Taze yiyecekleri cihaza
koyduktan sonra veya kapıyı
sıkça ya da uzun bir süre
açtıktan sonra göstergenin
OK öğesini göstermemesi
normaldir, sıcaklık
kontrolörünü yeniden
ayarlamadan önce en az 12
saat bekleyin.
6. İPUÇLARI VE YARARLI BILGILER
6.1 Normal çalışma sesleri
Aşağıdaki seslerin çalışma sırasında
duyulması normaldir:
• Soğutucu pompalandığında,
bobinlerden gelen hafif bir çalkalanma
ve fokurdama sesi.
• Soğutucu pompalandığında
kompresörden gelen bir fan çalışması
ve titreşim sesi.
• Termik genleşme (doğal ve tehlikeli
olmayan bir durum) nedeniyle cihazın
içinden gelen ani bir çatlama sesi.
• Kompresör açıldığında veya
kapandığında ısı ayarlayıcı
mekanizmadan gelen hafif bir tıkırtı.
6.2 Enerji tasarrufuyla ilgili
ipuçları
• Cihazın kapısını sıkça açmayın veya
gerekmedikçe kesinlikle açık
bırakmayın.
6.3 Taze yiyeceklerin
soğutulmasıyla ilgili tavsiyeler
En iyi performansı elde etmek için:
• sıcak yiyecekleri veya buharlaşan
sıvıları buzdolabına koymayın
• yiyecekleri kapatın veya sarın
(özellikle de keskin bir kokusu varsa)
• yiyecekleri, etrafında hava rahatça
dolaşacak şekilde yerleştirin
6.4 Soğutma tavsiyeleri
Faydalı tavsiyeler:
• Et (her türlü): polietilen torbalara
koyun ve sebze çekmecesinin
üstündeki cam rafa yerleştirin.
• Güvenlik açısından, bu şekilde
sadece bir veya iki gün muhafaza
edin.
• Pişmiş yiyecekler, soğuk yemekler,
vs: bunlar, ağzı kapalı olmak suretiyle
herhangi bir rafa yerleştirilebilir.
• Meyve ve sebzeler: bunlar iyice
temizlenmeli ve temin edilmiş özel
çekmecelere yerleştirilmelidir.
• Tereyağı ve peynir: bunlar, içine
havanın mümkün olduğunca
girmemesi için özel hava geçirmez
kaplara konulmalı veya alüminyum
folyoya sarılmalı ya da polietilen
torbalara konulmalıdır.
• Şişeler: bunlar, kapakla kapatılmalıdır
ve kapakta bulunan şişe bölmesinde
ya da (varsa) cihazın içindeki şişe
rafında muhafaza edilmelidir.
• Muzlar, patatesler, soğanlar ve
sarımsaklar (paketli değilse),
buzdolabına konulmamalıdır.
6.5 Dondurma tavsiyeleri
Birçok dondurma işleminde size yardımcı
olacak bazı önemli tavsiyeler aşağıda
verilmektedir:
• 24 saatte dondurulabilecek
maksimum yiyecek miktarı, bilgi
etiketinde belirtilmektedir;
• dondurma işlemi 24 saat alır ve bu
süre boyunca dondurulmak üzere
başka bir yiyecek konulmamalıdır;
• sadece birinci kalite, taze ve iyi
temizlenmiş yiyecekleri dondurun;
• hızlı ve tamamen donmasını ve buzu
eridikten sonra sadece tüketilecek
miktarda tüketilebilmesini sağlamak
için yiyecekleri küçük porsiyonlara
bölün;
TÜRKÇE 9