Franke FSM 82 HE XS Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

TR Kullanıcı kılavuzu Elektrikli Fırın
FSM 82 HE
FSM 82 H
DİLLER
TR KULLANICI KILAVUZU ������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 3
TR
3
İÇİNDEKİLER
GENEL BAKIŞ ����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 4
KONTROL PANELI ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 4
AKSESUARLAR �������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 5
İŞLEVLER ������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 5
İLK KULLANIM ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 6
GÜNLÜK KULLANIM ���������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 6
FAYDALI IPUÇLARI ������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 6
PIŞIRME TABLOSU �������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 7
TEMIZLIK VE BAKIM ����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 9
ARIZA TARAMA �����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������10
DESTEK ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������10
4
GENEL BAKIŞ
KONTROL PANELİ
1. Kontrol paneli
2. Fan
3. Lamba
4. Raf kılavuzları
(seviye, pirme bölmesinin
duvarında gösterilir)
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
8. Tanıtım levhası
ıkarmayın)
9. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. SEÇİM DÜĞMESİ
Bir işlev seçmek suretiyle fırını
açmak için kullanılır
Fırını kapatmak için,
konumuna
çevirin�
2. ZAMAN AYARI DÜĞMESİ
Zaman ayarı olarak kullanılabilir
Pişirme işlemini etkinleştirmez veya
kesintiyeratmaz
3. TERMOSTAT DÜĞMESİ
Seçilen işlevi etkinleştirirken
istediğiniz sıcaklığı smek için
çevirin�
4. TERMOSTAT / ÖN ISITMA LED'İ
Isıtma işlemi sırasında açılır
İstenilen sıcaklığa ulaşıldığında
kapanır
1 2 3 4
1
2
3
4
5
8
9
6
7
KULLANICI KILAVUZU
TR
5
KAPALI
Fırını kapatmak için kullanılır
IŞIK
Bölmenin ışığını açmak için kullanılır�
ALT VE ÜSTTEN ISITMA
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek için
kullanılır 2� rafı kullanmak daha iyidir
BUHARLI TEMİZLEME
Bu özel düşük sıcaklıkta temizleme çevrimi
sırasında salınan buharın etkisiyle, kirlerin ve
yemek artıklarının kolayca temizlenmesi sağlanır
Fırının tabanına 200 ml içme suyu dökün ve işlevi
90°C'de 35’ boyunca kullanın� İşlevi fırın soğuk iken
etkinleştirin ve çevrim sona erdiğinde 15' soğumaya
bırakın�
KONVEKSİYONLU
Sıvı dolgulu kekleri tek bir rafta pişirmek
için kullanılır� Bu işlev, iki rafta pişirmek için de
kullanılabilir� Yiyecekleri daha dengeli bir şekilde
pişirmek için tabakların konumunu değiştirin�
IZGARA
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır Et ızgara yaparken, pişirme esnasında çıkan
sıvıları toplaması için tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 200 ml içme suyu ekleyin�
AKSESUARLAR
RAF TABAK FIRIN TEPSİSİ
Aksesuar sayısı ve türü, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Rafı, hafif yukarı eğimli tutarak ve yükseltilmiş
olan arka tarafını (yukarı bakan) önce yerleştirerek
istediğiniz seviyeye takın� Ardından, raf kılavuzu
boyunca mümkün olduğunca yatay olarak kaydırın�
Fırın tepsisi gibi diğer aksesuarlar, raf kılavuzlarında
kaydırılarak, yatay olarak takılır
Raf kılavuzları, fırının temizliğini kolaylaştırmak
amacıyla çıkarılabilir: yuvalarından çıkarmak için çekin
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, rozbif, tavuk)� Pişirme esnasında çıkan sıvıla
toplaması için bir tabak kullanılmasını öneriyoruz:
Tavayı, rafın altındaki seviyelerden herhangi birine
konumlandırın ve 500 ml içme suyu ekleyin�
BUZ ÇÖZME
Yemeklerin buzunu daha hızlı bir şekilde
çözdürmek için kullanılır
ALTTAN ISITMA
Yemeğin tabanını kızartmak için kullanılabilir
Bu işlev yavaş pişirme, sulu yemeklerin pişirme
işlemini bitirme ve sos konsantreleri hazırlamak için
de önerilir
ZORUNLU HAVA
Birden fazla rafta (en fazla üç) aynı pişirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri aynı anda
pişirmek için kullanılır� Bu işlev, farklı yiyecekleri,
kokuları birbirlerine karıştırmadan pişirmek için
kullanılabilir
EKMEK
Farklı tiplerde ve boyutlarda ekmek pişirmek
için kullanılır� 2� rafı kullanmak daha iyidir
İŞLEVLER
6
.FIRINI ISITIN
Yeni bir fırın, imalat esnasında kalmış olabilecek
kokular yayabilir: Bu tamamen normaldir
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, ola
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz�
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın
Fırını tercihen "Konveksiyonlu" işlevini kullanarak
yaklaşık bir saat boyunca 250 °C'de ısıtın� Fırın, bu süre
boyunca boş olmalıdır
İşlevi doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun
Notlar: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
İLK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Bir işlev seçmek için, seçim düğmesini istediğiniz işleve
karşılık gelen simgeye çevirin�
2. BİR İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
MANUEL
Seçtiğiniz işlevi başlatmak için, istediğiniz sıcaklığı
ayarlamak üzere termostat düğmesini çevirin�
İşlevi herhangi bir zamanda duraklatmak için, fırını
kapatın, seçim düğmesi ve termostat düğmesini
'e
çevirin�
BUHARLI TEMİZLEME
“Buharlı Temizleme” adlı temizleme işlevini
etkinleştirmek için, fırının tabanına 200 ml içme
suyu dökün ve ardından seçim düğmesi ile termostat
düğmesini
simgesine çevirin�
İşlevin 35’ boyunca kullanılması önerilir
3. ÖN ISITMA
İşlev etkinleştirildikten sonra, termostat LED'i yanarak,
ön ısıtma işleminin başladığını bildirecektir
Bu işlemin sonunda, termostat LED'i sönerek, fırının
ayarlanan sıcaklığa ulaştığını bildirecektir: Bu noktada,
yiyeceği içeri yerleştirin ve pirme işlemi ile devam
edin
Lütfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
. ZAMAN AYARININ AYARLANMASI
Bu seçenek, pişirmeyi kesintiye uğratmaz veya
etkinleştirmez; ancak, hem bir işlev etkin iken hem
de fırın kapalı durumdayken dakika hatırlatıcıyı
kullanmanızı sağlar
Zaman ayarını etkinleştirmek için, zaman ayarı
düğmesini saat yönünde sağa doğru çevirin, ardından
zıt yönde çevirerek istediğiniz süreye ayarlayın: geri
sayma işlemi sona erdiğinde sesli bir sinyal ile uyarı
verilecektir
GÜNLÜK KULLANIM
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirmek için en
iyi işlev, aksesuarlar ve seviye listelenmiştir� Pişirme
süreleri yemeğin fırına konulduğu andan itibaren
başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur� Pişirme
sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir ve
yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değişir� İlk başta önerilen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeterince pişmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçin� Verilen aksesuarları kullanın ve koyu
renkli metal kek kaplarını ve fırın tepsilerini tercih
edin�
Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu taştan
yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanabilirsiniz, ancak
bunlarda pişirme süresinin biraz daha uzun olacağını
unutmayın
RKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
“Zorunlu Hava” işlevini kullanarak, aynı pişirme
sıcaklığı gerektiren farklı yiyecekleri (örneğin: balık
ve sebze) aynı anda farklı seviyelerde pişirebilirsiniz�
Daha kısa pişirme süresi gerektiren yemeği çıkarın ve
daha uzun süre gerektiren yemeği fırında tutmaya
devam edin�
FAYDALI İPUÇLARI
TR
7
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN ISITMA
İŞLEMİ
SICAKLIK
(°C)
SÜRE
(DK.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Mayalı kekler
Evet 150 - 170 30 - 90
2
Evet 160 - 180 30 - 90
4
1
Kremalı pastalar
(cheesecake, strudel, meyveli turta)
Evet 160 - 200 35 - 90
2
Evet 160 - 200 40 - 90
4
2
Çörekler/küçük tartlar
Evet 160 - 180 15 - 35
2 / 3
Evet 150 - 170 20 - 45
4
2
Evet 150 - 170 20 - 45
5
3 1
Profiterol çöreği
Evet 180 - 200 40 - 60
2
Evet 170 - 190 35 - 50
4
2
Beze
Evet 90 150 - 200
2
Evet 90 140 - 200
4
2
Evet 90 140 - 200
5
3 1
Pizza / Ekmek
Evet 220 - 250 10 - 25
1 / 2
Evet 200 - 240 20 - 45
4
2
Küçük ekmek 80 g Evet 180 - 200 30 - 45
2
Somun ekmek 500 g Evet 180 50 - 70
1 / 2
Ekmek Evet 180 - 200 30 - 80
4
2
Donmuş pizza
Evet 250 10 - 20
2
Evet 230 - 250 10 - 25
4
2
Tuzlu kekler
(sebzeli turta, kiş)
Evet 180 - 200 30 - 45
2
Evet 180 - 200 35 - 50
4
2
Evet 180 - 200 35 - 50
5
3 1
Milföy tatlısı / Milföy pasta ve kekler
Evet 190 - 200 20 - 30
2
Evet 180 - 190 20 - 40
4
2
Evet 180 - 190 20 - 40
5
3 1
Lazanya / fırında makarna /
fırın rulo makarna / pide
Evet 190 - 200 45 - 65
2
AKSESUARLAR
Raf
Rafın üzerinde fırın kabı
veya kek kalıbı
Rafın üzerinde fırın tepsisi
veya kek kalıbı
İçerisine 200 ml su
konulmuş fırın tepsisi
Fırın tepsisi
8
YEMEK TARİFİ İŞLEV
ÖN ISITMA
İŞLEMİ
SICAKLIK
(°C)
SÜRE
(DK.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Kuzu / dana / sığır / domuz 1 kg Evet 190 - 200 80 - 110
2
Kabuğu kızartılmış domuz fırın 2 kg Evet 180 - 190 110 - 150
2
Tavuk / tavşan / ördek 1 kg Evet 180 - 200 50 - 100
2
Hindi / kaz 3 kg Evet 180 - 200 50 - 100
2
Fırında balık / kağıtta 0,5 kg
(fileto, bütün)
Evet 170 - 190 30 - 45
2
Sebze dolmaları
(domates, kabak, patlıcan)
Evet 180 - 200 50 - 70
2
Kızarmış ekmek 5’ 250 2 - 6
5
Balık fileto/dilim 5’ 250 15 - 30 *
4
3
Sosis / kebap / pirzola / hamburger 5’ 250 15 - 30 *
5
4
Tavuk kızartma 1-1,3 kg - 200 - 220 60 - 80 **
3
1
Az pişmiş rozbif 1 kg - 200 35 - 50 **
3
Kuzu budu/paça - 200 60 - 90 **
3
Fırın patates - 200 - 220 35 - 55 **
3
Sebze graten - 200 - 220 25 - 55
3
Et ve patates Evet 190 - 200 45 - 100 ***
4
1
Balık ve sebzeler Evet 180 30 - 50 ***
4
1
Lazanya ve et Evet 200 50 - 100 ***
4
2
Komple yemek Meyveli tart (Seviye 5) /
Lazanya (Seviye 3) / Et (Seviye 1)
Evet 180 - 190 40 -120 ***
5
3 1
* Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği çevirin
** Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği çevirin (gerekirse).
***Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından farklı zamanlarda çıkarılabilir.
İŞLEVLER
Alt ve Üstten Isıtma Izgara Turbo Izgara Zorunlu Hava Konveksiyonlu Ekmek
TR
9
TEMİZLİK VE BAKIM
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyleri nemli bir mikrofiber bezle temizleyin�
Çok kirli ise, birkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın� Kuru bir bezle silerek kurulayın�
Korozif veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın� Bu tür
ürünlerden herhangi biri dikkatsizlik sonucu cihazın
yüzeyleri ile temas ederse, derhal nemli bir mikrofiber
bezle temizleyin�
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeleri temizlemek için tercihen hala sıcakken
temizleyin� Su içeriği yüksek yiyeceklerin pişirilmesi
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak için, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve ardından bir bez veya
süngerle silin�
İç yüzeyleri optimum şekilde temizlemek için
“Buharlı Temizleme” işlevini etkinleştirin�
Kapak, camın temizliğini kolaylaştırmak için kolayca
çıkarılıp takılabilir �
Kapak camını uygun bir sıvı deterjanla temizleyin�
Izgaranın üst ısıtma elemanı, fırının üst panelini
temizlemek üzere alçaltılabilir �
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltisinin içine koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldivenleriyle tutun� Yemek artıkları, bir bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılabilir�
Buharlı temizleme cihazları
kullanmayın.
Tüm işlemler sırasında koruyucu
eldiven kullanın.
Gereken işlemleri, fırın soğuk
iken gerçekleştirin.
Cihazı güç kaynağından ayırın.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YERİNE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak için, tamamen açın ve mandalları
kilit açma konumuna gelene kadar alçaltın�
2.
Kapağı kapatabildiğiniz kadar kapatın�
Kapağı her iki elinizle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın
Kapağı, yuvasından (b) kurtulana kadar yukarı doğru (a)
çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek çıkarabilirsiniz
~60°
a
b
~15°
Kapağı, yumuşak bir yüzey üzerine dayayarak bir tarafa
koyun�
3. Fırına doğru hareket ettirmek, menteşelerin
kancalarını yuvaları ile hizalı konuma getirmek ve üst
kısmı yuvasına sabitlemek suretiyle kapağı yerine
takın
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın�
Mandalları, orijinal konumlarına gelecek şekilde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emin olun�
5. Kapağı kapatmayı deneyin ve kontrol paneli ile hizalı
olduğundan emin olmak için kontrol edin� Değilse,
yukarıdaki adımları tekrarlayın�
TEMİZLEMEK İÇİN BASIN
- CAMIN TEMİZLENMESİ
1. Kapağı çıkardıktan ve tutma kolu aşağı bakacak
şekilde yumuşak bir yüzeyin üzerine koyduktan
sonra, iki tespit klipsine aynı anda basın ve kapağın
üst kenarını, kendinize doğru çekerek çıkarın�
2.
İç camı kaldırın ve her iki elinizle sıkıca tutun, çıkarın
ve temizlemeden önce yumuşak bir yüzeyin üzerine
koyun�
3. İç camı doğru konumlandırmak için, sol köşede “R
harfinin göründüğünden emin olun� Önce, camın
“R” ile işaretli olan uzun tarafını destek yuvalarına
takın, ardından alçaltarak yerine yerleştirin�
4.
Üst kenarı yerine takın: Bir klik sesi, konumun doğru
olduğunu bildirecektir� Kapağı yerine takmadan
önce sızdırmazlık yerinin güvenli olduğundan emin
olun�
10
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrik fişini güç beslemesinden çıkarın�
2. Lambanın kapağını sökün, ampulü değiştirin ve
kapağı tekrar ampulün üzerine vidalayın�
3. Fırını tekrar güç kaynağına bağlayın�
Lütfen dikkat edin: Yalnızca 20-40 W/230~V tip G9, T300°C
halojen ampuller kullanın. Ürünün içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki
genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC
Düzenlemesi 244/2009). Ampuller Satış Sonrası Servisimizden
elde edilebilir.
- Halojen ampul kullanıyorsanız, parmak uçlarınız ampullere
zarar verebileceğinden, ampulleri çıplak elle tutmayın. Lamba
kapağı yerine takılmadan fırını kullanmayın.
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor Güç kesintisi�
Şebeke bağlantısının
kesilmesi�
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve
fırının elektrik beslemesine bağlı olup
olmadığını kontrol edin�
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek
için, fırını kapatıp yeniden açın
001
ARIZA TARAMA
Herhangi bir işletim sorunu söz konusu olursa, bir Franke
Teknik Servis Merkeziyle iletişime geçin�
Kesinlikle yetkisiz teknisyenlerden servis hizmeti
almayın�
Aşağıdakileri belirtin:
- arızanın türü
- cihaz modeli (parça/Kod)
- fırın iç haznesinin sağ kenarında bulunan (fırın
kapağı açıkken görülebilen) cihaz etiketindeki seri
numara (S�N�)�
Servis Merkezimizle
temasa geçerken, lütfen
ürününüzün tanıtma
etiketinde verilen kodları
belirtin�
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
XXXXXXXXXX
XXXXXX
XXXXXXXXXX
XXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXX
DESTEK
400011511097
www.franke.com
EN DE FR IT ES PT PL
CS SK EL RO TR RU UK AR
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Franke FSM 82 HE XS Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: