hhaammuurr yyoo¤¤uurruuccuussuu
●
Kuru malzemeleri kaseye yerlefltirin ve cihaz çal›fl›rken s›v›y›
g›da giriflinden dökün. Cihaz›, düz ve elastik k›vaml› bir hamur
topu oluflana kadar 60 saniye çal›flt›r›n.
●
Hamuru yeniden yo¤urmak için kaseyi kullanmay›n. Aksi halde
mutfak robotu karars›z hale gelebilir.
ikili ç›rp›c›
Bu aleti, yaln›zca örn. yumurta ak›, krema, süt gibi hafif
kar›fl›mlar ve ya¤s›z gevrek hamuru için yumurta ve fleker
ç›rpmak üzere kullan›n. Ya¤ ve un gibi a¤›r kar›fl›mlar bu alete
zarar verir.
ç›rp›c›n›n kullan›m›
1 Tahrik mili ve kaseyi motor k›sm›na tak›n.
2 Ç›rp›c›lar›, tahrik milinin bafll›¤›na tak›n.
3 Ç›rp›c› tak›m›n› dikkatli bir flekilde çevirerek tahrk miline
oturtun.
4 Malzemeleri ekleyin.
5 Kapa¤› tak›n - mil ucunun kapa¤›n ortas›na oturmas›na dikkat
edin.
6 Cihaz› çal›flt›r›n.
önemli not
●
Çırpıcı pasta ya da kremalı ve şekerli tatlılar yapmak için
uygun değildir. Çünkü bu tür karışımlar çırpıcıya hasar
verir. Bu yüzden pasta ve kek türü tatlılar için kesici bıçağı
kullanınız.
öönneerriilleerr
●
En iyi sonucu elde etmek için oda s›cakl›¤›nda yumurta
kullan›n.
●
Kase ve ç›rp›c›n›n, ç›rpma iflleminden önce temiz ve ya¤s›z
olmas›na dikkat edin.
dilimleme/rendeleme diskleri
Diskleri kullanın.
ÇÇiifftt ttaarraaffll›› ddiilliimmlleemmee//rreennddeelleemmee ddiisskklleerrii -- kkaall››nn
,
iinnccee
Diskin rendeleme taraf›n› peynir, havuç, patates ve benzer
k›vaml› g›dalar için kullan›n.
Diskin kesme taraf›n› peynir, havuç, patates, lahana, salatal›k,
korjet, flalgam ve so¤an için kullan›n.
ÇÇookk iinnccee rreennddeelleemmee ddiisskkii
Patates graten için Parmesan peyniri ve patates rendelemek
için.
emniyet
●●
KKaappaa¤¤››,, kkeessmmee ddiisskkii ttaammaammeenn dduurrmmaaddaann kkeessiinnlliikkllee
aaççmmaayy››nn..
●●
ÇÇookk kkeesskkiinn oollaann kkeessmmee ddiisskklleerriinnii ddiikkkkaattllee ttaaflfl››yy››nn
kesme b›çaklar›n›n kullan›m›
1 Tahrik milini ve kaseyi motor k›sm›na tak›n.
2 Diski, ortas›ndaki tutma yerinden kavrayarak do¤ru yüzü
yukar›ya bakacak flekilde ahrik miline tak›n
3 fiimdi kapa¤› tak›n.
4 G›day›, g›da girifline yerlefltirin.
5 Cihaz› çal›flt›r›n ve g›dalar› düzenli bir flekilde itin -
kkeessiinnlliikkllee
ppaarrmmaakkllaarr››nn››zz›› gg››ddaa ggiirriiflfliinnddeenn iiççeerrii ssookkmmaayy››nn..
öönneerriilleerr
●
taze g›dalar kullan›n
●
Yiyecekleri çok küçük kesmeyin. Yiyecek borusunun genişliğini
oldukça dolu doldurun. Bu çalışırken yiyeceklerin yanlardan
kaymasını engeller.
●
Üst üste yerleştirilen yiyecek yatay yerleştirilen yiyecekten
daha kısa çıkar.
●
Çalıştırmadan sonra diskin üzerinde ya da çanağın içinde her
zaman küçük miktarda artık olacaktır.
narenciye s›kaca¤›
Narenciye s›kaca¤›n›, turunçgillerin (örn. portakal, limon ve
greyfruyt) suyunu s›kmak için kullan›l›r.
koni
süzgeç
narenciye s›kaca¤›n›n kullan›m›
1 Tahrik mili ve kaseyi motor k›sm›na tak›n.
2 Süzgeci kaseye yerlefltirin - Süzgeç kolunun, kase kolunun
hemen üstüne oturmas›na dikkat ediin.
3 Koniyi, tahrik milinin üstüne yerlefltirin ve oturana kadar çevirin.
4 Meyveyi iki parçaya kesin. fiimdi cihaz› çal›flt›r›p meyveyi koni
üzerine bast›r›n.
●●
NNaarreenncciiyyee ss››kkaaccaa¤¤››,, ssüüzzggeeçç ttaamm oollaarraakk yyeerriinnee oottuurrmmaaddaann
ççaall››flflmmaayyaaccaakktt››rr..
bak›m ve temizlik
●
Temizli¤e bafllamadan önce daima cihaz› kapat›p fiflini prizden
çekin.
●
B›çaklar çok keskindir. Tak›p ç›kart›rken çok dikkatli davran›n.
●
Baz› g›dalar, plasti¤in rengini de¤ifltirecektir. Bu durum
normaldir. Plasti¤e zarar gelmez ve yiyeceklerinizin tad›n›
etkilemez. Biraz s›v› bitkisel ya¤ sürülmüfl bir bez ile ovarak bu
durumu giderebilirsiniz.
mmoottoorr kk››ssmm››
●
Nemli bir bez ile silerek kurutun. Kilit alan›nda g›da art›klar›
bulunmamas›na dikkat edin.
●
Elektrik kablosunun fazla gelen k›sm›n› cihaz›n arka taraf›ndaki
kablo muhafazas›na sar›n .
su ısıtıcısı
1 Bıçak ağzı biriminden sökmeden önce hazneyi boşaltın.
2 Hazneyi elde yıkayın.
3 Conta halkas›n› ç›kart›p y›kay›n.
4 Çok keskin olan b›çaklara dokunmay›n. B›çaklar› bir f›rça ve
sabulu s›cak su ile temizleyin ve akan su ile iyice durulay›n.
BB››ççaakk bbiirriimmiinnii ssuuyyaa bbaatt››rrmmaayy››nn..
5 B›çak birimini ters çevirerek kurumaya b›rak›n.
‹‹kkiillii çç››rrpp››cc››
●
Ç›rp›c›lar›, hafifçe çekerek tahrik bafll›¤›ndan ay›r›n ve sabunlu
s›cak su ile y›kay›n.
●●
Tahrik bafll›¤›n› nemli bir bez ile silip kurutun.
TTaahhrriikk bbaaflflll››¤¤››nn››
ssuuyyaa bbaatt››rrmmaayy››nn..
çanak/kapak ve eklentiler
●
Elle y›kay›p kurutun.
●
Alternatif olarak, bulaşık makinesinin üst sepetinde yıkanabilir.
Kısa düşük ısılı program tavsiye edilir.
44