Tefal QB413H Masterchef Gourmet El kitabı

Kategori
Karıştırıcılar
Tip
El kitabı
30
İlk kez kullanmadan önce tüm aksesuar parçalarını ılık ve sabunlu suyla yıkayın ((E) takma ünitesi dışında:
bkz. Temizleme) durulayın ve kurutun.
Cihazınızı düz, temiz ve kuru bir yüzeye yerleştirin. Seçme düğmesinin (A1) "0" konumunda olduğundan emin
olun ve cihazınızı fişe takın.
Cihazınızı çalıştırmak için birçok seçeneğe sahipsiniz:
- Aralıklı çalıştırma (anlık çalıştırma): Seçme düğmesini (A1) "pulse" konumuna getirin. Bazı yiyecekleri
hazırlarken art arda anlık çalıştırma daha iyi bir kontrol sağlayabilir.
- Sürekli çalıştırma: Hazırladığınız yiyeceğe göre seçme düğmesini (A1) "1" konumundan "max" konumu
arasında istenilen bir pozisyona getirin. Hazırlama sırasında istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Cihazı durdurmak için düğmeyi (A1) "0" konumuna getirin.
Önemli: Kapağın (A5) ve başlığın (A3) kilitlenmesi koşuluyla cihaz çalışmaya başlar. çalışırken kapağın
(A5) ve/veya başlığın (A3) kilidini açarsanız cihaz hemen duracaktır. Başlığı ve/veya kapağı kilitleyin,
kontrol düğmesini (A1) "0" konumuna getirin ve istediğiniz hızı seçerek cihazı normal olarak çalıştırın.
Mutfak cihazınız çalıştırma gücünü denetleyen ve analiz eden bir mikro işlemciye sahiptir. Yük çok artarsa,
cihazınız otomatik olarak durur. Cihazınızı tekrar başlatmak için hız seçme düğmesini (A1) "0" konumuna
getirin ve malzemelerin bir kısmıçıkarın. Birk dakika cihazınızın soğumasını bekleyin. Sonra yiyecek
hazırlamaya devam etmek için istenilen hızı seçebilirsiniz.
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
TÜRKÇE KULLANMA ve TANITMA KILAVUZU
QB404H38 - QB404D38 - QB413H38
Sadece evde kullanılmak üzere gıda hazırlamak için tasarlanmış olan bu cihazı seçtiğiniz için teşekkür ederiz.
A - Motor ünitesi
A1 Elektronik hız seçici
A2 Çıkarma düğmesi (A3)
A3 Çok fonksiyonlu başlık
A4 Yüksek hız çıkış alanı
(mikser haznesi / katı meyve sıkacağı / öğütücü)
A5 Güvenlik kapağı
A6 Mikser aksesuarları çıkışı (yoğurucu,
çırpıcı, karıştırıcı uçlar)
A7 Güç kordonu saklama bölümü
B - Hazne grubu
B1 Paslanmaz çelik hazne
B2 Kapak
C - Mikser aksesuarları
C1 Yoğurucu
C2 Mikser
C3 Çırpıcı
D - Blender haznesi (modele göre değişir)
D1 Hazne
D2 Kapak
D3 Ölçme kabı
E - Aksesuar tutucu (modele gore)
F - Kıyma başlığı (modele göre değişir)
F1 Metal gövde
F2 Besleme vidası
F3 Bıçak
F4 Büyük delikli kıyma diski
F5 Küçük delikli kıyma diski
F6 Somun
F7 İtici
F8 Tepsi
G - Sebze dilimleyici (modele göre değişir)
G1 Silindir gövde
G2 İtici
G3 Dilimleme silindiri
G4 Kalın rendeleme silindiri
G5 İnce rendeleme silindiri
G6 Patates rendeleme silindiri
H - Katı meyve sıkacağı (modele göre değişir)
H1 İtici
H2 Kapak
H3 Döner filtre
H4 Meyve suyu haznesi
H5 Hazne ağzı
H6 Kilit kolu
AÇIKLAMA
TR
Paragraf numaraları şemalardaki numaralara karşılık gelir.
31
1 - KARIŞTIRMA / YOĞURMA / ÇIRPMA / AKICI HALE GETİRME
Yiyeceğin türüne uygun paslanmaz çelik hazneyi (B1) ve kapağını (B2) kullanarak 1,8 kg hafif hamur ve 500 gram
sert hamur hazırlayabilirsiniz.
KULLANILAN AKSESUARLAR:
- Paslanmaz çelik hazne (B1).
- Kapak (B2).
- Yoğurucu (C1), mikser (C2) veya çırpıcı (C3).
1.1 - AKSESUARLARIN MONTE EDİLMESİ
Çok fonksiyonlu başlığı (A3) çıkarmak için düğmeye (A2) basın ve yerine kilitlenene kadar kaldırın.
Paslanmaz çelik hazneyi (B1) çevirerek (saat yönünde) cihazın üzerine kilitleyin ve malzemeleri içine koyun.
İstenilen aksesuarı (C1, C2 veya C3) çıkışa (A6) takın, itin ve saat yönünün tersine çeyrek tur çevirerek aksesuarı
yerine kilitleyin.
Çok fonksiyonlu başlığı (A3) yatay konumda yerleştirin: düğmeye (A2) basın ve manuel olarak çok fonksiyonlu
başlık (A3) yerine kilitleninceye kadar bastırın (düğme (A2) önceki durumuna döner).
Kapağı (B2) paslanmaz çelik haznenin (B1) üzerinden kaydırın.
Not: Kapağı kullanmak zorunlu değildir. Sıçramayı önler.
Yüksek hız çıkışındaki (A4) kapağın (A5) doğru bir şekilde kilitlendiğinden emin olun (saat yönünde).
1.2 - KULLANIM
Tarife göre hız seçme düğmesini (A1) istenilen konuma getirerek başlayın.
Cihaz hemen çalışmaya başlar. Hazırlama işlemi boyunca kapaktaki (B2) delikten yiyecek ekleyebilirsiniz.
Cihazı durdurmak için düğmeyi (A1) "0" konumuna getirin.
İpuçları:
- Yoğurma
- Yoğurma aksesuarını (C1) "1" hızında kullanın. 500 gr unu yoğurabilirsiniz (örn. beyaz ekmek, tahıllı ekmek,
tart hamuru, turta hamuru, vs.).
- Maksimum kullanım süresi: 13 dakika.
- Karıştırma
- Mikser aparatını (C2) "1" ile "max" konumu arasında kullanın.
- En fazla 1,8 kg ağırlığında yumuşak hamur (kek, kurabiye, vs.) karıştırabilirsiniz.
- Maksimum kullanım süresi: 13 dakika.
- Sert hamur yoğurmak için asla mikser aparatını (C2) kullanmayın.
- Çırpma / akıcı hale getirme
- Çırpıcıyı (C3) "1" ile "max" konumu arasında kullanın.
- Şunları hazırlayabilirsiniz: mayonez, soslar, çırpılmış yumurta beyazı (en fazla 8 yumurta beyazı), kremşanti,
(en fazla 500 ml), vs.
- Maksimum kullanım süresi: 10 dakika.
- Balon çırpıcıyı (C3) asla sert hamur yoğurmak veya yumuşak hamur karıştırmak için kullanmayın.
1.3 - AKSESUARLARI SÖKME
Cihazın tamamen durmasını bekleyin.
Kapağı çıkarın (B2).
Düğmeyi (A2) kullanarak çok fonksiyonlu başlığı (A3) çıkarın ve yukarıya kaldırın.
(C1), (C2) veya (C3) aksesuarlarıbaşlığın içine itip saat nünde çeyrek tur döndürerek çok fonksiyonlu
başlıktan çıkarın.
Paslanmaz çelik hazneyi çıkarın.
2 - BLENDER / KARIŞTIRMA (MODELE GÖRE DEĞİŞİR)
Yiyeceğin yapısına göre 1,5 L yoğun ve 1,25 L akıcı karışım hazırlamak için blender (D) aparatını kullanabilirsiniz.
TR
32
KULLANILAN AKSESUARLAR:
- Blender haznesi (D).
2.1 - AKSESUARLARIN MONTE EDİLMESİ
Çok fonksiyonlu başlığı (A3) yatay konumda yerleştirin: düğmeye (A2) basın ve manuel olarak çok fonksiyonlu
başlık (A3) yerine kilitleninceye kadar bastırın (düğme (A2) önceki durumuna döner).
Yüksek hız çıkışındaki (A4) güvenlik kapağının (A5) kilidini saat yönünün tersine çevirerek açın ve çıkarın.
• Blender (D) aparatını yerine kilitlemeden önce cihazın kapalı olduğundan emin olun.
• Blender haznesini (D) saat yönünde döndürerek hız çıkış alanı (A4) üzerine kilitleyin.
Yiyeceği blender haznesine koyun ve ölçekli kapağın (D3) takıldığı kapağı (D2) yerleştirip saat yönünün
tersine döndürerek kilitleyin.
2.2 - KULLANIM
Tarife göre hız seçme düğmesini (A1) istenilen konuma getirerek başlayın (hız 4 Max veya Pulse). Karışımı
daha iyi kontrol edebilmek ve daha iyi karıştırmak için "Pulse" kademesini kullanın.
Hazırlık sırasında ölçekli kapaktaki (D3) delikten malzeme ekleyebilirsiniz.
Cihazı durdurmak için düğmeyi (A1) "0" konumuna getirin.
- Maksimum kullanım süresi: 3 dakika.
İpuçları:
Şunları hazırlayabilirsiniz:
- blender'dan geçirilmiş çorbalar, soslar, kompostolar, milkshake ve kokteyller.
- sıvı hamur (pancake, kızartma hamuru ve krem karameller).
- Karıştırma sırasında malzemeler haznenin kenarlarına yapışırsa cihazı durdurun. Bıçakların tam olarak
durması için bekleyin. Blender haznesini çıkarın, yiyeceği bir spatula yardımıyla bıçaklara doğru itin, blender
haznesini yerine takın ve hazırlık işlemine devam edin.
Blender haznesini asla kaynar sıvı ile doldurmayın.
Boş blender kullanmayın.
Blender haznesini her zaman kapağı ile kullanın.
Bıçaklar tam durmadan önce asla kapağı kaldırmayın.
Her zaman sıvı malzemeleri katı malzemelerden önce koyun.
2.3 - AKSESUARI SÖKME
Blender haznesinin kilidini saat yönünün tersine döndürerek açmadan önce cihazın tamamen durmasını
bekleyin ve kapağı (A5) hız çıkış alanına (A4) kilitleyerek yerine takın (saat yönünde).
3 - KIYMA (MODELE GÖRE DEĞİŞİR)
KULLANILAN AKSESUARLAR:
- Aksesuar tutucu (E).
- Monte edilmiş kıyma başlığı (F).
3.1 - ADAPTÖRÜ TAKMA
Çok fonksiyonlu başlığı (A3) çıkarmak için düğmeye (A2) basın ve yerine kilitlenene kadar kaldırın.
Takma ünitesini (E) yerleştirin ve cihaz ile çıkış aynı hizaya gelecek şekilde saat yönünün tersine kilitleyin.
Çok fonksiyonlu başlığı (A3) düğmeye (A2) bir kez daha basarak yatay konumda yerleştirin.
3.2 - ET KIYMA BAŞLIĞININ MONTE EDİLMESİ
Gövdeyi (F1) besleme tüpünden, geniş ağız kısmı yukarı gelecek şekilde tutun.
Besleme vidasını (F2) (uzun kısmı önce gelecek şekilde) gövdeye (F1) takın.
Bıçağı (F3) besleme vidasının uzantısı olan kısa kola (F2) kesici kenarları dışarı gelecek şekilde takın.
Seçilen diski (F4 veya F5) bıçağın üstüne (F3), iki kulbunu gövdedeki (F1) uygun girintilere hizalayarak takın.
Somunu (F6) gövdedeki (F1) yerine saat yönünde kilitlemeden yerleştirin.
Grubu kontrol edin. Mil kendi başına dönmemeli ve hareket etmemelidir. Aksi halde monte etme işlemini
tekrarlayın.
TR
33
3.3 - KIYMA BAŞLIĞININ CİHAZ ÜZERİNE YERLEŞTİRİLMESİ
Takma ünitesi çıkışına (E) dönük, monte edilmiş kıyma başlığını (F) başlıktaki iki kesiciyle aparat üzerindeki
girintileri aynı hizaya getirerek sağa doğru eğimli olacak şekilde yerleştirin. Kıyma başlığını aparattaki yerine
doğru itin ve besleme borusuyla yatay konumda birbirlerini kavrayıncaya kadar başlığı saat yönünün tersine
döndürün.
Çıkarılabilir tepsiyi (F8) besleme borusuna yerleştirin.
3.4 - KULLANIM, İPUÇLARI VE SÖKME
Yüksek hız çıkışındaki (A4) güvenlik kapağının (A5) doğru bir şekilde kilitlendiğinden emin olun (saat
yönünde).
Karışım için kullanacağınız kabı cihazın önüne yerleştirin.
Seçicinin (A1) hızını "3" veya "4" kademesine getirerek cihazı çalıştırın.
İticiyi (F7) kullanarak parçalara ayırdığınız eti besleme borusundan itin. Malzemeleri besleme borusundan
iterken asla parmaklarınızı veya herhangi başka bir nesne kullanmayın.
- 3 kg'a kadar et kıyabilirsiniz (kıkırdak, sinirler ve kemiği alınmış).
- Maksimum kullanım süresi: 10 dakika.
Tekrar kullanmadan önce tamamen cihazınızı soğumaya bırakın.
Cihazı durdurmak için hız seçim düğmesini "0" konumuna getirin ve tamamen durmasını bekleyin.
Kıyma başlığını birleştirirken takip ettiğiniz adımları, tersinden izleyerek kilidi açın.
İpuçları:
- yılacak tüm yiyecekleri hazırlayın (etin kemiklerini, kıkırdaklarını ve sinirlerini ayırın ve yaklaşık 2 x 2 cm
boyunda kesin).
- Etin tamamen çözüldüğünden emin olun.
- Uygulama sonunda makinenin içinde kalan kıyma parçalarını çıkarmak amacıyla birkaç dilim ekmeği
makinede çekebilirsiniz.
4 - RENDELEME/DİLİMLEME (MODELE GÖRE DEĞİŞİR)
KULLANILAN AKSESUARLAR:
- Aksesuar tutucu (E).
- Monte edilmiş sebze dilimleyici (G).
- Silindirler (modele göre değişir).
4.1 - AKSESUARI TAKMA
Çok fonksiyonlu başlığı (A3) çıkarmak için düğmeye (A2) basın ve yerine kilitlenene kadar kaldırın.
Takma ünitesini (E) yerleştirin ve cihaz ile çıkış aynı hizaya gelecek şekilde saat yönünün tersine kilitleyin.
Çok fonksiyonlu başlığı (A3) düğmeye (A2) bir kez daha basarak yatay konumda yerleştirin.
Yüksek hız çıkışındaki (A4) güvenlik kapağının (A5) doğru bir şekilde kilitlendiğinden emin olun (saat
yönünde).
Takma ünitesi (E) çıkışına dönük, silindir gövdeyi (G1), üzerindeki iki kesiciyle aparattaki girintiler aynı hizaya
gelecek şekilde yerleştirin. Silindir gövdeyi cihazdaki yerine itin ve besleme borusuyla yatay konumda
birbirlerini kavrayıncaya kadar gövdeyi saat yönünün tersine döndürün.
Seçilen silindiri gövdeye takın ve tamamen kavrandığından emin olun.
4.2 - KULLANIM VE İPUÇLARI
Karışım için kullanacağınız kabı cihazın önüne yerleştirin.
Hız seçim düğmesini (A1) dilimlemek için "3" ve rendelemek için "4" konumuna getirerek cihazı çalıştırın.
Gövdedeki besleme borusuna yiyeceği koyun ve iticiyle (G2) aşağı itin. Malzemeleri kesinlikle
parmaklarınızı veya başka bir aleti kullanarak itmeyin.
- 2 kg'a kadar yiyecek hazırlayabilirsiniz.
- Maksimum kullanım süresi: 10 dakika.
Cihazı durdurmak için hız seçim düğmesini "0" konumuna getirin ve tamamen durmasını bekleyin.
TR
34
Silindir gövdeyi birleştirirken takip ettiğiniz adımları, tersinden izleyerek kilidi açın.
Silindirleri şu işlemler için kullanabilirsiniz:
- Kalın rendeleme (G4) / ince rendeleme (G5): havuç, kereviz, patates, peynir, vs.
- Kalın dilimleme (G3): patates, havuç, salatalık, elma, pancar, vs.
- Patates rendeleme (G6): patates, parmesan, vs.
5 - MEYVE VE SEBZE SUYU SIKMA (MODELE GÖRE DEĞİŞİR)
KULLANILAN AKSESUARLAR:
- Monte edilmiş katı meyve sıkacağı (H).
5.1 - KATI MEYVE SIKACAĞINI MONTE ETME
Filtreyi (H3) meyve suyu haznesinin (H4) ortasına yerleştirin.
Kapağı kilitleyin: saat yönünün tersine döndürün ve kapağı (H2) meyve suyu haznesinin (H4) üzerine kilitleyin
(kapalı kilit konumu).
Genel kilitleme: kilit kolunu (H6) kilit konumu kapalıya gelecek şekilde itin.
5.2 - KATI MEYVE SIKACAĞININ CİHAZA MONTE EDİLMESİ
Çok fonksiyonlu başlığı (A3) yatay konumda yerleştirin: düğmeye (A2) basın ve manuel olarak çok fonksiyonlu
başlık (A3) yerine kilitleninceye kadar bastırın (düğme (A2) önceki durumuna döner).
Kilidi açın ve saatin tersi yönünde döndürerek kapağı (A5) çıkış alanından (A4) çıkarın.
Katı meyve sıkacağını (H) yerine kilitlemeden önce cihazın kapalı olduğundan emin olun.
Monte edilen katı meyve sıkacağını saat yönünde döndürerek çıkış (A4) üzerine kilitleyin, böylece hazne ağzı
ve cihaz aynı hizaya gelir.
Hazne ağzını (H5) hazneye (H4) takın.
Kapak ağzının (H5) açık olduğundan emin olun.
5.3 - KULLANIM VE İPUÇLARI
Hazne ağzının (H5) altına büyük bir bardak yerleştirin.
Seçicinin (A1) hızını "3" konumuna getirerek cihazı çalıştırın.
Meyveleri ve/veya sebzeleri parçalara ayırın.
Parçaları kapaktaki (H2) besleme borusundan içeri atın ve iticiyi (H1) kullanarak yavaşça itin. Malzemeleri
kesinlikle parmaklarınızı veya başka bir aleti kullanarak itmeyin.
500 gr. yiyeceği 5 defadan fazla cihazınızın tamamen soğumasına izin vermeden, durmaksızın işlemeyin.
- Maksimum kullanım süresi: 10 dakika.
En iyi sonuçları almak için filtreyi her 300 gr. yiyecek hazırladıktan sonra temizleyin.
Önemli: Posa haznesi dolduğunda cihazı durdurun ve hazneyi boşaltın.
Cihazı durdurmak için hız seçiciyi "0" konumuna getirin ve tamamen durmasını bekleyin.
Aksesuarları cihazdan çıkarmadan önce döner filtrenin tamamen durmasını bekleyin..
Katı meyve sıkacağını çıkarmadan önce saat yönünün tersine döndürerek kilidi açın.
Kilit kolunu (H6) açık kilit konumunda yerleştirin. Kapağı açın (açık kilit konumu). Daha sonra filtreyi (H3)
temizlemek için çıkarabilirsiniz ve hazneyi (H4) boşaltabilirsiniz.
İpuçları:
Şunların suyunu sıkabilirsiniz: havuç, domates, elma, üzüm, frambuaz, vs.
Kalın kabuklu meyvelerin kabuğunu soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
Belirli meyvelerin ve sebzelerin suyunu sıkmak mümkün değildir: muz, avokado, böğürtlen, bazı elma çeşitleri,
vs.
Her defasında katı meyve sıkacağını temizlemeden farklı meyvelerin ve sebzelerin sularını hazırlayabilirsiniz,
lezzetler birbirine karışmaz. Sadece katı meyve sıkacağını farklı iki malzeme arasında besleme borusundan
biraz su akıtarak çalıştırın.
Suyu sıkar sıkmaz için veya birkaç saat buzdolabında bekletecekseniz içine biraz limon suyu ekleyin.
TR
35
6 - KABLO BOYUNU AYARLAMA
Kolay kullanım veya saklama için motor ünitesindeki (A) açık bölmenin (A7) içine iterek kabloyu kısaltabilirsiniz.
7 - KÜÇÜK MİKTARLARDA KESME (MODELE GÖRE DEĞİŞİR)
KULLANILAN AKSESUAR:
- Monte edilmiş öğütücü.
ÖĞÜTÜCÜYÜ ŞU İŞLEMLER İÇİN KULLANABİLİRSİNİZ:
- Anlık çalıştırarak birkaç saniyede şunları kıyabilirsiniz: kuru incir ve kuru kayısı, vs.
Miktar / maks. süre: 100 gr. / 5 s
Bu öğütücü, kahve gibi sert ürünler için tasarlanmamıştır.
Cihazı fişten çekin.
Motor ünitesini (A) veya takma ünitesini (E) suyun içinde yıkamayın veya akan suya tutmayın. Bunları kuru
veya nemli bir bezle silin.
Daha kolay temizlemek için kullandıktan sonra aksesuarları yıkayın. Kıyma başlığı grubunu tamamen sökün..
Yaralanmayı engellemek için bıçakları tutarken dikkatli olun.
Aksesuarları yıkayın, durulayın ve kurulayın: kıyma başlığındaki tüm metal aksamlar dışındaki aksesuarlar
bulaşık makinesinde yıkanabilir: gövde (F1), besleme vidası (F2), bıçak (F3), diskler (F4 ve F5), somun (F6).
(F4) ve (F5) disklerinin yanı sıra bıçak (F3) yağlı kalmalıdır. Bu parçaları yemeklerde kullandığınız sıvı yağ ile
yağlayın.
İpuçları:
Aksesuarlar yiyeceklerle boyanırsa (havuç, portakal vb.) sıvı yağ damlattığınız bir bezle ovun ve her zamanki
gibi temizleyin.
Blender haznesi (D): birkaç damla bulaşık deterjanı damlattığınız sıcak suyu blender haznesinin içine dökün.
Kapağı kapatın. Cihaz üzerine yerleştirin ve birkaç defa anlık çalıştırın. Yerinden çıkardıktan sonra, hazneyi
akan suyla durulayın ve kurumaya bırakın (hazneyi başı aşağı kurutun).
TEMİZLEME
Cihazınızı nemli bir ortamda saklamayın.
SAKLAMA
TR
Cihazınız çalışmıyorsa:
- fişe doğru takılıp takılmadığından emin olun.
- aksesuarların doğru kilitlendiğinden emin olun.
- elektronik hız seçici (A1) pozisyonu: "0" konumuna getirin ve sonra tekrar istenilen pozisyonu seçin.
Mutfak cihazınız çalıştırma gücünü denetleyen ve analiz eden bir mikro işlemciye sahiptir. Yük çok artarsa,
cihazınız otomatik olarak durur. Cihazınızı tekrar başlatmak için döner düğmeyi (A1) "0" konumuna getirin ve
malzemelerin bir kısmını çıkarın. Birkdakika cihazınızın soğumasıbekleyin. Sonra yiyecek hazırlamaya
devam etmek için istenilen hızı seçebilirsiniz.
Cihazınız hâlâ çalışmıyor mu? Yetkili servisle iletişim kurun (servis kitapçığındaki listeye bakın).
CİHAZINIZ ÇALIŞMIYORSA NE YAPMANIZ GEREKİR?
36
Dikkat: Bir aksesuar satın alırken talimat kitapçığınızı veya cihazınızı göstermeniz gerekir.
• Paslanmaz çelik hazne
• Paslanmaz çelik hazne kapağı
Yoğurucu
• Mikser
• Çırpıcı
• Blender haznesi
• Katı meyve sıkacağı
• Öğütücü
• Aksesuar tutucu
• Kıyma başlığı
• Sebze dilimleyici:
- Dilim
- Kalın rende
- Ince rende
- Patates dilimleme
• Makarna seti
• Sos/püre aksesuarı
• Makarna aksesuarı
Ambalaj, çevre için tehlike barındırmayan malzemelerden üretilmiştir ve yaşadığınız yerde geçerli
olan geri dönüşüm tedbirleri doğrultusunda atılabilir.
Cihazın atılması ile ilgili olarak, bulunduğunuz bölgedeki yetkili servisten bilgi alınız.
CİHAZIN VE AMBALAJIN ATILMASI
Cihazınızı ihtiyacınıza göre özelleştirebilir ve satıcınızdan veya yetkili servisten şu aksesuarları tedarik
edebilirsiniz:
AKSESUARLAR
KREM ŞANTİ
İçindekiler (6/8 kişi için): 250 ml çok soğuk sıvı krema - 50 gr pudra şekeri
Çırpma teli ve kapak takılı metal kabın içine, krema ve pudra şekeri koyun. Dördüncü hızda 2 dakika, ardından
maksimum hızda 3 dakika 30 saniye çalıştırın.
MAYONEZ
İçindekiler: 1 yumurta sarısı-1 yemek kaşığı hardal - 1 çay kaşığı sirke - 250 ml zeytinyağı veya ayçiçek yağı-tuz
ve kara biber.
Yumurta sarısı, hardal, sirke ve karabiberi çok bıçaklı çırpıcı ve kapaktan oluşan yapışmaz çelik haznenin içine
koyun. 1. hızı seçin. Çırpıcıyı çalıştırın ,yavaşça yağı dökün. 10 saniyeden sonra, maksimum hıza çıkartın. Y
tamamen karışımın içine karıştığında, çırpıcıyı 30 saniye kadar çalıştırın.
Not: Eğer tarifiniz için uygunsa, bir diş rendelenmiş sarımsak ekleyin. En iyi sonucu almak için, malzemeler oda
sıcaklığında olmalıdır.
Not: buzdolabında saklayın ve 24 saat içinde tüketiniz.
BEYAZ EKMEK
İçindekiler (800 gramlık yuvarlak bir ekmek için): 500 gr un - 300 ml ılık su - 10 gr ekmek mayası - 10 gr tuz.
Unu, tuzu ve ekmek mayasını metal bir kabın içine dökün. Yoğurma aparatını ve kapağı yerleştirin ve birinci
hızda birkaç saniye çalıştırın. Kapağın deliğinden ılık su ilave edin. 8 dakika yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında
yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın. Ardından, hamuru tekrar elle yoğurun ve hamurdan bir top oluşturun;
bu topu fırınınızın tereyağı ile yağlanmış ve unlanmış tepsisinin üzerine koyacaksınız. Yaklaşık 1 saat boyunca
ılık bir yerde ikinci kez kabarmaya rakın. Fırını 240°C caklığa kadar önceden ısıtın. Bir bıçak ile ekmek
hamurunun üstünde yarıklar açın ve bir fırça yardımıyla üstüne ılık su sürün. Fırının içine su dolu küçük bir kap
da koyun. Bu, sarı bir kabuğun oluşmasını kolaylaştıracaktır. 240°C sıcaklıkta 40 dakika fırınlayın.
Öneri: Ekmek mayası asla şeker veya tuz ile doğrudan temas etmemelidir, zira bunlar mayanın etkisine engel
olur.
YEMEK TARİFLERİ
TR
37
TARTÖLET HAMURU
İçindekiler (350 gramlık bir turta hamuru için): 200 gr un - 100 gr tereyağı - 50 ml su - bir tutam tuz.
Unu, tereyağını ve tuzu metal kabın içine dökün. Yoğurucuyu ve kapağı yerleştirin ve cihazı birinci hızda birkaç
saniye çalıştırın, ardından cihaz çalışırken su akıtın. Hamur güzel bir top şeklini alana kadar, cihaçalıştırın.
Yayıp pişirmeden önce, üstü streç film ile örtülü olarak en az bir saat serin bir yerde dinlenmeye bırakın.
BRİY
İçindekiler (6 kişi için): 250 gr un - 5 gr tuz - 25 gr şeker - 100 gr tereyağı - 2 tam yumurta ve 1 yumurta akı -
3 çorba kaşığı ılık süt - 2 çorba kaşığı su - 5 gr ekmek mayası.
Metal bir kabın içine un koyun ve içine iki çukur açın: Birinin içine tuz koyun, diğerinin içine ekmek mayası,
şeker, ılık süt ve su doldurun. Tuz ve maya bir araya getirilmemelidir, zira maya tuzla temas ettiğinde kötü
tepki verir. Yumurtaları ilave edin, yoğurma aparatını ve kapağı yerleştirin. Birinci hızı seçin ve 15 saniye boyunca
yoğurun; ardından 2 dakika 45 saniye boyunca ikinci hıza geçin. Cihazı durdurmadan, fazla yumuşak olmaması
gereken tereyağını ilave edin (tereyağını yarım saat ortam sıcaklığında bırakın). 5 dakika boyunca ikinci hızda,
ardından 5 dakika boyunca üçüncü hızda yoğurma lemine devam edin. Hamurun üstünü örtün ve oda
sıcaklığında iki saat kabarmaya bırakın; ardından, hamuru kabın içine vurarak elle güçlü bir şekilde yoğurun.
Üstünü örtün ve yeniden, buzdolabında iki saat mayalanmaya bırakın; kabın içine vurarak hamuru elle yeniden
yoğurun. Ardından, hamurun üstünü bir streç film ile örtün ve bir gece buzdolabında kabarmaya bırakın. Ertesi
sabah, bir briyoş kalıbını tereyağı ile yağlayın ve unlayın. Hamura top şeklini verin. Kalıbın için koyun ve kalıp
dolana dek sıcak bir yerde şişmeye bırakın (2 ila 3 saat). 180°C sıcaklıkta fırınlayın ve 25 dakika pişirin.
Öneri: Çikolata parçacıkları veya meyve şekerlemeleri ilave edilebilir.
BAHARATLI EKMEK
İçindekiler(6 kişilik): 200 gr saf un-4 yumurta - 11 g kabartma tozu - 100 ml süt-50 ml zeytinyağı
- 12 adet güneşte kurutulmuş domates - 200 gr beyaz peynir - 15 adet çekirdekleri çıkartılmış yeşil zeytin
- 1 tutam köri(isteğe bağlı) - tuz ve karabiber.
Fırını 180 °C’ye kadar önceden ısıtın. Fırın tepsisini katı yağ ile yağlayalım ve unlayalım. Mikser ve kapak takılmış
yapışmaz kaplama metal kabın içinde un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. 1. hızda başlayıp 3. hıza kadar
çıkartarak çırpın. Yağ ve sütü ekleyip 1,5 dk kadar karıştırın. Hızı 1. seviyeye düşürün ve kurutulmuş domatesler
(doğranmış), küp küp kesilmis beyaz peynir, yeşil zeytin (doğranmış) ve köriyi ekleyin. Karışımı fırın tepsisinin
içine dökün ve 30-40 dk kadar fırında bekletin (süre, fırın çeşidine göre değişebilir). Bir bıçakla delerek,ekmeğin
pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Öneri: Beyaz peynir yerine mozzarella peyniri kullanabilirsiniz ve doğranmış fesleğen ekleyebilirsiniz.
ERİMİŞ ÇİKOLATALI KEK
İçindekiler (8 kişi için): 200 gr bitter pastacı çikolatası - 150 gr pudra şekeri - 125 gr un - 125 gr yumuşak tereyağı
- 4 yumurta - 200 ml şekerli krema - 100 gr badem tozu (isteğe bağlı) - 1 paket vanilyalı şeker - 1 paket maya
- 1 tutam tuz.
Fırını 180°C sıcaklığa kadar önceden ısıtın. parçalara bölünmüş çikolatayı ben maride veya mikrodalga fırında
3 çorba kaşığı su ile eritin. Çikolatayı kayganlaştırmak amacıyla karıştırarak, kademeli olarak biraz tereyağı
ekleyin. Soğumaya rakın. Yumurtaların sarısını akından ayırın. Yumurta aklarısaklayın. Mikser ve kapak
takılmış metal kabın içine, yumurta sarısı, erimiş çikolata, krema, tereyağının kalan kısmı ve şeker, vanilyalı şeker
ile badem tozu koyun. Karıştırmak için 20 saniye birinci hızda çalıştırın. İkinci hıza geçin ve kapak deliğinden
maya ile karıştırılmış unu ilave edin; kaygan bir hamur elde edinceye dek yaklaşık 2 dakika çalıştırın. Büyük bir
salata tabağının içinde saklayın. Çırpma teli ile donatılmış temizlenmiş paslanmaz çelik kabın içine, yumurta
aklarını bir tutam tuz ile birlikte ilave edin; yumurta aklarını beşinci hızda 1 dakika 45 saniye güçlü bir şekilde
çırpın; ardından 30 saniye boyunca maksimum hızda çalıştırın. Bir spatula yardımıyla yumurta aklarını özenle
çikolatalı karışıma katın. Tereyağı ile yağlanmış ve unlanmış bir pasta kalıbına dökün. 180°C sıcaklıkta 25 dakika
fırınlayın.
Öneri: Bu kek İngiliz kreması veya vanilyalı dondurma topları ile servis yapılabilir.
Daha fazla yemek tarifi için lütfen sitemizi ziyaret edin www.moulinex.com
TR
38
GARANTİ BELGESİ
GARANTİ İLE İLGİLİ OLARAK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Groupe Seb İstanbul tarafından verilen bu garanti, ürünün kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından doğacak
arızaların giderilmesini kapsamadığı gibi, aşağıdaki durumlar da garanti dışıdır.
1. Kullanma hatalarından meydana gelen hasar ve arızalar,
2. Hatalı elektrik tesisatı kullanılması nedeniyle meydana gelebilecek arıza ve hasarlar,
3. Tüketici ürünü teslim aldıktan sonra, dış etkenler nedeniyle (vurma, çarpma, vs.) meydana gelebilecek hasarlar,
4. Garantili onarım için yetkili servise başvurulmadan önce Groupe Seb yetkili personeli veya yetkili servis personeli dışında birinin,
cihazı onarım veya tadiline kalkışması durumunda,
5. Üründe kullanılan aksesuar parçalar.
Yukarıda belirtilen arızaların giderilmesi ücret karşılığı yapılır.
GARANTİ ŞARTLARI
Bu ürün ev kullanımı için tasarlanmıştır. Profesyonel kullanım için uygun değildir.
1. Garanti Süresi, ürünün teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 yıldır.
2. Ürünün bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı firmamızın garantisi kapsamındadır.
3. Ürünün garanti süresi içinde arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir.
4. Ürünün tamir süresi en fazla 30 iş günüdür. Bu süre, ürünün servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda, ürünün
satıcısı, bayii, acentası, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısından birine bildirim tarihinden itibaren başlar.
5. Sanayi ürününün arızasının 15 iş günü içerisinde giderilmemesi halinde, imalatçı veya ithalatçı; ürünün tamiri tamamlanıncaya kadar,
benzer özelliklere sahip başka bir sanayi ürününü tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.
6. Ürünün garanti süresi içerisinde, gerek malzeme ve işçilik, gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde, işçilik masrafı,
değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin, tamiri yapılacaktır.
7. Ürünün:
- Teslim tarihinden itibaren garanti süresi içinde kalmak kaydıyla bir yıl içerisinde, aynı arızayı ikiden fazla tekrarlaması veya fark
arızaların dörtten fazla veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra,
bu arızaların üründen yararlanmamayı sürekli kılması,
- Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,
- Servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla satıcısı, bayii, acentası, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısından birinin
düzenleyeceği raporla arızanın tamirinin mümkün bulunmadığının belirlenmesi durumlarında, ücretsiz olarak değiştirme lemi
yapılacaktır.
8. Ürünün kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır.
9. Garanti süresi içerisinde, servis istasyonları tarafından yapılmasının zorunlu olduğu, imalatçı veya ithalatçı tarafından şart koşulan
periyodik bakımlarda; verilen hizmet karşılığında tüketiciden işçilik ücreti veya benzeri bir ücret talep edilemez.
10. Garanti belgesi ile ilgili olarak çıkabilecek sorunlar için T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel
Müdürlüğü’ne başvurulabilir.
Bu Garanti Belgesi’nin kullanılmasına 4077 sayılı Kanun ile bu Kanun’a dayanılarak yürürlüğe konulan
Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Tebliğ uyarınca, T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin KorunmaGenel
Müdürlüğü tarafından izin verilmiştir.
İMALATÇI VEYA İTHALATÇI FİRMANIN:
Ünvanı : Groupe SEB İstanbul Ev Aletleri Tic. A.Ş.
Adresi : Dereboyu Cd. BilimSk. Sun Plaza No:5 K:2 Maslak - İstanbul
DANIŞMA HATTI: 444 40 50
Size en yakın servisimizi 444 40 50 numaralı Tüketici Danışma Hattımızdan öğrenebilirsiniz.
İthalatçı Firma;
GROUPE SEB İSTANBUL A.Ş.
Dereboyu Cd. Bilim Sk. Sun Plaza
No:5 K:2
Maslak - İstanbul
0850 222 40 50
444 40 50
Üretici Firma;
GROUPE SEB INTERNATIONAL
Chemin du Petit Bois Les 4 M-BP 172
69134 ECULLY Cedex – FRANCE
Tel : 00 33 472 18 18 18
Fax: 00 33 472 18 16 15
www.groupeseb.com
TÜKETİCİ HİZMETLERİ DANIŞMA HATTI
0850 222 40 50
444 40 50
KULLANIM ÖMRÜ: 7 YIL
TR
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184

Tefal QB413H Masterchef Gourmet El kitabı

Kategori
Karıştırıcılar
Tip
El kitabı