f
işe takmadan önce
l
Cihazı çalı…tırmadan önce, elektrik
v
oltajınızın cihaz deòer plakası
ü
zerinde belirtilen voltaj ile aynı
olmasına dikkat ediniz.
l
B
u cihaz gıda ile temas eden
malzemeler ve maddeler ile ilgili EC
1935/2004 Yönetmeliğine uygundur.
K
enwood Konserve Açacaòı çe…itli
biçim ve ebattaki konserve kutuları
açmak için kullanılır. CO606 modeli
ayrıca …i…e açacaòı ve bıçak bileyici
içerir.
parçalar
⁄ise açacaòı
Tahrik çarkı
Mıknatıs
Tutucu kol
Kesici bıçak
Kılavuz pimi
Bıçak bileyici
Kordon muhafaza yeri
konserve açacaòinizin
kullanilmasi
1 Mıknatıs muhafaza yerine tam
yerleşmiş durumdayken kolun
pozisyonda olduğundan emin olun
ve .
2 Cihazın fi…ini elektrik prizine
sokunuz.
3 Tutucu kolu kaldırarak açık
durumuna getiriniz.
4 Konserve kutuyu metal saplamanın
altına gelecek biçimde tutunuz ve
kutunun kenarını açacak sürgüsüne
yerle…tiriniz .
5 Tutucu kolu hafifçe a…aòıya doòru
bastırarak motorun çalı…masını
saòlayınız. Kendiliòinden harekete
geçen kesici bıçak, bu durumda
kutuyu delerek açma i…lemine
ba…layacaktır.
6 Açma i…lemi esnasında konserve
kutusu, kapaòına mıknatıs yapı…mı…
olarak sabit bir konumda muhafaza
edilecektir. Daha büyük ve geni…
konserve kutularının cihazı kullanan
ki…i tarafından desteklenmesi
gerekebilir.
7
Konserve kutusu açıldıktan sonra,
motor otomatik olarak duracak ve
a
çılan kapak kutu üzerinde
k
alacaktır.
8 Kapaòı çıkarmak için konserve
k
utusunu sabit tutarak tutucu kolu
yukarıya doòru kaldırınız.
9 Alüminyum kutuların haricinde,
a
çılan kapak mıknatısa yapı…ık
olarak kalacaktır.
10 Kordonun gerek duyulmayan
bölümü, cihaz içerisinde muhafaza
edilebilir.
…ı…e açacaòının
kullanılması
Büyük boy …i…elerin açılmasında
kullanılacaòı zaman, cihaz masanın
veya çalı…ma yüzeyinin kenarına
yerle…tirilmelidir.
1 ⁄i…eyi, kapaòı cihaz üzerindeki
kapak açma deliòine girecek
…ekilde tutunuz .
2 Kapaòı açmak için bir eliniz ile
cihazı tutarken, diòer elinizle …i…eyi
a…aòıya doòru bastırınız.
bıçak bıleyıcının
kullanılması
1 Cihazın konserve açacaòı tarafını
çalı…tırarak bıçaòı arka taraftaki
bileme yarıòına yerle…tiriniz.
2 Kolu aşağı bastırın ve kademeli
olarak kendinize doğru çekin.
Sonra bıçağı diğer çıkıntıya
yerleştirin ve tekrarlayın. Bıçağın
konserve açıcının gövdesini
kesmemesine dikkat edin .
3 Bıçaòınızı yeterli derecede bilemek
için bu i…lemleri birkaç kez
tekrarlayınız.
4 Bıçak üzerine çok fazla basınç
uygulanırsa, öğütücü tekerlek
sıkışabilir. Tekerleği serbest
bırakmak için bıçağı hafifçe kaldırın.
NOT: Testere di…li olmayan ve
tercihen karbon çelikten üretilmi…
olan bıçaklar bilemeye en uygun
bıçaklardır.
36