KitchenAid KRVX 6010 Kullanici rehberi

Tip
Kullanici rehberi

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

Kullanım Talimatları
Önemli güvenlik talimatları 4
Çevre koruma önerileri 5
Enerji tasarrufu ipuçları 6
Cihazı kullanmadan önce 6
Önlemler ve genel tavsiyeler 6
Şaraba giriş 7
Şişeleri depolama 8
Şarapların en iyi servis sıcaklıkları tablosu 10
Cihazın açıklaması 10
Cihazı çalıştırma 11
Temizlik ve bakım 13
Arıza giderme kılavuzu 14
Satış Sonrası Servisi 15
Kurulum 16
4
•UYARI:Dengesizlikten kaynaklanan
bir tehlikeden kaçınmak için, cihazın
yerleştirilmesi ve sabitlenmesi üretici
talimatları uyarınca yapılmalıdır.
•UYARI:Cihazın havalandırma
menfezlerinin engellenmemesine
dikkat edin.
•UYARI:Cihazın soğutucu devresinin
borularına zarar vermeyin.
•UYARI:Buz çözme sürecini
hızlandırmak amacıyla üretici şirket
tarafından önerilenlerin dışında
mekanik, elektrikli veya kimyasal bir
yöntem kullanmayın.
•UYARI:Üretici firma tarafından özel
olarak izin verilmiş türde değillerse,
elektrikli cihazları buzdolabının içine
koymayın ve içinde kullanmayın.
Bilgi: Bu cihaz CFC içermez. Soğutma
devresi R404a içerir (cihazın iç kısmında
bulunan bilgi etiketine bakın).
• Bu ürün, Kyoto Protokolü
kapsamındaki Florlu Sera Gazlarını
içerebilir; soğutma gazı, hermetik
olarak kapalı bir sistemin içindedir.
Soğutma gazı: R404anın Küresel
Isıtma Potansiyeli (GWP) 3210’dur.
• C-pentan, yalıtım köpüğünde bir
üfleme maddesi olarak kullanılır ve
yanıcı bir gazdır. İmha işlemleri
sırasında özellikle dikkat ediniz.
• Bu cihaz evde ve aşağıdakiler gibi
benzer uygulamalarda kullanılmak
üzere tasarlanmıştır:
- dükkan, iş yeri ve diğer çalışma
ortamlarında personel mutfak
alanları;
- çiftlik evleri ve otel, motel ve diğer
konut tipi ortamlardaki müşteriler
tarafından;
- pansiyon türü ortamlarda;
- ikram servisi ve benzer perakende
olmayan uygulamalar
• Bu cihazın içerisinde yanıcı yakıt
içeren aerosol kutuları gibi patlayıcı
maddeler saklamayın.
• Bu cihaz, cihazın güvenli bir şekilde
kullanımı için gereken denetim ve
talimat sağlanırsa ve ilgili tehlikeler
anlaşıldığı sürece 8 yaş ve üzeri
çocuklar ile fiziksel, algısal ve zihinsel
kapasitesi düşük veya deneyimi ve
bilgisi olmayan kişiler tarafından
kullanılabilir.
• Temizleme ve kullanıcı bakımı,
denetim altında olmayan çocuklar
tarafından yapılmamalıdır.
• Çocukların cihazda sıkışmalarını ve
boğulmalarını önlemek için, cihazla
oynamalarına veya cihaz içinde
saklanmalarına izin vermeyin.
• Cihazın elektrik bağlantısını, fişi
erişilebilir durumdaysa fişini prizden
çekerek veya ulusal güvenlik
standartlarına uygun bir şekilde priz
hattı üzerine takılacak erişilebilir çok
kutuplu bir anahtar vasıtasıyla kesmek
mümkün olmalıdır.
• Cihazı topraklamalı prize takın: Cihaz,
onaylanmış bir topraklama sistemine
doğru bir şekilde bağlanmalıdır.
• Tekli/çoklu adaptör veya uzatma
kablosu kullanmayın.
• Cihazın, kurulum işlemi esnasında güç
kablosuna hasar vermemesine dikkat
edin.
• Cihaz güç kablosunu çekmeyin.
• Cihazın taşınması ve kurulumu iki
veya daha fazla kişi ile yapılmalıdır.
• Besleme kablosunun değiştirilmesi
dahil kurulum ve bakım işlemleri,
üretici veya yetkili teknisyen
tarafından üretici talimatları ve
yürürlükteki yerel güvenlik kanunları
uyarınca gerçekleştirilmelidir.
Tehlikeden kaçınmak için besleme
kablosu dahil cihazın hiçbir parçasını,
kullanıcı kılavuzunda özellikle
belirtilmediği takdirde onarmayın
veya değiştirmeyin.
Önemli güvenlik talimatları Orijinal talimatlar İngilizce olan talimatlardır. Farklı dillerdeki diğer
tüm talimatlar, orijinal versiyondan çevrilmiştir.
5
1. Ambalaj
Ambalaj malzemeleri %100 geri dönüşümlüdür ve
geri dönüşüm simgesi taşır . İmha konusunda
yerel yönetmeliklere uygun hareket edin. Olası
tehlike kaynağı olduklarından, ambalaj
malzemelerini (plastik poşetler, polistren parçalar
vb.) çocukların erişemeyeceği yerlerde muhafaza
edin.
2. Hurda/Atık
Cihaz, geri dönüşümlü malzemelerden üretilmiştir.
Bu cihaz, 2002/96/EC sayılı Elektrikli ve Elektronik
Ekipman Atıkları (WEEE) ile ilgili Avrupa Direktifine
uygun olarak işaretlenmiştir. Cihazın doğru bir
şekilde imhasını sağlamakla, çevre ve insan sağlığı
için muhtemel olumsuz sonuçları önlemeye
katkıda bulunmuş olursunuz.
Cihaz veya ilgili dokümanlar üzerindeki
simgesi, bu cihazın ev çöpü gibi atılmaması,
elektrikli ve elektronik ekipmanların geri
dönüşümü için özel bir toplama merkezine
götürülmesi gerektiğini belirtir.
Cihaz hurdaya çıkarılırken, güç kablosunu keserek
cihazı kullanılmaz hale getirin ve çocukların
kolayca içine tırmanıp kapalı kalamayacağı şekilde
kapakları ve rafları çıkarın.
Cihazı atıkların imhasına ilişkin yerel tüzüklere
uygun bir şekilde, özel toplama noktalarına
götürerek bertaraf edin; çocuklara yönelik bir
tehlike arz etmemesi için cihazı birkaç gün için bile
gözetimsiz halde bırakmayın.
Bu cihazın kullanımı, geri kazanımı ve geri
dönüşümüyle ilgili ayrıntılı bilgi için, ilgili yerel
makamlarla, çöp toplama hizmetleriyle veya cihazı
satın aldığınız yer ile temasa geçin.
Uygunluk beyanı
Bu cihaz, yiyecek muhafazası için tasarlanmış ve
1935/2004 sayılı Yönetmeliğe (CE) uygun şekilde
üretilmiştir.
Bu cihaz aşağıdakilere uygun olarak tasarlanmış,
üretilmiş ve pazarlanmıştır:
- 2006/95/CE sayılı “Düşük Gerilim Direktifinin
(73/23/CEE ve takip eden değişikliklerin yerine
geçer) güvenlik amaçlarına; ayrıca AVRUPA
PARLAMENTOSU VE KONSEYİNİN 17 Mayıs 2006
tarihli ve 2006/42/AT sayılı makine emniyeti”
direktifinin güvenlik ilkeleriyle bütünleşmiştir.
- “EMC” 2004/108/AT Direktifinin koruma ile ilgili
gereksinimlerine.
Cihazın 70 dB (A) değerini aşmayan gürültü
emisyonu vardır
Çevre koruma önerileri
6
KURULUM
Cihazı hareket ettirirken zemine (ör. parkelere)
hasar vermemeye dikkat edin.
Cihazı ağırlığını taşıyacak kadar güçlü bir zemin
üzerine, ebadına ve kullanımına uygun bir yere
kurun ve dengeleyin.
Cihaz, bilgi etiketinde belirtilen iklim sınıfına
göre belirli sıcaklık aralıklarında çalışmak üzere
tasarlanmıştır. Cihaz belirtilen değer aralığının
dışındaki bir sıcaklıkta uzun süre kalırsa, düzgün
bir şekilde çalışmayabilir.
Bilgi etiketinde belirtilen gerilim değerinin,
evinizdeki gerilime uygun olup olmadığını
kontrol edin.
GÜVENLİ KULLANIM
Bu veya diğer elektrikli cihazların etrafında
petrol, yanıcı sıvılar veya gazlar muhafaza
etmeyin ya da kullanmayın. Dumanları yangına
veya patlamaya neden olabilir.
Soğuk yanıklarına neden olabileceğinden, buz
küplerini veya buzlu şekerleri dondurucudan
çıkardıktan hemen sonra yemeyin.
Herhangi bir bakım veya temizlik işlemine
başlamadan önce, cihazın fişini prizden çekin
veya elektrik beslemesiyle bağlantısını kesin.
Kırılabilecekleri için, içi sıvı dolu cam kapları
dondurucu bölmesine koymayın.
Sarılmamış yiyeceklerin dondurucu bölmesinin
iç yüzeylerine doğrudan temas etmesinden
kaçının.
İşlem devam ederken dondurucunun kapağını
açmanız gerekirse iç duvarlara veya donmuş
gıdaya doğrudan temas etmeyin, bu soğukluk
yanıklara neden olabilir.
Üretici firma, yukarıdaki uyarı ve önlemlere
uyulmamasından kaynaklanan insan veya
hayvan yaralanmaları ya da mal hasarı ile ilgili
sorumluluk kabul etmez.
İklim Sınıfı Ortam sıcaklığı (°C) Bağıl nem (%)
32560
43055
54040
Önlemler ve genel tavsiyeler
Cihazı kuru, iyi havalandırılan bir odada
herhangi bir ısı kaynağından (ör., kalorifer, ocak
vb.) uzak ve doğrudan güneş ışığına maruz
kalmayan bir yere kurun. Gerekirse yalıtım
plakası kullanın.
Yeterli havalandırma olduğundan emin olmak
için kurulum talimatlarını takip edin.
Enerji tasarrufu ipuçları
Cihazınızı en iyi şekilde kullanmak için, ürün
açıklamasını ve kullanışlı tavsiyeleri içeren
çalıştırma talimatlarını dikkatle okuyun.
Bu talimatları daha sonra başvurmak üzere
saklayın.
1. Cihazı paketinden çıkardıktan sonra, hasarlı
olmadığından ve kapağının düzgün bir şekilde
kapandığından emin olun. Olabilecek herhangi
bir hasar, cihaz teslim alındıktan sonra 24 saat
içerisinde satıcıya bildirilmelidir.
2. Soğutucu devresinin tam etkinlik kazanması
için, cihazı çalıştırmadan önce en az iki saat
bekleyin.
3. Kullanmadan önce cihazın içini temizleyin.
4. Bu ürün bir gıda koruyucu değil soğutucu”dur,
bu nedenle gıda koruma amaçlı kullanılamaz.
Seçilen program bittiğinde gıda alınarak bir
buzdolabına veya derin dondurucuya
konulmalıdır.
Cihazı kullanmadan önce
7
Şarabın depolanması
Bilindiği üzere şarap uzun süre dayanır. Uygun bir ortamda saklanan
beyaz şaraplar, hasattan sonra yaklaşık iki yıl boyunca dayanır ancak bir
yıl içinde tüketilmelidir. Hafif şaraplar iki yıla kadar saklanabilirken tam
gövdeli kırmızı şaraplar on yıla kadar, kuru üzüm şarapları ise yirmi yıla
kadar saklanabilir. Bir şişe şarap aldığınızda derhal mahzene veya başka
bir uygun yere koyun. Üzümün ekilmesinden, olgunlaşmasına, hasadına
ve şarap yapımına kadar olan süreçte üç etken çok önemlidir: ışık,
havadaki nem ve oda sıcaklığı. Şarabın aromasını koruyarak tadının tam
olgunluğa erişmesi için bu üç etkenin birleşimiyle mükemmel bir şekilde
saklanmalıdır.
Saklama alanı
Herkes, mahzen olarak kullanabileceği bir yeraltı saklama
alanına sahip değildir. Yakın zamanda klasik bir şarap mahzeni
yerine geçebilecek teknoloji geliştirildi. Satın aldığınız Şarap
Dolabı, şarapları doğru bir şekilde tutmak ve depolamak için
tasarlanmış özel bir cihazdır. Hatta en sevdiğiniz şişe
şaraplarınız dışında meyve, sebze ve teneke kutuları saklamak
için kullanılmamalıdır. Yani, bir mahzeniniz olmadan bile her
türlü şarabı doğru bir şekilde saklayabilir, olgunlaştırabilir ve
tadını çıkarabilirsiniz.
Saklama kuralları
En sevdiğiniz şişeleri saklamak için en önemli kural, şarabın mantar tıpaya değmesi için şişelerin yan
veya eğimli şekilde yatırılmasıdır. Birçok insan bu durumun çok bilinen mantar tıpa” kokusuna neden
olduğunu düşünür. Aslında şarap ile mantar tıpanın birbirine değmesi, mantar tıpanın esnekliğini
artırarak etkili olmasını garanti eder. Şişeleri kullanmak için kolayca alabilmek, titreşim gibi çökeltilerin
tekrar dağılmasına neden olarak zamanla şarabın görüntüsünü değiştiren kazara çalkalanmaları
engeller. Şişelerinizi mümkün olduğu kadar az hareket ettirin ve şarabın dinlenmesini sağlayın. Ayrıca
şişelerin alt duvarla temas etmesinden kaçının. Bu durum, etkili buz çözme işlemini engellediği gibi, buz
çözme sırasında biriken su damlaları nedeniyle şişe üzerindeki etiketleri de bozar. Şişelerin yerleştirildiği
raflar, titreşimleri emen ve şişeleri, soğuğu yayan duvardan uzak tutan ahşaptan olmalıdır. Şarap şişeleri,
güçlü kokuları olan maddelerden ve yerlerden de uzak tutulmalıdır çünkü bu kokular kolaylıkla şaraba
geçebilir.
Sıcaklık
Sıcaklık, şarabın kullanım süresi boyunca önemli olan hassas bir etkendir. Olgunlaşmak için şişe içinde
bekleyen şarabın iyi şekilde gelişip gelişmeyeceğini belirler. En iyi saklama için, sıcaklık 8 ila 12°C
aralığında sabit tutulmalıdır. Sıcaklığın hızlı ve geniş çaplı değişiminden kaçınılmalıdır. Yüksek sıcaklık,
sıvıları genleştirip şarabın olgunlaşmasını hızlandırırken çok düşük sıcaklık (4 – 5°C altında), şarabın
görüntüsünü etkileyecek olan tartaratların oluşmasına neden olabilir. Sıcaklığın 0°Cnin altında düştüğü
aşırı durumlarda şarap donabilir ve mantar tıpanın çıkmasına neden olabilir.
Mantar tıpa
Mantar tıpa, bir şişe şarabının temel bileşenidir. Şarap üreticisi tarafından seçilen mantar tıpanın kalitesi
şarabın olgunlaşması açısından çok önemlidir. Satın aldığımız şişelerdeki mantar tıpaların mükemmel
durumda olması özellikle üreticinin ve şişeleme yapanın kullanım ve depolama standartlarına bağlıdır.
Şaraba giriş
8
36 şişeli klasik depolama
Şişeleri görünür ve çıkarması kolay olacak şekilde şarap saklama amacıyla düzenlemek istiyorsanız 36
şişelik yapılandırmayı (Bordeaux şişesi veya karışık Bordeaux şişesi ve Alman tipi şişe) öneririz. 5 ahşap
rafın her birinin nişlerine en fazla 6 şişe yerleştirin, diğer altı şişeyi ise dolabın alt kısmındaki yuvalara
yerleştirebilir ve böylece toplamda 36 şişe depolayabilirsiniz.
Ahşap raflarda, şişelerin kazara çıkarılarak düşmelerini engelleyecek kilitleme sistemi bulunur. Daha
büyük şişeler (Alman tipi şişe) yan yatırılmalıdır.
Şampanya şişeleriyle birlikte depolama.
Şampanya şişeleri normalde daha büyük olduğu için, dolabın en alt kısmına en fazla 5 şişe
yerleştirilmelidir. Daha fazla şampanya şişesi saklamak istiyorsanız 5. rafı çıkarın ve şişeleri ters bir şekilde
dolabın altına yerleştirilmiş olan şişelerin üzerine yerleştirin. Bu şekilde 9 adet şişe saklanabilir.
Ahşap rafların çıkarılması
Ahşap rafları çıkarmak için aşağıdaki işlemleri takip edin:
1. Bir elinizle rafın ön kısmından tutun.
2. Rafın toplam hareket mesafesinin 1/3’ü kadar kendinize yavaşça çekerek rafı çıkarın.
Yalnızca birkaç şişe varsa
Şarap dolabını dolduracak kadar şişe yoksa hepsini en üst veya en alt rafa koymak yerine şişeler tüm
mevcut raflar arasında paylaştırılabilir. Dışarıdan daha kolay görünebilmeleri için tüm rafların orta
kısmına yerleştirilmeleri gerekir.
Şişeleri depolama
9
Şişeleri depolamak için diğer yapılandırmalar
STANDART
36 Şişe
(%100 yana yatırılmış)
5 raf kullanılır
DEPOLAMA
44 Şişe (%100 yana yatırılmış)
1 raf kullanılır
SERVİS
42 Şişe
(%50 yana yatırılmış ve %50 dik)
3 raf kullanılır
}
4 sıra (6x4)
MAKSİMUM DEPOLAMA
46 Şişe (%48 yana yatırılmış
ve %52 dik)
1 raf kullanılır
4 sıra (6x4)
{
ŞAMPANYA ŞİŞELERİNİ DEPOLAMA
Asla tek seferde birden fazla kayan raf çıkarmayın.
Şişeleri depolama
10
Tablo, şarabın servis edilmesi gereken belirli sıcaklıkları gösterir.
Şarap, dolapta ayarlanmış olan sıcaklıktan daha yüksek bir sıcaklıkta servis edilmesi gerekiyorsa gerektiği
kadar dışarıda bekletilmelidir.
Şarapların en iyi servis sıcaklıkları tablosu
Barolo 17° C
Barbaresco 17° C
Beaujolais 13° C
Beyaz Kuru Bordeaux 8° C
Kırmızı Bordeaux 17° C
Beyaz Burgundy 11° C
Kırmızı Burgundy 18° C
Brunello 17° C
Şampanya 6° C
Chianti Classico 16° C
Passito di Pantelleria 6° C
Rosé Cote de Provence 12° C
Kuru ve Tatlı Spumanti 6° C
Verdicchio 8° C
Beyaz Trentino şarapları 11° C
Beyaz Franciacorta şarapları 11° C
Kuru beyaz şaraplar 8° C
Friuli şarapları 11° C
Rhone şarapları 15° C
Kuru Beyaz Loire şarapları 10° C
Liqueur Loire şarapları 7° C
Kırmızı Loire şarapları 14° C
Liqueur kuru üzüm şarapları 8-18° C
Vins Nouveaux 12° C
Hafif kırmızı şaraplar, taneni düşük
14° C
Tam gövdeli kırmızı şaraplar, bir
miktar taneni olan
16° C
Cihazın açıklaması
1. Elektronik Kontrol paneli
2. Raflı üst bölme
3. Çıkarılabilir ayırıcı plaka (siyah)
4. Alt bölme
5. Bilgi etiketi
11
Cihazı kullanıma hazırlama
Cihazın çalıştırılması
Cihazı çalıştırmak için fişi takın ve ardından ön panelden sıcaklığı ayarlayın. Cihazın açıldığını belirten
yeşil gösterge ışığı yanar.
Ürün, kapak açıldığında otomatik olarak yanmayan bir iç ışığa sahiptir ancak kontrol panelindeki ilgili
tuşa basarak gerektiğinde açılabilir.
Sıcaklığı ayarlama
Cihazın doğru şekilde çalışması için, sıcaklığı “Şaraba giriş” bölümünde belirtilen bilgilere göre
ayarlamanızı öneririz.
Not:
Oda sıcaklığı, kapağın açılma sıklığı ve cihazın konumu, iç sıcaklıkları etkileyebilir.
Kontrol panelinin açıklaması
a) AÇMA/KAPAMA tuşu: cihazı açar veya kapatır
b) cihaz çalışıyor gösterge ışığı
c) sıcaklığı artırmak için (+) tuşu (maks. +18°C)
d) sıcaklığı düşürmek için (-) tuşu (min. +6°C)
e) soğutma etkinleştirildi gösterge ışığı
e) ısıtma etkinleştirildi gösterge ışığı
g) iç bölmenin sıcaklığı göstergesi
h) iç ışık tuşu
i) iç ışık gösterge ışığı
Çift veya tek sıcaklık bölgesiyle çalışan dolap
Dolap, iki sıcaklık bölgesiyle veya müşteri için gerekli olduğu takdirde tek sıcaklık bölgesiyle de
çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır. İki sıcaklıkla çalışma için, (en üstteki birinci olmak üzere) dördüncü
rafın raylarına siyah şişe tutucu rafı yerleştirin, ardından üst bölgede gerekli olan sıcaklığı ayarlayın. Bu
durumda, gerekli sıcaklığa erişildiğinde alt bölmenin sıcaklığı ayarlanan sıcaklıktan ortalama 6 santigrat
derece daha yüksek olur (alt bölgenin sıcaklığı ayrıca ayarlanamaz).
Cihazı çalıştırma
abei
h
g
f
d
c
12
Not:
Şarabı doğru şekilde saklamak için 15 – 16°C sıcaklık elde etmek üzere, termostat derecesini 10°C’ye (üst
bölme) ayarlamanızı öneririz. Bir sıcaklık bölgesiyle çalışırken siyah şişe tutucu raf çıkarılır ve yerine
(zaten takılmış olan ahşap renkli raflarla aynı türdeki) aksesuar amaçlı raf koyulur. Kullanılmayan rafın
nem veya diğer atmosferik etkenler nedeniyle hasar görmesini ve böylece ileride kullanılamaz hale
gelmesini engellemek için rafı kuru ve serin bir yerde saklayın.
Sıcaklığı ayarlama
Cihazın sıcaklığı, fabrikada 15°C (üst bölme) olacak şekilde ayarlanır.
Üst bölmenin sıcaklığı gerektiği takdirde aşağıdaki şekilde değiştirilebilir:
1. Elektrik gücü kaynağına bağlandığında göstergede, iç bölme için ayarlanmış olan sıcaklık gösterilir.
2. (+) tuşuna ortalama bir saniye bastığınızda sıcaklık göstergesi yanıp sönmeye başlar.
3. Gereken sıcaklığa ulaşana kadar (+) veya (-) tuşuna basın.
4. Göstergenin sabit olarak yanması için 5 saniye bekleyin; ardından sıcaklık ayarlanmış olur.
5. Sıcaklık değişiminin etkisini göstermesini bekleyin ve şarap şişelerini dolaba koyun. İç sıcaklık
24°C’den yüksek olduğunda iç ışık yanmaz (veya geçici olarak söner), böylece ayarlanan sıcaklığa
daha hızlı bir şekilde ulaşılır.
Sıcaklığı kontrol etme
Üst bölge: Üst bölgenin sıcaklığı, kontrol ekranında belirtilen sıcaklıktır.
Alt bölge: Alt bölgenin sıcaklığı ayrı şekilde ayarlanamaz, üst bölmenin sıcaklığından yaklaşık 5°- 6°C
daha yüksek olur. Alt bölgenin sıcaklığını görüntülemek için, bir saniyeliğine (-) tuşuna basın; böylece alt
bölgenin sıcaklığı üç saniye boyunca görüntülenir.
Bu işlem, alt bölgenin sıcaklığını kontrol etmek için birkaç defa tekrarlanabilir.
Ayırıcı plakayı kaldırarak tek sıcaklıkla çalışma seçildiğinde hiçbir tuşa basmadan kontrol ekranında
gösterilen sıcaklığa bakabilirsiniz.
Cihazı çalıştırma
13
Herhangi bir bakım veya temizlik işlemine başlamadan önce, cihazın fişini prizden çekin veya
elektrik kaynağıyla bağlantısını kesin.
Şarap dolabı tamamen otomatik olarak buz çözme işlemini gerçekleştirir.
Cihazın iç arka duvarında nadir görülen su damlaları otomatik buz çözme aşamasını belirtir. Çözünen
buz suyu otomatik olarak bir tahliye deliğine akar ve ardından bir kapta toplanarak burada buharlaşır.
Gerektiği takdirde...
1. Şarap dolabını tamamen boşaltın.
2. Cihazın elektrik şebekesiyle bağlantısını kesin.
3. Küf, kötü koku ve paslanmayı engellemek için cihazın kapağı bir miktar (yaklaşık 3 – 4 cm) açık
kalmalıdır.
4. Cihazı temizleyin.
İçini ılık su ve/veya nötr bir deterjanla nemlendirilmiş bir süngerle düzenli olarak temizleyin.
Yumuşak bir bezle durulayın ve temizleyin. Aşındırıcı maddeler kullanmayın.
Dış kısmını suyla nemlendirilmiş yumuşak bir bezle temizleyin. Aşındırıcı macunlar veya zımparalar,
leke çıkarıcılar (ör. aseton, trikloroetilen) veya sirke kullanmayın.
Dış camı, özel bir cam temizleyici ile temizleyin; şarapların uygun bir şekilde saklandığı iç kısmı ise
deterjan kullanmadan nemli bir bezle temizleyin.
Raf temizliği
Meşe ağacından yapılmış rafları temizlemek için nemli bir bez kullanın. Rafı cihazdan çıkarırken contaya
zarar vermemeye dikkat edin. Kapağı mümkün olduğu kadar çok açın.
LED ışığın değiştirilmesi
LED ışığı değiştirmek için Satış Sonrası servisle iletişime geçin.
Işık açıkken ışığa uzun süre bakmayın, bu durum görme duyunuza zarar verebilir.
Temizlik ve bakım
14
Müşteri Hizmetleri Servisiyle iletişime geçmeden önce...
Çalışma sorunları genelde bazı basit nedenlerden kaynaklanan, herhangi bir alet kullanılmadan teşhis
edilip çözülebilecek sorunlardır.
Cihazın fanları ve kompresörleri otomatik olarak açılıp kapandığı için cihazdan gelen sesler normaldir.
Bazı çalışma sesleri aşağıdaki yollarla azaltılabilir:
cihaz düzleştirmesini yaparak ve cihazı düz bir yüzey üzerine kurarak
cihaz ve üniteleri ayırarak ve temas etmelerini engelleyerek
iç bileşenlerin doğru şekilde yerleştirildiğinden emin olarak
şişeler ve kapların birbirleriyle temas etmediğinden emin olarak.
Bazı muhtemel çalışma sesleri:
Cihaz ilk defa veya uzun süren bir süreden sonra açıldığında bir uğultu.
Soğutma sıvısı borulara girdiğinde su sesi.
Fan çalışmaya başladığında bir vızıltı.
Kompresör çalışmaya başladığında bir çatırtı sesi.
Kompresör açıldığında ve kapandığında beklenmeyen bir tetiklenme.
Bu sesleri duymanız...
...cihazınız sağlam ve çalışıyor anlamına gelir!
Arıza giderme kılavuzu
15
Müşteri Hizmetleri Servisiyle iletişime
geçmeden önce...
Sorunun giderilmiş olup olmadığını anlamak için
cihazı tekrar açın. Sorun giderilmemiş ise,
cihazı kapatın ve bir saat sonra işlemi
tekrarlayın.
Sorun giderme kılavuzunda belirtilen kontrolleri
yaptıktan ve cihazı tekrar açtıktan sonra cihaz
hala doğru bir şekilde çalışmıyorsa Müşteri
Hizmetleri Merkezi ile iletişime geçin, sorunu
açık bir şekilde anlatın ve aşağıda bilgileri
verin:
cihaz tipi ve seri numarası (bilgi etiketinde
belirtilmiştir).
arızanın tipi.
cihazın modeli.
Servis numarası (cihazın iç kısmındaki bilgi
etiketinde bulunan SERVICE kelimesinden
sonraki rakam).
açık adresiniz
telefon numaranız ve alan kodunuz
Satış Sonrası Servisi
1. Cihaz çalışmıyor.
Elektrik kesintisi mi var?
Fiş, prize düzgün şekilde takılı mı?
2 kutuplu devre kesici açık mı?
Evin elektrik devresi güvenlik cihazları tam olarak çalışır durumda mı?
Güç kaynağı kablosu bozuk mu?
2. Şarap dolabı içindeki sıcaklık yeterince soğuk değil.
Kapak düzgün bir şekilde kapatılmış mı?
Şişeler, kapağın kapatılmasını engelliyor mu?
Cihaz bir ısı kaynağının yakınına mı monte edilmiş?
Seçilen sıcaklık doğru mu?
Havalandırma menfezlerinden hava geçişi engelleniyor mu?
3. Şarap dolabı içindeki sıcaklık çok soğuk.
Seçilen sıcaklık doğru mu?
4. Cihaz çok gürültü yapıyor.
Cihaz doğru monte edilmiş mi?
Arka kısımdaki borular birbirine temas ediyor veya titreşiyor mu?
5. Cihazın alt kısmında su var.
Buz çözme suyu tahliyesi tıkalı mı?
Arıza giderme kılavuzu
16
Cihazı, şekillerde gösterildiği gibi doğru
havalandırma sağlanacak şekilde kurun.
Bu şarap dolabının kapak yönü değiştirilemez.
Cihazı ısı kaynaklarından uzak bir yere kurun.
Sıcak bir ortama, doğrudan güneş ışınlarına
maruz kalacak bir yere veya bir ısı kaynağının
(kalorifer, ocak) yakınına kurulması enerji
sarfiyatını artıracağından bundan kaçınılmalıdır.
Eğer bu mümkün değilse, şu asgari mesafelere
uyulmalıdır:
- Kömür veya parafin sobalarına 30 cm;
- Elektrik ve/veya gaz sobalarına 3 cm.
Cihazı temiz ve iyi havalandırılan bir yere
yerleştirin.
İç kısmını temizleyin (“Temizlik ve bakım”
bölümüne bakın).
Birlikte verilen aksesuarları takın.
Kurulum
17
555
Kurulum
18
Kurulum
A) Mutfak ünitelerinin ve dolaplarının yanına kurma
Kapağın tam olarak 90° açılmasını sağlamak için, ürünü yan levhalarla bitişiğindeki mutfak
üniteleri/dolapları veya elektrikli cihazlar arasında en az 3,5 mm boşluk bırakarak kurun (Şekil 1’de
gösterildiği gibi).
B) Duvar yanına kurma
Kapağın tam olarak 90° açılmasını sağlamak için, ürünü yan levhayla bitişiğindeki duvar arasında en az
60 mm boşluk bırakarak kurun (Şekil 2’de gösterildiği gibi).
60 mm
Şekil 1
Şekil 2
LEVHA
MUTFAK DOLABI
KAPAĞI
MUTFAK DOLABI
KAPAĞI
DUVAR
LEVHA
19
Elektrik bağlantısı
Elektrik bağlantıları yerel yönetmeliklere uygun olarak yapılmalıdır.
Gerilim ve enerji sarfiyatıyla ilgili veriler, cihazın iç kısmındaki bilgi etiketinde belirtilmiştir.
Cihazın topraklanması kanunen zorunludur.
Üretici, yukarıda verilen kurallara uyulmamasından kaynaklanan kişi ve hayvan yaralanmaları ile mal
hasarından sorumlu değildir.
Eğer fiş ve priz aynı tipte değilse, prizin kalifiye bir teknisyen tarafından değiştirilmesini sağlayın.
Uzatma veya priz çoğaltıcı kullanmayın.
Elektrik bağlantısının kesilmesi
Cihazın elektrik bağlantısını, fişini prizden çekerek veya priz hattı üzerine takılacak 2 kutuplu bir devre
kesiciyle kesmek mümkün olmalıdır.
400010895006
Trykt i Italien
n
r 05/16
TR
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

KitchenAid KRVX 6010 Kullanici rehberi

Tip
Kullanici rehberi
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: