51
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
Kızartma seviyesini maksimuma ayarlayın. Parçalarını dayanıklı kılmak için cihazı ilk olarak içi boş durumda
çalıştırın. İlk çalıştırmada biraz koku olabilir, endişelenmeyin. Cihazın çalıştırıldığı alanı iyice havalandırın.
EKMEK KIZARTMA
1. Ekmek kızartma makinesini sağlam, düz, ısı geçirmez bir zemin üzerine, dik konumda oturtun.
2. Cihazın şini, elektrik prizine takın.
3. Kızartma kumandasını, istenilen ayara getirin (1 = haf, 6 = koyu).
4. Ekmeği kızartma yuvasına yerleştirin.
5. Çalıştırma kolunu aşağıya doğru bastırın. Cihaz elektriğe bağlı olmadığı sürece kol, aşağı konumda
kilitlenmeyecektir.
6. Dijital ekran, seçtiğiniz kızartma ayarını (1-6 arası) 5 saniye boyunca görüntüleyecek ve ardından,
kalan kızartma süresini saniyeler şeklinde geriye sayarak gösterecektir. Kızartma ayarını kızartma
işlemi sırasında değiştirirseniz, ekranda yeni kızartma ayarı 5 saniye boyunca tekrar görüntülenecek
ve ardından, kalan kızartma süresi gösterilecektir. Kızartma süresi, seçtiğiniz yeni kızartma ayarına
göre yeniden ayarlanacaktır.
7. Süre 0 değerine ulaştığında, kızarmış ekmek yuvadan dışarı fırlayacaktır.
8. Kızartmayı durdurmak için 5 düğmesine basın.
• Küçük parçaları almak için, çalıştırma kolunu daha da yukarı kaldırabilirsiniz.
• Kızartma işlemi sırasında ekmekleri kontrol etmek için, çalıştırma kolunu yukarı doğru kaldırabilir ve
sonra indirebilirsiniz.
DONDURULMUŞ EKMEKLER
1. Kızartma kumandasını istediğiniz ayarda bırakın, donmuş ekmeği bölmeye yerleştirin, çalıştırma
kolunu aşağıya doğru bastırın, ardından f düğmesine dokunun.
2. f lambası yanacak ve kızartma süresi, dondurulmamış ekmekle aynı kızartma düzeyini sağlamak
üzere otomatik olarak değişecektir.
TEKRAR ISITMA
1. Kızartma kumandasını dilediğiniz ayara getirin, ekmeği yerleştirin, çalıştırma kolunu aşağı doğru
bastırın ve ardından m düğmesine basın.
2. m lambası yanacak ve ekmek dilimine kısa süreli, ani bir ısı dalgası verilecektir.
3. Sadece sade, “üzerine herhangi bir gıda sürülmemiş” ekmek dilimlerini ısıtın.
ÇÖREK ISITICI
• Çörek ısıtıcıyı dondurulmuş, üzerine yağ, reçel, vb. sürülmüş, üzeri krema, vb. ile kaplanmış, buzlu
veya içi peynir, reçel, vb. ile doldurulmuş çörek, kurabiye, vb. yiyecekleri ısıtmak için kullanmayın.
1. Çörek ısıtıcıyı, kaldırma kolunu aşağı doğru hareket ettirerek yükseltin.
2. Çörekleri, çörek ısıtıcının üzerine yerleştirin.
3. Kızartma seviyesini 1’e getirin ve çalıştırma kolunu aşağı indirin.
4. Çalıştırma kolu yukarı fırladığında, ısınan çörekleri alabilirsiniz.
5. Çörek ısıtıcının tellerine dokunmayın, sıcaktır.
6. Kullandıktan sonra çörek ısıtıcıyı, kaldırma kolunu yukarı doğru hareket ettirerek alçaltın Ekmek
kızartma makinesinin üst yüzeyleri kullanım sırasında ısınacağından, kolu kullanırken dikkatli olun.
TEMİZLİK VE BAKIM
1. Cihazın şini prizden çekin ve soğumaya bırakın.
2. Cihazın dış yüzeyini nemli bir bezle silin.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE