Braun MR 6500 BC, MR 6550 BC-HC, mr 6550 bchc multiquick professional, MR 6550 M BC-HC Kullanım kılavuzu

  • Merhaba, ben bir sohbet yardımcısıyım. Bu belgeyi okudum ve {detected_brand} markasının {full_model_name_list} model numaralı cihazı hakkında sorularınızı yanıtlamaya hazırım. Bu kullanım kılavuzu, cihazın çeşitli özelliklerini ve nasıl kullanılacağını anlatmaktadır. Cihazın hız ayarları, turbo fonksiyonu ve farklı aksesuarları hakkında da bilgi içerir.
  • Çırpma telini ne için kullanabilirim?
    Hangi malzemeleri doğrayıcıda doğrayabilirim?
    Buz kırıcıyı nasıl kullanırım?
40
Türkçe
Ürünlerimiz kalite, kullan∂m ve tasar∂mda en yüksek
standartlara ulaµabilmek için üretilmiµtir. Yeni Braun
cihazınızdan memnun kalacaπınızı umarız.
Uyarı
Kullanmadan önce lütfen bu kullanma talimatını
dikkatlice ve eksiksiz okuyunuz.
El blenderinizin bıçaπı çok keskindir!
Cihazı kullanmanız sona erdiπinde, parçalarını
çıkarıp takarken, temizlerken ve muhafaza ederken
daima fiµten çekiniz.
Bu aygıt sorumlu bir kiµinin gözetiminde olmaksızın
çocukların ve fiziksel yada ruhsal engelli kiµilerin
kullanmasına uygun de©ildir. Aygıtınızı çocukların
ulaµabilece©i yerlerden uzak tutmanızı öneririz.
Motor kısmını ve çırpıcı diµli kutusu akan
suyun altında tutmayınız ve asla suyun içinde
temizlemeyiniz.
Braun elektrikli aletleri en uygun güvenlik
standartlarına göre imal edilmiµtir. Elektrikli aletler
ile ilgili her türlü tamirat ve deπiµtirme iµlemi
mutlaka yetkili teknik servis personeli tarafından
yapılmalıdır. Yanlıµ ve kalitesiz onarımlar, kazalara
veya kullanıcının yaralanmasına sebep olabilir.
Kullanmadan önce, µebeke cereyan geriliminin,
cihazın altında yazılı olan voltaj ile uygunluπunu
kontrol ediniz.
Bu cihaz normal ev kullanım µartlarına uygun
olarak imal edilmiµtir.
∑µlem kab∂ ve doπrama kasesi/sürahisi (c) mikro
dalga f∂r∂nda kullan∂m için uygun deπildir.
Tanımlama
Motor kısmı
Deπiµebilir hız ayarı için açma/kapama anahtarı
Turbo hız anahtarı
Çalıµan parçaları çıkarma düπmesi
Deπiµken hız ayarlayıcı
Blender µaftı
Duvar tutucu
Hava geçirmez kapaklı ölçüm kabı
Çırpıcı diµli kutusu
Çırpıcı
«HC» doπray∂c∂
«BC» doπray∂c∂
«BC» doπray∂c∂ için buz k∂rma parças∂
Hızı ayarı
Açma/kapama anahtarını aktif hale getirdiπiniz
zaman iµlem hızı, deπiµken hız ayarlayıcının
durumuna göre belirlenir. Hız ayarı yükseltildikçe,
doπrayıcı daha hızlanır.
Maksimum hız için turbo anahtarına basınız.
Ayrıca, turbo anahtarını, deπiµken hız ayarlayıcıyı
deπiµtirmeden anlık hız deπiµimleri için kullana-
bilirsiniz.
Uygulamaya göre, tavsiye edilen hız ayarları:
El blenderi 1…turbo
Doπrayıcı 1…turbo
Çırpıcı 1…15
El blenderinizi nasıl çalıµtıracaksınız
El blenderiniz çorba, mayonez ve bebek maması
hazırlamak, sos, içki ve milkshake yapmak için son
derece uygundur.
1. Motor kısmını blender µaftına kilitlenene
kadar oturtunuz.
2. El blenderinizi, çalıµtırmadan önce, iµlem
yapacaπınız kaba koyunuz, daha sonra açma/
kapama anahtarına veya turbo anahtarına
basarak çalıµtırınız.
3. Kullandıktan sonra blender µaftını çıkarmak için,
düπmelere basarak çekiniz.
El blenderinizi ölçme kabında veya herhangi bir
diπer kap içinde kullanabilirsiniz. Piµirme esnasında
tencere içerisinde direkt karıµtırma yapmak isterseniz,
el blenderinizin ısıdan etkilenmemesi için öncelikle
tencerenizi ocaktan indiriniz.
Çırpıcınızı nasıl çalıµtıracaksınız
Çırpıcınızı sadece krema, yumurta çırpmak, kek
hamuru ve hazır tatlıları karıµtırmak için kullanınız.
1. Çırpıcıyı , çırpıcı diµli kutusu , içine
yerleµtiriniz ve motor kısmını , diµli kutusunun
içine kilitlenene kadar oturtunuz.
2. Çırpıc∂yı iµlem yapacaπınız kaba koyunuz ve
çalıµtırmak için anahtarına basınız.
3. Çırpıcıyı çıkartmak için, düπmelere , basınız ve
çırpıcıyı diµli kutusundan çekerek çıkartınız. Daha
sonra çırpıcıy∂ diµli kutusundan çekip ç∂kart∂nız.
En iyi sonuca ulaµmak için:
Ölçüm kab∂ yerine daha geniµ bir iµlem kab∂
kullan∂n∂z.
Ç∂rp∂c∂y∂ saat yönünde, hafif eπik µekilde hareket
ettiriniz.
Çırpılmıµ krema
En fazla 400 ml dondurulmuµ kremayı (4 – 8 °C
arasında ve en az %30 yaπ içeren) çırpın.
En düµük hız seviyesinden (1) baµlayarak, çırpma
esnasında hızı en yükseπe (15) kadar çıkarın.
Yumurta karıµımı
En fazla 4 yumurtayı çırpın.
Orta hız seviyesinden (7) baµlayarak, çırpma
esnasında hızı en yükseπe (15) çıkarın.
Doπray∂c∂ ataçman(lar∂n∂)∂n∂ nas∂l
çal∂µt∂racaks∂n∂z
«HC» doπray∂c∂ «BC» doπray∂c∂
(a) Doπray∂c∂ diµli (a) Doπray∂c∂ diµli
kutusu kutusu
(b) B∂çak (b) B∂çak
(c) Doπrama kasesi (c) Sürahi
(d) Kaymaz (d) Kaymaz
taban/kapak taban/kapak
(e) Buz buçaπ∂
(f) Buz k∂rma parças∂
Hem «HC» hem de «BC» doπray∂c∂lar, et, peynir,
soπan, yeµillik, sar∂msak, havuç, ceviz, badem, kuru
meyve v.s. doπramak için son derece uygundur.
Sert yiyecekleri (sert peynir gibi) doπramak için turbo
anahtar∂n∂ kullan∂n∂z.
Önemli Not:
Hindistan cevizi, kahve çekirdeπi, tah∂l gibi aµ∂r∂ sert
yiyecekleri parçalamak için kullanmay∂n∂z.
«HC» doπray∂c∂y∂ az miktarlardaki yiyecekler için
kullan∂n. Özellikle yeµillik ve biber doπramak için
uygundur.
«BC» doπray∂c∂y∂ fazla miktarlardaki yiyecekler için ve
parmezan peyniri ve çukulata gibi sert yiyecekler için
kullan∂n.
Buna ilave olarak, «BC» doπray∂c∂y∂, milkshake
yapmak, içki, püre ve yumuµak hamur haz∂rlamak,
buz k∂rmak gibi çeµitli iµlemler için de kullanabilirsiniz.
Doπramadan önce ...
et, peynir, soπan, sar∂msak, havuç ve biberleri
parçalara ay∂r∂n∂z (kullanma k∂lavuzunun 5
sayfas∂na bak∂n∂z)
yeµilliklerin saplar∂n∂ ve kuruyemiµlerin kabuklar∂n∂
ay∂r∂n∂z
kemikleri, k∂k∂rdaklar∂ ve sinirleri etten ay∂r∂n∂z.
En iyi sonuca ulaµmak için lütfen kullanma
k∂lavuzunda önerilen h∂z ayar∂na bak∂n.
Doπrama iµlemi
(Sayfada A resim bölümüne bak∂n∂z 4)
1. Plastik k∂l∂f∂ b∂çaktan (b) dikkatlice ç∂kar∂n∂z.
UYARI: Doπray∂c∂n∂z∂n b∂çaπ∂ çok keskindir !
B∂çaπ∂ her zaman üst plastik k∂sm∂ndan tutunuz.
A I
H
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
B
E
C
A F
B C
D
J I
A
B
D
H
C
4196379_MR6000_P6-60 Seite 40 Montag, 23. Juli 2007 8:40 08
41
2. B∂çaπ∂ doπray∂c∂ kab∂n∂n ortas∂ndaki mile
yerleµtiriniz (c) ve kilitlenene kadar bast∂r∂n∂z.
«HC» doπray∂c∂: b∂çaπ∂ aµaπ∂ doπru bast∂r∂n ve
kilitlemek için 90° çevirin. Doπrama kab∂n∂ her
zaman kaymayan taban (d) üzerine koyunuz.
3. Yiyecekleri doπrama kasesine/sürahisine
koyunuz.
4. Diµli kutusunu (a) doπrama kab∂na/sürahisine
koyunuz.
5. Motor k∂sm∂n∂ diµli kutusunun içine
kilitleninceye kadar yerleµtiriniz.
6. Doπray∂c∂y∂ çal∂µt∂rmak için açmak kapama
anahtar∂na ( veya ) bas∂n∂z. ∑µlem s∂ras∂nda
bir elinizle motor k∂sm∂n∂, diπer elinizle de
doπray∂c∂ kasesini/sürahisini tutunuz.
«BC» doπray∂c∂: Sert yiyecekleri doπrarken
motor bölümünü aµaπ∂ya doπru bast∂r∂n∂z.
«HC» doπray∂c∂: HC doπray∂c∂s∂n∂ 2 dakikadan
fazla çal∂µt∂rmay∂n∂z.
7. ∑µlemi tamamlad∂ktan sonra, motor k∂sm∂n∂
ç∂kartmak için ç∂kartma düπmelerine bas∂n∂z.
8. Daha sonra diµli kutusunu ç∂kart∂n∂z.
9. Dikkatlice b∂çaπ∂ ç∂kart∂n∂z.
10. ∑µlemi tamamlanm∂µ yiyecekleri doπray∂c∂
kasesinden/sürahisinden boµalt∂n∂z. Kaymayan
taban ayn∂ zamanda doπray∂c∂ kasesi/sürahisi için
hava geçirmez kapak olarak da kullan∂labilir.
«BC» doπray∂c∂ ile yap∂labilecek
alternatif iµlemler
Milkshake, içki, püre
(püre yaparken mükemmel sonuç almak istendiπinde
«BC» sürahisinin içindeki blender µaft∂n∂ da
kullanabilirsiniz).
Yumuµak hamur (sulu krep hamuru)
∑lk önce s∂v∂y∂ sürahinin içine boµalt∂n, daha sonra unu
ve son olarak da yumurtalar∂ ilave edin. Sulu hamur
pürüzsüz hale gelene kadar turbo düπmesine
basarak kar∂µt∂r∂n.
Buz k∂rma
(B bölümündeki resime bak∂n)
1. Buz k∂rma parças∂n∂ (f) sürahinin içine yerleµtirin.
Tam olarak oturduπundan emin olun.
2. Buz k∂rma b∂çaπ∂n∂n µaft∂n∂ (e), buz k∂rma
parças∂n∂n merkezindeki deliπe yerleµtirin ve
aµaπ∂ doπru bast∂r∂n.
3. Buz küplerini, buz k∂rma parças∂n∂n içine
doldurun.
4. Diµli kutusunu sürahinin üstüne oturtun.
5. Motor parças∂n∂ diµli kutusunun içine kilitlenene
kadar yerleµtirin.
6. Turbo düπmesini tüm buz küpleri parçalanana
kadar bast∂r∂n. ∑µlemi tamamlad∂ktan sonra, motor
parças∂n∂ ç∂kartmak için düπmelere bas∂n.
Daha sonra diµli kutusunu, buz b∂çaπ∂n∂ ve buz
k∂rma parças∂n∂ ç∂kart∂n.
7. Parçalanm∂µ buzlar∂ ç∂kart∂n veya sadece
içeceπinizi sürahinin içine ilave ederek servis
yap∂n.
Alternatif:
∑lk önce meyveleri, maksimum 0,5 lt.
doldurarak, doπrama b∂çaπ∂ ile (b) sürahinin içinde
kar∂µt∂r∂n. B∂çaπ∂ ç∂kart∂n ve buz k∂r∂c∂ parçay∂
sürahinin içine yerleµtirerek buzlar∂ direkt olarak
meyve püresinin içinde k∂r∂n∂z.
Temizleme
(C bölümündeki resime bak∂n)
Motor kısmını ve çırpıcı diµli kutusu , temizlemek
için sadece nemli bez kullanınız. «BC» doπray∂c∂ diµli
kutusu (a) musluk alt∂nda durulanabilir fakat diµli
kutusunu kesinlikle suya bat∂rmay∂n.
Diπer tüm parçalar bulaµık makinesinde yıkanabilir.
Fakat, çok tuzlu yiyecekleri iµlemden geçirdikten
sonra el blenderinizin bıçaπını hemen durulamanızı
tavsiye ederiz.
Ayrıca, bulaµık makinenizde aµırı dozda temizleyici ve
kireç önleyici kullanmamaya özen gösteriniz.
El blenderinizde renk veren yiyecekleri iµlemden
geçirdiπinizde (ör: havuç), aletinizin plastik kısımları
lekelenebilir. Bu kısımları bulaµık makinesine
yerleµtirmeden önce sıvı yaπ ile siliniz.
Yemek tarifi örnekleri
Mayonez
(el blenderinizi kullanınız)
200 250 ml yaπ
1 yumurta
1 çorba kaµıπı limon suyu veya sirke
Tadına göre tuz ve karabiber
Yukarıda miktarları verilen tüm malzemeleri iµlem
kabına koyunuz. El blenderinizi iµlem kabının
tabanına yaklaµtırdıktan sonra turbo anahtarına
basarak çalıµtırınız. Yaπ tam olarak karıµana kadar el
blenderinizi bu pozisyonda tutunuz. Mayonez güzelce
karıµıp akıcı kıvamına ulaµana dek el blenderinizi,
yavaµça yukarı ve aµaπıya doπru haraket ettiriniz.
Avokado dip («BC» doπray∂c∂y∂ kullan∂n∂z)
Bir diµ sar∂msaπ∂ k∂y∂n∂z
2 adet olgunlaµm∂µ avokadoyu ekleyiniz (dörde
bölünmüµ ve taµlar∂ temizlenmiµ)
1 yemek kaµ∂π∂ limon suyu
1 yemek kaµ∂π∂ zeytin ayπ∂
150 ml yoπurt
1/2 yemek kaµ∂π∂ µeker, tuz ve biber
Turbo anahtar∂n∂ kullanarak malzemeleri bir dakika
boyunca kar∂µt∂r∂n∂z.
Hamsili meze
(«BC» çırpma kabı ile)
30 gr ayıklanmıµ fileto hamsi
200 gr krem peynir
2 çorba kaµıπı zeytinyaπı
Bütün malzemeleri çırpma kabına koyun.
Deπiµik hız seçeneklerinden en düµüπünü seçin.
Malzemeler homojen bir karıµım haline gelinceye
kadar, açma/kapama düπmesine basın.
En son olarak, turbo hız seviyesinde karıµımı
çırparak sosu hazır hale getirin.
Hamsi fileto yerine somon balıπı veya rokfor peyniri
kullanılarak, bu sosun deπiµik çeµitleri hazırlanabilir.
Dondurma
(«BC» doπray∂c∂y∂ kullan∂n∂z)
100 gr dondurulmuµ ahududu
10 gr pudra µekeri
80 gr s∂v∂ krema
Tüm malzemeyi sürahiye yerleµtiriniz. Turbo
düπmesine basarak 30 saniye kadar kar∂µt∂r∂n∂z.
Hemen servis yap∂n∂z.
Bildirim yapılmadan deπiµtirilebilir.
Bakanl∂kça tespit ve ilan edilen kullan∂m ömrü 7 y∂ld∂r.
Üretici firma ve CE iµareti uygunluk
de©erlendirme kuruluµu:
Braun GmbH
Frankfurter Straße 145
61476 Kronberg / Germany
(49) 6173 30 0
Fax (49) 6173 30 28 75
P&G Sat. ve Daπ. Ltd. Ωti.
Serin Sok. No: 9 34752 ∑çerenköy/∑stanbul
taraf∂ndan ithal edilmiµtir.
P&G Tüketici Hizmetleri
0 212 473 75 85,
trconsumers@custhelp.com
A
B C
D
C
C
D
A I
C
C
B
C
C
4196379_MR6000_P6-60 Seite 41 Montag, 23. Juli 2007 8:40 08
1/56