Yararlı ipuçları ve bilgiler
Normal çalışma sesleri
•Soğutucu, bobinler veya borular üzerinden
pompalanırken, hafif bir çalkalanma ve fo-
kurdama sesi duyabilirsiniz. Bu normaldir.
• Kompresör çalışırken soğutucu pompalan-
maktadır ve bu işlem sırasında kompre-
sörden bir fan çalışma sesi ile bir titreşim
gürültüsü işitebilirsiniz. Bu normaldir.
• Termik genleşme, ani bir çatlama sesi işit-
menize neden olabilir. Bu gayet doğaldır
ve tehlikeli bir fiziksel olay değildir. Bu nor-
maldir.
• Kompresör çalışmaya geçerken veya du-
rurken, ısı ayarlayıcı mekanizmadan gelen
hafif bir "klik" sesi işitebilirsiniz. Bu normal-
dir.
Enerji tasarrufuyla ilgili ipuçları
• Cihazın kapısını çok sık açmayın veya ge-
rektiğinden daha uzun süre açık bırakma-
yın.
•Eğer ortam sıcaklığı yüksekse, Is
ı Ayar
Düğmesi yüksek bir ayardadır ve cihaz
tam doludur, kompresör devamlı çalışabilir
ve bu da buharlaştırıcı devresinde karlan-
maya veya buzlanmaya neden olabilir.
Böyle bir durumda, otomatik buz çözme
işleminin devreye girerek elektrik tüketi-
minden tasarruf sağlanması için Isı Ayar
düğmesini daha düşük bir ayara getirin.
Taze yiyeceklerin soğutulmasıyla ilgili
tavsiyeler
En iyi performansı elde etmek için:
•Sıcak yiyecekleri veya buharlaşan sıvıları
buzdolabına koymayın.
• Yiyecekleri kapatın veya sarın (özellikle
keskin bir kokusu varsa).
• Viyecekleri, etrafında hava rahatça dola-
şacak şekilde yerleştirin.
Soğutma tavsiyeleri
Faydalı tavsiyeler:
Et (her türlü): polietilen torbalara koyun ve
sebze çekmecesinin üstündeki cam rafa yer-
leştirin.
Güvenlik açısından, bu şekilde sadece bir
veya iki gün muhafaza edin.
Pişmiş yiyecekler, soğuk yemekler, vs: Bun-
lar, ağzı kapalı olmak suretiyle herhangi bir
rafa yerleştirilebilir.
Meyve ve sebzeler: Bunlar iyice temizlenme-
li ve temin edilmiş özel çekmecelere yerleşti-
rilmelidir. Temas etmesi halinde limon suyu
buzdolabınızdaki plastik parçaların renginin
değişmesine neden olabilir. Bu nedenle, tu-
runçgillerin ayrı muhafazalar içerisinde sak-
lanması tavsiye edilir.
Tereyağı ve peynir: Bunlar, içine havanın
mümkün olduğunca girmemesi için özel ha-
va geçirmeyen kaplara konulmalı veya alü-
minyum folyoya sarılmalı ya da polietilen tor-
balara konulmalıdır.
Şişeler: Bunlar, ağızları kapaklı şekilde kapı-
daki şişe raflarına yerleştirilmelidir.
Muzlar, patatesler, soğanlar ve sarımsaklar
(paketli değilse), buzdolab
ına konulmamalı-
dır.
Dondurma tavsiyeleri
Birçok dondurma işleminde size yardımcı
olacak bazı önemli tavsiyeler aşağıda veril-
mektedir:
• 24 saat içinde dondurulabilecek maksi-
mum yiyecek miktarı. veri etiketinde belir-
tilmektedir;
• dondurma işlemi 24 saat sürer. Bu süre
boyunca, dondurulmak üzere başka bir yi-
yecek konulmamalıdır;
• sadece birinci kalite, taze ve iyi temizlen-
miş yiyecekleri dondurun;
•hızlı ve tamamen donmasını ve buzu eri-
dikten sonra sadece tüketilecek miktarda
tüketilebilmesini sağlamak için yiyecekleri
küçük porsiyonlara bölün;
• yiyecekleri alüminyum folyoya veya polieti-
lene sarın ve bu yaptığınız paketin hava
geçirmez olduğundan emin olun;
•cihazın içindeki sıcaklığın yükselmesini
önlemek için taze veya donmamış yiye-
ceklerin önceden donmuş yiyeceklere te-
mas etmesine izin vermeyin;
19
www.zanussi.com