10.2 Tuz, parlatıcı ve deterjan
kullanımı
• Sadece bulaşık makinesi tuzu,
parlatıcısı ve deterjanı kullanın. Diğer
ürünler cihazınıza zarar verebilir.
• Suyu sert ve çok sert olan bölgelerde
optimum seviyede temizleme ve
kurutma sonuçları elde etmek için,
deterjan (katkı maddesi içermeyen
toz, jel veya tabletler), parlatıcı ve
tuzu ayrı ayrı kullanmanızı öneririz.
• Ayda en az bir kere, cihazı özellikle
bunun için uygun olan cihaz
temizleyicisiyle çalıştırın.
• Deterjan tabletleri kısa programlarda
tamamen çözünmezler. Yemek
takımlarının üzerinde deterjan
artıklarının kalmaması için, tabletleri
uzun programlarla kullanmanızı
öneririz.
• Gereğinden fazla deterjan
kullanmayın. Deterjan ambalajındaki
talimatlara bakın.
10.3 Multi-tablet (tuz ve/veya
parlatıcı etkisi içeren) tablet
kullanmayı bıraktığınızda
yapmanız gerekenler
Deterjan, tuz ve parlatıcıyı ayrı olarak
kullanmaya başlamadan önce, aşağıdaki
prosedürü yerine getirin.
1. Su yumuşatıcıyı (tuz seviye ayarını)
en yüksek seviyeye getirin.
2. Tuz ve parlatıcı haznelerinin dolu
olduğundan emin olun.
3. Durulama aşaması içeren en kısa
programı başlatın. Deterjan
eklemeyin ve sepetlere bir şey
yerleştirmeyin.
4. Program tamamlandığında, su
yumuşatıcıyı (tuz seviye ayarını)
bölgenizdeki su sertliğine göre
ayarlayın.
5. Parlatıcı miktarı seviyesini ayarlayın.
6. Parlatıcı uyarı ışığını kapattıysanız
tekrar aktive edin.
10.4 Bulaşıkların sepetlere
yerleştirilmesi
• Bu cihazı, sadece bulaşık
makinesinde güvenli şekilde
yıkanabilir olan bulaşıkları yıkamak
için kullanın.
• Ahşap, boynuz, alüminyum, kalaylı ve
bakırdan yapılmış cisimleri cihaza
koymayın.
• Suyu emebilen nesneleri (süngerler,
toz bezleri) cihazın içine koymayın.
• Bulaşıklarda kalan yiyecekleri alın.
• Bulaşıklarda kalan yanmış yiyecekleri
yumuşatın.
• İçi boş bulaşıkları (fincanlar, bardaklar
ve tavalar) ağızları aşağı gelecek
şekilde yerleştirin.
• Çatal-bıçakların ve tabakların
birbirlerine yapışmamasını sağlayın.
Kaşıkları diğer çatal-bıçaklar ile
karıştırın.
• Bardakların diğer bardaklara temas
etmediğinden emin olun.
• Küçük bulaşıkları çatal-bıçak sepetine
koyun.
• Hafif bulaşıkları üst sepete koyun.
Bulaşıkların sabitlendiğinden ve
hareket etmediğinden emin olun.
• Bir programı başlatmadan önce,
püskürtme kolunun rahatça hareket
edebildiğinden emin olun.
10.5 Bir programa
başlamadan önce
Şunlardan emin olun:
• Filtreler temiz olmalıdır ve doğru
şekilde yerleştirilmelidir.
• Tuz haznesinin kapağı sıkı olmalıdır.
• Püskürtme kolları tıkanmamış
olmalıdır.
• Bulaşık makinesi tuzu ve parlatıcısı
(multi tablet kullanmadığınız takdirde)
kullanılmalıdır.
• Bulaşıklar sepete doğru
yerleştirilmelidir.
• Program, bulaşık tipine ve kirlilik
derecesine uygun olmalıdır.
• Doğru miktarda deterjan
kullanılmalıdır.
10.6 Bulaşıkların sepetlerden
boşaltılması
1. Yemek takımının cihazdan
çıkartmadan önce soğumalarını
bekleyin. Sıcak şeyler kolayca zarar
görebilir.
TÜRKÇE 39