Yararlı İpuçları Ve Bilgiler
Enerji tasarrufuyla ilgili ipuçları
•Cihazın kapısını sıkça açmayınız veya ke-
sinlikle gerekmedikçe açık bırakmayınız.
•Eğer ortam sıcaklığı yüksekse, Isı Ayar
Düğmesi yüksek bir ayardadır ve cihaz tam
doludur, kompresör devamlı çalışabilir ve
bu da buharlaştırıcı devresinde karlanmaya
veya buzlanmaya neden olabilir. Böyle bir
durumda, otomatik buz çözme işleminin
devreye girerek elektrik tüketiminden ta-
sarruf sağlanması için Isı Ayar düğmesini
daha düşük bir ayara getiriniz.
Taze yiyeceklerin soğutulmasıyla ilgili
tavsiyeler
En iyi performansı elde etmek için:
• ılık/sıcak yiyecekleri veya buharlaşan sıvıları
buzdolabına koymayı
nız
• yiyecekleri kapatınız veya sarınız (özellikle
de keskin bir kokusu varsa)
• yiyecekleri, etrafında hava rahatça devir-
daim yapabilecek şekilde yerleştiriniz
Soğutma tavsiyeleri
Faydalı tavsiyeler:
Et (her türlü) : polietilen torbalara koyunuz ve
sebze çekmecesinin üstündeki cam rafa yer-
leştiriniz.
Güvenlik açısından, bu şekilde sadece bir ve-
ya iki gün muhafaza ediniz.
Pişmiş yiyecekler, soğuk yemekler, v.s.: bun-
ların ağzı kapalı olmak suretiyle herhangi bir
rafa yerleştirilebilir.
Meyve ve sebzeler: bunlar iyice temizlenmeli
ve temin edilmiş özel çekmecelere yerleştiril-
melidir.
Tereyağı ve peynir: bunlar, içine havanın
mümkün olduğunca girmemesi için özel ha-
va-geçirmez kaplara konulmalı veya alümin-
yum folyoya sarılmalı ya da polietilen torbala-
ra konulmalıdır.
Süt şişeleri: bunların ağzı kapaklı olmalı ve
kapıdaki
şişe raflarına yerleştirilmelidir.
Muzlar, patatesler, soğanlar ve sarımsaklar
(paketli değilse), buzdolabına konulmamalı-
dır.
Dondurma tavsiyeleri
Birçok dondurma işleminde size yardımcı
olacak bazı önemli tavsiyeler aşağıda veril-
mektedir:
• 24 saat içinde dondurulabilecek maksi-
mum yiyecek miktarı veri etiketinde belirtil-
mektedir;
•dondurma işlemi 24 saat sürer. Bu süre
boyunca, dondurulmak üzere başka bir yi-
yecek konulmamalıdır;
• sadece birinci kalite, taze ve iyi temizlenmiş
yiyecekleri dondurunuz;
•hızlı ve tamamen donmasını ve buzu eri-
dikten sonra sadece tüketilecek miktarda
tüketilebilmesini sağlamak için yiyecekleri
küçük porsiyonlara bölünüz;
• yiyecekleri alüminyum folyoya veya polieti-
lene sarınız ve bu yaptığınız paketin hava
geçirmez olduğundan emin olunuz;
•cihazın içindeki sıcaklığın yükselmesini ön-
lemek için taze veya donmamış yiyecekle-
rin önceden donmuş
yiyeceklere temas et-
mesine izin vermeyiniz;
•yağsız yiyecekler yağlı yiyeceklere göre da-
ha iyi ve daha uzun süre muhafaza edilir;
tuz, yiyeceğin muhafaza ömrünü kısaltır;
•eğer su buzları dondurucu bölmesinden
çıkarıldıktan hemen sonra tüketilirse, ciltte
soğuk yanıklarına neden olabilir;
• yiyeceklerin muhafaza sürelerini kontrol
edebilmek amacıyla, her bir yiyecek pake-
tinin üzerine dondurucuya konulma tarihini
yazmanız tavsiye edilir;
•
Uyarı dondurucu bölmesine karbonatlı
(gazlı içecekler, vs.) koymayınız, çünkü
bunlar patlayabilir.
Donmuş yiyeceklerin muhafazasıyla ilgili
tavsiyeler
Bu cihazdan en iyi performansı elde etmek
için, aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz:
• piyasada donmuş halde satılan yiyecekle-
rin satıcı tarafından uygun şekilde muhafa-
za edilmiş olduğundan emin olunuz;
•donmuş yiyeceklerin, yiyecek mağazasın-
dan dondurucunuza mümkün olan en kısa
sürede aktarılmasını sağlayınız;
•cihazın kapısını sıkça açmayınız veya ke-
sinlikle gerekmedikçe açık bırakmayınız.
•Buz çözme işlemi uygulandığında, yiye-
cekler çabuk çözülür ve tekrar dondurula-
maz.
• Yiyecek üreticisinin belirttiği muhafaza sü-
relerini aşmayınız.
6 progress