Whirlpool AKZ9 6230 NB Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
TR
1
ÜRÜN TANIMI
KONTROL PANELİ
1. Kontrol panel
2. Fan
3. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
4. Raf kılavuzları
(seviye, fırının ön kısmında
gösterilmiştir)
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Lamba
8. Et sondası yerletrme noktası
(varsa)
9. Tanıtım levhası
ıkarmayın)
10. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. SOL EKRAN
2. IŞIK
Lambayı açmak/kapatmak çn kullanılır.
3. AÇIK/KAPALI
Fırını herhang br zamanda açmak
ve kapatmak ve etkn br lev
durdurmak çn kullanılır.
4. GERİ
Ayarları yapılandırırken öncek
menüye ger dönmek çn kullanılır.
5. DÖNER DÜĞME / 6TH SENSE
DÜĞME
İlevlerde geznmek ve tüm
prme parametrelern ayarlamak
çn bunu çevrn. İlevler veya
parametreler seçmek, ayarlamak,
ermek veya onaylamak ve
sonrasında prme programını
balatmak çn
'a basın.
6. SICAKLIK
Sıcaklığı ayarlamak çn kullanılır.
7. SA AT
Saat ayarlamak veya değtrmek
ve prme süresn ayarlamak çn
kullanılır.
8. BAŞLAT
İlevler balatmak ve ayarları
onaylamak çn kullanılır.
9. SAĞ EKRAN
GÜNLÜK REFERANS
KILAVUZU
Cihazı kullanmadan önce, Sağlık ve Güvenlik kılavuzunu dikkatli bir şekilde okuyun.
BİR WHIRLPOOL ÜRÜNÜ SATIN ALDIĞINIZ
İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım ve destek çn, lütfen
ürününüzü aağıdak adresten kaydedn
www.whirlpool.eu/register
WWW
docs.whirlpool.eu nternet adresmz
zyaret ederek ve bu ktapçığın arkasında
yer alan talmatlara uyarak, Güvenlk
Talmatlarını ve Kullanım ve Bakım
Kılavuzu'nu ndreblrsnz.
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
9
10
7
6
1 2 5 6 93 4 7 8
8
2
AKSESUARLAR
RAF DAMLAMA TEPSİSİ FIRIN TEPSİSİ
KAYAR KILAVUZLAR *
(YALNIZCA BAZI
MODELLERDE)
ET SONDASI
(YALNIZCA BAZI MODELLERDE)
Aksesuar sayısı, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın
alınabilir.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emn olarak, rafı,
raf kılavuzlarının üzernde kaydırarak yatay br eklde
yerletrn.
Tabak ve fırın tepss gb dğer aksesuarlar rafla aynı
eklde yatay olarak takılır.
KAYAR KILAVUZLARIN TAKILMASI
(VARSA)
Raf kılavuzlarını fırından çıkarın ve koruyucu plastğ
kayar kılavuzlardan çıkarın.
Kılavuzun üst klpsn raf
kılavuzuna sabtleyn ve
sonuna kadar kaydırın. Dğer
klps alçaltarak lgl
konumuna yerletrn.
Kılavuzu sabtlemek çn,
klpsn alt kısmını, raf
kılavuzuna sıkıca bastırın.
Kılavuzların serbest hareket
edebldğnden emn olun.
Bu adımları, aynı sevyedek
dğer raf kılavuzu çn de
tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Kayar kılavuzlar, herhangi bir seviyede
takılabilir.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
. Raf kılavuzlarını çıkarmak için, kılavuzları yukarı
kaldırın ve ardından alt kısmını nazkçe çekerek
yuvasından çıkarın: Raf kılavuzları artık çıkarılablr.
. Raf kılavuzlarını yerine takmak için, önce üst
yuvalarına takın. Yukarı pozsyonda tutarak,
prme bölmesne kaydırın, ardından alçaltarak alt
yuvalarındak konumlarına yerletrn.
TR
3
ALT VE ÜSTTEN ISITMA
Yalnızca br rafta her türlü yemeğ prmek çn
kullanılır.
IZGARA
Bftek, kebap ve soss ızgara yapmak, sebze
ograten prmek veya ekmek kızartmak çn kullanılır.
Et ızgara yaparken, prme esnasında çıkan sıvıları
toplaması çn tabak kullanılmasını öneryoruz:
Tepsy, rafın altındak sevyelerden herhang brne
konumlandırın ve 500 ml çme suyu ekleyn.
FANLI HAVA DOLAŞIMI
Brden fazla rafta (en fazla üç) aynı prme
sıcaklığı gerektren farklı yyecekler aynı anda
prmek çn kullar. Bu lev, farklı yyecekler,
kokuları brbrlerne karıtırmadan prmek çn
kullanılablr.
KONVEKSİYONLU
Yalnızca tek br rafta et, ç dolgulu kekler veya
dolma prmek çn kullanılır. Bu lev, yemeğn
aırı kurumasını önlemek çn nazk ve aralıklı hava
dolaımı kullanır.
6
TH
SENSE İŞLEVLERİ
TENCERE YEMEĞİ
Bu lev, makarna yemekler çn en y sıcaklık
ve prme yöntemn otomatk olarak seçer.
ET
Bu lev, et çn en y sıcaklık ve prme
yöntemn otomatk olarak seçer. Bu lev, yemeğn
çok kurumasını önlemek çn, fanı aralıklı olarak
düük hızda etknletrr.
BÜYÜK ET
İlev, büyük et parçalarını (2,5 kg'nn üstünde)
prmek çn en y prme modunu ve sıcaklığı
otomatk olarak seçer. Her k tarafının da et
kızarması çn prme sırasında etn çevrlmes
önerlr. Tamamen kurumayı önlemek çn etn ara
sıra kend suyuyla ıslatılması önerlr.
EKMEK
Bu lev, tüm ekmek türler çn en y sıcaklık ve
prme yöntemn otomatk olarak seçer.
PİZZA
Bu lev, tüm pzza türler çn en y sıcaklık ve
prme yöntemn otomatk olarak seçer.
PASTA VE KEKLER
Bu lev, tüm kek türler çn en y sıcaklık ve
prme yöntemn otomatk olarak seçer.
ÖZEL FONKSİYONLAR
HIZLI ÖN ISITMA
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak çn kullanılır.
Ön ısıtma sona erdğnde, fırın otomatk olarak “Alt
ve Üstten Isıtma” levn seçecektr. Yemeğ fırına
yerletrmeden önce ön ısıtmanın tamamlanmasını
bekleyn.
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak çn kullanılır
(butlar, rozbf, tavuk). Prme esnasında çıkan sıvıları
toplaması çn br tabak kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, rafın altındak sevyelerden herhang brne
konumlandırın ve 500 ml çme suyu ekleyn. Bu lev
le  aparatı (varsa) kullanılablr.
ECO FANLI HAVA*
İç doldurulmu rostoluk et parçalarını ve
et fletolarını tek br rafta prmek çn kullar.
Nazk, aralıklı hava dolaımı sayesnde yemeğn
aırı kuruması engellenr. Bu EKO lev kullanılırken,
prme sırasında ıık kapalı kalacaktır. EKO çevrmn
kullanarak güç tüketmn optmze etmek çn, fırının
kapağı, yemek tamamen pene kadar açılmamalıdır.
SICAK TUTMA
Yen prlen yemeğ sıcak ve gevrek tutmak
çn kullanılır.
KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun en y eklde
kabarması çn kullanılır. Kabartma kaltesn korumak
çn, lev, br prme çevrmnden sonra fırın hala
sıcak ken etknletrmeyn.
SMART CLEAN
YALNIZCA BAZI MODELLERDE
Bu özel düük sıcaklıkta temzleme çevrm
sırasında salınan buharın etksyle, krlern ve yemek
artıklarının kolayca temzlenmes sağlanır. Fırının
tabanına 200 ml çme suyu dökün ve lev yalnızca
fırın soğukken etknletrn.
İŞLEVLER
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
4
CİHAZIN İLK KULLANIMI
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Fırın kapalı ken ekranda yalnızca saat gösterlr. Fırını
açmak çn
' basılı tutun.
Soldak ekranda kullanılablr ana levler görmek çn
düğmey çevrn. Br tanesn seçerek
'e basın.
Br alt lev seçmek çn (varsa), ana lev seçn
ve ardından onaylamak çn
'e basarak, lev
menüsüne gdn.
Sağdak ekranda kullanılablr alt levler görmek çn
düğmey çevrn. Br tanesn seçn ve onaylamak çn
'e basın.
2. İŞLEVİ AYARLAYIN
İstedğnz lev seçtkten sonra, ayarlarını
değtreblrsnz.
Ekranda, değtrleblecek ayarlar sıra le
görüntülenecektr.
SICAKLIK/IZGARA SEVİYESİ
Ekranda °C/°F smges yanıp sönerken, değer
değtrmek çn düğmey çevrn, ardından onaylamak
çn
'e basın ve takp eden ayarları değtrmeye
devam edn (mümkünse).
GÜNLÜK KULLANIM
1. SAATİ AYARLAYIN
Fırını lkğınızda saat ayarlamanız gerekecek.
Saate at k rakam yanıp sönmeye balayacaktır: Saat
ayarlamak çn düğmey çevrn ve onaylamak çn
'e basın.
Dakkaya at k rakam yanıp sönmeye balayacaktır.
Dakkayı ayarlamak çn düğmey çevrn ve onaylamak
çn
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Saati daha sonra değiştirmek için, fırın
kapalı iken 'i en az bir saniye boyunca basılı tutun ve
yukarıdaki adımları tekrarlayın.
Uzun süreli güç kesintilerinin ardından saati tekrar
ayarlamanız gerekebilir.
2. AYARLAR
Gerekrse varsayılan ölçü brmn, sıcaklığı (°C) ve
anma akımını (16A) değtreblrsnz.
Fırın kapalı ken
' en az 5 sanye basılı tutun.
Ölçü brmn seçmek çn seçm düğmesn çevrn,
ardından onaylamak çn
'e basın.
Anma akımını seçmek çn seçm düğmesn çevrn,
ardından onaylamak çn
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Fırın, 3 kW'den (16 A) yüksek bir değere
sahip ev şebekesi ile uyumlu seviyede elektrik gücü tüketecek
şekilde programlanmıştır: Evinizdeki güç seviyesi daha düşük
ise, bu değeri azaltmanız gerekecektir (13A).
3. FIRINI ISITIN
Yen br fırın, malat esnasında kalmı olablecek
kokular yayablr: Bu tamamen normaldr.
Dolayısıyla yemek prmeye balamadan önce, olası
kokuları gdermek çn fırının ç bo halde ısıtılmasını
öneryoruz.
Fırındak koruyucu karton ambalajlarını veya effaf
flmler ve çndek aksesuarları çıkarın.
İdeal olarak hava dolaımlı br lev kullanarak,
fırını yaklaık br saat boyunca 200 °C'ye ısıtın (örn.
“Zorunlu Hava” veya “Konveksyonlu”).
İlev doğru eklde ayarlamak çn talmatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
TR
5
Aynı zamanda ızgara sevyesn de ayarlayablrsnz (3
= yüksek, 2 = orta, 1 = düük).
Lütfen dikkat edin: İşlev başladığında, 'e basarak veya
doğrudan düğmeyi çevirerek, sıcaklık veya ızgara seviyesini
değiştirebilirsiniz.
SÜRE
smges ekranda yanıp söndüğünde, stedğnz
prme süresn ayarlamak çn ayar düğmesn
kullanın ve ardından onaylamak çn
'e basın.
Prme lemn manuel olarak yönetmek stersenz,
prme süresn ayarlamak zorunda değlsnz:
Onaylamak ve lev balatmak çn
'e basın.
Bu durumda, geckmel balatma programlayarak,
prme bt saatn ayarlayamazsınız.
Lütfen dikkat edin: Ayarlanmış olan pişirme süresini, pişirme
sırasında 'e basarak ayarlayabilirsiniz: Saati değiştirmek
için düğmeyi çevirin ve onaylamak için 'e basın.
İRME BİTİ SAATİNİ AYARLAMA/
GECİKMELİ BALATMA
Brçok levde, br prme süres ayarladıktan
sonra, bt saatn programlamak suretyle levn
balatılmasını gecktreblrsnz.
Bt saatn değtrebleceğnz kısımda, ekranda
smges yanıp sönerken levn sona ermesnn
beklendğ saat gösterlecektr.
Gerekrse, prme lemnn sona ermesn stedğnz
saat ayarlamak çn düğmey çevrn ve onaylamak ve
lev balatmak çn
'e basın.
Yemeğ fırına yerletrn ve kapağı kapatın: İlev,
prme lemnn ayarladığınız saatte sona ermes
çn hesaplanan süreden sonra otomatk olarak
balayacaktır.
Lütfen dikkat edin: Gecikmeli bir pişirme başlatma süresinin
programlanması, fırının ön ısıtma aşamasını devre dışı
bırakacaktır. Fırın, istediğiniz sıcaklığa kademeli olarak
ulaşacaktır; bu, pişirme sürelerinin, pişirme tablosunda
listelenenlerden biraz daha uzun olacağı anlamına gelir.
Bekleme süresi boyunca, programlanan bitiş saatini
değiştirmek için ayar düğmesini kullanabilirsiniz.
Sıcaklığı ve pişirme süresi ayarlarını değiştirmek için
veya
'e basın. İşlem tamamlandığında onaylamak için 'e
basın.
3. İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
İstedğnz ayarları uyguladıktan sonra, lev
etknletrmek çn
'a basın.
Halhazırda geçerl olan lev duraklatmak çn
herhang br zamanda
'e basılı tutablrsnz.
4. ÖN ISITMA
Bazı levler, fırın ön ıtma aamasına sahptr: Bu
lev balatıldığında, ekranda, ön ısıtma aamasının
etknletrldğ bldrlr.
Bu aama bttğnde, sesl br snyal duyulacak
ve fırının ayarlanan sıcaklığa ulatığı ekranda
gösterlecektr.
Bu noktada, kapağı açın, yemeğ fırına yerletrn,
kapağı kapatın ve
'e basarak prmey balatın.
Lütfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına verilmesi,
nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
Ön ısıtma aşamasında kapağın açılması durumunda, aşama
duraklatılacaktır.
Pişirme süresi, ön ısıtma aşamasını içermez.
İstediğiniz sıcaklığı düğmeyi kullanarak daima
değiştirebilirsiniz.
5. PİŞİRME SONU
Sesl br snyal duyulacak ve ekranda prmenn
tamamlandığı gösterlecektr.
Ayarları değtrmeden prme süresn uzatmak çn,
yen prme süres ayarlamak üzere düğmey çevrn
ve
'e basın.
6
. 6
th
SENSE İŞLEVLERİ
SICAKLIĞIN TEKRAR SAĞLANMASI
Fırının çndek sıcaklık, br prme çevrm sırasında
kapağın açılması nedenyle düerse, orjnal sıcaklığı
tekrar sağlamak üzere özel br lev etknletrlecektr.
Sıcaklık esk halne getrlrken, ayarlanan sıcaklığa
ulaılana kadar ekranda br “yılan” anmasyonu
gösterlecektr.
Programlanan br prme çevrm devam ederken, en
y sonucu garant etmek çn, prme süres kapağın
açık kaldığı süreye göre artırılacaktır.
. ÖZEL FONKSİYONLAR
SMART CLEAN
“Smart Clean” levn etknletrmek çn, fırın soğuk
ken, fının ç kısmının tabanına 200 ml su dökün ve
ardından fırının kapağını kapatın.
Özel fonksyonlara
grn ve menüden ' seçmek
çn düğmey çevrn. Ardından onaylamak çn
'a
basın.
Temzleme çevrmn hemen balatmak çn
'e
basın veya bt saat/geckmel balatmayı ayarlamak
çn
'e basın.
Çevrmn sonunda, fırını soğumaya bırakın ve
fırının çnde kalan suları temzleyerek, sıcak su le
nemlendrlm br sünger kullanarak temzlemeye
balayın (15 dakkadan uzun sürel geckme
durumunda temzlkten ödün verleblr).
Lütfen dikkat edin: Temizlik çevriminin süresi ve sıcaklığı
ayarlanamaz
. ET SONDASININ KULLANILMASI (VARSA)
Verlen et sondası, prme sırasında yemeğnzn ç
sıcaklığını tam olarak ölçmenze zn verr.
Et sondasına yalnızca bazı prme levlernde zn
verlr (Alt ve üstten ısıtma, Zorunlu Hava,
Konveksyonlu , Turbo Izgara, 6th Sense Et ve 6th
Sense Büyük Et Prme).
Kusursuz prme sonuçları elde
etmek çn sondanın doğru eklde
yerletrlmes son derece önemldr.
Sondayı kemklerden ve yağlı
kısımlardan kaçınarak tamamen en
fazla et bulunan kısma sokun.
Tavuk etler çn, sonda, uç kısmının
bo br alana grmedğne dkkat
ederek yanlardan göğsün ortasına
sokulmalıdır. Çok düzensz
kalınlıklara sahp etlerde, et fırından
çıkarmadan önce düzgün
ptğnden emn olun. Sondan ucunu fırın ç
kısmının sağ duvarında bulunan delğe bağlayın. Et
sondası fırının ç kısmına bağlandığında, sesl br snyal
verlr ve ekranda, smges le hedef sıcaklık gösterlr.
Et sondası br levn seçlmes sırasında takılırsa, ekran
varsayılan et sondası hedef sıcakğına geçer.
Ayarları balatmak çn
'a basın. Et sondası hedef
sıcaklığını ayarlamak çn düğmey çevrn. Onaylamak
çn
'e basın.
Fırının ç sıcaklığını ayarlamak çn düğmey çevrn.
Onaylamak ve prme çevrmn balatmak çn
veya
'e basın.
Prme çevrm sırasında, ekranda et sondasının hedef
sıcaklığı görüntülenr. Et, ayarlanan hedef sıcaklığa
ulatığında, prme çevrm sonlanır ve ekranda “Son”
yazısı gösterlr.
“Son” yazısından sonra prme çevrmn yenden
balatmak çn, düğme çevrlerek, et sondası hedef
sıcaklığı yukarıda belrtldğ gb ayarlanablr.
Onaylamak ve prme çevrmn yenden balatmak
çn
veya 'e basın.
Lütfen dikkat edin: et sondası ile pişirme çevrimi sırasında,
düğme çevrilerek, et sondasının hedef sıcaklığı değiştirilebilir.
Fırının iç sıcaklığını ayarlamak için 'e basın.
Et sondası herhangi bir zamanda ve pişirme çevrimi sırasında
da takılabilir. Bu durumda, pişirme işlevi parametrelerinin
yeniden ayarlanması gerekir.
Et sondası bir işlevle uyumsuzsa, fırın pişirme çevrimini
kapatarak, sesli uyarı verir. Bu durumda, et sondasını çıkarın
veya başka bir işlev ayarlamak için 'e basın. Gecikmeli
başlatma ve ön ısıtma aşamaları, et sondası ile uyumlu
değildir.
. TUŞLİDİ
Tuları kltlemek çn
' en az 5 sanye basılı tutun.
Tu kldn açmak çn bu lem tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Tuş kilidi, pişirme sırasında da
etkinleştirilebilir.
Güvenlik nedenlerinden ötürü, düğmesine basılarak fırın
herhangi bir zamanda kapatılabilir.
TR
7
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdek yyecekler prmek çn en
y lev, aksesuarlar ve sevye lstelenmtr. Prme
süreler yemeğn fırına konulduğu andan tbaren
balar, ön ısıtma (gerekrse) harç tutulmutur. Prme
sıcaklıkları ve süreler yaklaık olarak verlmtr ve
yemeğn mktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değr. İlk bata önerlen en düük ayarları kullanın,
eğer yemek yeternce pmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçn. Verlen aksesuarları kullanın ve koyu
renkl metal kek kaplarını ve fırın tepslern terch
edn. Ayrıca atee dayanıklı (payreks) veya kumlu
tatan yapılmı tava ve aksesuarlar da kullanablrsnz,
ancak bunlarda prme süresnn braz daha uzun
olacağını unutmayın.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
“Fanlı Hava Dolaımı” levn kullanarak, aynı prme
sıcaklığı gerektren farklı yyecekler aynı sürede
(örneğn: balık ve sebze), farklı raf sevyelernde
preblrsnz. Daha kısa prme süres gerektren
yemeğ çıkarın ve daha uzun süre gerektren yemeğ
fırında tutmaya devam edn.
ET
Prlecek parça etn büyüklüğüne uygun olan
herhang br fırın tepss veya atee dayanıklı (payreks)
kap kullanın. Rostoluk et parçaları çn, tavanın çne
braz et suyu eklemenz ve lezzet katması çn prme
sırasında ara sıra bu suyu etn üzernde gezdrmenz
önerrz. Bu lem sırasında buhar oluacağına dkkat
edn. Et pnce, 10-15 dakka daha fırında bekletn
veya alümnyum folyoya sarın.
Et ızgarada prmek stedğnzde, her yernn et
oranda pmes çn her yernden et kalınlıkta
kesmelsnz. Çok kalın et parçalarının pmes daha
uzun sürer. Etn dıın yanmasını önlemek çn, tel
rafın konumunu alçaltarak, et ızgaradan daha uzağa
alın. Et, prme süresnn üçte ksne geldğnzde
çevrn. Buhar çıkacağından kapağı açarken dkkat
edn.
Prme esnasında çıkan sıvıları toplamak çn,
doğrudan yemeğn yerletrldğ rafın altına yarım
ltre çme suyu doldurulmu br damlama kabı
yerletrlmesn öneryoruz. Gerektkçe su ekleyn.
TATLI
Alt ve üstten ısıtma levyle tek br raf üzernde
lezzetl tatlılar preblrsnz.
Koyu renkl metal fırın kapları kullanın ve bunları
dama chazla brlkte verlen rafın üzerne yerletrn.
Brden fazla raf üzernde prmek çn fanlı hava
dolaımı levn seçn ve kek kalıplarını raflar üzernde
dağınık yerletrerek, sıcak havanın en y eklde
dolamasına yardımcı olun.
Mayalı br kekn pp pmedğn anlamak çn kekn
ortasına tahta br kürdan batırın. Eğer kürdan dıarıya
temz çıkarsa keknz pm demektr.
Eğer yapımaz fırın kabı kullanıyorsanız kenarlarını
yağlamayın, yoksa kek kenarlarda et eklde
kabarmayablr.
Yyeceğnz, prme sırasında “erse”, br sonrak
prmenzde daha düük br sıcaklık kullanın ve
ekledğnz sıvı mktarını azaltmayı veya karıımı daha
nazk karıtırmayı düünün.
Islak dolgulu veya kremalı tatlılarda (cheesecake
veya meyvel tart) “Konveksyonlu” levn kullanın.
Eğer kekn altı ıslaksa, rafı alçaltın ve ç dolgusunu
eklemeden önce kekn altına ekmek kırıntıları veya
bsküv kırıkları serpn.
PİZZA
Pzzanın altının çıtır çıtır olması çn tepsler haffçe
yağlayın. Mozzarellayı, prme süresnn üçte ksne
geldğnzde pzzanın üzerne serpn.
KABARTMA
Hamuru fırına koymadan önce üzern neml br
bezle kapatmak her zaman en ysdr. Bu fonksyonla
hamurun kabarma süres, oda sıcaklığına (20-25°C)
göre üçte br oranda kısalmaktadır. Pzza çn
kabarma süres, 1 kg hamur çn yaklaık br saat
cvarından balar.
FAYDALI İPUÇLARI
8
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA
SICAKLIK
(°C)
PİŞİRME SÜRESİ
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Mayalı kekler / Pandispanya
- 170 30 - 50
2
Evet 160 30 - 50
2
Evet 160 30 - 50
4
1
Kremalı pastalar
(cheesecake, strudel, elmalı pay)
- 160 - 200 30 - 85
3
Evet 160 - 200 35 - 90
4
1
Kurabiyeler / Küçük kekler
- 160 - 170 20 - 40
3
Evet 150 - 160 20 - 40
3
Evet 150 - 160 20 -40
4
1
Profiterol çöreği
- 180 - 200 30 - 40
3
Evet 180 - 190 35 - 45
4
1
Evet 180 - 190 35 - 45*
5
3 1
Beze
Evet 90 110 - 150
3
Evet 90 130 - 150
4
1
Evet 90 140 - 160*
5
3 1
Pizza (İnce, kalın, focaccia)
- 220 - 250 20 - 40
2
Evet 220 - 240 20 - 40
4
1
Evet 220 - 240 25 - 50*
5
3 1
Somun ekmek 0,5 kg - 180 - 220 50 - 70
2
Küçük ekmek - 180 - 220 30 - 50
3
Ekmek Evet 180 - 220 30 - 60
4
1
Donmuş pizza
- 250 10 - 20
2
Evet 250 10 - 20
4
1
Tuzlu turtalar
(sebzeli turta, kiş)
Evet 180 - 190 45 - 60
2
Evet 180 - 190 45 - 60
4
1
Evet 180 - 190 45 - 70*
5
3 1
Milföy tatlısı / Milföy krakerleri
Evet 190 - 200 20 - 30
3
Evet 180 - 190 20 - 40
4
1
Evet 180 - 190 20 - 40*
5
3 1
Lazanya / Pide - 190 - 200 40 - 65
3
Fırında makarna / Fırın rulo
makarna
- 190 - 200 25 - 45
3
TR
9
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA
SICAKLIK
(°C)
PİŞİRME SÜRESİ
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Kuzu / Dana / Sığır / Domuz 1 kg - 190 - 200 60 - 90
3
Kabuklu kızarmış domuz eti 2 kg - 170 110 - 150
2
Tavuk / Tavşan / Ördek 1 kg - 200 - 230 50 - 80 **
3
Hindi / Kaz 3 kg - 190 - 200 90 - 150
2
Fırında balık/kağıtta
(fileto, bütün)
Evet 180 - 200 40 - 60
3
Dolmalar
(domates, kabak, patlıcan)
Evet 180 - 200 50 - 60
2
Tost - 3 (Yüksek) 3 - 6
5
Balık fileto / Biftek - 2 (Orta) 20 - 30***
4
3
Sosis / Kebap / Pirzola / Hamburger -
2 - 3
(Orta - Yüksek)
15 - 30***
5
4
Tavuk fırın 1-1,3 kg - 2 (Orta) 55 - 70**
2
1
Az pişmiş rozbif 1 kg - 2 (Orta) 35 - 50**
3
Kuzu budu / İncik - 2 (Orta) 60 - 90**
3
Fırın patates - 2 (Orta) 35 - 55**
3
Sebze graten - 3 (Yüksek) 10 - 25
3
Komple yemek: Meyveli tart (seviye
5)/lazanya (seviye 3)/et (seviye 1)
Evet 190 40 - 120*
5
3 1
Lazanya & Et Evet 200 50 - 120*
4
1
Et ve Patates Evet 200 45 - 120*
4
1
Balık & Sebze Evet 180 30 - 50
4
1
İçi doldurulmuş rostoluk et
parçaları
- 200 80 - 120*
3
Et parçaları
(tavşan, tavuk, kuzu)
- 200 50 - 120*
3
* Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından farklı zamanlarda çıkarılabilir.
** Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği çevirin (gerekirse).
*** Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği çevirin
Lütfen dikkat edin: 6th Sense “Pasta ve Kekler işlevi, zorunlu hava dolaşımı olmadan, sadece üst ve alt ısıtma elemanlarını
kullanır. Ön ısıtma gerektirmez.
İLEVLER
Alt ve üstten ısıtma Izgara Turbo Izgara Zorunlu Hava Konveksyonlu Eco Fanlı Hava
OTOMATİK
İLEVLER
Tencere yemeğ Et Büyük Et Prme Ekmek Pzza Pasta ve kekler
AKSESUARLAR
Raf
Fırın tepss veya rafın
üzernde kek kalıbı
Tabak / Prme tepss veya
rafın üzernde fırın tepss
Tabak / Fırın tepss
İçersne 500 ml su
konulmu tabak
10
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyler neml br mkrofber bezle temzleyn. Çok krl se,
brkaç damla pH açısından nötr deterjan damlatın. Kuru br
bezle slerek kurulayın.
Korozf veya aındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhang br dkkatszlk sonucu chazın yüzeyler
le temas ederse, derhal neml br mkrofber bezle temzleyn.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve ardından,
yemek artıklarının neden olduğu kalıntı veya lekeler
temzlemek çn terchen hala sıcakken temzleyn Su çerğ
yüksek yyeceklern prlmes sonucu oluan yoğuma
suyunu kurutmak çn, fırını tamamen soğumaya bırakın ve
ardından br bez veya süngerle sln.
Kapak camını uygun br sıvı deterjanla temzleyn.
İç yüzeyler optmum eklde temzlemek çn “Smart Clean
levn etknletrn (varsa).
Fırın kapağı, temzlğ kolaylatırmak amacıyla çıkarılablr.
Izgaranın üst ısıtma elemanı, fırının üst paneln temzlemek
üzere alçaltılablr .
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaık deterjanı çözeltsnn
çne koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın eldvenleryle tutun.
Yemek artıkları, br bulaık fırçası veya sünger kullanılarak
çıkarılablr.
Herhangi bir bakım veya temizlik
işlemi yapmadan önce fırının
soğuduğundan emin olun.
Buharlı temizleyiciler
kullanmayın.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
Koruyucu eldiven takın.
Herhangi bir bakım işlemi
gerçekleştirilmeden önce, bu
fırın şebeke elektrik kaynağından
ayrılmalıdır.
BAKIM VE
TEMİZLİK
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrk fn güç beslemesnden çıkarın.
2. Lambanın kapağını sökün, ampulü değtrn ve
kapağı tekrar ampulün üzerne vdalayın.
3.nın fn tekrar güç beslemesne takın.
Lütfen dikkat edin: Sadece 25-40 W/230~V tip E-14, T300°C
akkor ampuller veya 20-40 W/230~V tip G9, T300°C halojen
ampuller kullanın. Ürünün içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki
genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC
Düzenlemesi 244/2009). Ampuller Satış Sonrası Servisimizden
elde edilebilir.
- Halojen ampul kullanıyorsanız, parmak uçlarınız ampullere
zarar verebileceğinden, ampulleri çıplak elle tutmayın. Lamba
kapağı yerine takılmadan fırını kullanmayın.
KATALİTİK PANELLERİN TEMİZLİĞİ
YALNIZCA BAZI MODELLERDE
Bu fırın, oldukça gözenekl olan ve yağ ve krler
emeblen özel kend kendn temzleyen kaplama
sayesnde, prme bölmesnn temzlğn kolaylatıran
özel kataltk panellerle donatılmıtır.
Bu paneller, raf kılavuzlarına takır: Raf kılavuzları
yenden konumlandırır ve yerne takarken, üsttek
kancaların panellerde uygun delklere geçrldğnden
emn olun.
Kataltk panellern kend kendn temzleme
özellklernden en y eklde yararlanmak çn, fının
"Konveksyonlu" lev kullanılarak yaklaık br saat
boyunca 200 °C'de ısıtılmasını öneryoruz. Fırın, bu
süre boyunca bo olmalıdır.
Ardından, aındırıcı olmayan br sünger yardımıyla
yemek kalıntılarını temzlemeden önce chazı
soğumaya bırakın.
Lütfen dikkat edin: Korozif veya aşındırıcı temizlik maddeleri,
sert fırçalar, bulaşık telleri veya fırın spreylerinin kullanılması,
katalitik yüzeye zarar verebilir ve kendi kendini temizleme
özelliklerini bozabilir.
Yedek panele ihtiyacınız olursa lütfen Satış Sonrası
Servisimizle irtibata geçin.
TR
11
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YENE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak çn, tamamen açın ve mandalları
klt açma konumuna gelene kadar alçaltın.
2. Kapağı kapatabldğnz kadar kapatın.
Kapağı her k elnzle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın.
Kapağı, yuvasından kurtulana kadar yukarı
doğru çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarablrsnz. Kapağı, yumuak br yüzey üzerne
dayayarak br tarafa koyun.
a
b
~15°
3. Fırına doğru hareket ettrmek, menteelern
kancalarını yuvaları le hzalı konuma getrmek ve üst
kısmı yuvasına sabtlemek suretyle kapağı yerne
takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orjnal konumlarına gelecek eklde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emn olun.
b
a
Mandalların doğru konumda olduğunu kontrol etmek
çn haffçe baskı uygulayın.
“CLICK”
5. Kapağı kapatmayı deneyn ve kontrol panel le
hzalı olduğundan emn olmak çn kontrol edn.
Değlse, yukarıdak adımları tekrarlayın: Kapak,
düzgün çalımazsa zararreblr.
b
a
ÜST ISITMA ELEMANINI ALÇALTIN
YALNIZCA BAZI MODELLERDE
3. Isıtma elemanını yenden yerne yerletrmek
çn, haffçe kendnze doğru çekerek kaldırın, yan
desteklern üzerne oturduğundan emn olun.
1. Yanal raf kılavuzlarını çıkarın.
2
1
2. Isıtma elemanını haffçe dıarı doğru çekn ve aağı
ndrn.
12
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalımıyor. Güç kesnts.
ebeke bağlantısının
keslmes.
ebeke elektrk gücü olup olmadığını ve
fırının elektrk beslemesne bağlı olup
olmadığını kontrol edn.
Sorunun gderlp gderlmedğn görmek
çn, fırını kapatıp yenden açın.
Ekranda “F” harf ve ardından
br rakam veya harf görünüyor.
Yazılım sorunu. Sze en yakın Satı Sonrası Müter Servs
Merkez le rtbata geçn ve “F” harfn takp
eden rakamı belrtn.
ÜRÜN FİŞİ
WWW
Bu chazın enerj verlern çeren ürün f,
docs.whirlpool.eu Whrlpool nternet adresnden
ndrleblr
KULLANIM VE BAKIM KILAVUZUNA NASIL
ULAŞILABİLİR
>
WWW
Ürünün tcar kodunu belrterek,
Kullanım ve Bakım Kılavuzunu,
docs.whirlpool.eu nternet adresmzden
ndrn (bu kare kodu kullanablrsnz).
> Alternatf olarak, Satı Sonrası Müter Servsmzle
rtbata geçn.
SATIŞ SONRASI SERVİSİMİZLE İLETİŞİM
İrtbat blglermze garant kılavuzundan
ulaablrsnz. Satı
Sonrası Müter
Servsmzle letm
kurarken, lütfen
ürününüzün tanıtım
levhasında yer alan
kodları belrtn.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400011097903
İtalya'da basılmıtır
ARIZA GİDERME
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool AKZ9 6230 NB Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide