Robert Bosch Hausgeräte GmbH 47
Cihazın kullanılması
Genel doğrayıcı, et, sert peynir, soğan, otsu
baharatlar, sarmısak, meyve, sebze, fındık
türleri ve badem doğramak için uygundur.
Genel doğrayıcı ile, ekmek üstüne sürmek için
ballı tereyağı hazırlanmasında cihazın tam
gücünü ve performansını kullanmış olursunuz
(ilgili tarifte bildirilen koşullara uyulması halinde
bakınız
resim
).
Tabloda (
Resim
=
) bildirilen azami miktarlara
ve işleme sürelerine kesinlikle dikkat ediniz.
Dikkat!
Genel doğrayıcıyı sadece komple monte
edilmiş şekilde kullanınız!
Dikkat:
Et doğramadan önce kıkırdak, kemik ve sinirler
etten ayrılmalıdır.
Genel doğrayıcı, çok sert (kahve çekirdeği,
turp, küçük Hindistan cevizi) ve dondurulmuş
(meyve v.b.) besinleri doğramak için uygun
değildir.
Resim
Üniversal doğrayıcıyı düz ve temiz
bir çalışma alanı üzerine yerleştiriniz
ve oturması için bastırınız.
Bıçağı takınız.
Doğranacak besinleri doldurunuz.
Dikkat!
Üst parçanın doğru oturması için, bıçak
genel doğrayıcı içine düzgün oturmalıdır
(Resim
=
-3)
.
Üst ara parçayı üniversal doğrayıcını
üzerine takınız ve duyulur şekilde
kilitleninceye kadar, saatin çalışma
yönünde çeviriniz.
Ana cihazı üst ünite üzerine oturtunuz
ve yerine tam oturmasını sağlayınız.
Elektrik fişini prize takınız.
Ana cihazı ve genel doğrayıcıyı sabit
tutunuz ve cihazı devreye sokunuz
(Turbo hız).
Besinleri işleme süresinden sonra, devreye
sokma tuşunu serbest bırakınız.
İşiniz sona erdikten sonra
Elektrik fişini çekip çıkarınız.
Kilitlemeyi çözme tuşlarına basınız
ve ana cihazı üst parçadan çıkarınız.
Üst ara parçayı saatin çalışma yönünün
tersine doğru çeviriniz ve üniversal
doğrayıcıdan ayırıp çıkarınız.
Bıçağı plastik sapından tutunuz ve genel
doğrayıcıdan dışarı çıkarınız.
Kapak, işlenmiş besinleri muhafaza etmek
için, genel doğrayıcının.
Cihazın temizlenmesi
Dikkat!
Genel doğrayıcının üst parçasını kesinlikle sıvı
içine sokmayınız ve musluktan akan su altında
veya bulaşık makinesinde temizlemeyiniz.
Genel doğrayıcı ve bıçak bulaşık
makinesinde yıkanmaya uygundur.
Üst parçayı sadece nemli bir bez ile siliniz.
Çırpma teli
Lütfen resimli sayfaları açınız.
Resim
5 Çırpma teli için dişli düzeneği ön parçası
6 Çırpma teli
Bir çırpma teli yetkili servis üzerinden
ısmarlanabilir (sipariş no. 753124).
Cihazın kullanılması
Çırpma teli, kremşanti, çırpma yumurta akı
ve süt köpüğü (sıcak (azm. 70 °C) ve soğuk
süt (azm. 8 °C) ile) çırpmak için olduğu gibi,
sos ve tatlı türleri işlenmesinde kullanılmaya
elverişlidir.
Resim
Besinleri karıştırma kabına doldurunuz.
Dişli ara parçayı ana cihaza takınız
ve yerine oturmasını sağlayınız.
Çırpma telini dişli ara parçaya takınız
ve yerine oturmasını sağlayınız.
Keskin bıçaktan dolayı yaralanma
tehlikesi söz konusudur!
Genel doğrayıcının içindeki bıçağı kesinlikle
tutmayınız. Genel doğrayıcının bıçağı
sadece plastik kulpundan tutulmalıdır.
Bıçağa çıplak elleriniz ile dokunmayınız.
Temizleme işlemi için bir fırça kullanınız.
Haşlanma tehlikesi!
Sıcak süt işlerken yüksek ve dar bir
karıştırma kabı kullanınız.
Sıcak süt etrafa sıçrayabilir ve haşlanmalara
neden olabilir.