Electrolux EOB3400BOR Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
EOB3400BOR
.......................................................... .......................................................
TR FIRIN KULLANMA KILAVUZU
İÇINDEKILER
1. GÜVENLIK BILGILERI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
2. GÜVENLIK TALIMATLARI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
3. ÜRÜN TANIMI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
4. İLK KULLANIMDAN ÖNCE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
5. GÜNLÜK KULLANIM . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
6. SAAT FONKSIYONLARI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
7. EK FONKSIYONLAR . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
8. YARARLI IPUÇLARI VE BILGILER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
9. BAKIM VE TEMIZLIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
10. SERVISI ARAMADAN ÖNCE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
11. TEKNIK VERILER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
12. MONTAJ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
SİZİ DÜŞÜNÜR
Bir Electrolux ürünü aldığınız için teşekkür ederiz. Size onlarca yıllık profesyonel deneyim ve yenilik sunan bir
ürün tercih ettiniz. Sizi düşünerek tasarlanan yaratıcı ve şık bir ürün. Bu ürünü her kullandığınızda, daima en iyi
sonuçları alacağınızdan emin olabilirsiniz.
Electrolux'e hoş geldiniz.
Web sitemizi aşağıdakiler için ziyaret edin:
Kullanım önerileri, broşürler, sorun giderme bilgileri, servis bilgileri alın:
www.electrolux.com
Ürününüzü daha iyi servis için kaydedin:
www.electrolux.com/productregistration
Cihazınız için Aksesuarlar, Sarf Malzemeleri ve Orijinal yedek parçalar satın alın:
www.electrolux.com/shop
MÜŞTERİ HİZMETLERİ VE SERVİS
Orijinal yedek parça kullanılmasını tavsiye ederiz.
Servis ile iletişim sırasında, aşağıdaki verilerin bulunduğunu kontrol edin.
Bilgiler, bilgi etiketinde yazılıdır. Model, PNC, Seri Numarası.
Uyarı / Dikkat-Güvenlik bilgileri.
Genel bilgiler ve ipuçları
Çevresel bilgiler
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
2
www.electrolux.com
1. GÜVENLİK BİLGİLERİ
Cihazın montaj ve kullanımından önce, verilen talimatları dikkatlice
okuyun. Üretici, yanlış bir montaj ve kullanımın hasara neden olma‐
sı durumunda sorumluluk kabul etmez. Kullanma kılavuzunu daha
sonra kullanmak için daima cihazın yakınında bulundurun.
1.1 Çocukların ve tehlikeye açık kişilerin güvenliği
UYARI
Boğulma, yaralanma ya da kalıcı sakatlık riski vardır.
Bu cihaz, güvenliklerinden sorumlu bir yetişkin ya da kişi tarafın‐
dan gözetim altında tutuldukları sürece 8 yaş ve üzeri çocuklar
ve fiziksel, duyumsal veya zihinsel kapasitesi düşük veya bilgi ve
deneyimi olmayan kişiler tarafından kullanılabilir.
Çocukların cihazla oynamalarına izin vermeyin.
Tüm ambalaj malzemelerini çocuklardan uzak tutun.
Cihaz çalışırken veya soğuma aşamasındayken çocukları ve ev‐
cil hayvanları cihazdan uzak tutun. Erişilebilir parçalar sıcaktır.
Cihazda çocuk güvenliği aygıtı varsa bu aygıtı etkinleştirmenizi
tavsiye ederiz.
Temizlik ve kullanıcı bakımı çocuklar tarafından, gözetim altında
bulunmadıkları müddetçe, yapılmamalıdır.
1.2 Genel güvenlik
Çalışır konumdayken cihazın içi sıcak hale gelir. Cihazın ısıtıcı
elemanlarına dokunmayın. Cihazdan aksesuar veya fırın kabı
alır ya da koyarken her zaman fırın eldiveni kullanın.
Cihazı temizlemek için bir buhar temizleyici kullanmayın.
Bakım yapmadan önce gücü kesin.
Kapağın camını silmek için sert aşındırıcı temizleyiciler veya
keskin metal kazıyıcılar kullanmayınız, çünkü bunlar yüzeyi çize‐
bilir ve camın kırılmasına neden olabilir.
Raf desteklerini çıkartmak için öncelikle yan duvarda bulunan ön
raf desteğini ve ardından arka raf desteğini çekip çıkarın. Ray
desteklerini ters sırayla takın.
TÜRKÇE 3
2.
GÜVENLİK TALİMATLARI
2.1 Montaj
UYARI
Cihazın montajı sadece kalifiye bir kişi
tarafından yapılmalıdır.
Tüm ambalajları çıkarın.
Hasarlı bir cihazı monte etmeyin ya da kullan
mayın.
Cihazla birlikte verilen montaj talimatına uyun.
Ağır olduğundan, cihazı taşırken daima dikkat
edin. Her zaman güvenlik eldivenleri kullanın.
Cihazı kulpundan çekmeyin.
Diğer cihazlar ve üniteler arasında olması ge‐
reken minimum mesafeyi koruyun.
Cihazın güvenli yapıların altına ve yanına ku‐
rulmasını sağlayın.
Cihazın her iki yanı aynı boydaki düğer cihaz
ve ünitelerle yan yana olmalıdır.
Elektrik bağlantısı
UYARI
Yangın ve elektrik çarpması riski vardır.
Tüm elektrik bağlantıları kalifiye bir elektrikçi
tarafından yapılmalıdır.
Cihaz topraklanmalıdır.
Bilgi etiketindeki elektriksel verilerin elektrik
beslemesine uygun olduğundan emin olun.
Aksi durumda, bir elektrikçiyi arayın.
Her zaman doğru monte edilmiş, darbelere
dayanıklı bir priz kullanın.
Priz çoğaltıcıları ve uzatma kabloları kullan‐
mayın.
Elektrik fişine ve kablosuna zarar vermemeye
özen gösterin. Hasarlı bir kabloyu değiştirmek
için yetkili servise ya da bir elektrikçiye başvu‐
run.
Özellikle kapak sıcak olduğunda, elektrik kab‐
lolarının cihazın kapağına temas etmesini en‐
gelleyin.
Akım taşıyan ve izole edilmiş parçaların şok
koruması araç kullanılmaksızın çıkarılamaya‐
cak şekilde takılmalıdır.
Fişi prize sadece montaj tamamlandıktan son‐
ra takın. Montajdan sonra elektrik fişine erişi‐
lebildiğinden emin olun.
Priz gevşemişse fiş takmayın.
Cihazın fişini prizden çıkarmak için elektrik
kablosunu çekmeyiniz. Her zaman fişten tuta‐
rak çekin.
Sadece doğru yalıtım malzemelerini kullanın:
hat koruyucu devre kesiciler, sigortalar (yuva‐
sından çıkarılan vidalı tip sigortalar), toprak
kaçağı kesicileri ve kontaktörler.
Elektrik tesisatı cihazın ana şebeke bağlantısı‐
nı tüm kutuplardan kesebilmenize olanak
sağlayan bir yalıtım malzemesine sahip olma‐
lıdır. Yalıtım malzemesinin kontak açıklığının
genişliği en az 3 mm olmalıdır.
2.2 Kullanım
UYARI
Yaralanma, yanık ya da elektrik çarp‐
ması veya patlama riski vardır.
Bu cihazı ev ortamında kullanın.
Bu cihazın teknik özelliklerini değiştirmeyin.
Havalandırma boşluklarının kapalı olmadığın‐
dan emin olun.
Cihaz çalışır durumdayken denetimsiz bırak‐
mayın.
Her kullanımdan sonra cihazı kapatın.
Çalışır konumdayken cihaz kapağını dikkatli
bir şekilde açın. Sıcak hava çıkabilir.
Cihazı ıslak eller ile ya da su ile temas halin‐
deyken kullanmayın.
Açık cihaz kapağına baskı uygulamayın.
Cihazı bir çalışma tezgahı veya bir eşya koy‐
ma masası gibi kullanmayın.
Cihaz çalışırken cihaz kapağını her zaman ka‐
palı tutun.
Cihaz kapağını dikkatlice açın. Alkollü malze‐
meler kullanılması, alkol ve havanın karışma‐
sına neden olabilir.
Kapağını açarken cihaza kıvılcım veya çıplak
alev temas etmemesine dikkat edin.
Cihazın içine, üzerine veya yakınına yanıcı
ürünler ya da yanıcı ürünlerle ıslanmış eşyalar
koymayın.
UYARI
Cihazın zarar görme riski vardır.
Emaye kısmın hasar görmesini veya renginin
solmasını önlemek için:
– Fırın kabı veya diğer cisimleri doğrudan ci‐
hazın alt kısmına koymayın.
4
www.electrolux.com
– Alüminyum folyoyu doğrudan cihazın alt kıs‐
mına koymayın.
– sıcak cihaza doğrudan su koymayın.
– yemek pişirmeyi bitirdikten sonra ıslak tabak
ve yiyecekleri cihaza koymayın.
– aksesuarları çıkarırken ve koyarken dikkatli
olun.
Emaye kısmın renginin solması cihazın perfor‐
mansını etkilemez. Garanti şartları uyarınca
bu bir kusur değildir.
Yaş pasta için pişirme kabı kullanın. Meyve
suları kalıcı paslanmalara neden olabilir.
2.3 Bakım ve Temizlik
UYARI
Yaralanma, yangın veya cihazın zarar
görme riski söz konusudur.
Bakım işleminden önce, cihazı devre dışı bıra‐
kın ve elektrik fişini prizden çekin.
Cihazın soğuk olduğundan emin olun. Cam
panellerin kırılma riski vardır.
Hasar gördüklerinde kapı cam panellerini he‐
men değiştirin. Yetkili servisi arayın.
Kapağı cihazdan çıkarırken dikkatli olun. Ka‐
pak ağırdır!
Yüzey malzemesinin bozulmasını önlemek
için cihazı düzenli olarak temizleyin.
Cihazda yağ veya yiyecek bırakılması yangına
neden olabilir.
Cihazı yumuşak nemli bir bezle temizleyin.
Sadece nötr deterjanlar kullanın. Aşındırıcı
ürünleri, aşındırıcı temizleme bezlerini, çözü‐
cüleri veya metal cisimleri kullanmayın.
Fırın spreyi kullanıyorsanız ambalajdaki gü‐
venlik talimatlarına uyun.
Katalitik emayeyi (mümkünse) deterjanla te‐
mizlemeyin.
2.4 Fırın içi aydınlatma
Bu cihaz için kullanılan halojen lamba veya fı‐
rın içi aydınlatma lambası türü, sadece ev ci‐
hazları içindir. Evin aydınlatılması için kullan‐
mayın.
UYARI
Elektrik çarpması riski.
Lambayı değiştirmeden önce cihaz fişini priz‐
den çekin.
Sadece aynı özelliklerdeki lambaları kullanın.
2.5 Elden çıkarma
UYARI
Yaralanma ya da boğulma riski.
Cihazın fişini prizden çekin.
Elektrik kablosunu kesin ve atın.
Çocukların ve hayvanların cihazda kapalı kal‐
masını önlemek için kapı kilit dilini çıkarın.
Üretici / İhracatçı :
ELECTROLUX HOME PRODUCTS
CORPORATION NV.
RAKETSTRAAT 40 / RUE DE LA FUSEE 40
B-1130 BRUSSEL / BRUXELLES
BELGIUM
TEL: +32 2 716 26 00
FAX: +32 2 716 26 01
www.electrolux.com
Kullanım Ömrü Bilgisi :
Kullanım ömrü küçük ev aletlerinde 7 yıl, diğer
beyaz eşya ürünlerinde ise 10 yıldır. Kullanım
ömrü, üretici ve/veya ithalatçı firmanın
cihazınızla ilgili yedek parça temini ve bakım
süresini ifade eder.
TÜRKÇE 5
3. ÜRÜN TANIMI
11
8
9
5
4
1
2
3
1 2 53 4
10
7
6
1
Fırın fonksiyonları düğmesi
2
Güç göstergesi
3
Analog zamanlayıcı
4
Sıcaklık göstergesi
5
Sıcaklık düğmesi
6
Izgara
7
Fırın lambası
8
Fan
9
Raf desteği, çıkarılabilir
10
Bilgi etiketi
11
Raf konumları
3.1 Fırın aksesuarları
Tel raf
Pişirme kapları, kek kalıpları, kızartmalar için.
Pişirme tepsisi
Kek ve bisküviler için.
Izgara / Kızartma tavası
Pişirmek, kızartmak veya yağ tepsisi olarak
kullanmak için.
4. İLK KULLANIMDAN ÖNCE
UYARI
Güvenlik bölümlerine bakın.
4.1 İlk temizleme
Tüm aksesuarları ve çıkarılabilir raf destekleri‐
ni çıkarın (varsa).
Cihazı ilk kullanım öncesinde temizleyin.
"Bakım ve temizlik" bölümüne bakın.
4.2 Ön ısıtma
Yağ kalıntısını yakmak için cihazı, boşken, önce‐
den ısıtın.
1.
fonksiyonunu ve en yüksek sıcaklığı se‐
çin.
2.
Cihazı bir saat çalıştırın.
3.
fonksiyonunu ve en yüksek sıcaklığı se‐
çin.
4.
Cihazı on dakika çalıştırın.
5.
fonksiyonunu ve en yüksek sıcaklığı se‐
çin.
6.
Cihazı on dakika çalıştırın.
Aksesuarlar normalden daha fazla ısınabilir. Ci‐
hazdan koku ve duman yayılabilir. Bu normal bir
durumdur. Hava akışının yeterli olduğundan
emin olun.
5. GÜNLÜK KULLANIM
UYARI
Güvenlik bölümlerine bakın.
5.1 Cihazın etkinleştirilmesi ve devre
dışı bırakılması
1.
Fırın fonksiyonları düğmesini bir fırın fonksi‐
yonuna çevirin.
Cihaz çalışırken güç göstergesi yanar.
6
www.electrolux.com
2.
Sıcaklık düğmesini bir sıcaklığa ayarlayın.
Cihazın içindeki sıcaklık artarken sıcaklık
göstergesi yanar.
3.
Cihazı devre dışı bırakmak için fırın fonksi‐
yonu düğmesi ile sıcaklık düğmesini Kapalı
(Off) konuma getirin.
5.2 Fırın fonksiyonları
Fırın fonksiyonu Kullanıldığı işlemler
Kapalı konum Cihaz kapalıdır.
Fırın içi aydın‐
latma
Fırın lambasını, pişirme fonksiyonu kullanmadan etkinleştir‐
mek içindir.
Üst + Alt Isıtma
Bir fırın seviyesinde pişirme ve kızartma yapmak içindir. Üst ve
alt ısıtma elemanları aynı anda çalışır.
Üst Isıtma Pişmiş yiyecekler içindir. Yalnızca üst ısıtma elemanı çalışır.
Alt Isıtma
Çıtır çıtır veya gevrek tabanlı kekler pişirmek içindir. Yalnızca
alt ısıtma elemanı çalışır.
Izgara
Az miktardaki yassı yiyecekleri rafın orta kısmında ızgara yap‐
mak içindir. Kızartmak içindir.
Hızlı Izgara
Çok miktarda yassı yiyeceği ızgara yapmak içindir. Kızartmak
içindir. Tüm ızgara rezistansı çalışır.
Turbo Izgara
Çok miktarda et pişirmek içindir. Izgara rezistansı ve fırın fa
birbiri ardına çalışarak sıcak havanın yiyeceğin etrafında do‐
laşmasını sağlar.
Fanlı Pişirme
Buz Çözme
Yiyecekleri aynı sıcaklıkta, birden fazla fırın seviyesinde ve ko‐
kuları karışmadan kızartmak veya kızartmak ve pişirmek için‐
dir. / Dondurulmuş yiyeceğin buzunu çözmek içindir. Sıcaklık
düğmesi kapalı konumda olmalıdır.
Pizza Konumu
Pizza, kiş veya turta yapmak içindir. Izgara ve alt ısıtma ele‐
manı doğrudan ısı verir ve fan sıcak havayı pizzanın üst kıs‐
mında veya turtanın dolgu kısmında dolaştırır.
6. SAAT FONKSİYONLARI
6.1 Analog zamanlayıcı
Zamanlayıcı şu fonksiyonlara sahiptir:
•Saat
Mekanik Zaman Ayarı + Pişirme Bitişi.
TÜRKÇE 7
12
3
1
Pencere
2
Kadran
3
Ayarlar düğmesi
Saatin ayarlanması
Saati ayarlamak için ayarlar düğmesine basın ve
akrep ile yelkovan gerekli konumlara gelene ka
dar bu düğmeyi saatin tersi yönde (ok ile belirti‐
len yönde) çevirin. Ayarlar düğmesini saat yö‐
nünde çevirmeyin. Saati ayarladıktan sonra ayar‐
lar düğmesinin ilk konumuna dönmesine izin ve‐
rin ya da dikkatlice geri çekin.
Normal ayar
Ayarlar düğmesini, pencerede görüne kadar
saatin tersi yönde çevirin. Bu konumda cihazı el‐
le çalıştırırsınız. Mekanik Zaman Ayarı + Pişirme
Bitişi fonksiyonu kapalıdır.
Sesli ikazın devre dışı bırakılması
Ayarlar düğmesini, pencerede görünene ka‐
dar saatin tersi yönde çevirin. Bu konumda cihaz
devre dışı kaldıktan sonra sesli ikaz yoktur.
Mekanik Zaman Ayarı + Pişirme Bitişi
Bir fırın fonksiyonunun otomatik kapanma süresi‐
ni ayarlamak için kullanın. Ayarlayabileceğiniz
maksimum süre 180 dakikadır.
Bu özelliği sadece pişirme süresi bo‐
yunca karıştırmak ya da izlemek zorun‐
da olmadığınız yiyecekler için kullanın.
1.
Fırın fonksiyonunu ve fırın sıcaklığını ayar‐
layın.
2.
Ayarlar düğmesini, kadran penceresinde ge‐
rekli kapanma süresi (dakika cinsinden) gö‐
rünene kadar saatin tersi yönde çevirin. Geri
sayım başlar.
3.
Ayarlanan süre sona erdiğinde bir sesli ikaz
duyulur. Cihaz kapanır.
Mekanik Zaman Ayarı + Pişirme Bitişi
iptal edilmesi
Ayarlar düğmesini, pencerede görünene ka‐
dar saatin tersi yönde çevirin.
7. EK FONKSİYONLAR
7.1 Soğutma fanı
Cihaz çalışırken, cihaz yüzeyinin soğuk kalması
için soğutma fanı otomatik olarak çalışır. Ciha
kaparsanız, cihaz içindeki sıcaklık soğuyana ka‐
dar soğutma fanı çalışmaya devam eder.
7.2 Güvenlik termostatı
Cihazın hatalı kullanılması veya kusurlu bileşen‐
ler tehlikeli şekilde aşırı ısınmaya neden olabilir.
Bunun önüne geçmek için, fırında gücü kesen bir
güvenlik termostatı bulunur. Sıcaklık düştüğünde
fırın otomatik olarak tekrar çalışmaya başlar.
8
www.electrolux.com
8. YARARLI İPUÇLARI VE BİLGİLER
Cihazda beş adet raf seviyesi bulunmaktadır.
Raf seviyelerini cihazın altından başlayarak
sayın.
Cihaz, hava sirkülasyonu sağlayan ve buharı
sürekli olarak yeniden kullanılır hale getiren
özel bir sistemle donatılmıştır. Bu sistem sa‐
yesinde buharlı bir ortamda pişirebilir ve yiye‐
ceklerin içinin yumuşak ve dışının gevrek ol‐
masını sağlayabilirsiniz. Pişirme süresini ve
enerji tüketimini en aza indirir.
Cihazın içinde veya cam kapı panellerinde
nemden buğulanma oluşabilir. Bu normal bir
durumdur. Pişirme sırasında fırın kapısını
açarken mutlaka fırından uzakta durun.
Yoğunlaşmayı azaltmak için, pişirmeye başla‐
madan önce cihazı 10 dakika çalıştırın.
Her kullanımdan sonra cihazdaki buğulanmayı
temizleyin.
Pişirme sırasında doğrudan cihaz zeminine
herhangi bir nesne ve bileşenlerin üzerine alü‐
minyum folyo koymayın. Bu, pişirme sonuçla‐
rının değişmesine ve emaye kaplamasının za‐
rar görmesine neden olabilir.
8.1 Kek pişirme
Fırın kapısını, pişirme süresinin 3/4'ü geçme‐
den açmayın.
Aynı anda birden fazla tepsi kullanıyorsanız,
aralarında bir raf boşluk bırakın.
8.2 Et ve balık pişirme
Fırında kalıcı lekelerin oluşmasını önlemek
için, çok yağlı yemekler pişirirken derin tava/
pişirme kabı kullanın.
İçindeki suyun sızıp kurumaması için, eti kes‐
meden önce 15 dakika bekletin.
Kızartma esnasında fırının içinde aşırı duman
oluşmasını önlemek için, derin tava/pişirme
kabına biraz su koyun. Duman birikmesini ön‐
lemek için, kuruduktan sonra her seferinde su
ekleyin.
8.3 Pişirme süreleri
Pişirme süreleri, yiyeceğin türüne, kıvamına ve
hacmine göre değişiklik gösterir.
Başlangıçta, pişirme esnasındaki performansı
gözlemleyin. Cihazda pişirme yaparken kullan
dığınız pişirme kaplarına, tariflere ve miktarlara
göre en iyi ayarları (ısı ayarı, pişirme süresi, vs.)
tespit edin.
8.4 Pişirme ve kızartma tablosu
KEKLER
YEMEĞİN TÜ‐
Üst + Alt Isıtma Fanlı Pişirme
Pişirme
süresi [dk.]
Notlar
Raf konu‐
mu
Sıcaklık
[°C]
Raf konumu
Sıcak‐
lık [°C]
Çırpma usulü
tarifler
2 170 3 (2 ve 4) 160 45 - 60 Kek kalıbında
Kurabiye ha‐
muru
2 170 3 (2 ve 4) 160 20 - 30 Kek kalıbında
Yağlı sütlü
cheese cake
1 170 2 165 60 - 80 26 cm'lik bir kek
kalıbında
Elmalı kek (El‐
malı turta)
2 170 2 (sol ve
sağ)
160 80 - 100 Tel raf üzerinde
20 cm'lik iki kek
kalıbında
1)
Strudel 3 175 2 150 60 - 80 Pişirme tepsisin‐
de
Reçelli tart 2 170 2 (sol ve
sağ)
165 30 - 40 26 cm'lik bir kek
kalıbında
TÜRKÇE 9
YEMEĞİN TÜ‐
Üst + Alt Isıtma Fanlı Pişirme
Pişirme
süresi [dk.]
Notlar
Raf konu‐
mu
Sıcaklık
[°C]
Raf konumu
Sıcak‐
lık [°C]
Sünger kek 2 170 2 160 50 - 60 26 cm'lik bir kek
kalıbında
Yılbaşı keki /
Bol meyveli
kek
2 160 2 150 90 - 120 20 cm'lik bir kek
kalıbında
1)
Erikli kek 1 175 2 160 50 - 60 Bir ekmek kalı‐
bında
1)
Küçük kekler -
tek seviye
3 170 3 140 -
150
20 - 30 Pişirme tepsisin‐
de
Küçük kekler -
iki seviye
- - 2 ve 4 140 -
150
25 - 35 Pişirme tepsisin‐
de
Küçük kekler -
üç seviye
- - 1, 3 ve 5 140 -
150
30 - 45 Pişirme tepsisin‐
de
Bisküviler / ha‐
mur çubukları -
bir seviye
3 140 3 140 -
150
30 - 35 Pişirme tepsisin‐
de
Bisküviler / ha‐
mur çubukları -
iki seviye
- - 2 ve 4 140 -
150
35 - 40 Pişirme tepsisin‐
de
Bisküviler / ha‐
mur çubukları -
üç seviye
- - 1, 3 ve 5 140 -
150
35 - 45 Pişirme tepsisin‐
de
Bezeler - bir
seviye
3 120 3 120 80 - 100 Pişirme tepsisin‐
de
Bezeler - iki
seviye
- - 2 ve 4 120 80 - 100 Pişirme tepsisin‐
de
1)
Çörekler 3 190 3 190 12 - 20 Pişirme tepsisin‐
de
1)
Ekler - bir sevi‐
ye
3 190 3 170 25 - 35 Pişirme tepsisin‐
de
Ekler - iki sevi‐
ye
- - 2 ve 4 170 35 - 45 Pişirme tepsisin‐
de
Kaplama turta‐
lar
2 180 2 170 45 - 70 20 cm'lik bir kek
kalıbında
Bol meyveli
kek
1 160 2 150 110 - 120 24 cm'lik bir kek
kalıbında
Victoria sand‐
viçi
1 170 2 160 50 - 60 20 cm'lik bir kek
kalıbında
1)
Önceden 10 dakika ısıtın.
10
www.electrolux.com
EKMEK VE PİZZA
YEMEĞİN TÜ‐
Üst + Alt Isıtma Fanlı Pişirme
Pişirme
süresi [dk.]
Notlar
Raf konu‐
mu
Sıcak‐
lık [°C]
Raf konumu
Sıcak‐
lık [°C]
Beyaz ekmek 1 190 1 190 60 - 70 Parça başına
500 g, 1 - 2 par‐
ça
1)
Çavdar ek‐
meği
1 190 1 180 30 - 45 Bir ekmek kalı‐
bında
Küçük ekmek‐
ler
2 190 2 (2 ve 4) 180 25 - 40 Pişirme tepsisin‐
de 6 - 8 adet
1)
Pizza 1 230 -
250
1 230 -
250
10 - 20 Pişirme tepsisin‐
de veya derin pi
şirme kabında
1)
Yağlı çörekler 3 200 3 190 10 - 20 Pişirme tepsisin‐
de
1)
1)
Önceden 10 dakika ısıtın.
TARTLAR ve BÖREKLER
YEMEĞİN TÜ‐
Üst + Alt Isıtma Fanlı Pişirme
Pişirme sü‐
resi [dk.]
Notlar
Raf konu
mu
Sıcaklık
[°C]
Raf konumu
Sıcak‐
lık [°C]
Makarnalı bö‐
rek
2 200 2 180 40 - 50 Bir kalıpta
Sebzeli tart 2 200 2 175 45 - 60 Bir kalıpta
Kiş 1 180 1 180 50 - 60
Bir kalıpta
1)
Lazanya 2 180 -
190
2 180 -
190
25 - 40
Bir kalıpta
1)
Mantı 2 180 -
190
2 180 -
190
25 - 40
Bir kalıpta
1)
1)
Önceden 10 dakika ısıtın.
ET
YEMEĞİN TÜ‐
Üst + Alt Isıtma Fanlı Pişirme
Pişirme sü‐
resi [dk.]
Notlar
Raf konu‐
mu
Sıcak‐
lık [°C]
Raf konumu
Sıcak‐
lık [°C]
Sığır eti 2 200 2 190 50 - 70 Tel raf üzerinde
Keçi eti 2 180 2 180 90 - 120 Tel raf üzerinde
Dana eti 2 190 2 175 90 - 120 Tel raf üzerinde
Az pişmiş roz‐
bif
2 210 2 200 50 - 60 Tel raf üzerinde
TÜRKÇE 11
YEMEĞİN TÜ‐
Üst + Alt Isıtma Fanlı Pişirme
Pişirme sü‐
resi [dk.]
Notlar
Raf konu‐
mu
Sıcak‐
lık [°C]
Raf konumu
Sıcak‐
lık [°C]
Orta pişm
rozbif
2 210 2 200 60 - 70 Tel raf üzerinde
İyi pişmiş roz‐
bif
2 210 2 200 70 - 75 Tel raf üzerinde
Keçi omzu 2 180 2 170 120 - 150 Derili
Keçi incik 2 180 2 160 100 - 120 2 parça
Kuzu Eti 2 190 2 175 110 - 130 But
Tavuk 2 220 2 200 70 - 85 Bütün
Hindi 2 180 2 160 210 - 240 Bütün
Ördek 2 175 2 220 120 - 150 Bütün
Kaz 2 175 1 160 150 - 200 Bütün
Tavşan 2 190 2 175 60 - 80 Parçalar halinde
Yaban tavşanı 2 190 2 175 150 - 200 Parçalar halinde
Sülün 2 190 2 175 90 - 120 Bütün
BALIK
YEMEĞİN TÜ‐
Üst + Alt Isıtma Fanlı Pişirme
Pişirme sü‐
resi [dk.]
Notlar
Raf konu‐
mu
Sıcaklık
[°C]
Raf konumu
Sıcak‐
lık [°C]
Alabalık / Çi‐
pura
2 190 2 175 40 - 55 3 - 4 balık
Ton balığı /
Somon
2 190 2 175 35 - 60 4 - 6 fileto
8.5 Izgara
Pişirmeye başlamadan önce, fırını 10
dakika boş olarak ısıtın.
Miktar Izgara Pişirme süresi [dk.]
YEMEĞİN TÜRÜ Adet [g] Raf konu‐
mu
Sıcaklık
[°C]
1. taraf 2. taraf
Bonfile 4 800 4 maks. 12-15 12-14
Biftek 4 600 4 maks. 10-12 6-8
Sosisler 8 - 4 maks. 12-15 10-12
Pirzola 4 600 4 maks. 12-16 12-14
Tavuk (2 parça ha‐
linde)
2 1000 4 maks. 30-35 25-30
Kebaplar 4 - 4 maks. 10-15 10-12
Tavuk göğsü 4 400 4 maks. 12-15 12-14
12
www.electrolux.com
Miktar Izgara Pişirme süresi [dk.]
YEMEĞİN TÜRÜ Adet [g] Raf konu‐
mu
Sıcaklık
[°C]
1. taraf 2. taraf
Hamburger 6 600 4 maks. 20-30 -
Balık filetola 4 400 4 maks. 12-14 10-12
Tost sandviçler 4-6 - 4 maks. 5-7 -
Kızartma 4-6 - 4 maks. 2-4 2-3
8.6 Turbo Izgara
Sığır eti
YEMEĞİN TÜRÜ Miktar Raf konumu Sıcaklık [°C] Süre [dk.]
Az pişmiş rozbif ve‐
ya fileto
her bir cm kalın‐
lık için
1
190 - 200
1)
5 - 6
Orta pişmiş rozbif
veya fileto
her bir cm kalın‐
lık için
1
180 - 190
1)
6 - 8
İyi pişmiş rozbif veya
fileto
her bir cm kalın‐
lık için
1
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Fırını önceden ısıtın.
Keçi eti
YEMEĞİN TÜRÜ Miktar Raf konumu Sıcaklık [°C] Süre [dk.]
Ön kol, boyun, jam‐
bon
1 - 1,5 kg 1 160 - 180 90 - 120
Pirzola, kaburga 1 - 1,5 kg 1 170 - 180 60 - 90
Rosto 750 g - 1 kg 1 160 - 170 50 - 60
Kuzu incik (önceden
pişirilmiş)
750 g - 1 kg 1 150 - 170 90 - 120
Dana eti
YEMEĞİN TÜRÜ Miktar Raf konumu Sıcaklık [°C] re [dk.]
Dana eti rosto 1 kg 1 160 - 180 90 - 120
Dana ayağı 1,5 - 2 kg 1 160 - 180 120 - 150
Kuzu eti
YEMEĞİN TÜRÜ Miktar Raf konumu Sıcaklık [°C] re [dk.]
Kuzu budu, kuzu
eti rosto
1 - 1,5 kg 1 150 - 170 100 - 120
Kuzu pirzola 1 - 1,5 kg 1 160 - 180 40 - 60
TÜRKÇE 13
Kümes hayvanı
YEMEĞİN TÜRÜ Miktar Raf konumu Sıcaklık [°C] re [dk.]
Kümes hayvanı
porsiyonları
200 - 250 g her
biri
1 200 - 220 30 - 50
Tavuk, yarım 400 - 500 g her
biri
1 190 - 210 35 - 50
Tavuk, İngiliz
usulü
1 - 1,5 kg 1 190 - 210 50 - 70
Ördek 1,5 - 2 kg 1 180 - 200 80 - 100
Kaz 3,5 - 5 kg 1 160 - 180 120 - 180
Hindi 2,5 - 3,5 kg 1 160 - 180 120 - 150
Hindi 4 - 6 kg 1 140 - 160 150 - 240
Balık (buğulama)
YEMEĞİN TÜRÜ Miktar Raf konumu Sıcaklık [°C] re [dk.]
Bütün balık 1 - 1,5 kg 1 210 - 220 40 - 60
8.7 Buz çözdürme
YEMEĞİN TÜ‐
[g]
Buz çözme
süresi [dk.]
Ek buz çözme sü‐
resi [dk.]
Notlar
Tavuk 1000 100 - 140 20 - 30
Tavuğu altı ters çevrilmiş
şekilde büyük bir tabağa
yerleştirin. Sürenin yarısı
dolduğunda çevirin.
Et 1000 100 - 140 20 - 30
Sürenin yarısı dolduğunda
çevirin.
Et 500 90 - 120 20 - 30
Sürenin yarısı dolduğunda
çevirin.
Alabalık 150 25 - 35 10 - 15 -
Çilek 300 30 - 40 10 - 20 -
Tereyağı 250 30 - 40 10 - 15 -
Krema 2 x 200 80 - 100 10 - 15
Krema hafif donmuş bö‐
lümleri olsa da kolayca çır‐
pılır.
Kremalı pasta 1400 60 60 -
8.8 Kurutma - Fanlı Pişirme
Fırın raflarını fırın kağıdıyla kaplayın.
14
www.electrolux.com
SEBZELER
YEMEĞİN TÜRÜ
Raf konumu
Sıcaklık [°C] re [sa.]
1 seviye 2 seviye
Fasulyeler 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Biberler 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Çorbalık sebze‐
ler
3 1/4 60 - 70 5 - 6
Mantarlar 3 1/4 50 - 60 6 - 8
Baharatlar 3 1/4 40 - 50 2 - 3
MEYVE
YEMEĞİN TÜRÜ
Raf konumu
Sıcaklık [°C] re [sa.]
1 seviye 2 seviye
Erikler 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Kayısılar 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Elma dilimleri 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Armutlar 3 1/4 60 - 70 6 - 9
Akrilamidler hakkında bilgi
Önemli Bilimsel kaynaklı son bilgilere göre,
yiyecek yüzeyinin kızartılması halinde (özellikle
nişasta içeren ürünlerde), akrilamidler sağlık için
tehlike yaratabilmektedir. Bu nedenle, mümkün
olan en düşük sıcaklıklarda pişirmenizi ve
yiyeceğin yüzeyini çok fazla kızartmamanızı
tavsiye ederiz.
9. BAKIM VE TEMİZLİK
UYARI
Güvenlik bölümlerine bakın.
Cihazın ön kısmını yumuşak bir bez ve deter‐
janlı sıcak su ile temizleyin.
Metal yüzeyleri temizlemek için her zamanki
temizlik maddesini kullanın.
Her kullanımdan sonra fırın tepsisini temizle‐
yin. Bu sayede kirleri daha kolay temizleyebilir
ve bunların yanmasını önleyebilirsiniz.
Zorlu kirleri özel fırın temizleyici ile çıkarın.
Tüm fırın aksesuarlarını her kullanımdan son‐
ra temizleyin ve kurumaya bırakın. Ilık su, de‐
terjan ve yumuşak bir bez kullanın.
Yapışmaz aksesuarlarınız varsa, bunları te‐
mizlemek için aşındırıcı temizlik maddeleri,
keskin cisimler veya bulaşık makinesi kullan‐
mayın. Yapışmaz kaplamaya zarar verebilir.
Paslanmaz çelik ve alüminyum cihazlar:
Fırın kapısını sadece ıslak bir süngerle
temizleyin. Yumuşak bir bezle kurula‐
yın.
Fırın yüzeyine zarar verebileceklerinden
bulaşık teli, asit veya aşındırıcı madde‐
ler kullanmayın. Fırının kontrol panelini
aynı uyarıları dikkate alarak temizleyin.
9.1 Kapı contalarının temizlenmesi
Kapı contasını düzenli olarak kontrol edin. Ka‐
pı contası, fırın boşluğunun kasası çevresinde
bulunur. Kapı contası hasarlıysa, cihazı kul‐
lanmayın. Yetkili servisi arayın.
Kapı contasını temizlemek için temizlik hak‐
kındaki genel bilgilere başvurun.
TÜRKÇE 15
9.2 Raf destekleri
Yan duvarları temizlemek için raf desteklerini çı‐
karabilirsiniz.
Raf desteklerinin çıkarılması
1.
Raf desteğinin ön kısmını yan duvardan
uzağa çekin.
2
1
2.
Raf desteğinin arka kısmını yan duvardan
uzağa çekip çıkarın.
Raf desteklerinin takılması
Raf desteklerini ters sırayla takın.
Raf desteklerinin yuvarlatılmış kenarları
öne doğru bakmalıdır.
9.3 Fırın lambası
UYARI
Fırın lambasını değiştirirken dikkatli
olun. Elektrik çarpması riski vardır.
Fırın lambasını değiştirmeden önce:
Fırını kapayın.
Sigorta kutusundaki sigortaları çıkarın veya
devre kesiciyi devre dışı bırakın.
Fırın lambasının ve cam kapağın hasar
görmesini önlemek için fırının altına bir
bez serin.
Yağ kalıntısının lamba üzerinde yanma‐
sını önlemek için halojen lambayı daima
bir bezle tutun.
1.
Çıkarmak için cam kapağı saatin tersi yönde
çevirin.
2.
Cam kapağı temizleyin.
3.
Fırın lambası ampulünü uygun 300°C ısıya
dayanıklı bir fırın lambası ampulüyle değişti‐
rin.
Aynı tip fırın lambası kullanın.
4.
Cam kapağı takın.
9.4 Fırın kapısının temizlenmesi
Fırın kapısı iki cam panelden oluşur. Temizlemek
için fırın kapısını ve iç cam panelini çıkarabilirsi‐
niz.
Fırın kapısını sökmeden iç cam panelle‐
ri çıkarmaya çalışırsanız fırın kapısı ka‐
panabilir.
16
www.electrolux.com
Fırın kapısının ve cam panelin sökülmesi
1.
Kapıyı tamamen açın ve iki kapı menteşesi‐
ni tutun.
2.
İki menteşenin üstündeki kolları kaldırın ve
çevirin.
3.
Fırın kapısını ilk açılma pozisyonuna getirin
(yarı yarıya). Daha sonra ileri doğru çekip
kapıyı yuvasından çıkarın.
TÜRKÇE 17
4.
Kapıyı yumuşak bir bez üzerinde sağlam bir
yüzeye koyun.
5.
Dahili cam paneli çıkarmak için kilitleme
sistemini açın.
90°
6.
Sabitleyicilerin ikisini de 90° döndürüp, yu‐
valarından çıkarın.
1
2
7.
Cam paneli dikkatlice kaldırıp (adım 1) ye‐
rinden çıkarın (adım 2).
8.
Cam paneli sabunlu suyla temizleyin. Cam
paneli dikkatlice kurutun.
18
www.electrolux.com
Kapının ve cam panelin takılması
Temizleme işlemi bittikten sonra, cam paneli ve
fırın kapısını takın. Yukarıdaki adımları tersine sı‐
rayla izleyin.
Ekran baskı bölgesi kapının iç kısmına bakmalı‐
dır. Montajın ardından ekran baskı bölgesindeki
cam panel çerçevesine ait yüzeyin, dokun‐
duğunuzda pürüzsüz olduğundan emin olun.
İç cam paneli yuvasına doğru şekilde oturt‐
tuğunuzdan emin olun. Resme bakın.
10. SERVİSİ ARAMADAN ÖNCE
UYARI
Güvenlik bölümlerine bakın.
Sorun Olası neden Çözüm
Cihaz çalışmıyor. Cihaz etkinleştirilmemiştir. Cihazı açın. "Günlük Kulla‐
nım" bölümüne bakın.
Cihaz çalışmıyor. Mekanik Zaman Ayarı + Pişir
me Bitiş programlayıcısı ayarlı
değildir.
Mekanik Zaman Ayarı + Pişir‐
me Bitiş programlayıcısını
ayarlayın. "Saat fonksiyonları"
bölümüne bakın.
Cihaz çalışmıyor. Sigorta kutusundaki sigorta
atmıştır.
Sigortayı kontrol edin. Sigor‐
tanın birkaç defa atması duru
munda, kalifiye bir elektrikçi
çağırın.
Fırın lambası çalışmıyor. Fırın lambası arızalıdır. Fırın lambasını değiştirin.
Buhar ve buğular, yemeklerin
üstünde ve fırının içinde topla‐
nıyor.
Yemek fırında çok uzun süre
bırakılmıştır.
Pişirme bittikten sonra, ye‐
mekleri fırının içerisinde 15-20
dakikadan fazla tutmayın.
Sorunu gideremediğiniz takdirde, satıcınıza veya
yetkili servise başvurun.
Servisler için gerekli bilgiler bilgi etiketinde bulun‐
maktadır. Bilgi etiketi cihazın pişirme bölümünün
ön tarafındadır.
Bu verileri aşağıya yazmanızı öneriyoruz:
Model (MOD.) .........................................
Ürün numarası (PNC) .........................................
Seri numarası (S.N.) .........................................
TÜRKÇE 19
11. TEKNİK VERİLER
Gerilim 230 V
Frekans 50 Hz
12. MONTAJ
UYARI
Güvenlik bölümlerine bakın.
12.1 Ankastre Montaj
573
594
5
589
558
548
20
min. 550
20
590
min. 560
min. 550
min. 560
600
20
A
B
12.2 Elektrik bağlantısı
UYARI
Elektrik bağlantısı sadece kalifiye bir ki‐
şi tarafından yapılmalıdır.
"Güvenlik Bilgileri" bölümünde açıkla‐
nan güvenlik önlemlerine uymamanız
halinde üretici firma sorumluluk kabul
etmez.
Bu cihaz, bir elektrik fişi ve elektrik kablosu ile
birlikte teslim edilir.
12.3 Kablo
Montaj veya değişime uygun kablo tipleri: H07
RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05 VV-F, H05
V2V2-F (T90), H05 BB-F.
20
www.electrolux.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux EOB3400BOR Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu