18
Buz küplerinin yapılması
Buz küpleri yapmak için, kapalı buz kabını su ile doldurun ve kabı do
durucuya koyun.
Kabın altını ıslatma ve termostat düğmesini maksimum konuma getirme
hazırlanma süresini kısaltabilir.
İşlem bittikten sonra, termostat düğmesini uygun konuma getirmeyi
unutmayın.
Hazır buz küpleri akan suyun altında tutulup bükülerek veya vurularak
kaptan cıkarılabilir. Buz kabı bölmeye yapışırsa, soğutma sistemi zarar
göreceğinden, kabı kaldırmak için metal aletler veya bıçak kullanmayın.
Bazı faydalı bilgiler ve öneriler
Yerleri değiştirilebilen raşar sayesinde, taze yiyecek bölmesinin kul-
lanım alanını büyük ölçüde arttırmak mümkündür. Kapı 90°'lik acıyla
acıldığında da raşarın yerleri yeniden düzenlenebilir.
Dondurucu bölmesinin kapısının acılıp kapatılmasından sonra, düşük
ısıdan dolayı cihazın içindeki vakum artacaktır. Bu nedenle, kapıyı
yeniden açmak için 2-3 dakika bekleyerek iç basıncın dengelenmesi-
ni sağlayın.
Termostat düğmesinin ayarlandığı konumda, dondurucunun calış-
masına dikkat ederek içindeki ısının asla -18°C'nin üstüne cıkmasına
izin vermeyin.
Arızayı anında fark etmek ve dondurulmuş gıdaların bozulmasını
önlemek için, cihazın her gün sorunsuz calışıp calışmadığı kontrol
edilmelidir.
Normal calışma sesleri:
Kompresör bir termostat tarafından kontrol edilmektedirve termostat
kompresörü calıştırdığında ve durdurdu ğunda bir takırtı sesi duyula-
caktır.
Soğutucu sıvı arka taraftaki serpantinler tarafından soğutma plakası-
na/evaporatöre pompalandığında suakış sesi duyulabilir.
Kompresör calıştığında soğutucu sıvı pompalanır ve kompresörden
bir uğultu veya vuruntu sesi gelir.
Buzdolabı evaporatörü (bu parça soğutucu bölmesini soğutur), kabin
içinde köpük oluşumuna sebep olur. Calışma sırasında bu parcanın
ısısı değişir ve buna paralel olarak ebatlarında da hafif değişim mey-
dana gelir. Bu değişimler hafif catırdama seslerine neden olabilir
ancak, bu durum normaldir.
Buzdolabında saklanan yiyeceğin ısısını kontrol etmek istediğinizde,
termostat düğmesini orta konuma alın, bir bardak suyu kabinin ortası-
na koyun ve suyun içine +/- 1°C doğrulukta uygun bir termometre
yerleºtirin. 6 saat sonra +3°C ile +8°C arasında bir değer ölçerseniz,
buzdolabı düzgün calışıyor demektir. Ölçüm, sabit koşullar altında
yapılmalıdır (yük değiştirilmeden).