Zanussi ZOB65632XA Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
TR
ZOB65632XA
Kullanma Kılavuzu
Fırın
İçindekiler
Güvenlik Bilgileri 2
Güvenlik talimatları 3
Ürün tanımı 6
İlk kullanımdan önce 6
Günlük kullanım 7
Saat fonksiyonları 9
Aksesuarların kullanılması 10
Ek fonksiyonlar 11
İpuçları ve yararlı bilgiler 11
Bakım ve temizlik 21
Sorun giderme 23
Montaj 25
Enerji verimliliği 26
Tüketicinin Seçimlik Hakları 27
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Güvenlik Bilgileri
Cihazın montaj ve kullanımından önce, verilen talimatları
dikkatlice okuyun. Üretici, yalnız kurulum veya kullanımdan
kaynaklanan yaralanma ya da hasarlardan sorumlu değildir.
Talimatları, ileride kullanabilmeniz için her zaman güvenli ve
kolay ulaşılabilir bir yerde tutun.
Çocukların ve tehlikeye açık kişilerin güvenliği
Bu cihaz, güvenli şekilde kullanımı ve oluşabilecek tehlikeler
hakkında talimat, gözetim veya bilgi verilmesi halinde 8 yaş
ve üzeri çocuklar ve fiziksel, duyumsal veya zihinsel
kapasitesi düşük veya bilgi ve deneyimi olmayan kişiler
tarafından kullanılabilir.
Çocukların cihazla oynamasına izin vermeyin.
Tüm ambalajları çocuklardan uzak tutun ve uygun şekilde
bertaraf edin.
Cihaz çalışırken veya soğuma aşamasındayken çocukları ve
evcil hayvanları cihazdan uzak tutun. Erişilebilir parçalar
sıcaktır.
Cihazın çocuk güvenlik aygıtı varsa etkinleştirilmelidir.
Temizlik ve bakım işlemi çocuklar tarafından, denetim altında
olmadıkları sürece, yapılmamalıdır.
Cihaz çalışırken 3 yaşındaki veya daha küçük çocuklar
cihazdan uzak tutulmalıdır.
Genel Güvenlik
Cihazın montajı ve kablo değişimi yalnızca kalifiye bir kişi
tarafından yapılmalıdır.
2 www.zanussi.com
UYARI: Cihaz ve erişilebilir parçalar kullanım esnasında
ısınır. Isıtma elemanlarına dokunmaktan kaçının. Sürekli
gözetim altında tutulmadığı sürece 8 yaşından küçük
çocuklar mutlaka fırından uzakta tutulmalıdır.
Cihaza tepsi veya aksesuarları yerleştirirken veya çıkarırken
mutlaka fırın eldiveni kullanın.
Bakım yapmadan önce cihazın fişini prizden çekin.
Elektrik çarpması ihtimalini ortadan kaldırmak için, lambayı
değiştirmeden önce cihazı mutlaka kapatın.
Cihazı temizlemek için buharlı bir temizleyici kullanmayın.
Cam kapağı silmek için sert, aşındırıcı temizleyiciler veya
keskin metal kazıyıcılar kullanmayın. Bu tip malzemeler,
yüzeyi çizebilir ve camın kırılmasına neden olabilir.
Ana güç kaynağı kablosunun zarar görmesi durumunda, bir
elektrik hasarının meydana gelmesine engel olmak için,
kablonun değişimi, üretici, Yetkili Servis veya benzer
nitelikteki kalifiye bir kişi tarafından yapılmalıdır.
Raf desteklerini çıkarmak için öncelikle yan duvarda bulunan
ön raf desteğini ve ardından arka raf desteğini çekip çıkarın.
Ray desteklerini ters sırayla takın.
Güvenlik talimatları
Montaj
UYARI!
Cihazın montajı sadece kalifiye bir
kişi tarafından yapılmalıdır.
Tüm ambalajları çıkarın.
Hasarlı bir cihazı monte etmeyin ya da
kullanmayın.
Cihazla birlikte verilen montaj talimatını
takip edin.
Cihazı hareket ettirdiğinizde dikkatli olun,
ağırdır. Her zaman koruyucu eldiven ve
koruyuculu ayakkabı kullanın.
Cihazı kulbundan tutarak çekmeyin.
Diğer cihazlar ve üniteler arasında olması
gereken minimum mesafeyi koruyun.
Cihazın güvenli yapıların altına ve yanına
kurulmasını sağlayın.
Cihazın yanlarında bulunan diğer cihaz ve
üniteler, cihaz ile bitişik ve aynı boyda
olmalıdır.
Cihaz, elektrikli bir soğutma sistemiyle
donatılmıştır. Elektrikli güç kaynağı
kullanılarak çalıştırılmalıdır.
Elektrik bağlantısı
UYARI!
Yangın ve elektrik çarpması riski
vardır.
Tüm elektrik bağlantıları kalifiye bir elektrik
teknisyeni tarafından yapılmalıdır.
Cihaz topraklanmalıdır.
Bilgi etiketindeki elektrik bilgilerinin elektrik
beslemesine uygun olduğundan emin olun.
Aksi durumda, bir elektrik teknisyenini
arayın.
Her zaman doğru monte edilmiş, darbeye
dayanıklı bir priz kullanın.
Priz çoğaltıcıları ve uzatma kabloları
kullanmayın.
Elektrik fişine ve kablosuna zarar
vermemeye özen gösterin. Cihazın ana
www.zanussi.com 3
kablosunun değiştirilmesi gerekirse, bu
işlem Yetkili Servis tarafından yapılmalıdır.
Özellikle kapak sıcak olduğunda, elektrik
kablolarının cihazın kapağına temas
etmesini veya yaklaşmasını engelleyin.
Akım taşıyan ve izole edilmiş parçaların
darbe koruması araç kullanılmaksızın
çıkarılamayacak şekilde takılmalıdır.
Fişi prize sadece montaj tamamlandıktan
sonra takın. Montajdan sonra elektrik fişine
erişilebildiğinden emin olun.
Priz gevşemişse fişi takmayın.
Cihazı kapatmak için elektrik kablosunu
çıkarırken kablodan çekmeyin. Her zaman
fişten tutarak çekin.
Sadece doğru yalıtım malzemelerini
kullanın: hat koruyucu devre kesiciler,
sigortalar (yuvasından çıkarılan vida tipi
sigortalar), toprak kaçağı kesicileri ve
kontaktörler.
Elektrik tesisatı, cihazın ana şebeke
bağlantısını tüm kutuplardan
kesebilmenize olanak sağlayan bir yalıtım
malzemesine sahip olmalıdır. Yalıtım
malzemesinin kontak açıklığının genişliği
en az 3 mm olmalıdır.
Bu cihaz, EEC yönergeleri ile uyumludur.
Kullanım
UYARI!
Yaralanma, yanık ve elektrik
çarpması veya patlama riski vardır.
Bu makine, sadece evde kullanım içindir.
Bu cihazın teknik özelliklerini
değiştirmeyin.
Havalandırma boşluklarının kapalı
olmadığından emin olun.
Cihaz çalışır durumdayken denetimsiz
bırakmayın.
Her kullanımdan sonra cihazı kapatın.
Çalışır konumdayken cihaz kapağını
dikkatli şekilde açın. Sıcak hava çıkabilir.
Cihaz suyla temas halindeyken veya ıslak
ellerle cihazı kullanmayın.
Açık cihaz kapağına baskı uygulamayın.
Cihazı bir çalışma tezgahı veya bir eşya
koyma masası gibi kullanmayın.
Cihaz kapağını dikkatlice açın. Alkollü
malzemeler kullanılması, alkol ve havanın
karışmasına neden olabilir.
Kapağı açarken cihaza kıvılcım veya
çıplak alev temas etmemesine dikkat edin.
Cihazın içine, üzerine veya yakınına yanıcı
ürünler ya da yanıcı ürünlerle ıslanmış
eşyalar koymayın.
UYARI!
Cihazın zarar görme riski vardır.
Emaye kısmın hasar görmesini veya
renginin solmasını önlemek için:
cihazın alt kısmına direkt olarak
alüminyum folyo koymayın.
sıcak cihaza doğrudan su koymayın.
yemek pişirmeyi bitirdikten sonra nemli
tabak ve yiyecekleri cihazın içinde
bırakmayın.
aksesuarları çıkarırken ve takarken
dikkatli olun.
Emaye kısmın renginin solması cihazın
performansını etkilemez.
Yaş pasta için derin pişirme kabı kullanın.
Meyve suları kalıcı paslanmalara neden
olabilir.
Bu cihaz sadece pişirme amaçlıdır. Oda
ısıtma gibi başka amaçlarla
kullanılmamalıdır.
Pişirme işlemini daima fırın kapağı kapalı
halde yapınız.
Cihaz bir mobilya panelinin arkasına
monte edilirse (örneğin kapı), cihaz
çalışırken kapının kapalı olmamasına
dikkat edin. Kapalı mobilya panelinin
arkasında sıcaklık ve nem oluşabilir ve
cihaza, muhafaza ünitesine veya zemine
zarar verebilir. Cihazı kullandıktan sonra
soğuyana kadar mobilya panelini
kapatmayın.
Bakım ve temizlik
UYARI!
Yaralanma, yangın veya cihazın
zarar görme riski söz konusudur.
Bakım işleminden önce, cihazı devre dışı
bırakın ve elektrik bağlantısını kesin.
Cihazın soğuduğundan emin olun. Cam
panellerin kırılma riski vardır.
Hasar gördüklerinde kapağın cam
panellerini hemen değiştirin. Yetkili Servis
Merkezini arayın.
Kapıyı cihazdan çıkarırken dikkatli olun.
Kapı ağırdır!
Yüzey malzemesinin bozulmasını önlemek
için cihazı düzenli olarak temizleyin.
Cihazı yumuşak, nemli bir bezle
temizleyin. Sadece nötr deterjanlar
kullanın. Aşındırıcı ürünleri, aşındırıcı
4 www.zanussi.com
temizleme bezlerini, çözücüleri veya metal
cisimleri kullanmayın.
Fırın spreyi kullanıyorsanız deterjan
üzerinde belirtilen güvenlik talimatlarına
uyun.
Katalitik emayeyi (varsa) deterjanla
temizlemeyin.
İç aydınlatma
Bu cihaz için kullanılan halojen lamba veya
lamba ampulü türü, sadece ev cihazları
içindir. Ev aydınlatması için kullanmayın.
UYARI!
Elektrik çarpması riski.
Lambayı değiştirmeden önce cihaz fişini
prizden çekin.
Sadece aynı özelliklerdeki lambaları
kullanın.
Eski ürünü elden çıkarma
UYARI!
Yaralanma ya da boğulma riski.
Cihazın fişini prizden çekin.
Cihazı yakın ana elektrik kablosunun
bağlantısını kesin ve atın.
Çocukların veya evcil hayvanların cihaza
sıkışmasını önlemek için kapı mandalını
kaldırın.
Servis
Cihazı onarmak için yetkili bir Servis
Merkezine başvurun.
Sadece orijinal yedek parçalar kullanın.
Üretici / İhracatçı :
ELECTROLUX APPLIANCES AB
BUSINESS SECTOR EMA-EMEA (SEE)
ST GÖRANSGATAN 143
SE-105 45 STOCKHOLM
SWEDEN
TEL: +46 (8) 738 60 00
FAX: +46 (8) 738 63 35
www.electrolux.com
İthalatcı: Electrolux A.Ş
Tarlabaşı Cad. No:35 34435-Taksim-
Beyoğlu_Istanbul
Electrolux tüketici danışma merkezi: 0 850
250 35 89
www.electrolux.com.tr
Kullanım Ömrü Bilgisi :
Kullanım ömrü küçük ev aletlerinde 7 yıl,
diğer beyaz eşya ürünlerinde ise 10 yıldır.
Kullanım ömrü, üretici ve/veya ithalatçı
firmanın cihazınızla ilgili yedek parça temini
ve bakım süresini ifade eder.
www.zanussi.com 5
Ürün tanımı
Genel görünüm
9
8
13
12
5
4
1
2
3
4 7631 52
10
11
1
Kontrol paneli
2
Fırın fonksiyonları düğmesi
3
Güç lambası / sembolü
4
Elektronik programlayıcı
5
Sıcaklık düğmesi
6
Sıcaklık göstergesi / sembol
7
Ekstra Buhar düğmesi
8
Isıtıcı eleman
9
Lamba
10
Fan
11
Boşluk kabartması
12
Sürgülü kafes, çıkarılabilir
13
Raf konumları
Aksesuarlar
Tel raf
Pişirme kapları, kek kalıpları, kızartmalar
için.
Pişirme tepsisi
Kek, çörek ve bisküviler için.
Tava/Pişirme kabı
Pişirmek, kızartmak veya yağ tepsisi
olarak kullanmak için.
Teleskopik ray sistemleri
Raflar ve tepsiler içindir.
İlk kullanımdan önce
UYARI!
Güvenlik bölümlerine bakın.
Saati ayarlamak için "Saat
fonksiyonları" bölümüne bakın.
İlk Temizlik
Çıkarılabilir raf desteklerini ve aksesuarları
cihazdan çıkarın.
"Bakım ve Temizlik" bölümüne
bakın.
Cihazı ve aksesuarları ilk kullanım öncesinde
temizleyin.
Aksesuarları ve çıkarılabilir raf desteklerini
başlangıçtaki yerlerine takın.
Ön ısıtma
Kalan yağ kalıntılarının yanması için boş
cihazı önceden ısıtın.
Sıcak Hava PLUS fonksiyonu için
"Sıcak Hava PLUS fonksiyonunu
etkinleştirme" bölümüne başvurun.
1. fonksiyonunu ve maksimum sıcaklığı
ayarlayın.
2. Cihazı 1 saat çalıştırın.
3. seçeneğine basın ve maksimum
sıcaklığı ayarlayın.
4. Cihazı 15 dakika çalıştırın.
5.
fonksiyonunu ayarlayın, Plus Steam
tuşu seçeneğine basın ve maksimum
sıcaklığı ayarlayın.
6. Cihazı 15 dakika çalıştırın.
Aksesuarlar normalde olduğundan daha sıcak
olabilir. Cihazdan koku ve duman yayılabilir.
Bu normal bir durumdur. Odadaki hava
akışının yeterli olduğundan emin olun.
6 www.zanussi.com
Günlük kullanım
UYARI!
Güvenlik bölümlerine bakın.
Hareketli düğmeler
Cihazı kullanmak için kontrol düğmesine
basın. Kontrol düğmesi dışarıya çıkar.
Cihazın etkinleştirilmesi ve devre dışı
bırakılması
Cihazınızın lamba, düğme
sembolleri veya göstergelerinin
olup olmaması modeline
bağlıdır:
Lamba, fırının çalışmasıyla
birlikte açılır.
Sembol, düğmenin fırın
fonksiyonlarını ya da sıcaklığı
kontrol edip etmediğini gösterir.
Gösterge, fırının ısınmasıyla
birlikte açılır.
1. Fırın fonksiyonları düğmesini, bir fırın
fonksiyonunu seçmek için çevirin.
2. Sıcaklığı ayarlamak için sıcaklık
düğmesini çevirin.
3. Cihazı devre dışı bırakmak için fırın
fonksiyonlarının ve sıcaklık ayarının
düğmelerini kapalı konuma getirin.
Fırın fonksiyonları
Fırın fonksiyonu Uygulama
Kapalı konum Cihaz kapalı.
Fırın Içi Aydınlatma Fırın lambasını pişirme fonksiyonunu kullanmadan etkinleştir‐
mek içindir.
Üst/Alt Isıtma Tek raf konumunda pişirme ve kızartma yapmak içindir.
Üst Isıtma Ekmek, kek ve hamur işlerini kızartmak içindir. Pişmiş yiye‐
cekler içindir.
Alt Isıtma Altı gevrek olması gereken kekleri pişirmek ve yiyecekleri
konserve yapmak içindir.
Izgara Yassı yiyecekleri ızgara yapmak ve ekmek kızartmak içindir.
Hızlı Izgara Çok miktardaki yassı yiyecekleri ızgara yapmak ve ekmek kı‐
zartmak içindir.
www.zanussi.com 7
Fırın fonksiyonu Uygulama
Turbo Izgara Büyük et parçalarını veya kemikli kümes hayvanlarını tek bir
raf konumunda kızartmak içindir. Ayrıca ızgara yapmak ve yü‐
zeyi kızartmak içindir.
Sıcak Hava Aynı anda üç raf konumunda pişirmek ve yiyecekleri kurut‐
mak içindir.Sıcaklığı, Üst / Alt Isıtma'dan 20 - 40°C daha dü‐
şük ayarlayın.
Sıcak Hava PLUS Pişirmenin nemli olarak yapılması içindir. Pişirme sırasında
doğru rengi ve çıtır dokuyu vermek içindir. Yeniden ısıtmada
gıdaların sulu halini korumak içindir.
Pizza Konumu Çok iyi kızarmış ve gevrek tabanlı olması gereken yemekleri
tek bir raf konumunda pişirmek içindir. Sıcaklığı, Üst + Alt Isıt‐
ma'dan 20 - 40°C daha düşük ayarlayın.
Sıcak Hava PLUS işlevini etkinleştirme
Bu fonksiyon pişirme esnasında nemin verimli
hale getirilmesini sağlar.
UYARI!
Yanık ve cihazın zarar görme riski
vardır.
Salınan nem yanmaya neden olabilir:
Sıcak Hava PLUS fonksiyonu
durdurulduktan sonra cihaz kapağını
dikkatlice açın.
"İpuçları ve bilgiler" bölümüne
bakın.
1. Fırın kapısını açın.
2. Fırın içerisindeki çukur bölmeyi suyla
doldurun.
Çukur bölmenin maksimum kapasitesi
250 ml'dir.
Çukur bölmeyi yalnızca fırın soğukken su
ile doldurun.
3. Yiyecekleri cihaza koyun ve fırının
kapağını kapatın.
4. Sıcak Hava PLUS fonksiyonunu
ayarlamak için: .
5. Plus Steam tuşuna basın.
Plus Steam tuşu yalnızca Sıcak Hava
PLUS fonksiyonu ile çalışır.
Gösterge yanar.
6. Sıcaklığı ayarlamak için sıcaklık
düğmesini çevirin.
DİKKAT!
Çukur bölmeye pişirme
esnasında veya fırın sıcakken
su doldurmayın.
7. Cihazı devre dışı bırakmak için Plus
Steam tuşuna basın ve fırın
fonksiyonlarının ve sıcaklık ayarının
düğmelerini kapalı konuma getirin.
Plus Steam tuşunun göstergesi söner.
8. Pişirme sonrası çukur bölmede kalan
suyu alın.
UYARI!
Kalan suyu çukur bölmeden
almadan önce cihazın
soğuduğundan emin olun.
8 www.zanussi.com
Gösterge Ekranı
A B C
A. Fonksiyon göstergeleri
B. Saat göstergesi
C. Fonksiyon göstergesi
Tuşlar
Tuş Fonksiyon Açıklaması
EKSİ Saati ayarlamak içindir.
SAAT Bir saat fonksiyonu ayarlamak içindir.
ARTI Saati ayarlamak içindir.
Ek Buhar Sıcak Hava PLUS fonksiyonunu etkinleştirmek
içindir.
Saat fonksiyonları
Saat fonksiyonları tablosu
Saat fonksiyonu Uygulama
SAAT Günün saatini değiştirmek veya kontrol etmek içindir.
SÜRE Cihazın ne kadar çalışacağını ayarlamak içindir.
BİTİŞ Cihazın ne zaman devre dışı kalacağını ayarlamak içindir.
ZAMAN GECİKME‐
SÜRE ve BİTİŞ fonksiyonunu kombine etmek için.
ZAMAN AYARI Geri sayım süresini ayarlamak için. Bu fonksiyonun cihazın çalış‐
ması üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
Saati ayarlama ve değiştirme
Fırını çalıştırmadan önce saati ayarlamanız
gerekir.
Cihazı kapalı iken güç kaynağına
bağladığınızda, bir elektrik
kesintisi sonrasında veya zamanlayıcı ayarlı
değil iken, göstergesi yanıp söner.
Doğru saati ayarlamak için veya
düğmesine basın.
Yaklaşık beş saniye sonra yanıp sönme
işlemi durur ve gösterge ekranında
ayarladığınız saat gösterilir.
Günün saatini değiştirmek için seçeneği
yanıp sönmeye başlayıncaya kadar
tuşuna
tekrar tekrar basın.
www.zanussi.com 9
SÜRE'nin Ayarlanması
1. Fırın fonksiyonunu ve sıcaklığı seçin.
2. seçeneği yanıp sönmeye
başlayıncaya kadar tuşuna tekrar
tekrar basın.
3. SÜREYİ ayarlamak için veya
tuşuna basın.
Ekranda görüntülenir.
4. Süre bittiğinde, yanıp sönmeye başlar
ve sesli bir sinyal duyulur. Cihaz otomatik
olarak devre dışı kalır.
5. Sinyal sesini durdurmak için herhangi bir
tuşa basmanız yeterlidir.
6. Fırın fonksiyonlarının ve sıcaklık ayarının
düğmelerini kapalı konuma getirin.
BİTİŞ'in Ayarlanması
1. Fırın fonksiyonunu ve sıcaklığı seçin.
2. seçeneği yanıp sönmeye
başlayıncaya kadar
tuşuna tekrar
tekrar basın.
3. Zamanı ayarlamak için veya tuşuna
dokunun.
Ekranda görüntülenir.
4. Süre bittiğinde, yanıp sönmeye başlar
ve sesli bir sinyal duyulur. Sinyal sesini
durdurmak için herhangi bir tuşa
basmanız yeterlidir.
5. Fırın fonksiyonlarının ve sıcaklık ayarının
düğmelerini kapalı konuma getirin.
6. Cihaz otomatik olarak devre dışı kalır.
ZAMAN GECİKMESİ'nin ayarlanması
1. Fırın fonksiyonunu ve sıcaklığı seçin.
2. seçeneği yanıp sönmeye
başlayıncaya kadar tuşuna tekrar
tekrar basın.
3. SÜRE için saati ayarlamak üzere veya
tuşuna basın.
4. öğesine basın.
5. BİTİŞ için saati ayarlamak üzere
veya
tuşuna basın.
6. Onaylamak için tuşuna basın.
Cihaz ilerleyen zamanlarda otomatik olarak
aktif hale gelir, ayarlanan SÜRE boyunca
çalışır ve ayarlanan BİTİŞ süresinde durur.
Belirlenen zamanda, sesli bir sinyal duyulur.
7. Fırın fonksiyonlarının ve sıcaklık ayarının
düğmelerini kapalı konuma getirin.
8. Cihaz otomatik olarak devre dışı kalır.
MEKANİK ZAMAN AYARI
fonksiyonunun ayarlanması
1. seçeneği yanıp sönmeye başlayıncaya
kadar tuşuna tekrar tekrar basın.
2. Gerekli süreyi ayarlamak için ya da
tuşuna basın.
Zaman Ayarı, 5 saniye sonra otomatik olarak
başlar.
3. Süre bittiğinde, sesli bir sinyal duyulur.
Sinyal sesini durdurmak için herhangi bir
tuşa basmanız yeterlidir.
4. Fırın fonksiyonlarının ve sıcaklık ayarının
kontrol düğmelerini kapalı konuma getirin.
Saat fonksiyonlarının iptal edilmesi
1. Gerekli fonksiyon göstergesi yanıp
sönmeye başlayıncaya kadar tuşuna
arka arkaya basın.
2. tuşunu basılı tutun.
Saat fonksiyonu birkaç saniye sonra devre
dışı kalır.
Aksesuarların kullanılması
UYARI!
Güvenlik bölümlerine bakın.
Aksesuarların takılması
Tel raf:
Rafı, raf desteğinin kılavuz çubuklarının
arasına itin ve ayakların aşağı doğru
baktığından emin olun.
10 www.zanussi.com
Derin pişirme kabı:
Derin pişirme kabını raf desteğinin kılavuz
çubukları arasına itin.
Tel rafı ve derin pişirme kabını birleştirin:
Derin pişirme kabını, raf desteğinin kılavuz
çubukları ve kılavuz çubukları üzerindeki tel
raf arasına itin ayakların aşağı doğru
baktığından emin olun.
Güvenliği artırmak için yukarıda
küçük girinti. Girintiler, rafların
düşmesini de önleyen araçlardır.
Rafın etrafındaki yüksek kenar
pişirme kaplarının raftan düşmesini
engeller.
Teleskobik Raylar
Sonraki kullanımlar için teleskobik
ray sistemi montaj talimatlarını
saklayın.
Teleskobik rayları kullanarak rafları daha
kolay takabilir ve çıkarabilirsiniz.
DİKKAT!
Teleskobik rayları bulaşık
makinesinde yıkamayın.
Teleskobik rayları yağlamayın.
°C
Sağ ve sol
teleskobik rayları
dışarı çekin.
1
°C
Tel rafı, teleskobik
ray sisteminin
üzerine koyun ve
dikkatlice fırının
içine itin.
2
Fırın kapağını kapatmadan önce teleskopik
rayları cihazın içine tam olarak
yerleştirdiğinizden emin olun.
Ek fonksiyonlar
Soğutma fanı
Cihaz çalışırken, cihaz yüzeyinin soğuk
kalması için soğutma fanı otomatik olarak
çalışır. Cihazı kaparsanız, cihaz soğuyana
kadar soğutma fanı çalışmaya devam eder.
Güvenlik termostatı
Cihazın hatalı kullanılması veya kusurlu
bileşenler tehlikeli şekilde aşırı ısınmaya
neden olabilir. Bunun önüne geçmek için,
fırında gücü kesen bir güvenlik termostatı
bulunur. Sıcaklık düştüğünde fırın otomatik
olarak tekrar çalışmaya başlar.
İpuçları ve yararlı bilgiler
UYARI!
Güvenlik bölümlerine bakın.
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve
pişirme süreleri sadece bilgi
amaçlıdır. Gerçek süreler tariflere
ve kullanılan malzemelerin
kalitesine ve miktarına bağlıdır.
www.zanussi.com 11
Genel bilgiler
Cihazda beş adet raf konumu
bulunmaktadır. Raf konumlarını cihazın
altından başlayarak sayın.
Cihaz, hava sirkülasyonu sağlayan ve
buharı sürekli olarak yeniden kullanılır hale
getiren özel bir sistemle donatılmıştır. Bu
sistem sayesinde buharlı bir ortamda
pişirebilir ve yiyeceklerin içinin yumuşak ve
dışının gevrek olmasını sağlayabilirsiniz.
Pişirme süresini ve enerji tüketimini en aza
indirir.
Cihazın içinde veya cam kapı panellerinde
nemden buğulanma oluşabilir. Bu normal
bir durumdur. Pişirme sırasında fırın
kapısını açarken mutlaka fırından uzakta
durun. Yoğunlaşmayı azaltmak için,
pişirmeye başlamadan önce cihazı 10
dakika çalıştırın.
Her kullanımdan sonra cihazdaki
buğulanmayı temizleyin.
Pişirme sırasında doğrudan cihaz
zeminine herhangi bir nesne ve
bileşenlerin üzerine alüminyum folyo
koymayın. Bu, pişirme sonuçlarının
değişmesine ve emaye kaplamasının zarar
görmesine neden olabilir.
Kek pişirme
Fırın kapısını, pişirme süresinin 3/4'ü
geçmeden açmayın.
Aynı anda iki tepsi kullanıyorsanız,
aralarında bir raf boşluk bırakın.
Et ve balık pişirme
Fırında kalıcı lekelerin oluşmasını önlemek
için, çok yağlı yemekler pişirirken derin
tava/pişirme kabı kullanın.
İçindeki suyun sızıp kurumaması için, eti
kesmeden önce 15 dakika bekletin.
Kızartma esnasında fırının içinde aşırı
duman oluşmasını önlemek için, derin
tava/pişirme kabına biraz su koyun.
Duman birikmesini önlemek için,
kuruduktan sonra her seferinde su ekleyin.
Pişirme süreleri
Pişirme süreleri, yiyeceğin türüne, kıvamına
ve hacmine göre değişiklik gösterir.
Başlangıçta, pişirme esnasındaki performansı
gözlemleyin. Cihazda pişirme yaparken
kullandığınız pişirme kaplarına, tariflere ve
miktarlara göre en iyi ayarları (ısı ayarı,
pişirme süresi, vs.) tespit edin.
Sıcak Hava PLUS
Ön ısıtma yapmadan önce, fırın
soğukken, taban haznesini suyla
doldurun.
"Sıcak Hava PLUS fonksiyonunu çalıştırma"
kısmına bakın
Fırın ürünleri
Yemek Boşluk ka‐
bartmasında‐
ki su miktarı
(ml)
Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf ko‐
numu
Açıklamalar
Ekmek 100 180 35 - 40 2 Pişirme tepsisini kul‐
lanın.
1)
Küçük ekmek‐
ler
100 200 20 - 25 2 Pişirme tepsisini kul‐
lanın.
1)
Ev tipi pizza 100 230 10 - 20 2 Pişirme tepsisini kul‐
lanın.
1)
Focaccia (İtal‐
yan pidesi)
100 200 - 210 10 - 20 2 Pişirme tepsisini kul‐
lanın.
1)
12 www.zanussi.com
Yemek Boşluk ka‐
bartmasında‐
ki su miktarı
(ml)
Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf ko‐
numu
Açıklamalar
Kurabiyeler,
yağlı çörekler,
kruvasanlar
100 150 - 180 10 - 20 2 Pişirme tepsisini kul‐
lanın.
1)
Erikli kek, el‐
malı turta, tar‐
çınlı ekmekler
100 - 150 160 - 180 30 - 60 2
Kek kalıbı kullanın.
1)
1) Pişirme işleminden önce 5 dakika ön ısıtma uygulayın.
Donmuş olarak pişirin
Yemek Boşluk kabartma‐
sındaki su miktarı
(ml)
Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Dondurulmuş pizza 150 200 - 210 10 - 20
2
1)
Dondurulmuş la‐
zanya
200 180 - 200 35 - 50
2
1)
Dondurulmuş kru‐
vasan
150 170 - 180 15 - 25
2
1)
1) Pişirmeye başlamadan önce, 10 dakika ön ısıtma uygulayın.
Yemek ısıtma
Yemek Boşluk kabartma‐
sındaki su miktarı
(ml)
Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Ekmek 100 110 15 - 25 2
Küçük ekmekler 100 110 10 - 20 2
Ev tipi pizza 100 110 15 - 25 2
Focaccia (İtalyan
pidesi)
100 110 15 - 25 2
Sebzeler 100 110 15 - 25 2
Pirinç 100 110 15 - 25 2
Makarna 100 110 15 - 25 2
Et 100 110 15 - 25 2
www.zanussi.com 13
Kızartma
Yemek Boşluk ka‐
bartmasın‐
daki su mik‐
tarı (ml)
Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf ko‐
numu
Açıklamalar
Keçi Eti Rosto 200 180 65 - 80 2 Ateşe dayanıklı yu‐
varlak tepsi
Rozbif 200 200 50 - 60 2 Ateşe dayanıklı yu‐
varlak tepsi
Tavuk 200 210 60 - 80 2 Ateşe dayanıklı yu‐
varlak tepsi
Pişirme ve kızartma tablosu
Kek ve pastalar
Yemek Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme Süre (dk.) Açıklama‐
lar
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Çırpma usu‐
lü tarifler
170 2 160 3 (2 ve 4) 45 - 60 Kek kalıbın‐
da
Kurabiye
hamuru
170 2 160 3 (2 ve 4) 20 - 30 Kek kalıbın‐
da
Yağlı sütlü
cheese ca‐
ke
170 1 165 2 60 - 80 26 cm'lik bir
kek kalıbın‐
da
Elmalı kek
(Elmalı tur‐
ta)
1)
170 2 160 2 (sol ve
sağ)
80 - 100 Tel raf üze‐
rinde 20
cm'lik iki kek
kalıbında
Strudel 175 3 150 2 60 - 80 Pişirme tep‐
sisinde
Reçelli tart 170 2 165 2 (sol ve
sağ)
30 - 40 26 cm'lik bir
kek kalıbın‐
da
Sünger kek 170 2 160 2 50 - 60 26 cm'lik bir
kek kalıbın‐
da
Yılbaşı ke‐
ki / Bol mey‐
veli kek
1)
160 2 150 2 90 - 120 20 cm'lik bir
kek kalıbın‐
da
14 www.zanussi.com
Yemek Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme Süre (dk.) Açıklama‐
lar
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Erikli kek
1)
175 1 160 2 50 - 60 Ekmek kalı‐
bında
Küçük kek‐
ler - tek se‐
viye
170 3 140 - 150 3 20 - 30 Pişirme tep‐
sisinde
Küçük kek‐
ler - iki sevi‐
ye
- - 140 - 150 2 ve 4 25 - 35 Pişirme tep‐
sisinde
Küçük kek‐
ler - üç sevi‐
ye
- - 140 - 150 1, 3 ve 5 30 - 45 Pişirme tep‐
sisinde
Bisküviler /
hamur çu‐
bukları - bir
seviye
140 3 140 - 150 3 30 - 35 Pişirme tep‐
sisinde
Bisküviler /
hamur çu‐
bukları - iki
seviye
- - 140 - 150 2 ve 4 35 - 40 Pişirme tep‐
sisinde
Bisküviler /
hamur çu‐
bukları - üç
seviye
- - 140 - 150 1, 3 ve 5 35 - 45 Pişirme tep‐
sisinde
Bezeler - bir
seviye
120 3 120 3 80 - 100 Pişirme tep‐
sisinde
Bezeler - iki
seviye
1)
- - 120 2 ve 4 80 - 100 Pişirme tep‐
sisinde
Sandviç ek‐
meği
1)
190 3 190 3 12 - 20 Pişirme tep‐
sisinde
Ekler - bir
seviye
190 3 170 3 25 - 35 Pişirme tep‐
sisinde
Ekler - iki
seviye
- - 170 2 ve 4 35 - 45 Pişirme tep‐
sisinde
Kaplama
turtalar
180 2 170 2 45 - 70 20 cm'lik bir
kek kalıbın‐
da
www.zanussi.com 15
Yemek Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme Süre (dk.) Açıklama‐
lar
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Bol meyveli
kek
160 1 150 2 110 - 120 24 cm'lik bir
kek kalıbın‐
da
Victoria
sandviçi
170 1 160 2 (sol ve
sağ)
50 - 60 20 cm'lik bir
kek kalıbın‐
da
1) Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Ekmek ve pizza
Yemek Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme Süre (dk.) Açıklama‐
lar
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Beyaz ek‐
mek
1)
190 1 190 1 60 - 70 Parça başı‐
na 500 g, 1 -
2 parça
Çavdar ek‐
meği
190 1 180 1 30 - 45 Ekmek kalı‐
bında
Ekmek
1)
190 2 180 2 (2 ve 4) 25 - 40 Pişirme tep‐
sisinde 6 - 8
adet
Pizza
1)
230 - 250 1 230 - 250 1 10 - 20 Pişirme tep‐
sisinde veya
derin pişir‐
me kabında
Yağlı çörek‐
ler
1)
200 3 190 3 10 - 20 Pişirme tep‐
sisinde
1) Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Tartlar
Yemek Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme Süre (dk.) Açıklama‐
lar
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Makarnalı
börek
200 2 180 2 40 - 50 Bir kalıpta
Sebzeli tart 200 2 175 2 45 - 60 Bir kalıpta
16 www.zanussi.com
Yemek Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme Süre (dk.) Açıklama‐
lar
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Kiş
1)
180 1 180 1 50 - 60 Bir kalıpta
Lazanya
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 Bir kalıpta
İç dolgulu
makarna
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 Bir kalıpta
1) Fırını önceden 10 dakika ısıtın.
Et
Yemek Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme Süre (dk.) Açıklama‐
lar
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Sığır eti 200 2 190 2 50 - 70 Tel raf üze‐
rinde
Keçi eti 180 2 180 2 90 - 120 Tel raf üze‐
rinde
Dana eti 190 2 175 2 90 - 120 Tel raf üze‐
rinde
Az pişmiş
rozbif
210 2 200 2 50 - 60 Tel raf üze‐
rinde
Orta pişmiş
rozbif
210 2 200 2 60 - 70 Tel raf üze‐
rinde
İyi pişmiş
rozbif
210 2 200 2 70 - 75 Tel raf üze‐
rinde
Keçi omzu 180 2 170 2 120 - 150 Derili
Keçi incik 180 2 160 2 100 - 120 2 parça
Kuzu Eti 190 2 175 2 110 - 130 But
Tavuk 220 2 200 2 70 - 85 Bütün
Hindi 180 2 160 2 210 - 240 Bütün
Ördek 175 2 220 2 120 - 150 Bütün
Kaz 175 2 160 1 150 - 200 Bütün
Tavşan 190 2 175 2 60 - 80 Parçalar ha‐
linde
www.zanussi.com 17
Yemek Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme Süre (dk.) Açıklama‐
lar
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Yaban tav‐
şanı
190 2 175 2 150 - 200 Parçalar ha‐
linde
Sülün 190 2 175 2 90 - 120 Bütün
Balık
Yemek Üst/Alt Isıtma Sıcak Hava ile Pişirme Süre (dk.) Açıklama‐
lar
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Sıcaklık
(°C)
Raf konu‐
mu
Alabalık / Çi‐
pura
190 2 175 2 40 - 55 3 - 4 balık
Ton balığı /
Somon
190 2 175 2 35 - 60 4 - 6 fileto
Izgara
Pişirmeye başlamadan önce, fırını
3 dakika boş olarak ısıtın.
Yemek Miktar Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf konu‐
mu
Parça (g) 1. taraf 2. taraf
Fileto biftek‐
ler
4 800 maks. 12 - 15 12 - 14 4
Bonfile 4 600 maks. 10 - 12 6 - 8 4
Sosisler 8 - maks. 12 - 15 10 - 12 4
Keçi pirzola‐
lar
4 600 maks. 12 - 16 12 - 14 4
Tavuk (2
parça halin‐
de)
2 1000 maks. 30 - 35 25 - 30 4
Kebaplar 4 - maks. 10 - 15 10 - 12 4
Tavuk
göğsü
4 400 maks. 12 - 15 12 - 14 4
Hamburger 6 600 maks. 20 - 30 - 4
18 www.zanussi.com
Yemek Miktar Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf konu‐
mu
Parça (g) 1. taraf 2. taraf
Balık fileto 4 400 maks. 12 - 14 10 - 12 4
Tost sand‐
viçler
4 - 6 - maks. 5 - 7 - 4
Kızartma 4 - 6 - maks. 2 - 4 2 - 3 4
Turbo Izgara
Sığır eti
Yemek Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Az pişmiş rozbif veya
fileto
1)
her bir cm'lik ka‐
lınlık başına
190 - 200 5 - 6 1 veya 2
Orta pişmiş rozbif ve‐
ya fileto
1)
her bir cm'lik ka‐
lınlık başına
180 - 190 6 - 8 1 veya 2
İyi pişmiş rozbif veya
fileto
1)
her bir cm'lik ka‐
lınlık başına
170 - 180 8 - 10 1 veya 2
1) Fırını önceden ısıtın.
Keçi eti
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Ön kol, boyun, jam‐
bon
1 - 1.5 160 - 180 90 - 120 1 veya 2
Pirzola, kaburga 1 - 1.5 170 - 180 60 - 90 1 veya 2
Rulo köfte 0.75 - 1 160 - 170 50 - 60 1 veya 2
Kuzu incik (önceden
pişirilmiş)
0.75 - 1 150 - 170 90 - 120 1 veya 2
Dana eti
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Dana rosto 1 160 - 180 90 - 120 1 veya 2
Dana ayağı 1.5 - 2 160 - 180 120 - 150 1 veya 2
Kuzu Eti
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kuzu budu, kuzu
rosto
1 - 1.5 150 - 170 100 - 120 1 veya 2
www.zanussi.com 19
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kuzu Sırtı 1 - 1.5 160 - 180 40 - 60 1 veya 2
Kümes Hayvanı
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kümes hayvanı
porsiyonları
0,2 - 0,25 her biri 200 - 220 30 - 50 1 veya 2
Tavuk, yarım 0.4 - 0.5 her biri 190 - 210 35 - 50 1 veya 2
Tavuk, İngiliz usu‐
1 - 1.5 190 - 210 50 - 70 1 veya 2
Ördek 1.5 - 2 180 - 200 80 - 100 1 veya 2
Kaz 3.5 - 5 160 - 180 120 - 180 1 veya 2
Hindi 2.5 - 3.5 160 - 180 120 - 150 1 veya 2
Hindi 4 - 6 140 - 160 150 - 240 1 veya 2
Balık (buğulama)
Yemek Miktar (kg) Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Bütün balık 1 - 1.5 210 - 220 40 - 60 1 veya 2
Kurutma - Sıcak Hava
Tepsileri yağsız kağıt veya pişirme
kağıdıyla kaplayın.
Daha iyi bir sonuç almak için, kurutma
süresinin yarısı dolduğunda fırını durdurun,
kapağını açın ve kurutma işlemini
tamamlamak için bir gece soğutun.
Sebzeler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (sa.) Raf konumu
1 konum 2 konum
Fasulyeler 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Biberler 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Ekşi sos için seb‐
zeler
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Mantarlar 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Otlar (maydanoz,
dere otu vb.)
40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
20 www.zanussi.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Zanussi ZOB65632XA Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu