz için de uygundur