Bosch PKF375V14E/01 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

[en] Instruction manual .....................................2
[nl] Gebruiksaanwijzing ....................................7
[el] Οδηγíες χρήσεως ..................................... 12
[tr] Kullanma kιlavuzu .................................... 17
PKF375V14
Hob
Kookplaat
Βάση εστιών
Pişirme bölümü
17EEE Yönetmeliǧine Uygundur. PCB içermez.
ô İçindekiler
[tr]Kullanma kιlavuzu
Güvenlik uyarıları ..................................................................... 17
Hasar nedenleri................................................................................ 18
Çevre koruma............................................................................ 18
Çevre kurallarına uygun şekilde imha edilmesi ......................... 18
Enerji tasarrufu için öneriler........................................................... 18
Cihazı tanıyınız ......................................................................... 19
Kumanda bö ............................................................................ 19
Ocaklar .............................................................................................. 19
Ocak ve kalan ısı göstergesi ......................................................... 19
Pişirme bölümünün ayarlanması ............................................ 19
Pişirme bölümünün açılması ve kapanması ............................... 19
Ocağın ayarlanması......................................................................... 19
Pişirme tablosu .................................................................................20
Temizleme ve Bakım ................................................................ 21
Cam seramik .....................................................................................21
Pişirme bö çerçevesi...............................................................21
şteri hizmetleri..................................................................... 21
Produktinfo
Ürün, aksesuar, yedek parçalar ve hizmetler hakkında daha
fazla bilgiin: www.bosch-home.com ve Online-Mağaza:
www.bosch-eshop.com
: Güvenlik uyarıları
Bu kullanım kılavuzu dikkatlice okunmalıdır.
Kullanım kılavuzu, montaj kılavuzu ve
cihazın belgeleri sonraki bir kullanım veya
sonraki kullanıcılar için muhafaza
edilmelidir.
Ambalajııldıktan sonra cihaz kontrol
edilmelidir. Bir nakliye hasarı olması
durumunda, cihaz bağlantısı yapılmamalıdır.
Sadece eğitimli bir uzman soket olmadan
cihazların bağlantısını yapabilir. Yanlış
bağlantı nedeniyle hasar ortaya çıkması
durumunda cihaz garanti kapsamı dışında
kalır.
Bu cihaz sadece evde ve ev ortamında
kullanılmak için tasarlanmıştır. Cihazı
sadece yiyecek ve içecek hazırlamak için
kullanınız. Cihaz çalışırken dikkatli olunuz.
Cihazı sadece kapalı alanlarda kullanınız.
Bu cihaz harici bir zamanlayıcı veya uzaktan
kumanda ile kullanılmak üzere
tasarlanmamıştır.
Kapak plakası veya uygun olmayan çocuk
koruma ızgarası kullanılmamalıdır. Aşırı
ısınma, kıvılcım oluşmasına veya
malzemelerin etrafa sılması gibi kazalara
neden olabilir.
Bu cihaz 8 yaşından küçük çocuklar, sınırlı
fiziksel, zihinsel ve duygusal yeteneklere
sahip kişiler ve eksik tecrübe veya bilgi
sahibi kişiler tarafından ancak sorumlu bir
kişinin denetimi altında olmaları veya
kendilerine cihazı
n güvenli kullanımı ve
ortaya çıkabilecek tehlikeler hakkında bilgi
verilmiş olması durumunda kullanılabilir.
Çocuklar cihazla oynamamalıdır. Temizlik
ve kullanıcı bakımı çocuklar tarafından
yapılamaz; ancak 8 yaşından büyük
çocuklar denetim altında yapabilir.
8 yaşından küçük çocukları cihazdan ve
bağlantı kablosundan uzak tutunuz.
Yangın tehlikesi!
Sıcak sıvı yağlar ve katı yağlar kolay alev
alırlar. Sıcak sıvı yağlar ve katı yağlar asla
gözetimsiz şekilde bırakılmamalıdır. Ateşi
asla su ile söndürmeye çalışmayınız.
Ocağı kapatınız. Alevleri dikkatlice bir
kapak, yangın battaniyesi veya benzeri bir
malzeme ile öldünüz.
Yangın tehli kesi!
Ocaklar çok sıcak olur. Pişirme
bölünün üzerine asla yanıcı cisimler
koymayınız. Pişirme bölümünün üzerine
hiçbir cisim koymayınız.
Yangın tehli kesi!
Cihaz sıcak olur. Yanıcı cisimleri veya
sprey tüpleri doğrudan pişirme bölümünün
altındaki çekmecelerde muhafaza
etmeyiniz.
Yanma tehlikesi!
Pişirme gözleri ve bunların çevresi, özellikle
mevcut olması halinde ocak çerçevesi, çok
ısınmaktadır. Sıcak bölgelere
dokunulmamalıdır. Çocuklar uzak
tutulmalıdır.
Elektrik çarpma tehlikesi!
Usulüne aykırı onarımlar tehlike teşkil
eder. Onarımlar, sadece tarafımızdan
eğitilmiş bir müşteri hizmetleri teknisyeni
tarafından yapılmalıdır. Cihaz arızalıysa
elektrik fişini çekiniz veya sigorta
kutusundan sigortayı kapatınız. Müşteri
hizmetlerini arayınız.
18
Elektrik çarpması tehlik esi!
İçeri sızan su elektrik çarpmasına neden
olabilir. Yüksek basılı veya buharlı
temizleyici kullanılmamalıdır.
E lektrik ç arp ma tehli kesi!
Arızalı bir cihaz elektrik çarpmasına neden
olabilir. Arızalı bir cihazı kesinlikle
mayınız. Elektrik fişini çekiniz veya
sigorta kutusundan sigortayı kapatınız.
şteri hizmetlerini arayınız.
E lektrik ç arp ma tehli kesi!
Seramik camda bulunan ıklıklar veya
kırıklar elektrik çarpmasına neden olabilir.
Sigorta kutusundaki sigortayı kapatınız.
şteri hizmetlerini arayınız.
Yaralanma tehlikesi!
Pişirme tencereleri, tencere tabanı ile ocak
arasındaki sıvı nedeniyle aniden sıçrayabilir.
Ocak ve tencere tabanı her zaman kuru bir
şekilde tutulmalıdır.
Hasar nedenleri
Dikkat!
rüzlü tencere ve tava tabanları cam seramiğini çizer.
Tencereleri içi boş durumda ateşe koymaktan kaçınınız.
Hasar oluşabilir.
Asla sıcak tencere ve tavaları kumanda bölümünün, gösterge
alanının veya çerçevenin üzerine koymayınız. Hasar oluşabilir.
Sert veya sivri cisimler pişirme bölümünün üzerine düşğü
takdirde hasar oluşabilir.
Alüminyum folyo veya plastik kaplar, sıcak ocakların üzerinde
erir. Koruyucu ocak folyosu bu pişirme bö için uygun
değildir.
Genel bakış
Aşağıda yer alan tabloda en sık meydana gelen hasarları
bulabilirsiniz:
Çevre koruma
Çevre kurallarına uygun şekilde imha
edilmesi
Ambalaj malzemesini çevre kurallarına uygun şekilde imha
ediniz.
Enerji tasarrufu için öneriler
Tencereleri daima uygun bir kapak ile kapatınız. Kapak
kullanılmadan yapılan pişirme işlemlerinde oldukça fazla
enerji harcanır. Cam kapak, kapağı kaldırmadan kabın içinin
görülmesini sağlar.
Düz tabanlı tencere ve tavalar kullanınız. Düz olmayan
tabanlar enerji tüketimini arttırır.
Tencere ve tava tabanının çapı, ocak boyuna uygun olmalıdır.
Ocak üzerindeki çok küçük tencereler enerji kaybına yol açar.
Dikkat ediniz: Tencere üreticileri genellikle tencerenin üst
çapını belirtmektedir. Bu bölgede çap, genellikle tencere
tabanından daha büyüktür.
Az miktardaki yemekler için küçük tencere kullanınız. Büyük
ve az doldurulmuş tencereler daha fazla enerjiye ihtiyaç
duyar.
Yemekleri az su ile pişiriniz. Bu sayede enerji tasarrufu
sağlanır. Bu şekilde, sebzelerdeki vitamin ve mineralleri
koruyabilirsiniz.
Tencerenizle ocağın üzerinde mümkün olduğunca büyük bir
alanı kaplayınız.
Doğru zamanda bir alt pişirme kademesine geçiniz.
Uygun bir pişirmeye devam kademesinin seçiniz. Yüksek bir
pişirmeye devam kademesi ile enerjiyi boşa harcarsınız.
Ocakta kalan ısıyı kullanınız. Uzun sürede pişen yemeklerde,
yemek pişmeden 5-10 dakika önce ocağı kapatınız.
Hasarlar Nedeni Önlem
Lekeler Taşan yemekler Taşan yemekleri hemen bir cam kazıyıcısı ile temizleyiniz.
Uygun olmayan temizlik malzemeleri Sadece cam seramiğine uygun temizlik malzemeleri kullanınız
Çizikler Tuz, şeker ve kum Pişirme bölümünü çalışma tezgahı olarak kullanmayınız, üzerine eşya
bırakmayınız
Pürüzlü tencere ve tava tabanları cam
seramiğini çizer
Kabınızı kontrol edin.
Renk değişimleri Uygun olmayan temizlik malzemeleri Sadece cam seramiğine uygun temizlik malzemeleri kullanınız
Tencerenin aşınması (örn. alümin-
yum)
Tencereleri ve tavaları kayd
ırırken kaldırın.
Kabuklanma Şeker, şeker oranı yüksek yemekler Taşan yemekleri hemen bir cam kazıyıcısı ile temizleyiniz.
Bu cihaz, ömrünü doldurmuş elektrikli ve elektronik
cihazlar ile ilgili Avrupa yönetmeliği 2012/19/EG’ye
(waste electrical and electronic equipment – WEEE)
uygun şekilde işaretlenmiştir.
Bu yönetmelik, eski cihazların geri alımı ve
değerlendirilmesi ile ilgili AB-çapındaki uygulamaların
çerçevesini belirtmektedir.
19
Cihazı tanıyınız
Sayfa 2'de ölçü bilgilerinin yer aldığı tip şemasını bulacaksınız.
Kumanda bölümü
Ocaklar
Ocak ve kalan ısı göstergesi
Ocağın sıcak olması durumunda, ocak ve kalan ısı göstergesi
yanar:
Ocak göstergesi - işletim sırasında, ocak açıldıktan kısa süre
sonra.
Kalan ısı göstergesi pişirdikten sonra, ocak halen sıcak ise
yanar.
Kalan ısıyı enerji tasarrufu yaparak kullanabilirsiniz, örn. az
miktardaki yemeği sıcak tutabilir veya kuvertür eritebilirsiniz.
Pişirme bölümünün ayarlanması
Bu bölümde, ocağı nasıl ayarlayacağınızı öğreneceksiniz.
Tabloda çeşitli yemekler için pişirme kademelerini ve pişme
sürelerini bulabilirsiniz.
Pişirme bölümünün açı lması ve kapanması
Ocak şalter ile pişirme bölümünü açıp kapatabilirsiniz.
Ocağın ayarlanması
Ocak şalterleri ile ocakların ısıtma gücü ayarlanır.
Pişirme kademesi 1 = En düşük güç
Pişirme kademesi 9 = En yüksek güç
Bilgi: Ocak ayarı, ısıtmanın açılması ve kapanmasıyla
düzenlenir. En yüksek performansta dahi ısıtma açılabilir ve
kapatılabilir.
Semboller
e
Ocak ve kalan ısı göstergesi
Î
Ön ocak
Ï
Arka ocak
Ocak Devreye alınması ve devreden çıkarılması
$
Tek halkalı ocak
ð
İki halkalı ocak
Devreye alma: Ocak şalterini
ð konumuna gelene kadar sağa döndürünüz. Pişirme kademesini
ayarlayınız. Devre dışı bırakma: Ocak şalterini 0 konumuna getiriniz ve yeniden ayarlayınız. Ocak
şalterini asla
ð sembolü üzerinden 0'a çevirmeyiniz.
20
Pişirme tablosu
Aşağıdaki tabloda birkaç örnek bulacaksınız.
Pişirme süreleri ve pişirme kademeleri besinlerin türüne,
ağırlığına ve kalitesine bağlıdır. Bu nedenle, tablodaki değerler
gerçek değerlerden farklı olabilir.
Kaynatma işlemiin pişirme kademesi 9'u kullanınız.
Koyu kıvamlı yemekleri arada bir karıştırınız.
Pişirmeye devam
kademesi
Dakika olarak
pişirme devamı
süresi
Eritme
Tereyağı, jelatin 1-
Isıtma ve sıcak tutma
Sebze yemeği (örneğin mercimek türlüsü)
Süt**
1
1-2
-
-
Haşlama, kısık ateşte piş
irme
Hamur patates köftesi
Balık
Beyaz soslar, örneğin beşamel sos
3-4*
3*
1
20-30 dak.
10-15 dak.
3-6 Dak.
Pişirme, buharda pişirme, soteleme
Pirinç (iki katı su miktarı ile)
Kabuğu ile haşlanmış patates
Soyulmuş tuzlu haşlanmış patates
Hamur işleri, makarna
Sebze yemeği, çorbalar
Sebze ve dondurulmuş sebze
Düdüklü tencerede pişirme
3
3-4
3-4
5*
3-4
3-4
3-4
15-30 dak.
25-30 dak.
15-25 dak.
6-10 dak.
15-60 dak.
10-20 dak.
-
Buğulama
Sarma
Buğulayıp kızartma
Gulaş
3-4
3-4
3-4
50-60 dak.
60-100 dak.
50-60 dak.
Kızartma**
Şnitzel, sade veya panelenmiş
Kotlet, sade veya panelenmiş
Biftek (3 cm kalınlıkta)
Balık ve balık filetosu, sade veya panelenmiş
Bal
ık ve balık filetosu, panelenmiş ve dondurulmuş, örneğin paneli balık çubukları
Tava yemeği, dondurulmuş
Krep
6-7
6-7
7-8
4-5
6-7
6-7
5-6
6-10 dak.
8-12 dak.
8-12 dak.
8-20 dak.
8-12 dak.
6-10 dak.
Aralıksız
* Kapağını kapatmadan pişirmeye devam ediniz
** Kapaksız
21
Temizleme ve Bakım
Bu bölümdeki uyarılar pişirme bölümünün bakımı için yardımcı
olur.
Uygun temizleme ve bakım araçlarınışteri Hizmetleri'nden
veya e-Mağazamızdan temin edebilirsiniz.
Cam seramik
Pişirme bölümünü yemek pişirdikten sonra, gereken sıklıkta
temizleyiniz. Bu sayede yemek artıkları yanarak iyice
yapışmayacaktır.
Yeterince soğuduktan sonra ilk olarak pişirmelümünün
temizlik işlemi yapılmalıdır.
Sadece cam seramiğine uygun temizlik malzemeleri kullanınız.
Ambalajdaki temizlik bilgilerini dikkate alınız.
Asla şunları kullanmayınız:
İnceltilmemiş bulaşık deterjanı
Bulaşık makinesi için temizleyici
Aşındırıcı maddeler
Fırın spreyi veya leke sökücü gibi agresif temizleyiciler
Çizen süngerler
Yüksek basınçlı temizleyici veya buhar püskürtme makinesi
Güçlü kiri en iyi şekilde piyasada bulunan bir cam kazıyıcı ile
giderebilirsiniz. Üreticiye ilişkin uyarılara dikkat ediniz.
Uygun bir cam kazıyıcıyışteri hizmetlerinden veya
eMağazamızdan da temin edebilirsiniz.
kemmel sonuç elde etmekin cam seramiğini özel
süngerler ile temizleyiniz.
Pişirme bölümü çerçevesi
Pişirme bölümü çerçevesinde hasar oluşumunu önlemek için
tfen aşağıdaki uyarılara uyunuz:
Sadece deterjanlı su kullanınız.
Kullanmadan önce yeni süngerinizi iyice yıkayınız.
Keskin veya aşındırıcı malzeme kullanmayınız.
Cam kazıyıcı kullanmayınız.
şteri hizmetleri
Cihazınızın onarılması gerekiyorsa,şteri hizmetleri daima
hizmetinizdedir.
E numarası ve FD numarası:
şteri hizmetlerini çağırdığınız zaman, cihazınızın E numarasını
ve FD numarasını bildiriniz. Numaraların yer aldığı tip levhasını
cihaz kimliği üzerinde bulabilirsiniz.
Yanlış kullanma durumundaşteri hizmetleri teknikeri
ziyaretinin garanti süresi dahilinde de ücretsiz olmadığına dikkat
ediniz.
Kullanım ömrü :10 yıldır (Ürünün fonksiyonunu yerine
getirebilmesi için gerekli yedek parça bulundurma süresi)
Arızalarda onarım siparişi ve danışma
Üreticinin yeterliliǧine güvenin. Onarιmlarιn cihazιnιzι
n orijinal
yedek parçalarιna sahip eǧitimli servis teknisyenleri tarafιndan
yapιldιǧιndan emin olunuz.
TR 444 6333
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Bosch PKF375V14E/01 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: