Russell Hobbs 19750-56 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

78
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte
aktarın. Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
A ÖNEMLİ GÜVENLİK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
1 Bu cihaz sadece sorumlu bir yetişkin tarafından veya onun gözetimi altında kullanılmalıdır.
Cihazı, çocukların erişemeyeceği konumlarda kullanın ve saklayın.
2 Cihazı sıvıya daldırmayın; banyoda, su yakınında veya dış mekanlarda kullanmayın.
3 Cihaza dondurulmuş et veya tavuk koymayın – kullanmadan önce tamamen
çözdürün.
4 Eti, kümes hayvanlarını ve türevlerini (kıyma, burger köfte, vb.) özsuları tamamen çekilene
dek pişirin. Balığı etli kısmı tamamen matlaşıncaya dek pişirin.
5 Tencerenin gövdesinde herhangi bir şey pişirmeye çalışmayın – sadece çıkarılabilen kasede
pişirin.
6 Tencerenin sıcak yüzeylerine, kapağına veya kaseye dokunmayın – fırın eldiveni veya bez
kullanın.
7 Cihazın üzerinden uzanmayın ve ellerinizi, kollarınızı, yüzünüzü, vb. çıkan buhardan uzak
tutun.
8 En az 1 fincan suyla doldurun.
9 Dolum işaretininin üzerinde doldurmayın.
10 Buhar çıkacaktır. Cihazı perdelerin yakınına, rafların veya dolapların altına veya çıkan
buhardan zarar görebilecek herhangi bir şeyin yakınına koymayın.
11 Cihazın üzerini örtmeyin veya üzerine herhangi bir şey yerleştirmeyin.
12 Kullanılmadığı zamanlarda cihazın fişini prizden çekin.
13 Size sağladığımız aksesuar ve ek parçalar dışındaki ürünleri kullanmayın.
14 Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
13 Cihaz, harici bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda sistemiyle çalıştırılmamalıdır.
14 Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
17 Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici, üreticinin yetkili servisleri veya
benzer niteliklere sahip kişiler tarafından değiştirilmelidir.
sadece ev içi kullanım
U İLK KULLANIMDAN ÖNCE
Kaseyi, kapağı ve sepeti ılık sabunlu suda yıkayın, durulayın ve kurulayın.
d NASIL ÇALIŞIR
Temel olarak, kaseye yiyecek ve suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Tencere, kaynama durumunu
algılayacak ve yiyecek suyu tamamen çektiğinde "sıcak tut" moduna geçecektir.
T ŞİRME SÜRELERİ
•Pişirme sürelerini düzenlemenin iki yöntemi vardır:
1) Tam olarak doğru miktarda su kullanın ve tencereyi, sıcak tutmaya otomatik olarak
geçmesi için bırakın – bu, pilav pişirmek için kullanılan yöntemdir.
2) Bol miktarda su kullanın, pişirme sürecini izleyin ve yiyecek piştiğinde, düğmeyi manuel
olarak yukarı kaldırın. Bu, "bilinmeyenleri", diğer bir deyişle belirli olmayan miktarları,
belirli olmayan sebzeleri, belirli olmayan boyutları buharda pişirmenin en kolay yoludur.
3 2. yöntemi kullandığınızda, notlar alın. Bir sonraki defa, tam doğru miktarda suyu kullanabilir
ve tencerenin, işini kendi kendine yapmasına izin verebilirsiniz (yöntem 1).
79
talimatlar
C FAZLA PİŞİRME
4 Fazla pişirme konusunda çok endişelenmeyin – buharda pişirme oldukça hassas bir pişirme
yöntemidir ve fazladan birkaç dakika, genellikle sorun olmayacaktır.
5 Balığı fazla pişirmeyin – eti sertleşecek ve lezzetsiz olacaktır.
C HAZIRLAMA
6 Cihazı sabit, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine yerleştirin.
7 Cihazı perdelerin, rafların, dolapların veya çıkan buhardan zarar görebilecek herhangi bir
şeyin yakınına veya altına koymayın.
8 Elektrik kablosunu herhangi bir cismin üzerinden sarkmayacak ve takılma veya tökezlenmeye
izin vermeyecek şekilde yönlendirin.
9 Kaseyi tutmak için fırın eldivenleri (veya bir bez) ve pişirme sonrasında üzerine koymak için
ısıya dayanıklı bir mat veya yemek tabağı kullanın.
10 Kaseyi tencerenin içine yerleştirin.
C PİRİNCİ YIKAMA
11 Bazı kişiler, besin değerleri suyla gidebileceğinden, pirinci yıkamamanız gerektiğini söyler.
12 Bazı kişiler, fazla nişasta, pirinç tozu ve kepeği giderdiğinden, pirinci yıkamanız gerektiğini
söyler.
13 Pirinçlerin birbirine yapışmasını isteyeceğiniz pirinç köftesi veya suşi yapıyorsanız, pirinci
yıkamamanız daha doğru olacaktır.
14 Kolayca ayrılabilir taneli, gevşek bir pilav istiyorsanız, yıkamanız faydalı olabilir.
C DOLDURMA
15 Kaseyi, gereken miktarda pirinçle doldurun.
16 Gerekli miktarda suyu ilave edin – genel olarak, 1 fincan pirinç için 1 fincan su kullanın.
17 Dolum işaretinin üzerinde doldurmayın.
C PİŞİRME
18 Kasenin tabanının ısıtma devreleri ile tam temas etmesini sağlamak için, kaseyi her iki yönde
bir çeyrek tur kadar döndürün.
19 Kapağı kasenin üzerine kapatın.
20 Fişi prize takın. N lambası yanacaktır.
21 Kumandayı P işaretine getirin. N lambası sönecektir.
22 Pilav piştiğinde, kumanda N işaretine gelecek, P lambası sönecek ve N lambası yanacaktır.
23 Pilavın yaklaşık 10 dakika demlenmesine izin verin, sonra tencerenin fişini prizden çekin.
24 Fırın eldivenlerini giyin.
25 Kapağı kaldırdığınızda buhar ve sıcak hava çıkacaktır. Buharı kendinizden uzaklaştırmak için,
kapağı hafifçe eğimli tutun.
26 Kaseyi yukarı kaldırarak çıkarın ve ısıya dayanıklı bir mat veya yemek tabağının üzerine koyun.
27 Pilavı çevirmek ve karıştırmak ve tüm buharın çıkmasını sağlamak için spatulayı kullanın.
28 Bazen, kase ile temas eden pirinçler bir kabuk tabakası oluşturabilir.
29 Bazı kişiler bu kabuk tabakasını, pilava değer katan bir özellik şeklinde dikkate alarak tercih
edebilir.
30 Bunu tercih etmiyorsanız, pilavı servis yaptıktan sonra bu kabuk tabakasını bir spatula ile
temizleyebilirsiniz.
çizimler
1 tutacak
2 kapak
3 hava deliği
4 sepet
5 dolum işareti
6 kase
7 ölçüm kabı
8 spatula
9 kilit pimi
10 ısıtma devresi
Nsıcak tutma
Ppişirme
11 lambalar
12 kumanda
80
C EK MALZEMELER
31 Herhangi bir ek malzeme ilave edecekseniz (kuru üzüm, meyve, ceviz-fındık, vb.), emecekleri
su miktarını telafi etmek için pirinç miktarını azaltmalısınız.
32 Kuru üzüm ve kurutulmuş meyveler pirinç kadar su emecektir, bu nedenle onları da pirinçle
birlikte ölçme kabına koyun.
33 Ceviz-fındık türü kuruyemişler genelde çok su emmediklerinden, onları pirinci ölçtükten
sonra normal şekilde ekleyebilirsiniz.
C TENCEREYİ BİR BUHAR MAKİNESİ OLARAK KULLANMA
34 Gereken miktarda su ilave edin – Yukarıda açıklanan 1. veya 2. yöntemi kullanın.
35 Sepeti kasenin üzerine yerleştirin ve yiyecekleri sepetin içine koyun.
36 Yiyeceğin eşit oranda pişmesi için, tüm yiyecek parçalarını aşağı yukarı aynı boyutta kesin.
37 Taze fasulye, bezelye gibi kırılabilecek veya suya dağılabilecek yiyecekleri alüminyum folyoyla
sararak paketleyin.
38 Paketi çıkarırken dikkatli olun – fırın eldivenleri giyin ve plastik maşa/kaşık kullanın.
39 Kapağı sepetin üzerine kapatın.
40 Tencereyi, aynen pilav pişirirken yaptığınız gibi çalıştırın.
41 Buharda pişme sürelerini takip edin.
42 Buharla pişirme sonrasında tencerede yiyecek bırakmayın – yiyecekler sulu olacaktır.
t NOTLAR ALIN
43 Yiyeceğin türünü ve miktarını ve su miktarını not edin. Bir sonraki pişirmenizde, su miktarını
ayarlayın ve süreyi ayarlama işini tencereye bırakın.
C KİLİT PİMİ
44 Kilit pimi, ısıtma devrelerinin, kase yerine oturmadığı takdirde çalışmasını önleyecektir.
C BİTTİ Mİ?
45 Cihazın fişini prizden çekin.
46 Pilav tenceresini, içinde dolu kase varken hareket ettirmeyin. Ağır olabilir ve kablosu,
hareketiniz sırasında herhangi bir yere takılabilir.
47 Kaseyi pilav tenceresinden boşaltmadan çıkarın. Eğer kaseyi, pilav tenceresinin içindeyken
boşaltmaya çalışırsanız, pilav tenceresinin içine yiyecek parçaları düşürebilirsiniz. Bu, ona
zarar verecektir.
C TEMİZLİK VE BAKIM
48 Cihazın fişini prizden çekin ve temizlemeye başlamadan veya dolaba kaldırmadan önce
soğumasını bekleyin.
, Fişi prizden çekin, sonra konnektörü cihazın üzerindeki güç girişinden çıkarın.
49 Kapağı, kaseyi ve rafı ılık sabunlu suda yıkayın, durulayın ve kurulayın.
50 Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
51 Cihazın hiçbir parçasını bulaşık makinesinde yıkamayın.
81
pişirme süreleri ve gıda emniyeti
, Pişirmeden önce açık durumda olan midyeleri kullanmayın. Kabuklar tamamen açılana dek
buharda pişirin ve pişirdikten sonra açılmayanları atın.
52 Bu süreler, tek tabaka yiyecek için geçerlidir. En sevdiğiniz yiyeceklere ve yiyecek
kombinasyonlarına uygun süreleri, deneyerek bulmalısınız.
53 Eti, kümes hayvanlarını ve türevlerini (kıyma, burger köfte, vb.) özsuları tamamen çekilene
dek pişirin. Balığı etli kısmı tamamen matlaşıncaya dek pişirin.
54 Lifli sebzeleri, yeşil ve diri kalmaları için mümkün olduğunca az pişirmelisiniz. Bunları buzlu
suya daldırmak, pişirme sürecini durduracaktır.
H ÇEVRE KORUMA
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık sorunlarını
önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık konteynerlerine değil, geri
dönüşüm konteynerlerine bırakılmalıdır.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
yiyecek (taze) miktar süre (dakika)
kuşkonmaz 400g 15-18
taze fasulye 200g 20
brokoli 200g 18
brüksel lahanası 200g 20
lahana (dörde bölünmüş) 25-30
havuç (dilimlenmiş) 200g 15-20
karnabahar 200g 15
mısır koçanları 2 24-35
kabak (dilimlenmiş) 200g 10-12
patates (dörde bölünmüş) 400g 25-30
ıspanak 200g 5-8
tavuk (kemiksiz) 400g 6-8
balık fileto 400g 8-10
balık bifteği 2 20-23
karides 250g 10-12
ıstakoz bacağı (dondurulmuş) 12-15
midye 250g 15
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96

Russell Hobbs 19750-56 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: