f
işe takmadan önce
l
Elektrik kaynağınızın el mikserinizin altında
g
österilenle aynı olduğundan emin olun.
l
B
u cihaz gıda ile temas eden malzemeler ve
maddeler ile ilgili EC 1935/2004 Yönetmeliğine
uygundur.
e
l mikserinizin ilk kullanımından önce
l
Parçaları yıkayın (bkz. ‘temizleme’).
bölümler
햲 hız anahtarı
햳 alet açma düğmesi
햴 çırpıcılar
햵 kablo sargısı
햶 ek halkalı yoğurucu
햷 ek halkasız yoğurucu
햸 çırpıcı saklama sütunları
햹 yoğurucu saklama sütunları
햺 çalışma alanı depo ünitesi
햻 kablo klipsi
el mikserinin kullanımı
1 Kablo sargısından kabloyu çıkarın ve el mikserinin
gövdesindeki O sembolünü hız anahtarının
yanındaki nokta ile hizalayarak hız anahtarının
kapalı konumda olduğundan emin olun. Çırpıcıları
veya yoğurucuları yerleştirin – çevirin ve kesin bir
klik hissedilene kadar itin. Alet milleri üzerindeki
uçlar çıkış delikleri ile hizada olmalıdır.
Önemli: Ek halkalı yoğurucu sadece büyük çıkış
deliğine uyacaktır.
2 Fişe takın.
3 Uygun boyuttaki kasedeki malzemelerle birlikte
çırpıcıları/yoğurucuları kaseye yerleştirin.
4 İstenilen hıza erişmek için hız anahtarını geriye
çekin (el mikserinin gövdesinin üzerindeki ilk nokta
yavaştır ve hız 5 hızlıdır). Hız anahtarının yanındaki
noktayı uygun hızla hizalayın.
l
Karışım koyulaştıkça hızı arttırın.
l
Eğer makine zorlanırsa hızı arttırın.
l
Gerektiğinde motoru çalıştırmak için hız anahtarını
puls konumuna (P) doğru ileriye doğru hareket
ettirin. Motor, puls bu pozisyonda tutulduğu sürece
çalışacaktır.
5 Karışım istenilen yoğunluğa eriştiğinde, hız
anahtarını kapalı konuma getirin ve sonra
çırpıcıları/yoğurucuları kasenin dışına çıkarın.
6 Aletleri çıkarmak için, hız anahtarının kapalı
konumda olduğundan emin olun ve el mikserini
fişten çekin. Alet çıkarma düğmesine basın. Aletleri
çıkarırken alet milleri üzerinden tutun.
Ö
nemli:
l
Ekmek hamuru yaparken hamurun 400g’dan fazla
u
n içermemesini tavsiye ediyoruz.
l
H
amur gibi ağır karşımlar ile el mikserinizi, her 5
dakikalık periyodda koruma cihazı
çalışabileceğinden 3 dakikadan fazla kullanmayın.
Doğru kıvama erişir erişmez kapatın.
l
E
l mikserinize korunması için, aşırı yüklendiğinde el
mikserini durduracak olan bir koruma cihazı
yerleştirilmiştir. Eğer bu meydana gelirse, kapatın,
fişten çekin, birkaç dakika bekleyin ve sonra tekrar
fişe takın.
Çırpıcılar için önerilen hızlar
Lütfen bunların sadece öneriler olduğunu ve
seçtiğiniz hızın kase boyutuna, miktarlara,
karıştırdığınız malzemelere ve kişisel tercihe bağlı
olduğunu aklınızda bulundurun.
temizleme
l
Temizlemeden önce daima kapatın, fişten çekin ve
çırpıcıları ya da yoğurucuları çıkarın.
l
El mikserinin gövdesini asla suya sokmayın veya
kordonun ya da fişin ıslanmasına izin vermeyin.
l
Parçaları temizlemek için asla temizleyici
kullanmayın.
çırpıcılar, yoğurucular
l
Elde veya bulaşık makinesinde yıkayın, sonra
kurulayın.
el mikseri gövdesi ve çalışma alanı depo ünitesi
l
Hafif nemli bir bezle silin, sonra kurulayın.
Yiyecek tipi Önerilen hızlar
Yumurta beyazı Yavaş yavaş hızı
5’e yükseltin
Krema 1 – 2
Çırpılmış sünger Yavaş yavaş hızı
3’e yükseltin
1 katlı sünger kek 1 - 3
Pasta hamuru 1
Una yağ eklemek 1
Pasta malzemelerini
birleştirmek için su eklemek
37