70 Robert Bosch Hausgeräte GmbH
Dikkat:
Et doğramadan önce kıkırdak, kemik ve sinirler
etten ayrılmalıdır. Çok fonksiyonlu aksesuar,
çok sert besinlerin (kahve çekirdeği, turp,
küçük Hindistan cevizi, yani muskat) ve don-
durulmuş besinlerin (meyve veya benzeri)
doğranması için uygun değildir.
Yoğurma kancası/Üniversal bıçak
Az miktarda hamur yoğurmak için
yoğurma
kancası
Genel
doğrama bıçağı
, et, sert peynir, soğan,
otsu baharatlar, sarımsak, meyve, sebze, fın-
dık türleri ve badem doğramak için uygundur.
Tabloda (
Resim
=
) bildirilen azami miktarlara
ve işleme sürelerine kesinlikle dikkat ediniz.
Resim
Kabı düz ve temiz bir çalışma alanı üzerine
yerleştiriniz.
Bıçağı/yoğurma kancasını takınız.
Doğranacak besinleri doldurunuz.
Dikkat!
Bıçak/yoğurma kancası kabın içine düzgün
oturmalıdır ki, kapak doğru otursun
(Resim
=
-3)
.
Kapağı kabın üzerine oturtunuz ve sonuna
kadar, saatin çalışma yönünün tersine
doğru çeviriniz. Eğer kabın içinde çok
miktarda malzeme varsa, kapağın takılıp
oturtulması biraz zor olabilir.
Gerekirse üç kanatlı kuplajı kapağın
alt tarafında doğru konuma çeviriniz.
Ana cihazı üst ünite üzerine oturtunuz
ve yerine tam oturmasını sağlayınız.
Tıkacı kullanınız.
Elektrik fişini prize takınız.
Ana cihazı ve üniversal doğrayıcıyı sabit
tutunuz ve cihazı (Turbo hız) kademesine
ayarlayınız.
Malzeme ilave etmek için devreye sokma
tuşunu serbest bırakınız.
Aletin durmasını bekleyiniz.
Tıkacı çıkarınız ve malzemeleri ilave etme
ağzı üzerinden doldurunuz.
Besinleri işleme süresinden sonra, devreye
sokma tuşunu serbest bırakınız.
Disk üniteleri ile tutucu disk
Kesme parçası – kaba
Şu besinleri kesmek için, devir sayısı ayar
düğmesini düşük devir sayısına ayarlayınız:
Salatalık, havuç, patates.
Kesme parçası – ince
Şu besinleri kesmek için, devir sayısı ayar
düğmesini düşük devir sayısına ayarlayınız:
Salatalık, havuç, kırmızı turp, kabak.
Raspalama parçası – orta
Şu besinleri raspalamak için, devir sayısı ayar
düğmesini yüksek devir sayısına ayarlayınız:
Elma, havuç, peynir, lahana.
Rendeleme disk ünitesi – kaba
Şu besinleri rendelemek için, devir sayısı ayar
düğmesini yüksek devir sayısına ayarlayınız:
Alman usulü patates köftesi ve patates
mücveri için patates; çiğ salatalar için meyve
ve sebze.
Tabloda (
Resim
=
) bildirilen azami miktarlara
ve işleme sürelerine kesinlikle dikkat ediniz.
Dikkat:
Çok sert besinlerin (parmesan peyniri, çikolata)
disk üniteleri ile doğranması yasaktır.
Lifli besinlerin (pırasa, kereviz, ravent) işlen-
mesi için disk üniteleri sadece sınırlı uygundur.
Resim
Kabı düz ve temiz bir çalışma alanı üzerine
yerleştiriniz.
İstediğiniz üniteyi takma diskine
yerleştiriniz.
Ünitenin şekline ve konumuna
dikkat edilmelidir (Resim
-1)!
Tutucu diski tutamak çukurları üzerinden
tutunuz ve kabın veya çanağın içine
yerleştiriniz.
Kapağı kabın üzerine oturtunuz ve sonuna
kadar, saatin çalışma yönünün tersine
doğru çeviriniz.
Ana cihazı üst ünite üzerine oturtunuz
ve yerine tam oturmasını sağlayınız.
Keskin bıçaktan dolayı yaralanma
tehlikesi söz konusudur!
Genel doğrayıcının içindeki bıçağı kesinlikle
tutmayınız. Genel bıçağı sadece plastik
tutamak üzerinden tutunuz.
Bıçağa çıplak elleriniz ile dokunmayınız.
Temizleme işlemi için bir fırça kullanınız.
Keskin bıçaktan dolayı yaralanma
tehlikesi söz konusudur!
Üniteler ile çalışırken çok dikkatli olunuz!
Üniteyi tutma diskine takarken, şekline
ve konumuna dikkat edilmelidir.
Tutucu diski sadece öngörülmüş tutamak
çukurları üzerinden tutunuz.
Elinizi malzeme ilave etme ağzı içine
sokmayınız. Malzemeleri içeri itmek için
sadece tıkacı kullanınız.