82
PRATİK BİLGİLER
TEMİZLİK VE BAKIM
• Meyvey parçalamadan önce yce yıkayın.
• Zar veya kabuğu soymanız gerekmez. Sadece kalın (ve acı) kabukları
olan meyveler soymanız gerekr: narencye, ananas (orta çekrdeğ
çıkarın).
• Kavun, muz, avokado, böğürtlen, ncr, patlıcan ve çlek gb meyvelern
suyunu çıkarmak zordur.
• Meyve suyu sıkacağı şeker kamışı buz küpler ve aşırı sert veya l
meyveler çn kullanılmamalıdır.
• Taze, olgun meyve ve sebzeler seçn, onlardan daha fazla meyve suyu
elde edeblrsnz. Bu chaz elma, armut, portakal, üzüm ve nar gb
meyveler ve havuç, salatalık, domates, pancar ve kerevz gb sebzeler
çn uygundur.
• Aşırı olgunlaşmış meyve kullanırsanız, süzgeç (D) daha çabuk tıkanmaya
eğlmldr.
ÖNEMLİ:
Tüm suyun hemen tüketlmes gerekr. Hava le temas halnde çok hızlı br
şeklde okstlenr ve bu sebeple tadı, reng ve her şeyden önce de besn
değer değşeblr. Elma ve armut suları hızla kahverengne dönerler. Bu
renk değşklğn yavaşlatmak çn brkaç damla lmon suyu ekleyn.
• Tüm çıkarılablr parçalar bulaşık maknesnde (A, B, C, D, F, G)
temzleneblr. Alternatf olarak parçaları ılık suda ve yıkama sıvısı le
yıkayın. Bunu yapmak çn aşındırıcı br sünger kullanmayın.
Chaz kullanımdan hemen sonra su le yıkanırsa ve daha sonra
tamamen temzlenrse, temzlenmes daha kolaydır.
Chazı temzlemek çn bulaşık tel, aseton, alkol vb. kullanmayın.
• Süzgecn (D) dkkatle tutulması gerekr. Hasara yol açablecek herhang
br yanlış kullanımdan kaçının. Süzgecnz lk aşınma veya hasar
belrtsnde değştrn.
• Motor üntesn haff neml br bezle temzleyn.