83
DOLUM
1. Su haznesini yukarı doğru kaldırarak çıkarın (Şekil A).
2. Su haznesini temiz, soğuk su ile 'max' işaretine kadar doldurun (Şekil B).
3. Su haznesini tekrar yerine takın (Şekil C). Yerine doğru şekilde takılmasını ve yuvasına tam yerleşmiş olmasını sağlayın.
ESPRESSO YAPMAK
Espresso sade olarak içilebilir veya Latte, Cappucinno, Americano vb. gibi espresso tabanlı birçok popüler varyasyonda kullanılabilir.
Espresso makineniz tek içimlik (yakl. 30 ml) veya duble içimlik (60 ml) kahve yapabilmektedir.
Portatif Filtreyi Doldurmak
1. Tek içimlik kahve mi, yoksa duble içimlik kahve mi yapmak istediğinize karar verin.
2. Tek içimlik kahve için portatif ltreye 1 içimlik (küçük olan) süzgeci; duble içimlik kahve için portatif ltreye 2 içimlik (büyük olan)
süzgeci takın (Şekil D).
3. Süzgeci doldurmak için ölçeği kullanın (Şekil E). Tek içimlik kahve için 1 ölçek ve duble içimlik kahve için 2 ölçek kahve kullanın (Şekil F).
Ölçekteki kahve tepeleme değil, silme olmalıdır (Şekil G).
4. Kahveyi portatif ltreye, ölçeğin düz ucunu kullanarak ve yatay bir yüzey elde edinceye dek hafçe bastırın (sıkıştırın) (Şekil H). Kahveyi
yalnızca kahveden geçecek suya karşı bir direnç oluşturacak kadar sıkıştırmalısınız. Fazla gevşek olursa, su kahveden kolayca geçecek
ve kahvenin tüm lezzeti çıkarılamayacaktır. Fazla sıkı olursa, suyun kahveden geçmesi güçleşecek ve kahvenin tadı sert ve acı olacaktır.
Portatif Filtreyi Takmak
1. Portatif ltre çerçevesinin tüm kahve kalıntılarından arındırılmış olmasını sağlayın. Sapı dışarı, sola doğru bakacak ve U işareti ile aynı
hizaya gelecek şekilde makineye takın (Şekil J).
2. Portatif ltreyi yukarı doğru itin ve sonra, duruncaya dek sağa doğru döndürün (Şekil K).
3. Portatif ltreyi çıkarmak için sap, U işareti ile aynı hizaya gelinceye dek sola döndürün.
Demleme
1. Fincanı/ncanları, portatif ltre çıkışının altındaki damlama tepsisine yerleştirin. Çıkışın altına bir ncan yerleştirerek bir adet tek içimlik
veya bir ncan yerleştirerek bir adet duble içimlik veya yan yana iki ncan yerleştirerek ve portatif ltreyi 2 ncanlık süzgeçle
hazırlayarak, iki ncan arasında paylaştırılan bir adet duble içimlik kahve yapabilirsiniz.
2. Buhar kumandasının Kapalı (A) pozisyona getirilmiş olduğundan emin olun.
3. Kumandayı Açık (F) pozisyona getirerek cihazı açın.
4. Ünite ısınmaya başlayacaktır. Durum sayacı göstergesi Ön-Isıtma (C) pozisyonuna gelecek ve lamba yavaşça yanıp sönmeye
başlayacaktır.
5. Ünite ısındığında gösterge Hazır (B) pozisyonuna geçecek ve lamba sürekli yanacaktır.
6. Kumandayı Demleme (G) pozisyonuna getirin. Kahve makineniz, ltreye az miktarda su pompalayacak ve ardından birkaç saniye
duraklayacaktır. Bu ön-akıtma adımı, kahveden en üst seviyede lezzet elde edilebilmesini sağlar.
7. Ön-akıtma (yaklaşık 5 saniye) adımından sonra, portatif ltreden kahve dökülmeye başlayacaktır. ÖNEMLİ: Demleme sırasında
makineyi gözetimsiz bırakmayın. Makine, 60 saniyeye kadar kahve vermeye devam edecektir. Yeterli kahve üretildiğinde (bu,
tipik olarak tek içimlik bir kahve için 30 ml ve duble içimlik bir kahve için 60 ml'dir), makineyi manuel olarak durdurabilirsiniz.
Demleme işlemini durdurmak için, kumandayı Demleme (G) pozisyonundan Açık (F) veya Kapalı (A) pozisyonuna getirin.
8. İşleminiz bittiğinde, kumandayı Kapalı (A) pozisyonuna getirin.
BUHAR/SICAK SU İŞLEVLERI
Buhar/sıcak su işlevleri sütü ısıtmak, sütü köpürtmek ve soğumuş içecekleri ısıtmak için kullanılabilir.
Sütü buharla ısıtmak
1. Kumandayı Buhar (D) pozisyonuna getirin. Ünite ısınırken sayaç Ön-Isıtma (C) pozisyonuna geçecektir. Doğru sıcaklığa ulaşıldığında
sayaç (D) pozisyonuna gelir.
2. Küçük bir sürahiyi sütle doldurun.
3. Sürahiyi, ağız sütün yüzeyinin altında olacak şekilde buhar ağzının altında tutun.
4. Buhar/sıcak su kumandasını saatin aksi yönde döndürün. Kumandayı saatin aksi yönde ne kadar çok döndürürseniz, o kadar çok buhar
elde edersiniz.
5. Süt istediğiniz ölçüde ısındığında, buhar/sıcak su kumandasını saat yönünde döndürerek Kapalı (A) pozisyonuna getirin.
6. Buhar ağzını temizleyin.
Sütü köpürtmek
1. Sütü buharla ısıtmak' bölümündeki 1. ve 2. adımları uygulayın. En iyi sonucu almak için buzdolabından yeni çıkmış soğuk süt kullanın.
2. Sürahiyi yukarıda açıklanan şekilde ağzın altında tutun ve buhar/sıcak su kumandasını istenilen şekilde açın.
3. Büyük kabarcıklar içeren köpüklü süt yapmak için ağzı, sütün yüzeyinin hemen altında tutun ve buhar salınırken sürahiyle dairesel
hareketler yapın (Şekil L).
4. Küçük kabarcıklı köpüklü süt (mikro köpüklü) yapmak için ağzı, sütün yüzeyinin tamamen altında tutun ve buhar salınırken sürahiyle
dairesel hareketler yapın (Şekil M).
5. İşleminiz sona erdiğinde, buhar/sıcak su kumandasını saat yönünde döndürerek Kapalı (A) pozisyonuna getirin.
6. Buhar ağzını temizleyin.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE