6
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin. Çok
kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru bir bezle silerek kurulayın.
Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu cihazın
yüzeyleri ile temas ederse, derhal nemli bir mikrofiber
bezle temizleyin.
İÇ YÜZEYLER
• Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin. Su içeriği yüksek yiyeceklerin pişirilmesi
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak için, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve ardından bir bez veya
süngerle silin.
• Kapak, camın temizliğini kolaylaştırmak için kolayca
çıkarılıp takılabilir
WWW
.
• Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin.
• Izgaranın üst ısıtma elemanı, fırının üst panelini
temizlemek üzere alçaltılabilir.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltisinin içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldivenleriyle tutun. Yemek artıkları, bir bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılabilir.
Buharlı temizleme cihazları
kullanmayın.
Tüm işlemler sırasında koruyucu
eldiven kullanın.
Gereken işlemleri, fırın soğuk
iken gerçekleştirin.
Cihazın elektrik fişini prizden
çekin.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
ÜST ISITMA ELEMANINI ALÇALTIN
1. Isıtma elemanını yuvasından çıkarın ve ardından
alçaltın.
2. Isıtma elemanını tekrar eski konumuna
yerleştirmek için, kendinize doğru hafifçe çekin ve
tırnak desteğinin doğru yuvada olduğundan emin
olun.
BAKIM
VE TEMİZLİK
PİŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir. Pişirme
süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur. Pişirme
sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değişir. İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin. Verilen aksesuarları kullanın ve koyu
renkli metal kek kaplarını ve fırın tepsilerini tercih
edin. Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu
taştan yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz,
ancak bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun
olacağını unutmayın.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
"Çok seviyeli“ işlevi, farklı türlerdeki yiyecekleri (balık
ve sebze gibi) aynı anda farklı raflarda pişirmenizi
sağlar. Daha kısa pişirme süresi gerektiren yemeği
çıkarın ve daha uzun süre gerektiren yemeği fırında
tutmaya devam edin.
FAYDALI İPUÇLARI