İLK KULLANIM
FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek kokular yayabilir: Bu
tamamen normaldir. Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce,
olası kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeaf filmleri ve içindeki
aksesuarları çıkarın.
Fırını tercihen "Konveksiyonlu" işlevini kullanarak yaklaşık bir saat
boyunca 250 °C'de ısıtın. Fırın, bu süre boyunca boş olmalıdır. İşlevi
doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın havalandırılması
tavsiye edilir.
İŞLEVLER VE GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Bir işlev seçmek için, seçim düğmesini istediğiniz işleve karşılık gelen
simgeye çevirin.
KAPALI
Fırını kapatmak için kullanılır.
IŞIK
Fırın lambasını yakmak içindir.
ALT VE ÜSTTEN ISITMA
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için kullanılır.
SMART CLEAN
Bu özel düşük sıcaklıkta temizleme çevrimi sırasında salınan
buharın etkisiyle, kirlerin ve yemek artıklarının kolayca temizlenmesi
sağlanır. Bu işlev, yalnızca fırın soğuk iken ve fırının tabanına 200 ml
su döktükten sonra etkinleştirilmelidir. Zaman ayarını 30 dakikaya ve
sıcaklığı 90°C'ye ayarlayın. Çevrim tamamlandığında, kapağı açmadan
önce yaklaşık 15 dakika bekleyin.
KONVEKSİYONLU
Etleri ve sıvı dolgulu turtaları (tuzlu veya tatlı) tek bir rafta
pişirmek için kullanılır. Bu işlev, iki rafta pişirmek için de kullanılabilir.
Yiyecekleri daha dengeli bir şekilde pişirmek için tabakların konumunu
değiştirin. Sadece tek bir rafta pişirmek için 3. seviyeyi kullanın; iki rafta
birden pişirmek için 1. ve 4. seviyeyi kullanın. Pişirmeden önce fırında
ön ısıtma yapın.
IZGARA
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze ograten pişirmek
veya ekmek kızartmak için kullanılır. Et ızgara yaparken, pişirme
esnasında çıkan sıvıları toplaması için tabak kullanılmasını öneriyoruz:
tepsiyi, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine konumlandırın ve
500 ml içme suyu ekleyin.
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır (butlar, rozbif,
tavuk). Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplaması için bir tabak
kullanılmasını öneriyoruz: tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi
birine konumlandırın ve 500 ml su ekleyin.
BUZ ÇÖZME
Yemeklerin buzunu daha hızlı bir şekilde çözdürmek için
kullanılır. Yiyeceği orta rafa yerleştirin. Dışarıda kurumasını önlemek
için, yiyeceği ambalajı içinde bırakın.
2.
BİR İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
Seçtiğiniz işlevi başlatmak için, istediğiniz sıcaklığı ayarlamak üzere
termostat düğmesini çevirin.
İşlevi herhangi bir zamanda duraklatmak için, fırını kapatın, seçim
düğmesi ve termostat düğmesini
ve 'e çevirin.
SMART CLEAN
“Smart Clean” temizleme işlevini etkinleştirmek için, fırının tabanına
200 ml içme suyu dökün, ardından tüm düğmeleri
simgesine
çevirin.
. PİŞİRME SÜRESİNİN UZUNLUĞUNU AYARLAYIN
Zaman ayarı düğmesi kullanılarak, pişirme süresi 1 ve 120 dakika
arasında ayarlanabilir.
Zaman ayarı düğmesini saat yönünde sonuna kadar çevirin, ardından
saat yönünün tersinde çevirerek istediğiniz pişirme süresini seçin.
İstenilen pişirme süresi sona erdiğinde, fırın otomatik olarak kapanacak
ve zaman ayarı düğmesi açık kalacaktır .
Fırını manuel olarak kullanmak için, zaman ayarı düğmesinin 'de
konumlandırıldığından emin olun.
Lütfen dikkat edin: Zaman ayarı düğmesi 'nin üstündeyse, hiçbir işlevi
etkinleştiremezsiniz.
3. ÖN ISITMA
İşlev etkinleştirildikten sonra, termostat LED'i yanarak, ön ısıtma
işleminin başladığını bildirecektir. Bu işlemin sonunda, termostat LED'i
sönerek, fırının ayarlanan sıcaklığa ulaştığını bildirecektir: Bu noktada,
yiyeceği içeri yerleştirin ve pişirme işlemi ile devam edin.
Lütfen dikkat edin: ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına verilmesi, nihai
pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.)