Kenwood HMX750 kMix, HMX750BK, HMX750CR, HMX750RD, HMX750WH El kitabı

  • Merhaba, kMix HMX75 el mikserinin kullanım kılavuzunu inceledim ve cihaz hakkında sorularınızı yanıtlamaya hazırım. Bu kılavuzda, cihazın nasıl kullanılacağı, farklı hız ayarları, aparatların takılıp çıkarılması, temizlik ve saklama yöntemleri ile güvenlik önlemleri gibi konular yer almaktadır. El mikserinizin özelliklerini ve doğru kullanımını anlamanıza yardımcı olabilirim.
  • El mikserinin hız ayarları nasıl kullanılır?
    Hamur yaparken nelere dikkat etmeliyim?
    Aparatları nasıl çıkarabilirim?
güvenlik
l
Bu talimatları dikkatle okuyun ve
gelecekteki kullanımlar için saklayın.
l
Tüm ambalajları ve etiketleri çıkartın.
l
El mikserini kullanmadan önce kordonun
dolanmadığından emin olun.
l
El mikserinin gövdesini asla suya
sokmayın veya kordonun ya da fişin
ıslanmasına izin vermeyin.
l
Parmaklarınızı, saçlarınızı, giysilerinizi
ve mutfak aletlerini hareketli parçalardan
uzak tutun.
l
Kablonun asla sıcak yüzeylere
temasına izin vermeyin veya çocukların
erişebileceği yerlere asmayın.
l
Hiç bir zaman hasarlı el mikseri
kullanmayın. Kontrol ya da tamir ettirin:
bkz. servis ve müşteri hizmetleri.
l
Onaylanmamış eklentileri asla
kullanmayın.
l
Kullanılmadığında, parça takmadan veya
çıkartmadan önce ya da temizlikten önce
daima fişini çekin.
l
Bu cihaz, fiziki, algılama ya da zihinsel
kapasiteleri yetersiz kişiler tarafından
ya da yeterli deneyimi olmayan kişilerce
gözetim altında olmaları ve cihazın
güvenli şekilde kullanımına ilişkin
talimatları almaları ve olası tehlikeleri
anlamaları şartıyla kullanılabilir.
l
Cihazın hatalı kullanımı yaralanmaya
neden olabilir.
69
Okumaya ba…lamadan önce ön kapaòı açınız ve açıklayıcı resimlere bakınız
Türkçe
l
Bu cihaz çocuklar tarafından
kullanılmamalıdır. Cihazı ve kordonunu
çocukların erişemeyeceği yerde tutun.
l
Çocuklar cihazla oynamamaları gerektiği
konusunda bilgilendirilmelidir.
l
Bu cihazı sadece mekanlarda kullanım
alanının olduğu yerlerde kullanın.
Kenwood, cihaz uygunsuz kullanımlara
maruz kaldığı ya da bu talimatlara
uyulmadığı takdirde hiç bir sorumluluk
kabul etmez.
70
fişe takmadan önce
l
Elektrik kaynağınızın el
mikserinizin altında gösterilenle
aynı olduğundan emin olun.
l
Bu cihaz gıda ile temas eden
malzemeler ve maddeler ile ilgili
EC 1935/2004 Yönetmeliğine
uygundur.
el mikserinizin ilk
kullanımından önce
l
Parçaları yıkayın bkz. bakım ve
temizlik.
parçalar
a hız anahtarı
b alet açma düğmesi
c çırpıcılar
d kablo sargısı
e ek halkalı yoğurucu
f ek halkasız yoğurucu
g çalışma alanı depo ünitesi
h çırpıcı saklama sütunları
i yoğurucu saklama sütunları
j kablo klipsi
el mikserinin kullanımı
1 Kablo sargısından kabloyu
çıkartın d ve hız anahtarının
a kapalı “O” konumunda
olduğundan emin olun.
2 Çırpıcıları veya yoğurucuları 1
yerleştirin – çevirin ve kesin bir
klik hissedilene kadar itin.
Önemli: Ek halkalı e yoğurucu
sadece daha büyük sokete
uyacaktır.
3 Fişe takın.
4 Uygun boyuttaki kasedeki
malzemelerle birlikte çırpıcıları/
yoğurucuları kaseye yerleştirin.
5 İstenilen hıza erişmek için hız
anahtarını a geriye çekin (el
mikserinin gövdesinin üzerindeki
ilk nokta en yavaş hız ayarıdır).
Hız anahtarının yanındaki noktayı
uygun hızla hizalayın.
l
Karışım kalınlaştığında, hızı
artırın.
l
Makine yavaşlamaya veya
zorlanırsa hızı artırın.
l
Gerektiğinde motoru maksimum
hızda çalıştırmak için hız
anahtarını puls konumuna P
doğru ileriye doğru hareket
ettirin. Motor, puls bu pozisyonda
tutulduğu sürece çalışacaktır.
6 When the mixture has reached
the desired consistency, return
the speed switch a to the off “O”
position and then lift the beaters/
kneaders out of the bowl.
7 Aletleri çıkarmak için, hız
anahtarının a kapalı “O”
konumda olduğundan emin olun
ve el mikserini fişten çekin. Alet
çıkarma b düğmesine basın.
Aletleri çıkarırken alet milleri
üzerinden tutun.
Önemli:
l
sadece yoğurucular - Ekmek
hamuru yaparken hamurun
450g’dan fazla un içermemesini
tavsiye ediyoruz.
bakım ve temizlik
l
Temizlemeden önce daima
kapatın, fişten çekin ve çırpıcıları
ya da yoğurucuları çıkarın.
l
El mikserinin gövdesini asla suya
sokmayın veya kordonun ya da
fişin ıslanmasına izin vermeyin.
l
Parçaları temizlemek için asla
temizleyici kullanmayın.
çırpıcılar, yoğurucular
l
Elde veya bulaşık makinesinde
yıkayın, sonra kurulayın.
el mikserinin gövdesi
l
Nemli bir bezle silin, sonra
kurulayın.
71
Çırpıcı ve yoğurucular için önerilen hızlar
Lütfen bunların sadece öneriler olduğunu ve seçtiğiniz hızın kase boyutuna,
miktarlara, karıştırdığınız malzemelere ve kişisel tercihe bağlı olduğunu
aklınızda bulundurun.
Aşağıdaki önerilen hızlara kademeli olarak artırın.
Yiyecek tipi Önerilen
maksimum
miktarlar
Önerilen
hızlar
Yaklaşık
süreler
Çırpıcılar
Yumurta beyazı 8 4 – 5 3 dakika
Krema 500ml 1 – 5 4 dakika
Çırpılmış sünger
3 yumurta karışımı
4 – 5 5 dakika
Hepsi bir arada kek
karışımları
600g toplam
karışım
1 – 5 1
1
/2 - 2 dakika
Pasta hamuru 800ml 4 – 5 1 dakika
Una yağ eklemek
Pasta malzemelerini
birleştirmek için su eklemek
250g un 1 – 2
1
3 dakika
1 dakika
Meyveli kek
Krema yağı ve şeker
Un, meyve vb şeyleri
ekleme
900g toplam
karışım 5
1 – 2
4 dakika
1 dakika
Glazür 4
yumurta karışımı
1 – 5 5 – 6 dakika
Yoğurucular
Ekmek 450g un 1 – 5 2 – 3 dakika
Tekrar
yoğurma
30 – 45
saniye
l
Ek mikserinizi korumak için
hamur, ağır kek karışımları için
herhangi bir 5 dakikalık periyotta
3 dakikadan daha uzun süre
çalıştırmayın. Doğru kıvamı elde
eder etmez hemen kapatın.
ipuçları
l
Kek karışımları hazırlarken
oda sıcaklığında tereyağı
veya margarin kullanın ya da
kullanmadan önce yumuşatın.
l
Mikser kabınızı aşırı
doldurmaktan kaçınmak için,
uygun boyutta olanlardan birini
seçin.
l
Büyük miktarlar ve yoğun
karışımlar daha uzun karıştırma
süreleri gerektirebilir.
l
Krema çırparken etrafa
sıçramasını önlemek için yüksek
kenarlı bir kase kullanılması
tavsiye edilir.
saklama
1 Kordonu el mikserinin tabanının
etrafına sarın 2 ve kablo
tutucuyu kullanarak kordonu
klipsleyin.
2 El mikserini, fişin ve tutamağın
depo sütunlarına dönük
olmadığından emin olarak çalışma
alanı depo ünitesi g içindeki
ucunun üstüne yerleştirin 3.
3 Çırpıcıları c, iki dış depo
sütununa h koyun.
4 Yoğurucuları e ve f, iki iç depo
sütununa i koyun.
servis ve müşteri
hizmetleri
l
Kablo hasar görmüşse, güvenlik
nedeniyle, KENWOOD ya da
yetkili bir KENWOOD servisi
tarafından değiştirilmelidir.
l
Cihazınızın çalışması ile ilgili
herhangi bir sorun yaşarsanız,
yardım istemeden önce bu
kılavuzdaki “sorun giderme
kılavuzu” bölümüne bakın veya
www.kenwoodworld.com adresini
ziyaret edin.
l
Lütfen unutmayın, ürün ürünün
satıldığı ülkedeki mevcut tüm
garanti ve tüketici hakları ile ilgili
yasal mevzuata uygun bir garanti
kapsamındadır.
l
Kenwood ürününüz arızalanırsa
veya herhangi bir kusur
bulursanız yetkili KENWOOD
Servis Merkezine gönderin veya
götürün. Size en yakın yetkili
KENWOOD Servis Merkezinin
güncel bilgilerine ulaşmak için
www.kenwoodworld.com adresini
veya ülkenize özel web sitesini
ziyaret edin.
l
Kenwood tarafından İngiltere’de
dizayn edilmiş ve geliştirilmiştir.
l
Çin’de üretilmiştir.
ÜRÜNÜN ATIK ELEKTRİKLİ
VE ELEKTRONİK EKİPMANIN
BERTARAF EDİLMESİNE İLİŞKİN
AVRUPA DİREKTİFİNE UYGUN
ŞEKİLDE BERTARAF EDİLMESİ
HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİ (WEEE)
Kullanım ömrünün sonunda ürün
evsel atıklarla birlikte atılmamalıdır.
Ürün yerel yetkililerce belirlenmiş
atık toplama merkezine veya
bu hizmeti sağlayan bir satıcıya
götürülmelidir. Ev aletlerinin ayrı bir
şekilde atılması çevre üzerindeki
olası negatif etkileri azaltır ve
aynı zamanda mümkün olan
malzemelerin geri dönüşümünü
sağlayarak önemli enerji ve kaynak
tasarrufu sağlar. Ev aletlerinin
ayrı olarak atılması gerekliliğini
hatırlatmak amacıyla üzeri çarpı
ile işaretlenmiş çöp kutusu resmi
kullanılmıştır.çöp kutusu resmi
kullanılmıştır.
72
73
Tarif
beyaz ekmek hamuru
10ml/2 çay kaşığı kuru maya
(sulandırma gerektiren tür)
5ml/1 çay kaşığı şeker
250ml ılık su
450g ekmek unu
5ml/1 çay kaşığı tuz
15g yağ
1 Kuru maya, şeker ve suyu bir
kasenin içine koyun ve mayanın
köpürmesini bekleyin. Doğru
su sıcaklığı 43°C olmalıdır, bu
sıcaklığı elde etmek için üçte bir
kaynar su ile üçte iki oranında
soğuk suyu karıştırabilirsiniz.
2 Kalan malzemeleri ekleyin. El
mikserine yoğurucuları takın ve
düşük hızda homojen bir karışım
elde edinceye kadar malzemeleri
karıştırın. Sonra hızı artırın ve
pürüzsüz, elastik bir hamur
elde edinceye kadar 2-3 dakika
daha karıştırmaya devam edin.
Yağlanmış streç folyo ile kaplayın
ve hamurun ılık bir yerde 45-60
dakika kabarmasını bekleyin.
3 Yoğurucuları hamurun içinde
tutarak 30-45 saniye kadar
maksimum hızda tekrar yoğurun.
4 Hamura ekmek somunu veya
baget şekli verin ve yağlı fırın
kağıdı üzerine tepsiye yerleştirin.
Yağlanmış streç folyo ile kaplayın
ve ılık bir yerde iki kat kabarana
kadar bekleyin.
5 Önceden 230°C’ye ısıtılmış
fırında 20-25 dakika (somun)
10-15 dakika (baget) için pişirin.
Hazır olduğunda, ekmeğin
üzerine vurulduğunda içi boş gibi
ses çıkartmalıdır.
74
Problem Nedeni Çözüm
El mikseri
çalışmıyor.
Güç yok. Cihazın takılı olduğunu
kontrol edin.
Evinizin sigortalarını/devre
kesicilerini kontrol edin.
Yukarıdakilerin hiç biri işe
yaramazsa, “Servis ve
Müşteri Hizmetleri” bölümüne
bakın.
Yoğurucu sokete
takılamıyor.
Yoğurucu yanlış
sokete takılıyor.
Metal halkalı e yoğurucu
sadece daha büyük sokete
uyacaktır.
Yoğurucuyu yerleştirin
çevirin ve kesin bir klik
hissedilene kadar itin.
İşleme sırasında el
mikseri yavaşlıyor
veya zorlanıyor.
Seçilmiş olan hız
düşük.
Önerilen miktar
aşılmış.
Tavsiye edilen 3
dakika çalışma
süresi aşılmış.
Hızı artırın.
İşlenecek miktarlar ve işleme
hızları için tavsiye tablolarına
bakın.
Hamurlar veya ağır kek
karışımlarında, herhangi bir 5
dakikalık sürede 3 dakikadan
daha uzun çalıştırmayın.
İşleme sırasında
aşırı sıçrama veya
un saçılması.
Seçilen hız çok
yüksek.
Kase çok dar veya
işlenen malzemeler
için çok küçük.
Başlangıçta daha düşük
bir hız seçin ve karışım
kalınlaştıkça hızı artırın.
Uygun boyda bir karıştırma
kabı seçin.
Aletler soketten
çıkartılamıyor.
Hız anahtarı “O”
pozisyonunda değil.
Aletleri çıkarmak için, hız
anahtarının KAPALI “O”
konumda olduğundan emin
olun ve el mikserini fişten
çekin.
Alet çıkarma b düğmesine
basın.
sorun giderme kılavuzu
1/121