eklerin kullanımı
H
er ek için önerilen hız tablosuna bakın.
cm
kesici bıçak
Bıçak tüm ekler içinde en çok yönlü olandır. İşleme
s
üresinin uzunluğu elde edilecek dokuyu belirleyecektir.
D
aha kalın doku için darbeli kontrol kullanın.
Bıçağı, kek ve hamur işi yapımında, çiğ ve pişmiş et,
s
ebze, ceviz, patates doğramada, çorbaları püre yapmada
v
e ayrıca bisküvi ve ekmek ufalamada kullanın.
ipuçları
●
İşlemden geçirmeden önce et, ekmek, sebze gibi
y
iyecekleri yaklaşık 2cm inç küpler halinde kesin.
●
Bisküviler ufalanmalı ve makine çalışırken besleme
haznesinden eklenmelidir.
●
Pasta yaparken buzdolabından çıkarttığınız yağları
beklemeden 2cm inç küpler halinde doğrayarak kullanın.
●
Fazla karıştırmamaya dikkat edin.
cn
hamur yoğurucu
Mayalı hamur karışımları için kullanın.
●
Kuru malzemeleri kaseye ekleyin, makine çalışırken sıvı
malzemeleri besleme haznesinden ekleyin. Düzgün, elastik
bir hamur topu oluşana kadar işleyin, bu yaklaşık 60
saniye sürecektir.
●
Tekrar yoğururken sadece elde yoğurun. Kasenin içinde
tekrar yoğurma tavsiye edilmez, çünkü bunu yapmak
mutfak robotunun dengesizleşmesine yol açabilir.
co
çift çırpıcı
Yumurta beyazları, krema, süt köpüğü hafif karışımlar için
ve yağ içermeyen bezeler için yumurta ve şeker çırparken
kullanın.
karıştırıcının kullanımı
1 Kaseyi güç ünitesi üzerine yerleştirin, sökülebilir tahrik
milini ekleyin.
2 Her çırpıcıyı
7
tahrik kafasına sıkıca yerleştirin.
3 Karıştırıcıyı tahrik mili üzerine düşene kadar dikkatle
döndürerek takın.
4 Malzemeleri ekleyin.
5 Kapağı takın – milin ucunun kapağın ortasına
yerleştiğinden emin olun.
6 Çalıştırın.
önemli
●
Çırpma hepsi bir arada kek karışımları yapmak için
uygun değildir, çünkü bu karışımlar çok ağır
olduğundan zarar verecektir. Her zaman bıçağı
kullanın.
ipuçları
●
En iyi sonuç yumurtalar oda sıcaklığındayken elde edilir.
●
Karıştırma öncesinde kase ve karıştırıcıların temiz ve
yağsız olduğundan emin olun.
krema yapma yağı ve şeker
●
En iyi sonuçlar için, yağın krema yapmadan önce oda
sıcaklığında (20°C) yumuşatmasına izin verilmelidir. Bu,
çırpıcıya zarar vereceğinden doğrudan buzdolabından
yağ KULLANMAYIN.
●
U
n ve kurutulmuş meyve gibi daha ağır içerik maddeleri
e
lle devşirilmiş olmalıdır.
●
Önerilen hız tablosunda belirtilen maksimum kapasiteleri
v
e işlem sürelerini aşmayın.
cp
maksimum kapasite diski
Kâsede sıvılar karıştırılırken, maksimum kapasite diskinin
b
ıçak ile birlikte kullanılması gerekir. Bu sızıntıyı önler ve
doğrama bıçağının performansını artırır.
1 Kâseyi güç ünitesine takın.
2 Bıçağı yerleştirin.
3
İşlenecek malzemeleri ekleyin.
4 Kapasite diskini bıçağın üzerine yerleştirin, kâsenin
i
çindeki çıkıntılara
bk
y
erleştiğinden emin olun. Kapasite
diskinin üzerine doğru aşağıya itmeyin.
5
Kapağı takın ve çalıştırın.
dilimleme/doğrama diskleri
çevrilebilir dilimleme/doğrama diskleri - 4mm
cq
,
2mm
cr
Disklerin doğrama taraflarını peynir, havuç, patates ve
benzer dokudaki gıdalar için kullanın.
Dilimleme tarafını peynir, havuç, patates, kabak, salatalık,
sakız kabağı, pancar ve soğan dilimlemek için kullanın.
ekstra ince doğrayıcı diski
cs
Parmesan peyniri ve Alman patatesi için patates rendeler.
ince jülyen doğrama
ct
Patates kızartma, karışık kızartmalar ve sebze garnitürleri
için patatesleri pipetler ve büyük parçalar halinde kesmek
için kullanın.
parmak patates diski
dk
İnce patates kızartması, güveç ve dip soslar için
malzemeler (salatalık, elma ve armut gibi) doğrayın.
güvenlik
●
Kesme diski tamamen durmadan kapağı asla
kaldırmayın.
●
Kesme disklerini dikkatli tutun – çok keskindirler.
●
Kâseyi aşırı doldurmayın - kâse üzerinde işaretlenmiş
maksimum kapasite düzeyini aşmayın.
kesme disklerinin kullanımı
1 Kaseyi güç ünitesi üzerine yerleştirin, sökülebilir tahrik
milini ekleyin.
2 Orta tutamaklardan tutarak, diski uygun yan üstlerle tahrik
mili üzerine yerleştirin
bl
.
3 Kapağı yerleştirin.
4 Yiyecekleri besleme haznesine koyun.
Hangi ebatta besleme haznesi kullanacağınızı seçin. İtici,
tek malzemeleri veya ince malzemeleri işlemek için daha
küçük besleme haznesi içerir.
Küçük besleme haznesinin kullanımı – önce büyük iticiyi
besleme haznesine koyun.
Büyük besleme haznesinin kullanımı – her iki iticiyi de
birlikte kullanın.
5 Açın ve iticiyle eşit olarak itin – parmaklarınızı asla
besleme haznesinin içine sokmayın.
49