- Yiyecekleri, koyu ya da kahverengi yerine altın sarısı renginde kızartmaya özen gösterin ve yanmış
artıkları temizleyin. Patates veya hububat gibi nişasta içeren gıdaları (akrilamit oluşumunu en aza
indirmek için) 175°C’nin üzerinde kızartmamaya dikkat edin.
- Yağın çok fazla sıçramasına ve tehlikeli derecede köpürmesine sebep olacağından bu ve/veya
buzun yağ ile temas etmesini engelleyin. Bunun için, dondurulmuş malzemelerin üzerinde kalan
tüm buzu, kızartmadan önce temizleyin ve malzemeleri kızartmadan önce kurutun. Sepeti aşırı
doldurmayın. Temizlikten sonra, fritöze yağ koymadan önce bütün paçaları iyice kurulayın.
- Bu cihazda pirinç kekleri (ya da benzer türde yiyecekler) kızartmayın. Bu, yağın şiddetli bir
biçimde sıçramasına ya da fokurdamasına neden olabilir.
- Yağın taşmasını ya da aşırı ısınmasını engellemek için, fritöze doldurulan yağın, iç kabın iç
tarafındaki MIN ve MAX işaretleri arasında olduğundan emin olun.
- Yağ doldurmadan cihazı açmayın; bu, cihazın zarar görmesine neden olabilir.
- Bu cihaz, bir harici zamanlayıcı veya ayrı uzaktan kumanda sistemi ile birlikte kullanılmamalıdır.
Elektromanyetik alanlar (EMF)
Bu Philips cihazı elektromanyetik alanlarla (EMF) ilgili tüm standartlara uygundur. Bu cihaz, gereği gibi
ve bu kılavuzdaki talimatlara uygun şekilde kullanıldığında, bugünün bilimsel verilerine göre kullanımı
güvenlidir.
1 İlkkullanımdanöncecihazıtemizleyin(bkz.‘Temizleme’).
Fritözeyağdoldurmadanöncebütünparçalarınkuruolduğundaneminolun.
2 Kapağıaçın(Şek.2).
3 Fritözekoymanızgerekenyağmiktarıiçinyağtablosunabaşvurun(Şek.3).
4 Kurufritöze,‘MIN’ve‘MAX’göstergeleriarasındakibölümkadaryağdoldurunvekapağı
kapatın(Şek.4).
Fritözeyağdoldurmadankesinlikleçalıştırmayın.
Farklısıvıvekatıyağtürlerinikarıştırmayınvekullanılmışsıvıveyakatıyağayenisıvıveyakatıyağ
eklemeyin.
- Kızartma yağı ya da sıvı kızartma yağı kullanmanızı öneririz. Soya yağı, fıstık yağı, mısırözü yağı ya
da ayçiçek yağı gibi bitkisel yağlar ya da doymamış yağ oranı (örn. linoleik asit) yüksek yağları
tercih edin.
- Yağlar, yararlı özelliklerini çabuk yitirdiğinden, yağın düzenli olarak (10-12 seferden sonra)
değiştirilmesi gerekir.
- Isıtıldığında köpürmeye başlayan, ağır bir kokusu olan veya rengi koyulaşıp şurup kıvamına gelen
bir yağı hemen değiştirin.
Katı kızartma yağlarını da kullanabilirsiniz, ancak bu durumda yağın sıçramasını ve ısıtma elemanlarının
fazla ısınmalarını ya da hasar görmelerini engellemek için ek önlemler almanız gerekir.
1 Katıyağıilkolaraknormalbirtavadadüşükısıdayavaşçaeritin.
2 Eriyenyağıdikkatlibirşekildefritözedökün.
3 Fritözü,erittiğinizyağhalenodasıcaklığındaykensaklayabilirsiniz.
4 Eğeryağçoksoğursa,eridiğindesıçramayapabilir.Bunuengellemekiçin,donanyağabirçatal
yardımıiledelikleraçın(Şek.5).
Bunuyaparken,içtasınkaplamasınazararvermemeyeözengösterin.
TÜRKÇE92