AT972A

Kenwood AT972A, AT970A, AT971A, AT973A, AT974A El kitabı

  • Merhaba! Bu belgeyi inceledim ve {detected_brand} marka {full_model_name_list} modeli makarna yapma cihazı hakkında size yardımcı olmaya hazırım. Belge, cihazın montajı, kullanımı, temizliği ve farklı makarna tarifleri hakkında bilgiler içermektedir. Özellikle, farklı makarna kesicileri ve ayarlanabilir kalınlık ayarı dikkat çekicidir. Cihazla ilgili tüm sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyarım.
  • Makarna kalınlığı nasıl ayarlanır?
    Aparatın ilk kullanımında nelere dikkat edilmelidir?
    Ek kesiciler nasıl takılır?
    Makarna ne kadar süre pişirilmelidir?
English 2 - 3
Nederlands 4 - 5
Français 6 - 7
Deutsch 8 - 9
Italiano 10 - 11
Português 12 - 13
Español 14 - 15
Dansk 16 - 17
Svenska 18 - 19
Norsk 20 - 21
Suomi 22 - 23
Türkçe 24 - 25
Ïesky 26 - 27
Magyar 28 - 29
Polski 30 - 31
Русский 32 - 34
Ekkgmij 35 - 37
UNFOLD
´¸∂w
39 - 38
Kenwood aksesuarını
kullanmadan önce
Bu talimatları dikkatle okuyun ve
gelecekteki kullanımlar için
saklayın.
Tüm ambalajları ve etiketleri
çıkartın güvenlik.
güvenlik
Bu eki yerlştirmeden ve
kaldırmadan önce cihazı kapatın.
Parmaklarınızı ekin üzerindeki
hareketli parçalardan ve
açıklıklardan uzak tutun.
Çalışırken cihazın başından
ayrılmayın.
Hiç bir zaman hasarlı ek ve/veya
cihaz kullanmayın.
Bu eki kullanmadan önce eşyaların
ve giysilerin güvenli olduğundan her
zaman emin olun.
Hastaların gözetim altında olmadan
bu cihazı kullanmalarına izin
vermeyin.
Çocukların bu cihazı kullanmalarına
ya da bu cihazla oynamalarına izin
vermeyin.
Bu cihazı sadece iç mekanlarda
kullanım alanının olduğu yerlerde
kullanın. Kenwood, cihaz uygunsuz
kullanımlara maruz kaldığı ya da bu
talimatlara uyulmadığı takdirde hiç
bir sorumluluk kabul etmez.
ilk kullanımdan önce
Islak bir bezle temzileyin. Suya
sokmayın.
bölümler
ayarlabilir düğme
makarna merdanesi
makana açma eki
çıkış tutacağı
yavaş hızlı dış kapak
monte etme
1Yavaş hızlı dış kapağı çıkarmak için
tutucuyu kaydırın sonra çekin.
2Tutucuyu arkadan tutun ve eki
tahrik çıkışı içine yerleştirin ve
sürücü yereine oturana kadar
çevirin – iki yönde de çevirmeniz
gerekebilir. Sürücü oturduğunda
iğne dikey pozisyonda olacak
şekilde eki döndürün, sonra iğneyi
yuva içine sokun.
3Tutucuyu bırakın.
makarna yapıcınızı
kullanma
1 Makarna hamurunuzu yapın.
Sağlanan hamur tariflerinden birini
kullanın.
2 Makarna ekinin aynındaki
ayarlanabilir düğmeyi çekerek ve
çevirerek 1 numaraya ayarlayın.
3 Bir parça hamuru düzleştirin ve
makaraların arasına biraz un
serpin.
4 Mutfak makinesini hız 1’e getirin
(makaraların döndüğünü
göreceksiniz).
5 Bir parça hamuru düzgün bir yüzey
elde edinceye kadar makaralardan
geçirin. (Hamuru genişliğinin veya
uzunluğunun yarısı kadar katlamak
bunu elde etmeye yardım
edecektir.)
6 İstenilen inceliği elde etmek için her
defasında hamuru ekin içinden
yeniden besleyerek düğmeyi
kademe kademe 1’den 9’a kadar
ayarlayın . Makarna kalınlığı için
5’den 7’ye kadar olan ayarlar
önerilmiştir.
7 Açılmış makarnayı
istenilen/ayarlanabilen parçalar
halinde kesin.
Gerektiği gibi kullanın.
Türkçe
24
Ön kapaòı açınız ve açıklayıcı resimlere bakınız
ek kullanımı
tagliatelle (AT971A),
tagliolini (AT972A),
trenette (AT973A)
ve spagetti (AT974A)
1 Bu ekleri kullanmak için makarna
açma ekini (AT970A) kullanarak
makarnayı açmalısınız.
2 Mevcut olan eklerden herhangi
birini yerleştirmek için “monte etme”
talimatlarını uygulayın.
3 Açılmış makarnayı makarna ekine
koyun ve değişik kesiciler farklı
makarna çeşitleri yaratmak için
makarnayı kesecekledir .
4 Makarna pişirmeden önce 4 saat e
kadar saklanabilir.
makarnanın pişirilmesi
1 Dörtte üçü suyla dolu tencereyi
kaynatın. Tuz ekleyin.
2 Suya küçük bir miktar zeytin yağı
eklenmesi makarnaların
yapışmasını engelleyecektir.
3 Makarnayı ekleyin ve yaklaşık 2 ila
4 dakika kaynatın.
temizleme
Aygıtın hiçbir parçasını bulaşık
makinesinde yıkamayınız.
1Yavaş hızlı dış kapağı kaydırın ve
aynı zamanda eki mikserden
çıkarın.
2 Islak bir bezle temzileyin. Suya
sokmayın.
tarifler
basit makarna hamuru
500gr (1lb 2oz) çok ince veya sade un
4 yumurta
2.5ml (1/2yk) tuz
2.5ml (1/2yk) yağ
eğer gerekliyse su
doygun makarna
500gr (1lb 2oz) doygun un
4 yumurta
2.5ml (1/2yk) tuz
2.5ml (1/2yk) yağ
eğer gerekliyse su
makarna rossa
500gr (1lb 2oz) çok ince veya sade un
3 yumurta
75 gr (3oz) salça
2.5ml (1/2yk) tuz
2.5ml (1/2yk) yağ
eğer gerekliyse su
Yöntem
Unu, tuzu, yağı ve yumurtaları
(yumurtalar salça ile karıştırılmalıdır)
karıştırma kasesine koyun.
Hamur kancası ile 1-2 hızda yaklaşık
2-3 dakika, eğer karışım çok kuruysa
su ekleyerek, karıştırın Makineyi
kapatın ve malzemeleri biraraya
toplayın ve düzgün bir hamur elde
edene kadar elle yoğurun. En iyi
sonuçlar için, hamuru sarın sonra
makarna ekiyle açmadan önce
yaklaşık 15 dakika boyunca
dinlendirin.
Makarna açma ekini yerleştirin ve
önceki talimatları uygulayın.
25
1/42