HOTPOINT/ARISTON OK 89E D.20 X/HA S Kullanici rehberi

Kategori
Mikrodalgalar
Tip
Kullanici rehberi

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

OK 897 EN DC.20 HA S
OK 897 EN DC.20 X/HA S
OK 89ED.20 X /HA S
OK 89ED.20 /HA S
7OOK 998ED X RU/HA
7OOK 998ED RU/HA
Deutsch
Bedienungsanleitung
BACKOFEN
Nederlands
Gebruiksaanwijzing
OVEN
Inhaltsverzeichnis
Bedienungsanleitung,1
Hinweise,2
Kundendienst,5
Beschreibung Ihres Gerätes,7
Beschreibung Ihres Gerätes,9
Installation,12
Backofenstruktur,14
Inbetriebsetzung und Gebrauch,15
Programme,16
Vorsichtsmaßregeln und Hinweise,23
Reinigung und Pege,23
Störungen und Abhilfe,25
Inhoud
Gebruiksaanwijzing,1
Belangrijk,2
Service,5
Beschrijving van het apparaat,7
Beschrijving van het apparaat,9
Het installeren,26
Structuur van de oven,28
Starten en gebruik,29
Programma’s,30
Voorzorgsmaatregelen en advies,37
Onderhoud en verzorging,37
Storingen en oplossingen,39
Русскии
Руководство по эксплуатации
ДУХОВОЙ ШКАФ
Polski
Instrukcja obsługi
PIEKARNIK
Содержание
Руководство по эксплуатации,1
Предупреждения,3
Сервисное обслуживание,5
Описание изделия,7
Описание изделия,10
Установка,40
Структура духового шкафа,42
Включение и эксплуатация,43
Программы,44
Предосторожности и рекомендации,51
Техническое обслуживание и уход,52
Неисправности и методы их устранения,53
Spis treści
Instrukcja obsługi,1
Ostrzezenia,3
Serwis Techniczny,5
Opis urządzenia,7
Opis urządzenia,10
Instalacja,54
Struktura piekarnika,56
Uruchomienie i użytkowanie,57
Programy,58
Zalecenia i środki ostrożności,65
Konserwacja i utrzymanie,65
Anomalie i środki zaradcze,66
Türkçe
Kullanım talimatları
FIRIN
İçindekiler
Kullanım talimatları,1
Uyarı,4
Teknik Servis,6
Cihazın tanıtımı,8
Cihazın tanıtımı,11
Montaj,67
Fırının yapısı,69
Başlatma ve kullanım,70
Programlar,71
Önlemler ve tavsiyeler,78
Servis ve bakım,78
Arızalar ve çözümler,80
4
Uyarı
DİKKAT: Bu cihaz ve erişilebilen bölümleri,
kullanım sırasında çok sıcak olur.
Dikkat etmek ve ısıtılan parçalara
dokunmaktan kaçınmak gerekir.
Eğer sürekli olarak gözetim altında
değiller ise, 8 yaşından küçük çocukları
uzak tutunuz.
Bu cihaz, eğer uygun şekilde gözetim
altında bulunuyorlar ise veya güvenli
şekilde cihazın kullanımı hakkında
eğitim almışlar ise ve ilişkin tehlikeler
göz önünde bulundurulur ise, 8 yaşından
itibaren çocuklar ve fiziksel, duyusal
veya mental kapasitelerden yoksun veya
tecrübe ve bilgi sahibi olmayan kişiler
tarafından kullanılabilir. Çocuklar, cihaz
ile oynamamalıdır. Temizlik ve bakım
işlemleri, denetimsiz olarak çocuklar
tarafından gerçekleştirilmemelidir.
Camın parçalanmasına neden olarak
yüzeyi çizebileceğinden, fırının cam
kapağını temizlemek için aşındırıcı ürünler
ve kesici metal spatulalar kullanmayınız.
Cihazı temizlerken asla buharlı
yada yüksek basınçlı temizleyiciler
kullanmayınız.
DİKKAT: Muhtemel elektrik çarpmalarının
önüne geçmek için lambayı yenisi ile
değiştirmeden önce, cihazın sönük
olduğundan emin olunuz.
! Izgara takıldığı zaman, kilidin yukarı
doğru dönük ve yuvanın arka tarafında
olduğundan emin olunuz.
6
Teknik Servis
Dikkat:
Cihaz, muhtemel çalışma bozukluklarının tespit edilmesini
sağlayan otomatik bir teşhis sistemi ile donatılmıştır. Bu
bozukluklar ekranda aşağıdaki mesaj tipleri vasıtasıyla
gösterilir: “--F” ve arkasında sayılar.
Bu durumda teknik destek müdahalesi gerekir.
Teknik desteğe başvurmadan önce:
Arızanın bağımsız olarak çözülebildiğini kontrol ediniz;
Aksaklığın giderilip giderilmediğini kontrol etmek için
programı yeniden başlatınız;
Giderilmediği takdirde, Yetkili Teknik Destek Servisine
başvurunuz.
! Yetkili olmayan teknisyenlerden asla yardım almayınız.
Bu durumda şu bilgileri veriniz:
arıza tipi
SıCAKlıK ekranı üzerinde görülen mesaj
cihazın modeli (Mod.)
seri numarası (S/N)
Bu bilgiler, soğutucu bölmesi içinde aşağıda solda bulunan
teknik veriler etiketi üzerinde bulunmaktadır.
-
8
Cihazın tanıtımı
Genel görünüm
1 KONUM 1
2 KONUM 2
3 KONUM 3
4 KONUM 4
5 KONUM 5
6 Bölücü “D” pozisyonu
7 KONUM 6
8 KONUM 7
9 Raarın kaydırma KILAVUZLARI
10 YAĞ TOPLAMA TEPSİSİ rafı
11 IZGARA rafı
12 BÖLÜCÜ rafı
13 Kontrol Paneli
13
12
11
10
1
2
3
5
7
4
6
8
9
11
Cihazın tanıtımı
Kontrol Paneli
1 PROGRAMLAR düğmesi
2 PANELİN AÇILMASI
3 EKRAN
4 TERMOSTAT / ZAMAN AYAR düğmesi
5 BAŞLATMA / DURDURMA
6 DAKİKA SAYACI ikonu
7 ZAMAN AYAR ikonu
8 KUMANDALAR KİLİDİ ikonu
9 BOŞLUK SEÇİMİ ikonu
10 IŞIK ikonu
Ekran
1 KÜÇÜK BOŞLUK SEÇİMİ ikonu
2 BOŞLUK SICAKLIĞI ekranı
3 SÜRELER ekranı
4 SÜRE ikonu
5 PİŞİRME SONU ikonu
6 SAAT ikonu
7 DAKİKA SAYACI ikonu
8 KİLİTLİ KLAVYE göstergesi
9 ÖN ISITMA/BOŞLUĞUN KALAN ISISI göstergesi
10 ANA BOŞLUK SEÇİMİ ikonu
11 PROGRAMLAR ikonu
11
1 2 43
5
6
9
10
7
8
1
2
43 5
6910 78
67
TR
Montaj
! Her gerektiğinde başvurulabilmesi için bu el kitapçığının
muhafaza edilmesi önemlidir. Cihazın satılması, başkasına
verilmesi ya da taşınması durumunda yeni kullanıcının
işleyiş ve ilişkin uyarılar hakkında bilgi edinmesi için el
kitapçığının cihazla birlikte verildiğinden emin olunuz.
! Talimatları dikkatli bir şekilde okuyunuz: kurulum, kullanım
ve emniyet hakkında önemli bilgiler içermektedir.
Yerleştirme
! Ambalajlar çocukların oyuncağı değildir ve ayrıştırılmış
çöp için belirlenen kurallara uygun olarak imha edilmelidirler
(bakınız Önlem ve tavsiyeler).
! Kurulum işlemi bu talimatlar doğrultusunda ve profesyonel
olarak kaliye personel tarafından yapılmalıdır. Hatalı yapılan bir
kurulum, insan ve hayvan sağlığına ya da mala zarar verebilir.
Yuvaya oturtma
Cihazın düzgün bir şekilde çalışması için fırın yuvasının yer
aldığı dolabın uygun özellikleri taşıması gerekir:
fırına yapışık konumdaki paneller ısıya dayanıklı
malzemeden olmalıdır;
ahşap kaplama dolapların söz konusu olduğu durumlarda,
kullanılan tutkal 100°C ısıya dayanıklı olmalıdır;
fırının yuvasına yerleştirilmesi durumunda, işlem ister
masa altında (şekle bakınız) ister kolon üzerinde
yapılacak olsun, dolapların ebatları şöyle olmalıdır:
590 mm.
595 mm.
22,5 mm.*
20,5 mm.
550 mm.
570 mm.
20 mm.
575-585 mm.
45 mm.
560 mm.
550 mm.
min.
* Sadece inox modeller için
! Cihaz yuvasına yerleştirildikten sonra elektrikli bölümler
ile hiçbir şekilde temas etmemelidir.
Özellikler etiketinde belirtilmiş olan tüketime ilişkin bilgiler
bu kurulum tipine göre ölçülmüştür.
Havalandırma
İyi bir havalandırma sağlanması için
yuvanın arka duvarının çıkarılması
gerekir. Fırının kurulumun iki ahşap
pervaz üzerine ya da en az 45 x 560
mm ebatlarında bir açıklığı olan bir
zemine yaslanacak şekilde yapılması
tercih edilir (şekillere bakınız).
560 mm.
45 mm.
min. 20 mm
min. 45 mm
FANLI
FIRIN
Ortalama ve sabitleme
Cihazı dolaba sabitlemek için:
fırının kapağını açınız;
dış çerçeve üzerinde yer alan tespit deliklerini kapatan
2 lastiği çıkartınız;
2 tahta vida kullanarak fırını dolaba sabitleyiniz;
delikleri kapatan lastikleri yeniden yerleştiriniz.
! Cihazın korunmasını sağlayan tüm bölümler, bir alet
yardımı olmadan çıkarılamayacak şekilde sabitlenmelidir.
Elektrik bağlantısı
Üç kutuplu besleme kablosuyla donatılmış fırınlar, cihazın
üzerindeki özellikler etiketinde belirtilmiş olan gerilim ve
frekans değerlerinde dalgalı akımla çalışacak şekilde
üretilmiştir (aşağıya bakınız).
Besleme kablosu montajı
1. Bir tornavida yardımıyla,
kapağın yan uzantılarını
kaldırıp terminal kutu
kapağını açınız: kapağı
çekiniz ve açınız (şekle
bakınız);
2. Besleme kablosunu şu
şekilde devreye alınız: Kablo
bağlama vidası ile L-N-
üç adet temas vidasını
sökünüz, daha sonra Mavi
(N), Kahverengi (L), Sarı-
Yeşil
kablolarını (renk
tablosuna bakarak) vida
kafaları altına sabitleyiniz
(bkz. şekil).
3. Kabloyu kablo
bağlayıcısına sabitleyiniz.
4. Terminal kapağını
kapatınız.
N
L
68
TR
Besleme kablosunun şebekeye bağlantısı
Kablo üzerine özellikler etiketi üzerinde belirtilen yüke uygun bir
ş monte ediniz (yana bakınız).
Şebekeye doğrudan bağlantı yapılması halinde, cihaz ile şebeke
arasına minimum temas aralığı 3 mm olan ve yürürlükteki
normlara uygun nitelikte çok kutuplu bir anahtar takmak
gerekmektedir (toprak kablosu elektrik anahtarı tarafından
kesintiye uğratılmamalıdır). Besleme kablosu, hiçbir aşamada
ortam ısısını 50°C geçmeyecek şekilde yerleştirilmelidir (örneğin
fırının arka tarafı).
! Elektrik bağlantısının doğru yapılmasından ve güvenlik
kurallarına uyulmasından kurulumu yapan kişi sorumludur.
Şebekeye bağlamadan önce aşağıdaki durumları kontrol
ediniz:
prizin topraklamasının yürürlükteki normlara uygun
olduğunu;
prizin, cihazın özellikler etiketi üzerinde belirtilen
maksimum güç miktarını destekleyecek şekilde
olduğunu;
besleme geriliminin özellikler etiketi üzerinde belirtilmiş
olan değerler arasında olduğunu;
cihaz şinin prizle uyumlu olduğunu. Aksi hallerde prizi
ya da şi değiştiriniz; uzatma kabloları ya da çoklu prizler
kullanmayınız.
! Cihaz monte edildikten sonra elektrik kablosu ve priz kolay
erişilebilecek yerlerde olmalıdır.
! Kablo kıvrılmalara, bükülmelere veya ezilmelere maruz
kalmamalıdır.
! Kablo periyodik olarak kontrol edilmeli ve sadece yetkili teknik
personel tarafından değiştirilmelidir (Destek bölümüne bakınız).
! Bu kurallara uyulmaması halinde firma hiç bir
sorumluluk kabul etmez.
* Sadece çekilen k
ı
lavuzlara sahip modeller için.
** Sadece s
ı
ral
ı
k
ı
lavuzlara sahip modeller için.
ÖZELLİKLER ETİKETİ
Ebatlar
genişlik 43,5 cm
yükseklik 41 cm
derinlik 41 cm
Hacim*
lt. 74
Elektrik
bağlantıları
Gerilim 220-240V ~ 50/60Hz ya da 50Hz
(özellikler etiketine bakınız)
emilen azami güç 2600W
Ebatlar**
genişlik 45,5 cm
yükseklik 41 cm
derinlik 41 cm
Hacim**
lt. 77
*
ENERGY
LABEL
Bu cihaz aşağıdaki Topluluk
Direktiflerine uygundur:
- 12/12/06 tarihli 2006/95/CEE
(Alçak Gerilim) ve sonraki değişiklikler
- 15/12/04 tarihli 2004/108/CEE
(Elektromanyetik Uygunluk)
ve sonraki değişiklikler
- 22/07/93 tarihli 93/68/CEE ve sonraki
değişiklikler.
- 2012/19/CE ve sonraki değişiklikler.
- 1275/2008 standby/off mode.
Elektrikli fırınlar etiketi hakkındaki
2002/40/CE mevzuatı.
EN 50304 Düzenlemesi
Enerji tüketimi beyanı Güçlendirilmiş
klasik sınıf – ısıtma fonksiyonu:
ECO.
AEEE Yönetmeliğine uygundur
69
TR
Fırının yapısı
OPEN SPACE fırın, 70lt kapasite ve geleneksel bir fırında
mevcut olmayan bir özellik olan, aynı anda 4 kat üzerinde
yemek veya geniş porsiyonlar pişirme olanağı sunmaktadır.
Çok amaçlı ve otomatik 56 adet pişirme programı, herhangi
bir tarif için kusursuz sonuçlar sağlamaktadır.
OPEN SPACE, ayrıca herhangi bir ihtiyaç için maksimum
konfor sunar ve 4 farklı kullanım olanağı ile bunu yapar:
fırın, tektir ancak farklı boyutlardaki boşluklara bölünebilir,
herbirinin bağımsız sıcaklık ve süre ayarları vardır.
Bu, farklı büyüklükteki iki boşluğa tüm ExtraGeniş Alan’i
bölmeye olanak tanıyan, ısı yalıtımlı BÖLÜCÜ sayesinde
mümkündür. Ana Alan ve Küçük Alan.
Iki adet Ana ve Küçük Alan, daha az sürede farklı yemekleri
pişirmek için, veya ayrı olarak, sadece hizmet sunan alanı
kullanmak için aynı anda kullanılabilir.
Iki boşluk birlikte kullanıldığı zaman, pişirme sıcaklıklarını
30° ve 300° arasında ayarlamak ve aralarında tat ve koku
karışmadan çok farklı olan tarieri de gerçekleştirmek
için, iki bölge arasında 100°’ye kadar bir sıcaklık derecesi
farklılığına sahip olmak mümkündür.
IZGARA
YAĞ TOPLAMA
TEPSİSİ
IZGARA
IZGARA
EXTRAGENİŞ
ALAN
ExtraGeniş Alan: 4 kademe üzerinde pişirme
IZGARA veya
YAĞ TOPLAMA TEPSİSİ
YAĞ TOPLAMA TEPSİSİ
(3 kademe üzerinde pişirme)
Bölücü "D" (sabit pozisyon)
IZGARA (3 kademe üzerinde pişirme)
IZGARA (3 kademe üzerinde pişirme)
KÜÇÜK
BOŞLUK
ANA
BOŞLUK
YAĞ TOPLAMA TEPSİSİ
(3 kademe üzerinde pişirme)
Bölücü "D" (sabit pozisyon)
IZGARA (3 kademe üzerinde pişirme)
IZGARA (3 kademe üzerinde pişirme)
KÜÇÜK
BOŞLUK
ANA
BOŞLUK
Ana ve Küçük Alan: aynı anda pişirme
IZGARA veya
YAĞ TOPLAMA TEPSİSİ
Bölücü "D"
(sabit pozisyon)
KÜÇÜK
BOŞLUK
ANA
BOŞLUK
Sadece Küçük Boşluk'ta pişirme
Sadece Ana Boşluk'ta pişirme: 3 kademe üzerinde pişirme
Aşağıda aktarılan tablo, ayarlanabilir olası sıcaklık
değerlerini gösterir. Akıllı ekran, iki boşluğun sıcaklık
derecelerinin mevcut regülasyonunda size kılavuzluk
edecektir.
Birinci boşluktaki sıcaklık derecesi
(Ana veya Küçük Alan)
İkinci boşluktaki sıcaklık derecesi
(Küçük veya Ana Alan)
40°C’den 150°C’ye kadar
Seçilen birinci boşluğa göre sıcaklık farklılığı, maksimum 50°C'dir
Örnek: bir boşluk üzerinde 90°C ayarlayın;
diğerinde 40°C (90°C-50°C) ve 140°C (90°C+50°C) arasında bir değer ayarlayabilirsiniz.
155°C’den 200°C’ye kadar Seçilen birinci boşluğa göre sıcaklık farklılığı, maksimum 70°C'dir
Örnek:bir boşluk üzerinde 180°C ayarlayın;
diğerinde 110°C (180°C-70°C) ve 250°C (80°C+70°C) arasında bir değer ayarlayabilirsiniz.
205°C’den 250°C’ye kadar
Seçilen birinci boşluğa göre sıcaklık farklılığı, maksimum 100°C'dir
Örnek:bir boşluk üzerinde 210°C ayarlayın;
diğerinde 110°C (210°C-100°C) ve maks ayarlanabilen sıcaklık derecesi olan 250°C arasında bir değer ayarlayabilirsiniz.
70
TR
Başlatma ve kullanım
DİKKAT! Fırın, ızgaraları
durdurma sistemi ile
donatılmıştır, bu sistem
ızgaralar fırından dışarı
çıkmadan bunlaçıkarmayı
sağlar (1).
Izgaraları tamamen
çıkarmak için, çizimde
belirtildiği gibi, bunları ön
taraftan alarak yukarı kaldırmak ve çekmek yeterlidir (2).
! Fırını ilk kez kullandığınızda, içi boşken termostatı
maksimuma getirerek kapağı kapalı vaziyette en az bir saat
çalıştırınız. Sonra fırını kapatıp kapağını açınız ve mekanı
havalandırınız. Duyulan koku, fırını korumak için kullanılan
maddelerin buharlaşmasına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.
! Ayarlamaları kolaylaştırmak için,
ve tuşlarına basılı
tutunuz: sayılar ekranda daha hızlı bir şekilde kayar.
! Her ayar, 10 saniye sonra otomatik olarak hafızaya alınır.
! Kullanım sırasında, kapalı boşluklardan olası yemekleri
veya leziz tabakları kaldırmanız tavsiye edilir.
! Pişirme işlemi başladığı zaman, BÖLÜCÜ’yi kaldırmadan
önce
tuşu ile fırını kapatmanız gerekir.
! Her açıldığında fırın ÇOK AMAÇLI pişirmeler üzerinde
ayarlanır.
! Eğer eldiven takılmış ise, dokunmatik tuşları etkinleştirmek
mümkün değildir.
! En uygun pişirmeyi sağlayabilmek için, seçilen fonksiyonun
etkinleştirilmesiyle, ürün parametrelerinde önceden
belirlenmiş bir program devreye girer. Bu durumda turbo
motorunun ve ısıtıcı elemanların çalışmalarında bir gecikme
söz konusu olabilir.
! İstenen programın seçilmesinden 2 saniye sonra fırın ön
ısıtma fazına geçer.
Kumanda Kilidi
! Fırın kapalı iken, pişirme işlemi başladığı veya sona
erdiği zaman ve programlamada kumandaları kilitlemek
mümkündür.
Fırını ayarlayan kumandaları kilitlemek için, en az 2 saniye
boyunca tuşuna basınız. Sesli bir sinyal yayılır ve
SICAKLIK ekranı “O—n” anahtar sembolünü görüntüler.
Yanık ikonu kilidin devrede olduğunu gösterir.
Kilidi devred ışı bırakmak için, en az 2 saniye boyunca
tuşuna yeniden basınız.
Saatin ayarlanması
! Saat, sadece fırın kapalı iken ayarlanabilir. Eğer fırın
standby modunda ise,
tuşuna bir defa basmak mevcut
saati görüntüler. Saati ayarlamak için yeniden basınız.
Elektrik şebekesine bağladıktan veya
bir elektrik kesintisinden sonra,
tuşu ve SÜRELER
ekranındaki sayılar 10 saniye boyunca yanıp söner.
Saati ayarlamak için:
1.
tuşuna basınız.
2. “ ” ve “ ” tuşları vasıtasıyla saati ayarlayınız.
3. Doğru saate ulaştıktan sonra, yeniden
tuşuna
basınız.
4. yukarıda anlatılan işlemi dakikalar için tekrarlayınız.
Elektrik kesintisi halinde, saat yeniden ayarlanmalıdır. Ekran
üzerinde yanıp sönen
ikonu, saatin doğru bir şekilde
ayarlanmadığını bildirir.
Dakika sayacının ayarlanması
! Dakika sayacı, hem fırın kapalı iken hem de açıkken her
zaman ayarlanabilir. Fırının yakılması ve söndürülmesini
kontrol etmez.
Süresi biten dakika sayacı, 30 saniye sonra veya herhangi
bir aktif tuşa basınca duran sesli bir sinyal yayar.
Dakika sayacını ayarlamak için:
1.
tuşuna basınız.
2. Arzu edilen süreyi “ ” ve “ ” tuşları ile ayarlayınız.
3. Arzu edilen ayara ulaştıktan sonra, yeniden
tuşuna
basınız.
Yanık
ikonu, dakika sayacının aktif olduğunu bildirir.
Dakika sayacını iptal etmek için, tuşuna basınız ve
” ve ” tuşları ile süreyi 00:00’a kadar getiriniz. Yeniden
tuşuna basınız.
ikonunun sönmesi, dakika sayacının devre dışı
bırakıldığını bildirir.
Soğutma fanı
Harici sıcaklık derecesinin düşürülmesi için bir soğutma fanı
tarafından atılan hava, kontrol paneli ve fırın kapağı arasından
ve aynı zamanda fırın kapağının alt tarafından çıkar.
! Pişirme sonunda fırın yeterince soğuyana kadar bu fan
çalışır durumda kalır.
Fırın lambası
Işık, fırının kapağını açınca veya bir pişirme programı
başladığı zaman yanar.
tuşu, herhangi bir zamanda ışığı açıp kapatmamıza
olanak tanır.
Kalan ısı göstergeleri
Cihaz, bir adet kalan ısı göstergesi ile donatılmıştır. Fırın
kapalı iken ekran “kalan ısı” çubuğunun yanması ile
bölmenin içindeki sıcaklık mevcudiyetini bildirir. Çubuğun
elemanları tek tek fırının içindeki sıcaklık düştükçe söner.
71
TR
Kalan ısı göstergeleri
Cihaz, bir adet kalan ısı göstergesi ile donatılmıştır.
Fırın kapalı iken ekran “kalan ısı” çubuğunun yanma
ile boşluğun içindeki sıcaklık mevcudiyetini bildirir. Uyarı
lambası, fırının içi soğuduğu zaman, söner.
Fabrika ayarlarına geri dönülmesi
Fırın, kullanıcı tarafından seçilen tüm ayarları sıfırlayarak
(saat ve özelleştirilen süreler), fabrika değerlerine geri
gelme olanağına sahiptir. Sıfırlama işlemini gerçekleştirmek
için fırını kapatınız, sol üstte yer alan manüel ilk pişirme
tuşuna ve
tuşuna aynı anda 6 saniye boyunca basılı
tutunuz. Sıfırlama işlemi gerçekleştiği zaman, sesli bir sinyal
verilir.
tuşuna ilk basışta, ilk yanmaya geçilir.
Standby
Bu ürün, standby konumda enerji tüketiminin sınırlanması
hakkındaki yeni Avrupa Direktifi tarafından belirlenmiş
gereklilikleri karşılamaktadır. Eğer 30 dakika boyunca işlem
gerçekleşmez ve hiçbir tuş veya kapı kilidi ayarlanmamış ise,
cihaz standby moduna otomatik olarak geçer. Standby modu,
yüksek ışıktaki “Saat Tuşu” ile görüntülenir. Cihaz ile yeniden
etkileşime girer girmez, sistem işletim moduna geri döner.
Programlar
! Gıdaların tamamen yumuşaklığını ve kıtırlığını garanti
etmek için, fırın yemekten doğal olarak gelen nemi su buharı
olarak serbest bırakır. Bu şekilde, tüm yemekler üzerinde
en uygun pişirme sonuçlarına sahip olunabilir.
! Her yandığında fırın, birinci ÇOK AMAÇLI pişirme
programını sunar.
! Fırın tabanına asla herhangi bir cisim koymayınız,
emayesine zarar verebilirsiniz.
! Pişirme kaplarını daima teçhizattaki ızgara üzerine
koyunuz.
ExtraGeniş Alan
! Pişirme raarı için “D” pozisyonunu kullanmayınız.
Fırının yakılması
1.
tuşuna basarak, kontrol panelini açınız. Cihaz, üç
misli yükselen bir ses yayar ve tüm tuşlar sırasıyla yanar.
2. Arzu edilen pişirme programının tuşuna basınız.
SICAKLIK ekranı, aşağıdaki bilgileri görüntüler:
- manüel program halinde, programa ilişkin sıcaklık
derecesi;
- Otomatik program halinde, “Auto”.
SÜRELER ekranı, aşağıdaki bilgileri görüntüler:
- manüel program halinde, mevcut saati;
- otomatik program halinde, süreyi.
3. Pişirme işlemini başlatmak için
tuşuna basınız.
4. Fırın, ön ısıtma aşamasına girer: ön ısıtma uyarı lambası
yanıp söner.
5. Sesli bir sinyal ve tüm ön ısıtma göstergelerinin yanması,
ön ısıtma işleminin tamamlandığını bildirir. Pişirilecek
gıdaları fırına koymak mümkündür.
6. Pişirme sırasında aşağıdaki işlemleri yerine getirmek
mümkündür:
-
tuşuna ve daha sonra ve tuşlarına basarak sıcaklık
derecesini değiştirmek (sadece manüel programlar için);
- bir pişirme işleminin süresini programlamak (bakınız
Programlar);
-
tuşuna basarak, pişirme işlemini yarıda kesmek.
Bu durumda cihaz önceden değiştirilmiş olan sıcaklık
derecesini hatırlar (sadece manüel programlar için).
- 3 saniye boyunca
tuşuna basılı tutarak fırını kapatınız.
7. Elektrik kesilmesi durumunda, eğer fırın ısısı çok
düşmemişse, cihaz, programı kesildiği yerden yeniden
devreye sokacak bir sistem ile donatılmıştır. Başlatma
beklenirken yapılan planlamalar ise elektrik geri geldiğinde
yenilenmez, tekrar programlanmaları gerekir.
! BARBEKÜ programında ön ısıtma öngörülmez.
ÇOK AMAÇLI pişirme programları
! Tüm programlarda önceden ayarlanmış bir pişirme ısısı
vardır. Bu manuel olarak, arzuya göre 30°C ve 250°C
arasında ayarlanabilir (BARBEKÜ programı için 300°C).
ÇOK AMAÇLI programlar, tüm manüel pişirme işlemlerini
kapsar.
Bunların herbiri için, fırın en kolaylardan en karmaşık
olanlarına kadar, sadece tüm tarierin başarılması için
gereken parametreleri yönetir: sıcaklık derecesi, ısı kaynağı,
nem oranı ve havanın güçlü sirkülasyonu, otomatik olarak
kontrol edilen değerlerdir.
Bu bölüm, yemek pişirme uzmanımızın değerli işbirliği ile
oluşturulmuştur. Tecrübesinden tamamen yararlanmak
amacıyla, tavsiyelerini takip etmeye ve daima kusursuz bir
pişirme elde etmeye sizi davet ediyoruz.
Pişirme fonksiyonları, sıcaklık dereceleri ve seçilecek
yemekleri yerleştirme raarı, en iyi sonuçları elde etmek için
kendisi tarafından düzenli olarak kullanılanlardır.
Herbir ÇOK AMAÇLI fonksiyon için, aşağıdaki tabloda
yemeğin soğuk mu yoksa sıcak fırınlandığı gösterilir.
Bu göstergelere riayet edilmesi, en ideal pişirme sonucunu
garanti eder.
Eğer sıcak fırınlanması arzu edilir ise, sesli sinyal dizisi
tarafından işaret edilen ön ısıtma sonunu bekleyiniz.
Sıcaklık derecesi, seçilen pişirme tipine göre otomatik olarak
belirlenir; bunu değiştirmek, gerçekleştirilecek olan özel
tarife uyarlamak için mümkündür.
Derhal veya gecikmeli başlatma ile bir pişirme süresi
ayarlamak ta mümkündür.
72
TR
MULTILIVELLO programı
Tüm ısıtma elemanları devreye girer ve fan çalışmaya
başlar. Tüm fırında ısı sabit olduğundan, hava yemeği eşit
bir şekilde pişirir ve kızartır. Aynı anda maksimum iki raf
kullanılabilir.
BASSA TEMPERATURA programları
Bu pişirme tipi mayalama yapmamıza, buz çözmemize,
yoğurt yapmamıza, daha çok veya daha az hızlı ısıtma
yapmamıza, düşük ısıda ağır bir şekilde pişirmemize olanak
tanımaktadır. Seçilebilen sıcaklık dereceleri, aşağıdaki
gibidir: 40, 65, 90 °C.
GRATIN programı
Üst ısıtma elemanı ve devrenin bir bölümü sırasında dairesel
ısıtma elemanı da etkinleşir, fan ve şiş döndürme ünitesi
(mevcut ise) çalışır. Tek yönlü termik yansımayla birlikte fırın
içindeki havanın güçlendirilmiş sirkülasyonu başlar.
Bu ısının kısımlara işleme gücünü artırarak gıda
yüzeylerinin yanmasını önler. Pişirme esnasında fırınınızın
kapağını kapalı olarak muhafaza ediniz.
BARBEKÜ programı
Üst ısıtma elemanı ve şiş döndürme ünitesi (mevcut ise)
devreye girer. Izgaranın yüksek ve doğrudan ısısı, yüksek
yüzey ısısı gerektiren besinler için tavsiye edilir. Pişirme
işlemlerini fırının kapağı kapalı iken gerçekleştiriniz (bakınız
“Pratik pişirme önerileri”).
FAST COOKING programı
Bu program ön ısıtma gerektirmez. Önceden ambalajlanmış
yemeklerin (dondurulmuş ya da ön pişirme yapılmış) hızlı bir
şekilde pişirilmesi için tavsiye edilir. Tek bir raf kullanıldığı
takdirde mükemmel sonuçlar alınır.
PIZZA programı
Üst ve dairesel ısıtma elemanları devreye girer ve
fan çalışmaya başlar. Bu kombinasyon, fırının hızlı
bir şekilde ısınmasını sağlar. Her seferinde bir tek raf
kullanıldığı durumlarda pişirme işleminin ortasında pozisyon
değiştirilmesi gerekir.
ECO programı
Arka ısıtma elemanı yanar ve fan devreye girerek fırının
içinde eşit hoş bir sıcaklık yayılmasını sağlar. Bu elektrik
tasarruflu program, yiyecekleri ısıtmaya ve pişirme
işlemlerini tamamlamaya uygun, küçük yemeklerin
pişirilmesi için gösterilir.
Rosto çevirme*
Rosto çevirme ünitesini devreye sokmak için (şekle bakınız)
aşağıdaki işlemleri yerine getiriniz:
1. yağ toplama tepsisini 1
no’lu pozisyona koyunuz;
2. rosto çevirme ünitesinin
dayanağını 3 no’lu pozisyona
koyarak şişi fırının arka
duvarında yer alan deliğe
geçiriniz;
3.
veya programlarını
seçerek, rosto çevirme
fonksiyonunu çalıştırınız;
! Başlatılan
programı ile kapak açıldığında rosto
çevirme ünitesi durur.
OTOMATIK pişirme programları
! Sıcaklık derecesi ve pişirme süresi C.O.P sistemi
vasıtasıyla önceden ayarlanmıştır (Programlanan En
Ideal Pişirme-COP), bu sistem otomatik olarak kusursuz
bir sonuç sağlar. Pişirme işlemi, otomatik olarak durur ve
fırın yemek piştiği zaman uyarır. Pişirme işlemi soğuk veya
sıcak fırınlayarak gerçekleştirilebilir. Seçilen programa göre,
başlatmadan önce, ±5/20 dakika değiştirerek, kendi kişisel
zevkinize göre pişirme süresini özelleştirmek mümkündür.
Pişirme işlemi başladığı zaman, süresini değiştirmek te
mümkündür. Eğer değiştirme işlemi program başlamadan
önce gerçekleşir ise, bu hafızaya alınır ve programın sonraki
kullanımında yeniden önerilir. Eğer fırının içindeki sıcaklık
derecesi seçilen program için önerilen sıcaklığın üzerinde ise,
SICAKLIK ekranı “Hot” yazısını görüntüler ve pişirme işlemini
başlatmak mümkün değildir; fırının soğumasını bekleyiniz.
! Pişirme fazına ulaşıldığı zaman, fırın sesli bir sinyal verir.
! Pişirme işlemlerinin uygulama süre ve sıcaklıklarını
değiştirmemek için, fırının kapağını açmayınız.
DANA ETI programı
Dana, domuz etlerini pişirmek için bu programı kullanınız.
Fırın soğukken fırınlayınız. Fırın sıcakken de fırınlamak
mümkündür.
TATLILAR programı
Bu fonksiyon, hem doğal maya hem de kimyasal maya bazlı
ve mayasız tatlıları pişirmek için idealdir. Fırın soğukken
fırınlayınız. Fırın sıcakken de fırınlamak mümkündür.
EKMEK programı
Bu programı, ekmek yapmak için kullanınız. En iyi sonucu
elde etmek için, aşağıda aktarılan bilgileri dikkatli bir şekilde
takip etmenizi tavsiye ederiz:
tarife riayet ediniz;
yağ toplama tepsisi için maksimum ağırlık;
7 no’lu pozisyondaki yağ toplama tepsisi üzerine
100gr (1dl) soğuk su koymayı unutmayınız;
hamuru mayalama işlemi, oda sıcaklığına göre ve,
uygulamalı olarak, hamur iki misli olana kadar 1 veya 1
buçuk saat ortam sıcaklığında yapılmalıdır.
* Sadece bazı modellerde mevcut.
73
TR
EKMEK için tarif :
Maks 1000gr’lık 1 adet Yağ Toplama Tepsisi, Alt raf
Maks 1000gr’lık 2 adet YToplama Tepsisi, Alt ve orta raar
1000 gr hamur için tarif : 600gr Un, 360gr Su, 11gr Tuz,
25gr yaş maya (veya 2 adet toz paket)
Yapılacak işlemler:
Unu ve tuzu geniş bir kapta karıştırınız.
Mayayı az ılık suda eritiniz (yaklaşık 35 derece).
Unu havuz gibi açınız.
Su ve maya karışımını dökünüz.
Homojen ve az yapışkan bir hamur elde edene kadar,
avuç içi ile bastırarak ve 10 dakika üzerinde çalışarak,
hamuru yoğurunuz.
Bir top yapınız, hamuru bir kaseye koyunuz ve üzerini
hamur yüzeyinin kurumasını önlemek için transparan
bir lmle kapatınız. 40°C’de manüel DÜŞÜK SICAKLIK
fonksiyonunda fırına kaseyi koyunuz ve yaklaşık 1
saat mayalanmaya bırakınız (hamurun hacmi iki misli
olmalıdır)
Farklı ekmekler elde etmek için hamur topunu bölünüz.
Bir fırın kağıdı üzerinde yağ toplama tepsisi üzerine
koyunuz.
Un toplarını yayınız.
Toplar üzerinde kesikler yapınız.
Fırın soğukken fırınlayınız.
EKMEK pişirme işlemini başlatınız
Pişirme işlemi sonunda, ekmekleri tamamen soğuyana
kadar bir ızgara üzerine dinlenmeye bırakınız.
BÖLÜCÜ
BÖLÜCÜ’yü BÖLÜCÜ “D” rafı üzerine, pim ve oklar fırının arka
tarafına doğru yönelik iken, takınız. Doğru takma işleminden
sonra, fırın sesli bir sinyal yayar ve ayrı ola0rak veya aynı
anda iki ANA ve KÜÇÜK Alanın kullanılmasına olanak tanır.
tuşu etkinleşir. Her basışta, boşluğun seçimi değişir.
Seçilen varsayılan boşluk, ANA boşluktur.
Küçük Boşluk
Fırının yakılması
1. Takılan BÖLÜCÜ ile,
KÜÇÜK Alan boşluğunu seçiniz.
ikonu yanar.
2. Farklı regülasyonlar ve ayarlar için, EXTRA GENIŞ
boşluğu için yukarıda tanımlanan bilgileri takip ediniz.
Pişirme programları
BARBECUE programı
Üst ısıtma elemanı ve şiş döndürme ünitesi (mevcut ise)
devreye girer. Izgaranın yüksek ve doğrudan ısısı, yüksek
yüzey ısısı gerektiren besinler için tavsiye edilir. Pişirme
işlemlerini fırının kapağı kapalı iken gerçekleştiriniz (bakınız
“Pratik pişirme önerileri ”).
FAST COOKING programı
Bu program ön ısıtma gerektirmez. Önceden ambalajlanmış
yemeklerin (dondurulmuş ya da ön pişirme yapılmış) hızlı bir
şekilde pişirilmesi için tavsiye edilir. Tek bir raf kullanıldığı
takdirde mükemmel sonuçlar alınır.
Ana Boşluk
Fırının yakılması
1. Takılan ANA ile,
KÜÇÜK Alan boşluğunu seçiniz.
ikonu yanar
2. Farklı regülasyonlar ve ayarlar için, EXTRA GENIŞ
boşluğu için yukarıda tanımlanan bilgileri takip ediniz.
ÇOK AMAÇLI pişirme programları
! Tüm programlarda önceden ayarlanmış bir pişirme ısısı
vardır. Bu manuel olarak, arzuya göre 30°C ve 250°C
arasında ayarlanabilir (BARBEKÜ programı için 300°C). ÇOK
AMAÇLI programlar, tüm manüel pişirme işlemlerini kapsar.
Bunların herbiri için, fırın en kolaylardan en karmaşık
olanlarına kadar, sadece tüm tarierin başarılması için
gereken parametreleri yönetir: sıcaklık derecesi, ısı kaynağı,
nem oranı ve havanın güçlü sirkülasyonu, otomatik olarak
kontrol edilen değerlerdir.
Bu bölüm, yemek pişirme uzmanımızın değerli işbirliği ile
oluşturulmuştur. Tecrübesinden tamamen yararlanmak
amacıyla, tavsiyelerini takip etmeye ve daima kusursuz bir
pişirme elde etmeye sizi davet ediyoruz.
Pişirme fonksiyonları, sıcaklık dereceleri ve seçilecek
yemekleri yerleştirme raarı, en iyi sonuçları elde etmek için
kendisi tarafından düzenli olarak kullanılanlardır.
Herbir ÇOK AMAÇLI fonksiyon için, aşağıdaki tabloda
yemeğin soğuk mu yoksa sıcak fırınlandığı gösterilir.
Bu göstergelere riayet edilmesi, en ideal pişirme sonucunu
garanti eder.
Eğer sıcak fırınlanması arzu edilir ise, sesli sinyal dizisi
tarafından işaret edilen ön ısıtma sonunu bekleyiniz.
Sıcaklık derecesi, seçilen pişirme tipine göre otomatik olarak
belirlenir; bunu değiştirmek, gerçekleştirilecek olan özel
tarife uyarlamak için mümkündür.
Derhal veya gecikmeli başlatma ile bir pişirme süresi
ayarlamak ta mümkündür.
MULTILIVELLO programı
Tüm ısıtma elemanları devreye girer ve fan çalışmaya
başlar. Tüm fırında ısı sabit olduğundan, hava yemeği eşit
bir şekilde pişirir ve kızartır. Aynı anda maksimum iki raf
kullanılabilir.
BASSA TEMPERATURA programları
Bu pişirme tipi mayalama yapmamıza, buz çözmemize,
yoğurt yapmamıza, daha çok veya daha az hızlı ısıtma
yapmamıza, düşük ısıda ağır bir şekilde pişirmemize olanak
tanımaktadır. Seçilebilen sıcaklık dereceleri, aşağıdaki
gibidir: 40, 65, 90 °C.
PIZZA programı
Üst ve dairesel ısıtma elemanları devreye girer ve
fan çalışmaya başlar. Bu kombinasyon, fırının hızlı
bir şekilde ısınmasını sağlar. Her seferinde bir tek raf
kullanıldığı durumlarda pişirme işleminin ortasında pozisyon
değiştirilmesi gerekir.
74
TR
ECO programı
Arka ısıtma elemanı yanar ve fan devreye girerek fırının
içinde eşit hoş bir sıcaklık yayılmasını sağlar. Bu elektrik
tasarruflu program, yiyecekleri ısıtmaya ve pişirme
işlemlerini tamamlamaya uygun, küçük yemeklerin
pişirilmesi için gösterilir.
OTOMATIK pişirme programları
! Sıcaklık derecesi ve pişirme süresi C.O.P sistemi
vasıtasıyla önceden ayarlanmıştır (Programlanan En
Ideal Pişirme-COP), bu sistem otomatik olarak kusursuz
bir sonuç sağlar. Pişirme işlemi, otomatik olarak durur ve
fırın yemek piştiği zaman uyarır. Pişirme işlemi soğuk veya
sıcak fırınlayarak gerçekleştirilebilir. Seçilen programa göre,
başlatmadan önce, ±5/20 dakika değiştirerek, kendi kişisel
zevkinize göre pişirme süresini özelleştirmek mümkündür.
Pişirme işlemi başladığı zaman, süresini değiştirmek te
mümkündür. Eğer değiştirme işlemi program başlamadan
önce gerçekleşir ise, bu hafızaya alınır ve programın sonraki
kullanımında yeniden önerilir. Eğer fırının içindeki sıcaklık
derecesi seçilen program için önerilen sıcaklığın üzerinde
ise, SICAKLIK ekranı “Hot” yazısını görüntüler ve pişirme
işlemini başlatmak mümkün değildir; fırının soğumasını
bekleyiniz.
! Pişirme fazına ulaşıldığı zaman, fırın sesli bir sinyal verir.
! Pişirme işlemlerinin uygulama süre ve sıcaklıklarını
değiştirmemek için, fırının kapağını açmayınız.
SIĞIR ETI programı
Dana, domuz etlerini pişirmek için bu programı kullanınız.
Fırın soğukken fırınlayınız. Fırın sıcakken de fırınlamak
mümkündür.
TATLILAR programı
Bu fonksiyon, hem doğal maya hem de kimyasal maya bazlı
ve mayasız tatlıları pişirmek için idealdir. Fırın soğukken
fırınlayınız. Fırın sıcakken de fırınlamak mümkündür.
Küçük Boşluk ve Ana Boşlukta aynı anda
kullanım
! Eşzamanlı çalıştırma, sadece ÇOK AMAÇLI fonksiyonları
kullanarak mümkündür.
Fırının yakılması
Eşzamanlı kullanım için, her iki boşlukta ardı ardına bir
pişirme programı başlatmak yeterlidir.
SICAKLIK DERECESI ekranı, her iki boşluğun pişirme
parametrelerini görüntüler.
! Yüksek enerji randımanı sayesinde, KÜÇÜK ALAN
boşluğunun ön ısıtma süresi yaklaşık 15 dakikadır.
Pişirme işleminin programlanması
! Programlama ancak bir pişirme programı seçildikten sonra
mümkündür.
Pişirme süresinin programlanması
1.
ikonu ve ekran üzerinde iki numara yanıp sönmeye
başlayana kadar düğmesine basınız;
2. ZAMAN AYAR düğmesini, arzu edilen süreyi ayarlamak
için,
ve yönünde döndürünüz; eğer düğme
konumunda tutulur ise, sayılar ayarı kolaylaştırmak için
daha hızlı bir şekilde kayar.
3. Arzu edilen süreye ulaştıktan sonra, yeniden
tuşuna
basınız. Ekran, ayarlanan süreyi ve sıcaklık derecesini
karşılıklı görüntüler.
4. Pişirme işlemini başlatmak için
tuşuna basınız.
5. Süre dolduğunda ekranı üzerinde “END” yazısı belirecek
ve sesli bir sinyal duyulacaktır.
Örnek: diyelim saat 9:00 ve 1 saat 15 dakikalık bir süre
programlandı. Program saat 10:15 fte otomatik olarak durur.
Pişirme sonunun programlanması
! Pişirme sonunun ayarlanması ancak bir pişirme süresi
girildiği takdirde mümkündür.
! Gecikmeli programlamayı en iyi şartlarda kullanmak için,
saatin doğru bir şekilde ayarlanmış olması gerekmektedir.
1. Süre için anlatılmış olan işlemleri 1’den 3’e kadar takip
ediniz;
2. 2 defa
tuşuna basınız: ekran üzerinde ikonu ve
sayısal haneler yanıp söner;
3. ZAMAN AYAR düğmesini “ ” ve yönünde çevirerek
pişirme sonu saatini ayarlayınız.
4. Arzu edilen bitiş saatine ulaştıktan sonra, yeniden
tuşuna basınız. Ekran süreyi, pişirme sonu saatini ve
ayarlanan sıcaklık derecesini karşılıklı olarak görüntüler.
5. Programlamayı etkinleştirmek için
tuşuna basınız.
Yanan ve ikonları bir programlamanın yapıldığını
bildirir. EKRANda pişirme sonu saati ve süresi sırayla
görünecektir.
6. Pişirme süresi sona erdiği zaman, ekran üzerinde “END”
yazısı görünür ve sesli bir sinyal duyulur.
Örnek: Saat 9.00 olsun, 1 saat 15 dakika sürecek bir pişirme
ve pişirmeyi bitirme saati olarak da 12.30 fu programlamış
olalım. Program saat 11:15’de otomatik olarak başlar.
Bir programlamayı iptal etmek için,
tuşuna basınız.
* Sadece bazı modellerde mevcut.
75
TR
Pratik pişirme önerileri
MULTILIVELLO
1-3-5-6 pozisyonlarını kullanınız.
Ytoplama tepsisini en alta, ızgarayı ise üste koyunuz.
Pizza veya pide için, teçhizattaki ızgara üzerine
dayayarak, maksimum 30cm çapında haf alüminyum
bir fırın tavası kullanınız. Çok malzemeli pizzalarda
mozzarella peynirinin pişirme işleminin tam ortasında
eklenmesi tavsiye edilir. Pişirme işlemi sırasında, raarın
düzenini değiştirmek tercih edilebilir.
2 ve 4. raf pozisyonlarını kullanınız ve daha fazla ısı
gerektiren yemekleri 2 rafta pişiriniz.
Ytoplama tepsisini en alta, ızgarayı ise üste koyunuz.
GRILL
Fırını, 5 dakika boyunca önceden ısıtınız.
BÖLÜCÜ’yi BÖLÜCÜ “D” rafı üzerine koyunuz.
Pişirme işlemini kapak kapalı iken gerçekleştiriniz.
Pişirilecek gıdaları ızgaranın ortasına koyarak ızgarayı
7 pozisyonuna yerleştiriniz. 6 pozisyonuna yağ toplama
tepsisini koyunuz.
Bu fonksiyon, aşağıdakiler için gösterilir: esmerleştirme,
graten, beze renklendirme, tost, ince ve haf etler için
küçük ızgaralar.
Enerji seviyesinin maksimuma ayarlanması tavsiye
edilir. Üst rezistans sürekli olarak yanık kalmazsa
endişelenmeyiniz: bu parçanın çalışması bir termostat
tarafından kontrol edilir.
Pişirilecek gıdaları ızgaranın ortasına yerleştirerek
ızgarayı 3 veya 4 konumuna yerleştiriniz.
Maksimum sıcaklığı ayarlamanız tavsiye edilir. Üst
rezistans sürekli olarak yanık kalmazsa endişelenmeyiniz:
bu parçanın çalışması bir termostat tarafından kontrol
edilir.
FAST COOKING
Yağ toplama tepsisini 6. rafta kullanınız.
Dondurulmuş gıdaların pişirilmesi için, ambalaj üzerindeki
bilgilere bakınız.
76
TR
ExtraGeniş Alan pişirme boşluğu tablosu
Fonksiyonlar Gıdalar Ağırlık
(Kg)
Pişirme
rafı
Rafların pozisyonu Ön ısıtma Tavsiye edilen
sıcaklık
derecesi (°C)
Pişirme
süresi
(dakika)
Yağ Toplama
Tepsisi
Izgara 1 Izgara 2Izgara 3
Fast cooking*
Şiş
Balık filetoları
Dondurulmuş patates
1
1
1
1
1
5
5
5
Hayır
Hayır
Hayır
210
200
230
20-25
15-20
25-30
Ekmek
Ekmek (tarife bakınız)2
2
2
1
2
3
7**
7**
7**
2
1
1
4
3
5
Hayır
Hayır
Hayır
Sığır eti
Rosto1,2-1,5 1 1*** 5
Hayır
Tatlılar
Tatlılar 1
2
2
25
Hayır
Hayır
* Pişirme süreleri bilgi amaçlı olup kişisel zevke göre değiştirilebilir. Fırının ön ısıtma süreleri önceden ayarlanmış olup manüel
olarak değiştirilemez.
** Tarifteki gibi, 7 pozisyonundaki yağ toplama tepsisi içine 100 gr (1 dl) su ekleyiniz.
*** Pişirme yağını toplamak için tepsi kullanın.
! ECO programı : Bu program, uzun pişirme süreleri ile ancak oldukça fazla bir enerji tasarrufu ile birlikte, balık filetoları, küçük
pasta ve sebzeler gibi yemekler için önerilir. Yemeklerin ısıtılması ve pişirme işlemlerini tamamlamak için de uygundur.
1
2
3
4
2 veya 3
1 veya 2
1
1
3 veya 5
3
3
5
56
Evet
Evet
Evet
Evet
220
220
220
220
15-25
20-30
25-35
30-40
Gratin*
Et rosto
Graten
Büyük rosto
Büyük kuş rostosu
1
1
1
1
2***
3 veya 4
1***
1***
3
2
2
Hayır
Hayır
Hayır
Hayır
200
190
200
200
35-75
40-60
90-120
90-120
Barbecue*
Sığır pirzolası
Sosis
Domuz pirzolası
Jambon
1
1
1
1
3***
3***
3***
3***
4 veya 5
5 veya 7
5 veya 7
5 veya 7
Evet
Evet
Evet
Evet
270-300
270-300
270-300
270-300
20-30
10-20
15-25
3-6
Düşük
sıcaklık*
Mayalama/
Buz çözme
Beyaz bezeler
Et/Balık
1
4
3
2
1
1
3
3
5
5
6
Hayır
Hayır
Hayır
40
65
90
8-12 saat
90-180
Pizza*
Pizza/Pide
Çok amaçlı
Otomatik
Multilivello*
Tartlar1
2
3
4
Evet
Evet
Evet
Evet
190
180
180
180
25-30
35-45
40-50
45-55
Profiterol Topları1
2
3
4
2 veya 3
1 deki 2
1
1
3 deki 5
3
3
5
5 6
Evet
Evet
Evet
Evet
1
2
3
4
2 veya 3
1 deki 2
1
1
3 deki 5
3
3
5
5 6
Evet
Evet
Evet
Evet
190
190
190
190
25-35
25-35
30-40
30-40
Bisküviler 180
180
180
180
15-25
15-25
20-30
20-30
Börekler 1
2
3
2 veya 3
2
1
5
4 6
Evet
Evet
Evet
200
200
200
30-40
35-45
40-50
Krem Karamel
(ben mari)
1
2
3
2 veya 3
2
1
5
46
Evet
Evet
Evet
170
170
170
35-45
35-45
40-50
Kek11 veya 2 Evet 160 45-60
Plumcake 1
2
2 veya 3
1
4 veya 5
Evet
Evet
160
160
60-75
60-75
Pandispanya
1
2
3
2 veya 3
2
1
5
4
6
Evet
Evet
Evet
190
190
190
30-35
35-40
40-45
Rosto
1,5-2 1***2
Evet 16090-240
1
2 veya 3
1 veya 2
1
3
3 veya 5
3
5
5
6
Küçük Boşluk pişirme tablosu
Fonksiyonlar Gıdalar Ağırlık
(Kg)
Pişirme
rafı
Rafların pozisyonu Ön ısıtma Tavsiye
edilen
sıcaklık
derecesi (°C)
Pişirme
süresi
(dakika)
Yağ
toplama
tepsisi
Izgara 1
Bölücü
Fast cooking*
Balık filetoları
Et filetoları
Dondurulmuş pizza
Dondurulmuşların
hazırlanması
1
1
1
1
6
6
6
6
D
D
D
D
D
D
D
Evet
Evet
Evet
Evet
160-180
180-200
20-30
30-40
* Pişirme süreleri bilgi amaçlı olup kişisel zevke göre değiştirilebilir. Fırının ön ısıtma süreleri önceden
ayarlanmış olup manüel olarak değiştirilemez.
** Pişirme yağını toplamak için tepsi kullanı n.
Barbecue*
Tost
Jambon
Domuz bifteği
1
1
1
6**
6**
6
7
7
Evet
Evet
Evet
270-300
270-300
270-300
3-5
3-6
15-25
77
TR
Küçük Boşluk ve Ana Boşlukta aynı anda pişirme tablosu
Ana Boşluk
Küçük Boşluk
Fast cooking*
Balık filetoları
Et filetoları
Dondurulmuş pizza
Dondurulmuşların
hazırlanması
1
1
1
1
6
6
6
6
D
D
D
D
D
Evet
Evet
Evet
Evet
160-180
180-200
20-30
30-40
* Pişirme süreleri bilgi amaçlı olup kişisel zevke göre değiştirilebilir. Fırının ön ısıtma süreleri önceden
ayarlanmış olup manuel olarak değiştirilemez.
** Pişirme yağını toplamak için tepsi kullanı n.
Barbecue*
Domuz Bifteği 16** 7Evet 270-300 15-25
Fonksiyonlar Gıdalar Ağırlık
(Kg)
Rafların pozisyonu Ön ısıtma Tavsiye
edilen
sıcaklık
derecesi (°C)
Pişirme
süresi
(dakika)
Pişirme
rafı
YağToplama
Tepsisi
Izgara 1
Bölücü
1
2
2 veya 3
1 veya 23 veya 5
D
D
Evet
Evet
220
220
15-25
20-30
Pizza*
Pizza
Çok amaçlı
Multilivello*
Tartlar1
2
2
13
D
D
Evet
Evet
200
200
30-40
35-45
1
2
2
13
D
D
Evet
Evet
Bisküviler 180
180
15-25
15-25
Börekler 1
2
2
13
D
D
Evet
Evet
200
200
30-40
35-45
Krem Karamel
(ben mari)
12 DEvet 170 35-45
Plumcake 12 DEvet 160 60-75
Czas
pieczenia
(min)
Fonksiyonlar Gıdalar Ağırlık
(Kg)
Rafların pozisyonu Ön ısıtma Tavsiye
edilen
sıcaklık
derecesi (°C)
Pişirme
rafı
YağToplama
Tepsisi
Izgara 1
Bölücü
Ana Boşluk pişirme tablosu
Fonksiyonlar Gıdalar Ağırlık
(Kg)
Pişirme
rafı
Rafların pozisyonu Ön ısıtma Tavsiye edilen
sıcaklık
derecesi (°C)
Pişirme
süresi
(dakika)
Yağ
Toplama
TepsisiIzgara 1 Bölücü
Sığır eti
Rosto1,2-1,5
D
Hayır
Tatlılar
Tatlılar 1
2
Hayır
Hayır
* Pişirme süreleri bilgi amaçlı olup kişisel zevke göre değiştirilebilir. Fırının ön ısıtma süreleri önceden ayarlanmış olup
manuel olarak değiştirilemez.
** Pişirme yağını toplamak için tepsi kullanın.
! ECO programı : Bu program, uzun pişirme süreleri ile ancak oldukça fazla bir enerji tasarrufu ile birlikte, balık
filetoları, küçük pasta ve sebzeler gibi yemekler için önerilir. Yemeklerin ısıtılması ve pişirme işlemlerini tamamlamak
için de uygundur.
1
2
2 veya 3
1 veya 23 veya 5
D
D
D
D
Evet
Evet
220
220
15-25
20-30
Düşük
sıcaklık*
Mayalama/
Buz çözme
Beyaz bezeler
Et/Balık
1
2
2
2
1
1
3
3
D
D
D
Hayır
Hayır
Hayır
40
65
90
8-12 saat
90-180
Pizza*
Pizza/Pide
Çok amaçlı
Otomatik
Multilivello*
Tartlar1
2
2
13
D
D
Evet
Evet
200
200
30-40
35-45
Profiterol Topları1
2
2
13
D
D
Evet
Evet
1
2
2
13
D
D
Evet
Evet
190
190
25-35
25-35
Bisküviler 180
180
15-25
15-25
Börekler 1
2
2
13
D
D
Evet
Evet
200
200
30-40
35-45
Krem Karamel
(ben mari)
12 DEvet 170 35-45
Plumcake 12 DEvet 160 60-75
Pandispanya
1
2
2
13
D
D
Evet
Evet
190
190
30-35
35-40
1 1** 2
2
13
78
TR
Önlemler ve tavsiyeler
! Cihaz uluslararası emniyet mevzuatlarına uygun olarak
projelendirilmiş ve üretilmiştir. Bu uyarılar güvenlik amaçlı
olup dikkatlice okunmalıdır.
Genel emniyet
Cihaz, meskenlerde kullanılmak üzere tasarlanmış olup
profesyonel kullanım amaçlı değildir.
Yağmur ve fırtınaya maruz kalması son derece tehlikeli
olduğundan cihaz, üzeri kapalı bile olsa açık alanlara
monte edilemez.
Cihazı yerinden hareket ettirirken daima fırının yan
taraarında bulunan tutma kulplarından yararlanınız.
Cihaza ayaklarınız çıplakken ya da elleriniz veya
ayaklarınız ıslak ya da nemliyken dokunmayınız.
Cihaz, sadece yetişkin kişiler tarafından ve bu
kitapçıkta aktarılan talimatlara göre, yemek pişirmek
amaçlı kullanılmalıdır. Her türlü diğer kullanımlar
(örneğin: ortam ısıtması) uygunsuz ve bu nedenle
tehlikeli bulunur. Üretici rma uygunsuz, hatalı ve
mantık dışı kullanımlardan kaynaklanan muhtemel
zararlardan sorumlu tutulamaz.
Cihazın kullanımı sırasında ısıtma elemanları ile
fırının bazı kısımları çok sıcak duruma gelir. Bunlara
dokunmamaya dikkat ediniz ve çocukları uzak tutunuz.
Diğer beyaz eşyalara ait kabloların fırının sıcak
kısımlarına temas etmesini önleyiniz.
Havalandırma ve ısı dağılma noktalarını tıkamayınız.
Fırın kapağını açma kulpunu tam ortasından tutunuz:
yan taraarı sıcak olabilir.
Kapları fırına sürerken veya fırından çıkartırken daima
fırın eldiveni kullanınız.
Fırının alt kısmını alüminyum folyo ile örtmeyiniz.
Tutuşabilen maddeleri fırın içinde bulundurmayınız:
bunlar fırın yanlışlıkla çalıştırılacak olursa alev alabilirler.
Fişi prizden çekerken kablosundan değil şin kendisinden
tutarak çekiniz.
Fişi elektrik şebekesinden çekmeden, temizlik veya
bakım müdahalelerinde bulunmayınız.
Arıza halinde onarmak amacıyla mekanizmaları
kurcalamayınız. Teknik servis ile irtibata geçiniz (Teknik
servis bölümüne bakınız).
Fırının kapağı açıkken kapak üzerine ağır cisimler
koymayınız.
Çocukların cihaz ile oynamasını önleyiniz.
Cihaz; (çocuklar dahil) ziki, duyusal ya da zihinsel
kapasiteleri kısıtlı kişiler tarafından kullanılamayacağı
gibi, güvenliklerinden sorumlu bir kişinin gözetimi altında
bulunmadıkça veya cihazın kullanımı hakkında ön bilgiler
almış olmadıkça, deneyimsiz ve ürüne fazla bir alışkanlığı
bulunmayan kimseler tarafından da kullanılmamalıdır.
Cihaz harici bir otomatik zaman ayarı veya ayrı bir
uzaktan kumanda sistemi ile çalıştırılacak şekilde
tasarlanmamıştır.
İmha
Ambalaj malzemelerinin imha edilmesi: ambalajların geri
dönüşümünü sağlayan yerel düzenlemelere uyunuz.
Elektrik ve elektronik cihazların atıklarını değerlendirme
konusunu düzenleyen 2012/19/CE sayılı Avrupa
Birliği mevzuatında; beyaz eşyaların kentsel katı atık
genel yöntemi ile imha edilmemesi öngörülmüştür.
Kullanılmayan cihazlar, madde geri kazanım ve geri
dönüşüm oranını en yüksek seviyeye yükseltmek, çevre
ve insan sağlığına olası zararları engellemek için ayrı ayrı
toplanması gerekir. Tüm ürünlerin üzerinde; ayrıştırılmış
atık hükümlerini hatırlatmak amacıyla üstünde çarpı
işareti olan sepet sembolü yer almaktadır.
Kullanılmayan beyaz eşyalar belediye atık toplama
servisine teslim edilebilecektir, bunları belediyenin bunun
için özel olarak belirlediği yerlere ya da konuyla ilgili
ulusal düzenlemelerin mevcut olduğu durumlarda, benzer
tipte yeni bir ürün aldığınız satıcılara verebilirsiniz.
Belli başlı tüm beyaz eşya üreticileri kullanılmayan cihazların
toplanması ve imha edilmesi için öngörülen sistemlerin
oluşturulması ve idaresi konusunda faaliyet göstermektedir.
Tasarruf ve çevreye saygı
Fırın ikindi saatleri ile sabahın ilk saatleri arasında kalan
zaman diliminde çalıştırıldığı takdirde elektrik şirketlerinin
emilim yükünün azaltılmasına katkı sağlanır. Program
planlama seçenekleri, özellikle de “gecikmiş pişirme”
(Programlara bakınız) ve “gecikmiş otomatik temizleme”
(Temizlik ve Bakım’a bakınız ), bunu mümkün kılar.
BARBEKÜ ve GRATEN pişirmelerinin daima fırın kapağı
kapalı vaziyette yapılması önerilir: bu hem daha iyi sonuç
elde edilmesini hem de enerji tasarrufu sağlar (yaklaşık
%10).
Contaların temiz ve bakımlı tutulması, bunların kapağa
tam olarak yapışarak ısı kaybını önlemesini sağlar.
! Bu ürün, standby konumda enerji tüketiminin sınırlanması
hakkındaki yeni Avrupa Direkti tarafından belirlenmiş
gereklilikleri karşılamaktadır.
Servis ve bakım
Elektrik akımının devre dışı bırakılması
Herhangi bir işlem yapmadan önce cihazın elektrik
şebekesine bağlantısını kesiniz.
Cihazın temizlenmesi
Fırının ön tarafındaki farklı renk seviyeleri cam, plastik
veya metal gibi farklı malzemelere uygundur.
Kapağın camı üzerindeki olası gölgelendirmeler, çizgilere
benzer, fırın lambasının ışığının yansıması için gereklidir.
Çok yüksek sıcaklıklarda emaye ateşte kızar. Bu işlem
sırasında kromatik varyasyonlar oluşabilir. Bu normaldir
ve hiçbir şekilde işleyişe etki etmez. Ince sac kenarları,
tamamen emayelenemezler ve bu nedenle pürüzlü
görünebilirler. Bu, korozyon önleyici muhafazaya zarar
vermez.
Emayeli veya inox dış kısımlar ile lastik contalar ılık
su ve nötr sabunla ıslatılmış bir sünger yardımıyla
temizlenebilir. Lekeler çok zor çıkan türdense özel
ürünler kullanınız. Bol su ile durulayıp temizlikten sonra
kurulamanız tavsiye edilir. Çizici tozlar ve aşındırıcı
maddeler kullanmayınız.
Fırının içi mümkünse her kullanımdan sonra, daha henüz
ılıkken temizlenmelidir. Sıcak su ile deterjan kullanınız,
durulayınız ve yumuşak bir bezle kurulayınız. Çizici
maddelerden kaçınınız.
79
TR
Sürgülü kızaklar hariç aksesuarlar normal bulaşık yıkama
sistemiyle ve bulaşık makinasında da yıkanabilirler.
Kumanda bölgesi üzerine doğrudan deterjanları
püskürtmemeniz ancak bir nemli sünger kullanmanız
tavsiye edilir.
! Cihazın temizliği için asla buharlı ya da yüksek basınçlı
temizleyiciler kullanmayınız.
Kapağın temizliği
Kapağın cam olan kısmı aşındırıcı olmayan ürün ve
sünger kullanılarak temizlenmeli ve yumuşak bir bezle
kurutulmalıdır; yüzeyi çizebilecek ya da camın kırılmasına
neden olabilecek aşındırıcı pürüzlü malzeme veya keskin
madeni kazıyıcı kullanılmamalıdır. Daha özenli bir temizlik
için fırın kapağını sökmek mümkündür:
1. kapağı tamamen açınız (şekle bakınız);
2. bir tornavida yardımıyla, iki adet menteşe üzerinde yer
alan kolları F yukarı kaldırarak döndürünüz (şekle bakınız);
F
3. kapağı iki dış yanından tutarak,
aralık kalacak şekilde yavaşça
kapatınız. Sonra kapağı kendinize
doğru çekip yuvasından çıkartınız
(şekle bakınız). Kapağı aynı
işlemleri tersten uygulayarakyeri-
ne monte ediniz.
Contaların kontrolü
Fırın kapağını çevreleyen contanın durumunu periyodik
olarak kontrol ediniz. Hasarlı olması halinde en yakın
Teknik Servise başvurunuz (bakınız Teknik Servis). Bu
durumda onarım yapılıncaya kadar fırını kullanmamanız
tavsiye edilir.
Ampulün yenisi ile değiştirilmesi
Fırının aydınlatma
lambasını değiştirmek için:
1. Lamba tutucusunun cam
kapağını gevşetip çıkarınız.
2. Ampulü sökünüz ve aynı
özelliklere sahip bir ampul
ile değiştiriniz: gerilim
230 W, güç 25 W, uç E 9
halojen lamba.
3. Kapağı yerine takınız
(şekle bakınız);
! Elinizle doğrudan lambaya dokunmayınız.
! Ortamı aydınlatmak amacıyla fırın lambasını kullanmayınız.
Kapak
Ampul
80
TR
Sorun Olası nedeni Çözümü
"Saat Tuşu" ve ekran üzerindeki
sayılar yanıp sönüyor.
Cihaz, elektrik şebekesine henüz
bağlanmış veya elektrik kesintisi
olmu
ş
.
Saatin ayarlanması.
Bir pişirme işleminin
programlanması başlamamış.
Bir elektrik kesintisi olmuş. Programlamaları yeniden
ayarlayınız.
Sadece "Saat Tuşu" yüksek
ışıkta yanıyor.
Cihaz standby modunda. Standby modundan çıkmak için
herhangi bir tuşa dokununuz.
Otomatik bir program seçtim.
Ekran "Hot" görüntülüyor ve
pişirme işlemi başlamıyor.
Fırının içindeki sıcaklık derecesi
seçilen program için önerilen
sıcaklık derecesinden fazla.
Fırının soğumasını bekleyiniz.
Fan çalışırken yapılan pişirmeyi
seçtim ve yemek yandı.
1 ve 5. pozisyonlar: Doğrudan
sıcak hava ie kaplı oldukları için
hassas yiyeceklerin yanmasına
neden olabilirler.
Pişirmenin yarısında tepsilerin
döndürülmesi tavsiye edilir.
195102413.01
03/2013 - XEROX FABRIANO
Arızalar ve çözümler
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80

HOTPOINT/ARISTON OK 89E D.20 X/HA S Kullanici rehberi

Kategori
Mikrodalgalar
Tip
Kullanici rehberi
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: