Franke FSM 82 H XS Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Bu kılavuz için de uygundur

TR Kullanıcı kılavuzu Elektrikli Fırın
FSM 82 HE
FSM 82 H
DİLLER
TR KULLANICI KILAVUZU ................................................................................................................................................................... 3
TR
3
İÇİNDEKİLER
GENEL BAKIŞ ............................................................................................................................................................................. 4
KONTROL PANELİ ..................................................................................................................................................................... 4
AKSESUARLAR .......................................................................................................................................................................... 5
İŞLEVLER ..................................................................................................................................................................................... 5
İLK KULLANIM ........................................................................................................................................................................... 6
GÜNLÜK KULLANIM ................................................................................................................................................................ 6
FAYDALI İPUÇLARI ................................................................................................................................................................... 6
PİŞİRME TABLOSU .................................................................................................................................................................... 7
TEMİZLİK VE BAKIM ................................................................................................................................................................. 9
ARIZA TARAMA .......................................................................................................................................................................10
DESTEK ......................................................................................................................................................................................10
4
GENEL BAKIŞ
KONTROL PANELİ
1. Kontrol panel
2. Fan
3. Lamba
4. Raf kılavuzları
(seviye, pirme bölmesinin
duvarında gösterilir)
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
8. Tanıtım levhası
ıkarmayın)
9. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. SEÇİM DÜĞMESİ
Br şlev seçmek suretyle fırını
açmak çn kullanılır.
Fırını kapatmak çn,
konumuna
çevrn.
2. ZAMAN AYARI DÜĞMESİ
Zaman ayarı olarak kullanılablr.
Pşrme şlemn etknleştrmez veya
kesntyeratmaz.
3. TERMOSTAT DÜĞMESİ
Seçlen şlev etknleştrrken
stedğnz sıcaklığı smek çn
çevrn.
4. TERMOSTAT / ÖN ISITMA LED'İ
Isıtma şlem sırasında açılır.
İstenlen sıcaklığa ulaşıldığında
kapanır.
1 2 3 4
1
2
3
4
5
8
9
6
7
KULLANICI KILAVUZU
TR
5
KAPALI
Fırını kapatmak çn kullanılır.
IŞIK
Bölmenn ışığını açmak çn kullanılır.
ALT VE ÜSTTEN ISITMA
Yalnızca br rafta her türlü yemeğ pşrmek çn
kullanılır. 2. rafı kullanmak daha ydr.
BUHARLI TEMİZLEME
Bu özel düşük sıcaklıkta temzleme çevrm
sırasında salınan buharın etksyle, krlern ve
yemek artıklarının kolayca temzlenmes sağlanır.
Fırının tabanına 200 ml çme suyu dökün ve şlev
90°C'de 35’ boyunca kullanın. İşlev fırın soğuk ken
etknleştrn ve çevrm sona erdğnde 15' soğumaya
bırakın.
KONVEKSİYONLU
Sıvı dolgulu kekler tek br rafta pşrmek
çn kullanılır. Bu şlev, k rafta pşrmek çn de
kullanılablr. Yyecekler daha dengel br şeklde
pşrmek çn tabakların konumunu değştrn.
IZGARA
Bftek, kebap ve soss ızgara yapmak, sebze
ograten pşrmek veya ekmek kızartmak çn
kullanılır. Et ızgara yaparken, pşrme esnasında çıkan
sıvıları toplaması çn tabak kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, rafın altındak sevyelerden herhang brne
konumlandırın ve 200 ml çme suyu ekleyn.
AKSESUARLAR
RAF TABAK FIRIN TEPSİSİ
Aksesuar sayısı ve türü, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Rafı, haff yukarı eğml tutarak ve yükseltlmş
olan arka tarafını (yukarı bakan) önce yerleştrerek
stedğnz sevyeye takın. Ardından, raf kılavuzu
boyunca mümkün olduğunca yatay olarak kaydırın.
Fırın tepss gb dğer aksesuarlar, raf kılavuzlarında
kaydırılarak, yatay olarak takılır.
Raf kılavuzları, fırının temzlğn kolaylaştırmak
amacıyla çıkarılablr: yuvalarından çıkarmak çn çekn.
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak çn kullanılır
(butlar, rozbf, tavuk). Pşrme esnasında çıkan sıvıla
toplaması çn br tabak kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, rafın altındak sevyelerden herhang brne
konumlandırın ve 500 ml çme suyu ekleyn.
BUZ ÇÖZME
Yemeklern buzunu daha hızlı br şeklde
çözdürmek çn kullanılır.
ALTTAN ISITMA
Yemeğn tabanını kızartmak çn kullanılablr.
Bu şlev yavaş pşrme, sulu yemeklern pşrme
şlemn btrme ve sos konsantreler hazırlamak çn
de önerlr.
ZORUNLU HAVA
Brden fazla rafta (en fazla üç) aynı pşrme
sıcaklığı gerektren farklı yyecekler aynı anda
pşrmek çn kullanılır. Bu şlev, farklı yyecekler,
kokuları brbrlerne karıştırmadan pşrmek çn
kullanılablr.
EKMEK
Farklı tplerde ve boyutlarda ekmek pşrmek
çn kullanılır. 2. rafı kullanmak daha ydr.
İŞLEVLER
6
.FIRINI ISITIN
Yen br fırın, malat esnasında kalmış olablecek
kokular yayablr: Bu tamamen normaldr.
Dolayısıyla yemek pşrmeye başlamadan önce, ola
kokuları gdermek çn fırının ç boş halde ısıtılmasını
öneryoruz.
Fırındak koruyucu karton ambalajlarını veya şeaf
flmler ve çndek aksesuarları çıkarın.
Fırını terchen "Konveksyonlu" şlevn kullanarak
yaklaşık br saat boyunca 250 °C'de ısıtın. Fırın, bu süre
boyunca boş olmalıdır.
İşlev doğru şeklde ayarlamak çn talmatlara uyun.
Notlar: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
İLK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Br şlev seçmek çn, seçim düğmesini stedğnz şleve
karşılık gelen smgeye çevrn.
2. BİR İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
MANUEL
Seçtğnz şlev başlatmak çn, stedğnz sıcaklığı
ayarlamak üzere termostat düğmesini çevrn.
İşlev herhang br zamanda duraklatmak çn, fırını
kapatın, seçim düğmesi ve termostat düğmesini
'e
çevrn.
BUHARLI TEMİZLEME
“Buharlı Temzleme” adlı temzleme şlevn
etknleştrmek çn, fırının tabanına 200 ml çme
suyu dökün ve ardından seçim düğmesi le termostat
düğmesini
smgesne çevrn.
İşlevn 35’ boyunca kullanılması önerlr.
3. ÖN ISITMA
İşlev etknleştrldkten sonra, termostat LED' yanarak,
ön ısıtma şlemnn başladığını bldrecektr.
Bu şlemn sonunda, termostat LED' sönerek, fırının
ayarlanan sıcaklığa ulaştığını bldrecektr: Bu noktada,
yyeceğ çer yerleştrn ve pşrme şlem le devam
edn.
Lütfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
. ZAMAN AYARININ AYARLANMASI
Bu seçenek, pşrmey kesntye uğratmaz veya
etknleştrmez; ancak, hem br şlev etkn ken hem
de fırın kapalı durumdayken dakka hatırlatıcıyı
kullanmanızı sağlar.
Zaman ayarını etknleştrmek çn, zaman ayarı
düğmesn saat yönünde sağa doğru çevrn, ardından
zıt yönde çevrerek stedğnz süreye ayarlayın: ger
sayma şlem sona erdğnde sesl br snyal le uyarı
verlecektr.
GÜNLÜK KULLANIM
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdek yyecekler pşrmek çn en
y şlev, aksesuarlar ve sevye lstelenmştr. Pşrme
süreler yemeğn fırına konulduğu andan tbaren
başlar, ön ısıtma (gerekrse) harç tutulmuştur. Pşrme
sıcaklıkları ve süreler yaklaşık olarak verlmştr ve
yemeğn mktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değşr. İlk başta önerlen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeternce pşmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçn. Verlen aksesuarları kullanın ve koyu
renkl metal kek kaplarını ve fırın tepslern terch
edn.
Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu taştan
yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanablrsnz, ancak
bunlarda pşrme süresnn braz daha uzun olacağını
unutmayın.
RKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
“Zorunlu Hava” şlevn kullanarak, aynı pşrme
sıcaklığı gerektren farklı yyecekler (örneğn: balık
ve sebze) aynı anda farklı sevyelerde pşreblrsnz.
Daha kısa pşrme süres gerektren yemeğ çıkarın ve
daha uzun süre gerektren yemeğ fırında tutmaya
devam edn.
FAYDALI İPUÇLARI
TR
7
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN ISITMA
İŞLEMİ
SICAKLIK
(°C)
SÜRE
(DK.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Mayalı kekler
Evet 150 - 170 30 - 90
2
Evet 160 - 180 30 - 90
4
1
Kremalı pastalar
(cheesecake, strudel, meyveli turta)
Evet 160 - 200 35 - 90
2
Evet 160 - 200 40 - 90
4
2
Çörekler/küçük tartlar
Evet 160 - 180 15 - 35
2 / 3
Evet 150 - 170 20 - 45
4
2
Evet 150 - 170 20 - 45
5
3 1
Profiterol çöreği
Evet 180 - 200 40 - 60
2
Evet 170 - 190 35 - 50
4
2
Beze
Evet 90 150 - 200
2
Evet 90 140 - 200
4
2
Evet 90 140 - 200
5
3 1
Pizza / Ekmek
Evet 220 - 250 10 - 25
1 / 2
Evet 200 - 240 20 - 45
4
2
Küçük ekmek 80 g Evet 180 - 200 30 - 45
2
Somun ekmek 500 g Evet 180 50 - 70
1 / 2
Ekmek Evet 180 - 200 30 - 80
4
2
Donmuş pizza
Evet 250 10 - 20
2
Evet 230 - 250 10 - 25
4
2
Tuzlu kekler
(sebzeli turta, kiş)
Evet 180 - 200 30 - 45
2
Evet 180 - 200 35 - 50
4
2
Evet 180 - 200 35 - 50
5
3 1
Milföy tatlısı / Milföy pasta ve kekler
Evet 190 - 200 20 - 30
2
Evet 180 - 190 20 - 40
4
2
Evet 180 - 190 20 - 40
5
3 1
Lazanya / fırında makarna /
fırın rulo makarna / pide
Evet 190 - 200 45 - 65
2
AKSESUARLAR
Raf
Rafın üzernde fırın kabı
veya kek kalıbı
Rafın üzernde fırın tepss
veya kek kalıbı
İçersne 200 ml su
konulmuş fırın tepss
Fırın tepss
8
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN ISITMA
İŞLEMİ
SICAKLIK
(°C)
SÜRE
(DK.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Kuzu / dana / sığır / domuz 1 kg Evet 190 - 200 80 - 110
2
Kabuğu kızartılmış domuz fırın 2 kg Evet 180 - 190 110 - 150
2
Tavuk / tavşan / ördek 1 kg Evet 180 - 200 50 - 100
2
Hindi / kaz 3 kg Evet 180 - 200 50 - 100
2
Fırında balık / kağıtta 0,5 kg
(fileto, bütün)
Evet 170 - 190 30 - 45
2
Sebze dolmaları
(domates, kabak, patlıcan)
Evet 180 - 200 50 - 70
2
Kızarmış ekmek 5’ 250 2 - 6
5
Balık fileto/dilim 5’ 250 15 - 30 *
4
3
Sosis / kebap / pirzola / hamburger 5’ 250 15 - 30 *
5
4
Tavuk kızartma 1-1,3 kg - 200 - 220 60 - 80 **
3
1
Az pişmiş rozbif 1 kg - 200 35 - 50 **
3
Kuzu budu/paça - 200 60 - 90 **
3
Fırın patates - 200 - 220 35 - 55 **
3
Sebze graten - 200 - 220 25 - 55
3
Et ve patates Evet 190 - 200 45 - 100 ***
4
1
Balık ve sebzeler Evet 180 30 - 50 ***
4
1
Lazanya ve et Evet 200 50 - 100 ***
4
2
Komple yemek Meyveli tart (Seviye 5) /
Lazanya (Seviye 3) / Et (Seviye 1)
Evet 180 - 190 40 -120 ***
5
3 1
* Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği çevirin
** Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği çevirin (gerekirse).
***Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından farklı zamanlarda çıkarılabilir.
İŞLEVLER
Alt ve Üstten Isıtma Izgara Turbo Izgara Zorunlu Hava Konveksyonlu Ekmek
TR
9
TEMİZLİK VE BAKIM
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyler neml br mkrofber bezle temzleyn.
Çok krl se, brkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru br bezle slerek kurulayın.
Korozf veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhang br dkkatszlk sonucu chazın
yüzeyler le temas ederse, derhal neml br mkrofber
bezle temzleyn.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeler temzlemek çn terchen hala sıcakken
temzleyn. Su çerğ yüksek yyeceklern pşrlmes
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak çn, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve ardından br bez veya
süngerle sln.
İç yüzeyler optmum şeklde temzlemek çn
“Buharlı Temzleme” şlevn etknleştrn.
Kapak, camın temzlğn kolaylaştırmak çn kolayca
çıkarılıp takılablr .
Kapak camını uygun br sıvı deterjanla temzleyn.
Izgaranın üst ısıtma elemanı, fırının üst paneln
temzlemek üzere alçaltılablr .
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltsnn çne koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldvenleryle tutun. Yemek artıkları, br bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılablr.
Buharlı temizleme cihazları
kullanmayın.
Tüm işlemler sırasında koruyucu
eldiven kullanın.
Gereken işlemleri, fırın soğuk
iken gerçekleştirin.
Cihazı güç kaynağından ayırın.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YERİNE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak için, tamamen açın ve mandalları
klt açma konumuna gelene kadar alçaltın.
2.
Kapağı kapatabldğnz kadar kapatın.
Kapağı her k elnzle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın.
Kapağı, yuvasından (b) kurtulana kadar yukarı doğru (a)
çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek çıkarablrsnz.
~60°
a
b
~15°
Kapağı, yumuşak br yüzey üzerne dayayarak br tarafa
koyun.
3. Fırına doğru hareket ettrmek, menteşelern
kancalarını yuvaları le hzalı konuma getrmek ve üst
kısmı yuvasına sabtlemek suretyle kapağı yerine
takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orjnal konumlarına gelecek şeklde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emn olun.
5. Kapağı kapatmayı deneyn ve kontrol panel le hzalı
olduğundan emn olmak çn kontrol edn. Değlse,
yukarıdak adımları tekrarlayın.
PRESS TO CLEAN - CAMIN TEMİZLENMESİ
1. Kapağı çıkardıktan ve tutma kolu aşağı bakacak
şeklde yumuşak br yüzeyn üzerne koyduktan
sonra, k tespt klpsne aynı anda basın ve kapağın
üst kenarını, kendnze doğru çekerek çıkarın.
2.
İç camı kaldırın ve her k elnzle sıkıca tutun, çıkarın
ve temzlemeden önce yumuşak br yüzeyn üzerne
koyun.
3. İç camı doğru konumlandırmak çn, sol köşede “R”
harfnn göründüğünden emn olun. Önce, camın
“R” le şaretl olan uzun tarafını destek yuvalarına
takın, ardından alçaltarak yerne yerleştrn.
4.
Üst kenarı yerne takın: Br klk ses, konumun doğru
olduğunu bldrecektr. Kapağı yerne takmadan
önce sızdırmazlık yernn güvenl olduğundan emn
olun.
10
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrk fşn güç beslemesnden çıkarın.
2. Lambanın kapağını sökün, ampulü değştrn ve
kapağı tekrar ampulün üzerne vdalayın.
3. Fırını tekrar güç kaynağına bağlayın.
Lütfen dikkat edin: Yalnızca 20-40 W/230~V tip G9, T300°C
halojen ampuller kullanın. Ürünün içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki
genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC
Düzenlemesi 244/2009). Ampuller Satış Sonrası Servisimizden
elde edilebilir.
- Halojen ampul kullanıyorsanız, parmak uçlarınız ampullere
zarar verebileceğinden, ampulleri çıplak elle tutmayın. Lamba
kapağı yerine takılmadan fırını kullanmayın.
Bu ürün, enerji verimliliği sınıfında bir ışık kaynağına sahiptir
G.
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor. Güç kesnts.
Şebeke bağlantısının
keslmes.
Şebeke elektrk gücü olup olmadığını ve
fırının elektrk beslemesne bağlı olup
olmadığını kontrol edn.
Sorunun gderlp gderlmedğn görmek
çn, fırını kapatıp yenden açın.
001
ARIZA TARAMA
Herhang br şletm sorunu söz konusu olursa, br Franke
Teknk Servs Merkezyle letşme geçn.
Kesnlkle yetksz teknsyenlerden servs hzmet
almayın.
Aşağıdakileri belirtin:
- arızanın türü
- chaz model (parça/Kod)
- fırın ç haznesnn sağ kenarında bulunan (fırın
kapağı açıkken görüleblen) chaz etketndek ser
numara (S.N.).
Servs Merkezmzle
temasa geçerken, lütfen
ürününüzün tanıtma
etketnde verlen kodları
belrtn.
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
XXXXXXXXXX
XXXXXX
XXXXXXXXXX
XXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXX
DESTEK
www.franke.com
EN DE FR IT ES PT PL
CS SK EL RO TR RU UK AR
400011547026
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Franke FSM 82 H XS Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Bu kılavuz için de uygundur