Indesit IFW 6834 BL Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

TR
1
ÜRÜN TANIMI
KONTROL PANELİ
1. Kontrol paneli
2. Fan
3. Lamba
4. Raf kılavuzları
(seviye, pişirme bölmesinin
duvarında gösterilir)
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
8. Tanıtım levhası
(çıkarmayın)
9. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. SEÇİM DÜĞMESİ
Bir işlev seçmek suretiyle fırı
açmak için kullanılır.
Fırını kapatmak için,
konumuna
çevirin.
2. ZAMAN AYARI DÜĞMESİ
Zaman ayarı olarak kullanılabilir.
Pişirme işlemini etkinleştirmez veya
kesintiye uğratmaz.
3. TERMOSTAT DÜĞME
Seçilen işlevi etkinleştirerek,
istediğiniz sıcaklığı ayarlamak için
çevirin.
4. TERMOSTAT / ÖN ISITMA
LED'İ
Isıtma işlemi sırasında açılır.
İstenilen sıcaklığa ulaşıldığında
kapanır.
GÜNLÜK REFERANS
KILAVUZU
Cihazı kullanmadan önce, Sağlık ve Güvenlik kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyun.
BİR INDESIT ÜRÜNÜ SATIN ALDIĞINIZ
İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım ve destek için, lütfen
ürününüzü aşağıdaki adresten kaydedin
www.indesit.com/register
WWW
docs.indesit.eu internet adresimizi ziyaret
ederek ve bu kitapçığın arkanda yer alan
talimatlara uyarak, Güvenlik Talimatlarını
ve Kullam ve Bakım Kılavuzu'nu
indirebilirsiniz.
0
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
60
60
80
100
120
140
160
180
200
220
250
1 2 3 4
1
2
3
4
5
8
9
6
7
2
KAPALI
Fırını kapatmak için kullanılır.
IŞIK
Bölmenin ışığını açmak için kullanılır.
ALT VE ÜSTTEN ISITMA
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır. Yemeğin 2. seviyeye yerleştirilmesi önerilir.
KONVEKSİYONLU
Et veya sıvı dolgulu kekleri tek bir rafta
pişirmek için kullanılır.
GRILL
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır. Et ızgara yaparken, pişirme esnasında çıkan
sıvıları toplaması için Fırın tepsisi kullanılmasını
öneriyoruz: Tavayı, rafın altındaki seviyelerden
herhangi birine konumlandırın ve 200 ml içme suyu
ekleyin.
GRATIN
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, rozbif, tavuk). Pişirme esnasında çıkan
sıvıları toplaması için bir Fırın tepsisi kullanılmasını
öneriyoruz: Tavayı, rafın altındaki seviyelerden
herhangi birine konumlandırın ve 200 ml içme suyu
ekleyin.
BUZ ÇÖZME
Yemeklerin buzunu daha hızlı bir şekilde
çözdürmek için kullanılır.
AKSESUARLAR
RAF FIRIN TEPSİSİ TABAK (VARSA)
Aksesuar sayısı ve türü, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
AKSESUARLARIN KULLANIMI
Rafı, hafif yukarı eğimli tutarak ve yükseltilmiş
olan arka tarafını (yukarı bakan) önce yerleştirerek
istediğiniz seviyeye takın. Ardından, raf kılavuzu
boyunca mümkün olduğunca yatay olarak kaydırın.
Fırın tepsisi gibi diğer aksesuarlar, raf kılavuzlarının
üzerinde kaydırılarak yatay olarak takılır.
Raf kılavuzları, fırının temizliğini kolaylaştırmak
amacıyla çıkarılabilir: yuvasından çıkarmak için çekin.
ALT
Yiyeceklerin altını kızartmak için kullanılır.
İşlev, aynı zamanda yavaş pişirme, sıvı içeriği fazla
olan yemeklerin (tatlı veya tuzlu) pişirme işlemini
bitirmek veya sos ve et sularını kıvamlaştırmak için
de kullanılabilir.
ÇOK SEVİYELİ
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır. Bu işlev, farklı yiyecekleri,
kokuları birbirlerine karıştırmadan pişirmek için
kullanılabilir.
PIZZA
Farklı tiplerde ve boyutlarda pizza veya İtalyan
ekmeği pişirmek için kullanılır. Yemeğin 2. seviyeye
yerleştirilmesi önerilir. Pişirmeden önce fırında ön
ısıtma yapın.
İŞLEVLER
TR
3
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir.
Dolayısıyla yemek pirmeye başlamadan önce, ola
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın.
Fırını tercihen "Konveksiyonlu" işlevini kullanarak
yaklaşık bir saat boyunca 250 °C'de ısıtın. Fırın, bu süre
boyunca boş olmalıdır.
İşlevi doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
CİHAZIN İLK KULLANIMI
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Bir işlev seçmek için, seçim düğmesini istediğiniz işleve
karşılık gelen simgeye çevirin.
2. BİR İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
Seçtiğiniz işlevi başlatmak için, istediğiniz sıcaklığı
ayarlamak üzere termostat düğmesini çevirin.
İşlevi herhangi bir zamanda duraklatmak için, fırını
kapatın, seçim düğmesi ve termostat düğmesini
ve
'e çevirin.
3. ÖN ISITMA AŞAMASI
İşlev etkinleştirildikten sonra, termostat LED'i ya
narak,
ön ısıtma işleminin başladığını bildirecektir.
Bu işlemin sonunda, termostat LED'i sönerek, fırın
ayarlanan sıcaklığa ultığını bildirecektir: Bu noktada,
yiyeceği içeri yerleştirin ve pirme işlemi ile devam
edin.
Lütfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
. ZAMAN AYARININ AYARLANMASI
Bu seçenek, pişirmeyi kesintiye uğratmaz veya
etkinleştirmez; ancak, hem bir işlev etkin iken hem de
fırın kapalı durumdayken ekranı zaman ayarı olarak
kullanmanızı sağlar.
Zamanlayıcıyı etkinleştirmek için, zamanlayıcı
düğmesini sağa doğru saat yönünde çevirin ve sonra
istediğiniz yöne ters yönde çevirin: geri sayma işlemi
sona erdiğinde sesli bir sinyal ile uyarı verilecektir.
GÜNLÜK KULLANIM
4
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA
SICAKLIK
(°C)
SÜRE
(DAK.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Mayalı kekler
Evet 150 - 170 30 - 90
2
Evet 160 - 180 30 - 90
4
1
Kremalı pasta
(cheesecake, strudel, meyveli turta)
Evet 160 - 200 35 - 90
2
Evet 160 – 200 40 - 90
4
2
Çörekler/küçük tartlar
Evet 160 – 180 20 - 45
3
Evet 150 – 170 20 - 45
4
2
Evet 150 - 170 20 - 45
5
3 1
Profiterol çöreği
Evet 180 - 210 30 - 40
3
Evet 180 - 200 35 - 45
4
2
Beze
Evet 90 150 - 200
3
Evet 90 140 - 200
4
2
Evet 90 140 - 200
5
3 1
Pizza/fokaçya
Evet 190 - 250 15 - 50
1 / 2
Evet 190 - 250 20 - 50
4
2
Küçük ekmek (80g) Evet 180 - 200 30 - 45
2
Somun ekmek (500g) Evet 180 50 - 70
1/2
Ekmek Evet 180 - 200 30 - 80
4
2
Dondurulmuş pizza
Evet 250 10 - 20
3
Evet 230 - 250 10 -25
4
2
Tuzlu pastalar
(sebzeli turta, kiş)
Evet 180 - 200 30 - 45
2
Evet 180 - 200 35 - 50
4
2
Evet 180 - 200 35 - 50
5
3 1
Milföy tatlısı / milföy krakerleri
- 190 - 200 20 - 30
3
- 180 - 190 20 - 40
4
2
- 180 - 190 20 - 40
5
3 1
İŞLEVLER
Alt ve üstten ısıtma Grill Gratin Pizza Çok seviyeli Konveksiyonlu
AKSESUARLAR
Raf
Rafın üzerinde fırın kabı
veya kek kalıbı
Fırın tepsisi /
Rafın üzerinde tabak veya
kek kalıbı
Tabak / Fırın tepsisi
İçerisine 200 ml su
konulmuş tabak / fırın
tepsisi
TR
5
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA
SICAKLIK
(°C)
SÜRE
(DAK.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Lazanya / fırında makarna /
fırın rulo makarna / pide
Evet 190 - 200 45 - 65
2
Kuzu/dana/ sığır/domuz 1 kg Evet 190 - 200 80 - 110
3
Kabuğu kızartılmış domuz fırın
2 kg
Evet 180 - 190 110 - 150
2
Tavuk/tavşan/ördek 1 kg Evet 200 - 230 50 - 100
2
Hindi/kaz 3 kg - 180 - 200 150 - 200
2
Fırında balık/kağıtta
(fileto, bütün)
Evet 170 - 190 30 - 45
2
Dolmalar
(domates, kabak, patlıcan)
Evet 180 - 200 50 - 70
2
Kızarmış ekmek - 250 2 - 6
5
Balık fileto/dilim - 250 15 - 30*
4
3
Sosis / kebap /
pirzola / hamburger
- 250 15 - 30*
5
4
Tavuk fırın 1-1,3 kg Evet 200 - 220 60 - 80**
2
1
Az pişmiş rozbif 1 kg Evet 200 35 - 50**
3
Kuzu budu/paça Evet 200 60 - 90**
3
Fırın patates Evet 200 - 220 35 - 55**
3
Sebze graten - 190 - 200 25 - 55
3
Et ve patates Evet 190 - 200 45 - 100***
4
1
Balık ve sebzeler Evet 180 30 - 50***
4
1
Lazanya ve et Evet 200 50 - 100***
4
1
Komple yemek: Meyveli tart (seviye 5)/
lazanya
(seviye 3)/et (seviye 1)
Evet 180 - 190 40 - 120***
5
3 1
Belirtilen süre, ön ısıtma aşamasını içermez: Yemeğin fırına yerleştirilmesini ve pişirme süresinin, ancak istenilen sıcaklığa
ulaşıldıktan sonra ayarlanmasını öneriyoruz.
* Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği çevirin.
** Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği çevirin
(gerekirse).
*** Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından fark
zamanlarda çıkarılabilir.
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu IEC 60350-1 standar
uyarınca sertifikasyon makamlarına yönelik hazırlanmış olan
test edilmiş yemek tarifleri tablosu için docs.indesit.eu
adresinden indirin.
İŞLEVLER
Alt ve üstten ısıtma Grill Gratin Pizza Çok seviyeli Konveksiyonlu
AKSESUARLAR
Raf
Rafın üzerinde fırın kabı
veya kek kalıbı
Fırın tepsisi /
Rafın üzerinde tabak veya
kek kalıbı
Tabak / Fırın tepsisi
İçerisine 200 ml su
konulmuş tabak / fırın
tepsisi
6
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin. Çok
kirli ise, birkaç damla pH açından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu cihazın
yüzeyleri ile temas ederse, derhal nemli bir mikrofiber
bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin. Su içeriği yüksek yiyeceklerin pişirilmesi
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak için, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve ardından bir bez veya
süngerle silin.
Kapak, camın temizliğini kolaylaştırmak için kolayca
çıkarılıp takılabilir
WWW
.
Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
Izgaranın üst ısıtma elemanı, fırının üst panelini
temizlemek üzere alçaltılabilir.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltisinin içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldivenleriyle tutun. Yemek artıkları, bir bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılabilir.
Buharlı temizleme cihazları
kullanmayın.
Tüm işlemler sırasında koruyucu
eldiven kullanın.
Gereken işlemleri, fırın soğuk
iken gerçekleştirin.
Cihazın elektrik fişini prizden
çekin.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
ÜST ISITMA ELEMANINI ALÇALTIN
1. Isıtma elemanını yuvasından çıkarın ve ardından
alçaltın.
2. Isıtma elemanını tekrar eski konumuna
yerleştirmek için, kendinize doğru hafifçe çekin ve
tırnak desteğinin doğru yuvada olduğundan emin
olun.
BAKIM
VE TEMİZK
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir. Pişirme
süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur. Pişirme
sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değişir. İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin. Verilen aksesuarları kullanın ve koyu
renkli metal kek kaplarını ve fırın tepsilerini tercih
edin. Ayrıca ateşe dayaklı (payreks) veya kumlu
taştan yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz,
ancak bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun
olacağını unutmayın.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
ok seviyeli“ işlevi, farklı türlerdeki yiyecekleri (bak
ve sebze gibi) aynı anda farklı raflarda pişirmenizi
sağlar. Daha kısa pişirme süresi gerektiren yemeği
çıkarın ve daha uzun süre gerektiren yemeği fırında
tutmaya devam edin.
FAYDALI İPUÇLARI
TR
7
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YERİNE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak için, tamamen açın ve mandalları
kilit açma konumuna gelene kadar alçaltın.
2. Kapağı kapatabildiğiniz kadar kapan.
Kapağı her iki elinizle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın.
Kapağı, yuvasından (b) kurtulana kadar yukarı
doğru (a) çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarabilirsiniz.
~60°
a
b
~15°
Kapağı, yumuşak bir yüzey üzerine dayayarak bir
tarafa koyun.
3. Fırına doğru hareket ettirmek, menteşelerin
kancalarını yuvaları ile hizalı konuma getirmek ve üst
kısmı yuvasına sabitlemek suretiyle kapağı yerine
takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orijinal konumlarına gelecek şekilde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emin olun.
5. Kapağı kapatmayı deneyin ve kontrol paneli ile
hizalı olduğundan emin olmak için kontrol edin.
Değilse, yukarıdaki adımları tekrarlayın.
TEMİZLEMEK İÇİN KLİK SESİ - CAMIN
TEMİZLENMESİ
1. Kapağı çıkarktan ve tutma kolu aşağı bakacak
şekilde yumuşak bir yüzeyin üzerine koyduktan sonra,
iki tespit klipsine aynı anda ban ve kapağın üst
kenarını, kendinize doğru çekerek çıkarın.
2. İç camı kaldın ve her iki elinizle sıkıca tutun,
çıkarın ve temizlemeden önce yumuşak bir yüzeyin
üzerine koyun.
3. İç camı doğru bir şekilde yerine yerleştirmek için,
soldaki köşede “R” harfini gördüğünüzden emin olun.
Önce, camın “R” ile işaretli olan uzun tarafını destek
yuvalarına takın, ardından konumuna alçaltın.
4. Üst kenarı yerine takın: Bir klik sesi, konumun
doğru oldunu bildirecektir. Kapağı yerine takmadan
önce sızdırmazlık yerinin güvenli olduğundan emin
olun.
8
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor.
Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının
kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının
elektrik beslemesine bağlı olup olmadığını kontrol
edin.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için, fırını
kapatıp yeniden açın.
ÜRÜN FİŞİ
WWW
Bu cihazın enerji verilerini içeren ürün fişi,
docs . indesit.eu internet adresinden indirilebilir
KULLANIM VE BAKIM KILAVUZUNA NASIL
ULAŞILABİLİR
>
WWW
Ürünün ticari kodunu belirterek,
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu,
docs . indesit.eu internet adresimizden
indirin (bu kare kodu kullanabilirsiniz).
> Alternatif olarak, Satış Sonrası Müşteri Servisimizle
irtibata geçin.
SATIŞ SONRASI SERVİSİMİZLE İLETİŞİM
İrtibat bilgilerimize garanti kılavuzundan
ulaşabilirsiniz. Satış
Sonrası Müşteri
Servisimizle iletişim
kurarken, lütfen
ürününüzün tanıtım
levhasında yer alan
kodları belirtin.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XX
X
XX
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400010892266
İtalya'da basılmıştır
001
ARIZA GİDERME
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Indesit IFW 6834 BL Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: