ısı ayar düğmesini daha sıcak bir
ayara getirin.
• Varsa, dondurucu sepetinden
soğutucu aküleri çıkarmayın.
5.3 Taze yiyeceklerin
soğutulmasıyla ilgili
tavsiyeler
En iyi performansı elde etmek için:
• sıcak yiyecekleri veya buharlaşan
sıvıları buzdolabına koymayın
• yiyecekleri kapatın veya sarın
(özellikle de keskin bir kokusu varsa)
• yiyecekleri, etrafında hava rahatça
dolaşacak şekilde yerleştirin
5.4 Soğutma tavsiyeleri
Faydalı tavsiyeler:
• Et (her türlü): polietilen torbalara
koyun ve sebze çekmecesinin
üstündeki cam rafa yerleştirin.
• Güvenlik açısından, bu şekilde
sadece bir veya iki gün muhafaza
edin.
• Pişmiş yiyecekler, soğuk yemekler,
vb.: bunlar, ağzı kapalı olmak
suretiyle herhangi bir rafa
yerleştirilebilir.
• Meyve ve sebzeler: bunlar iyice
temizlenmeli ve temin edilmiş özel
çekmecelere yerleştirilmelidir.
• Tereyağı ve peynir: bunlar, içine
havanın mümkün olduğunca
girmemesi için özel hava geçirmez
kaplara konulmalı veya alüminyum
folyoya sarılmalı ya da polietilen
torbalara konulmalıdır.
• Şişeler: bunlar, kapakla kapatılmalıdır
ve kapakta bulunan şişe bölmesinde
ya da (varsa) cihazın içindeki şişe
rafında muhafaza edilmelidir.
• Muzlar, patatesler, soğanlar ve
sarımsaklar (paketli değilse),
buzdolabına konulmamalıdır.
5.5 Dondurma tavsiyeleri
Birçok dondurma işleminde size yardımcı
olacak bazı önemli tavsiyeler aşağıda
verilmektedir:
• 24 saatte dondurulabilecek
maksimum yiyecek miktarı, bilgi
etiketinde belirtilmektedir;
• dondurma işlemi 24 saat sürer. Bu
süre boyunca, dondurulmak üzere
başka bir yiyecek konulmamalıdır;
• sadece birinci kalite, taze ve iyi
temizlenmiş yiyecekleri dondurun;
• hızlı ve tamamen donmasını ve buzu
eridikten sonra sadece tüketilecek
miktarda tüketilebilmesini sağlamak
için yiyecekleri küçük porsiyonlara
bölün;
• yiyecekleri alüminyum folyoya veya
polietilene sarın ve bu yaptığınız
paketin hava geçirmez olduğundan
emin olun;
• taze veya donmamış yiyeceklerin
önceden donmuş yiyeceklere temas
etmesine, önceden donmuş
yiyeceklerdeki sıcaklıkların artmasına
neden olacağı için izin vermeyin;
• yağsız yiyecekler yağlı yiyeceklere
oranla daha iyi ve daha uzun süre
saklanabilir; tuz, yiyeceklerin saklama
ömrünü kısaltır;
• eğer buzlar dondurucu bölmesinden
çıkarıldıktan hemen sonra tüketilirse,
ciltte soğuk yanıklarına neden olabilir;
• yiyeceklerin muhafaza sürelerini
kontrol edebilmek amacıyla, her bir
yiyecek paketinin üzerine
dondurucuya konulma tarihini
yazmanız tavsiye edilir.
5.6 Donmuş yiyeceklerin
muhafazasıyla ilgili tavsiyeler
Bu cihazdan en iyi performansı elde
etmek için, aşağıdaki hususlara dikkat
etmelisiniz:
• piyasada donmuş halde satılan
yiyeceklerin satıcı tarafından uygun
şekilde muhafaza edilmiş olduğundan
emin olun;
• donmuş yiyeceklerin, yiyeceğin
satıldığı mağazadan dondurucunuza
mümkün olan en kısa sürede
aktarılmasını sağlayın;
• cihazın kapısını çok sık açmayın veya
gerektiğinden fazla açık bırakmayın;
• buz çözme işlemi uygulandığında,
yiyecekler hızla bozulabilir ve tekrar
dondurulamaz;
• yiyecek üreticisinin belirttiği muhafaza
sürelerini aşmayın.
www.aeg.com12