Electrolux EOB32000X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
kullanma kýlavuzu
Flrln
EOB32000
2 electrolux
Ýçindekiler
Güvenlik Uyarýlarý........................................... 3
Cihazýn Tanýmý................................................ 4
Ýlk Kez Kullanmadan Önce .......................... 6
Fýrýnýn kullanýmý ............................................. 7
Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý ............... 12
Temizlik ve Bakým.......................................... 21
Arýzalar ve Çözümleri .................................... 27
Montaj Talimatlarý........................................... 28
Elden Çýkarma................................................ 31
Garanti Belgesi & Garanti Þartlarý .............. 32
Servis ............................................................... 39
Electrolux. Thinking of you.
Share more of our thinking at www.electrolux.com
5
Önceden haber verilmeksizin deðiþiklik yapma hakký saklýdýr.
Bu kýlavuzda aþaðýdaki simgeler kullanýlýr:
1
Kiþisel güvenliðinizi korumak ve cihaza hasar vermemek için önem taþýyan bilgiler.
3Genel bilgiler ve ipuçlarý
2Çevresel bilgiler
electrolux 3
1 Güvenlik Uyarýla
Elektrik güvenliði
Cihazýn baðlantýlarý sadece uzman
servis tarafýndan yapýlabilir.
Cihazda arýza veya hasar ortaya çýkmasý
halinde, sigortayý devre dýþý býrakýn veya
fýrýný kapatýn.
Cihazýn tamiri sadece yetkili servis
tarafýndan yapýlmalýdýr. Hatalý tamirat
nedeniyle ciddi tehlikeler oluþabilir. Tamir
iþleri için müþteri hizmetlerimize veya
cihazý satýn aldýðýnýz bayiye baþvurun.
Çocuklar için emniyet
Cihaz çalýþýrken, küçük çocuklarý
denetimsiz býrakmayýnýz.
Kullaným esnasýnda emniyet
Fiziksel, duyusal veya psikolojik
rahatsýzlýklarý, deneyimsizlikleri veya nasýl
kullanýlacaðýný bilmemeleri yüzünden
cihazý emniyetli bir þekilde
kullanamayacak olan kiþiler (çocuklar
dahil), cihazý sadece sorumlu bir kiþinin
gözetimi veya talimaaltýnda
kullanmalýdýr.
Bu cihaz, sadece evde kullanýlmak,
yemekleri piþirme, kýzartma ve fýrýnlama
yapmak üzere tasarlanmýþtýr.
Cihazýn yakýnýndaki elektronik aletlerin
fiþlerine dikkat edin. Baðlantý kablolarý
sýcak yerlere deðmemeli ya da sýcak
fýrýn kapaðýna sýkýþtýrýlmamalýdýr.
Uyarý: Yanýk tehlikesi! Fýrýn çalýþýrken
alaný ýsýnmaktadýr.
Fýrýnda alkol içeren malzemeler ile yemek
piþirmek, kolaylýkla alev alabilen hava
karýþýmý meydana gelmesine neden
olabilir. Böyle bir durumda fýrýn kapaðýný
dikkatlice açýn. Açýkta alev, kývýlcým ya da
ateþ olmamasýna dikkat edin.
3 Akrilamid uyarýsý
Son bilimsel verilere göre gýdalarýn,
özellikle niþasta içeren ürünlerin fazla
kýzartýlmasý durumunda oluþan akrilamid
maddesi, saðlýða zararlý olabilir. Bu
nedenle yiyecekleri mümkün olduðunca
düþük ýsýlarda piþirmenizi ve fazla
kýzartmamanýzý öneririz.
Cihazda hasarý önlemek için
Fýrýna alüminyum folyo sermeyin ve
zeminine fýrýn tepsisi sacý, tencere vb.
koymayýn, aksi takdirde sýcaklýk
nedeniyle fýrýnýn emaye kaplamasý zarar
görebilir.
Fýrýn tepsisinden damlayan meyve
sularýnýn oluþturduðu lekeler, çýkarýlamaz.
Çok sulu kekler için derin bir tepsi
kullanýn.
Fýrýn kapaðý açýkken kapaða
yüklenmeyin.
Asla sýcak fýrýna doðrudan su dökmeyin.
Emaye hasar rebilir ve renk deðiþimleri
olabilir.
Bilhassa ön camýn kenarlarýna kuvvet
uygularsanýz, cam kýrýlabilir.
Fýrýna yanýcý nitelikte malzemeler
koymayýn. Fýrýný çalýþtýrdýðýnýzda bunlar
tutuþabilir.
Emayesinde hasar oluþabileceðinden,
fýrýnýn içine nemli yiyecekler koymayýn.
Soðutucu fan kapandýktan sonra fýrýnda
açýk yemek býrakmayýn. Fýrýnda veya cam
kapaklarda nem yoðunlaþarak,
mobilyaya da etki edebilir.
3 Emaye kaplama ile ilgili uyarý
Kullaným sonucunda fýrýnýn emaye
kaplamasýnda oluþan renk deðiþimleri,
cihazýn normal çalýþmasýný etkilemez. Bu
tür renk deðiþimleri, garanti anlamýnda
herhangi bir hataya iþaret etmez
4 electrolux
Cihazýn Tanýmý
Genel Görünüm
Kontrol Paneli
Tam cam kapak
Kontrol paneli
Kapý kolu
Fýrýn fonksiyonlarý Sýcaklýk seçimi
Fonksiyon tuþlarý
Çalýþma kontrol ýþýðý
Sýcaklýk/zaman göstergesi
Sýcaklýk kontrol lambasý
electrolux 5
Fýrýnýn özellikleri
Fýrýn aksesuarlarý
Izgara
Tabaklar, pasta kalýplarý, ýzgara ve mangal
için.
Piþirme tepsisi
Kekler ve kurabiyeler için.
Yað tepsisi
Piþirme ve ýzgarada kullanýlýr ve/veya yaðý
toplayýcý kap görevi görür.
Et takma sondasý
Et parçalarýnýn piþme derecesinin tam tespiti
içindir.
Üst ýsýtma elemanlarý
Fýrýn aydýnlatmasý
Yemekölcer giriþi
Fan
Alt ýsýtma
Raf konumlarý
Çýkartýlabilir tepsi
raylarý
6 electrolux
Ýlk Kez Kullanmadan Önce
Saati ayarlama ve deðiþtirme
Elektrik fiþi çýkarýlýp takýlýnca veya elektrik
kesintisinden sonra, Saat fonksiyon ýþýðý
otomatik olarak yanýp söner.
1. Daha önceden ayarlanmýþ bir saati
deðiþtirmek için ve tuþlarýna ayný
anda, Saat fonksiyon ýþýðý yanýp
sönünceye kadar basýn.
2. veya tuþuyla o anki saati ayarlayýn.
Yak laþý k 5 sani y e s onra ya nýp sön me d uru r ve
ayarlamýþ olduðunuz o anki saat gösterilir.
Cihaz artýk kullanýma hazýrdýr.
3 Saat sadece, Geri sayým
ayarlanmamýþsa deðiþtirilebilir.
Ýlk Temizleme
Fýrýný ilk kullanýmýndan önce, iyice
temizlemeniz gerekmektedir.
1 Dikkat: Keskin, ovucu temizlik maddeleri
kullanmayýnýz! Üst yüzey zarar görebilir.
3 Metal cephelerde piyasadaki temizlik
maddelerini kullanabilirsiniz.
1. Fýrýn fonksiyonu düðmesini
aydýnlatmaya ayarlayýnýz.
2. Tüm aksesuar parçalarýný ve yerleþtirme
ýzgaralarýný çýkartýn ve sýcak su ile
yýkayýnýz.
3. Fýrýný da sýcak suyu ile yýkayýnýz ve
kurulayýnýz.
4. Cihazýn dýþýný nemli bez ile siliniz.
electrolux 7
Fýrýnýn kullaný
Fýrýný açma ve kapama
1. Fýrýn fonksiyonlarý þalterini çevirerek
dilediðiniz fonksiyona getirin.
2. Sýcaklýk seçimi þalterini çevirerek
dilediðiniz sýcaklýða getirin.
Fýrýn çalýþtýðý sürece çalýþma kontrol lambasý
yanar.
Fýrýn ýsýttýðý sürece sýcaklýk kontrol lambasý
yanar.
3. Fýrýný kapatmak için fýrýn fonksiyonlarý ve
sýcaklýk seçimi þalterlerini çevirerek
Kapali-konumuna getirin.
3 Soðuk hava fa
Cihazýn üst yüzeylerini serin tutmak için,
fan otomatik olarak devreye girer. Fýrýn
kapatýldýktan sonra da fan, çalýþmaya
devam edererek cihazý soðutur ve
kendiliðinden kapanýr.
Fýrýn fonksiyonu seçimi Sýcaklýk seçimi
Sýcaklýk/zaman göstergesi
Çalýþma kontrol ýþýðý
tuþutuþu
Sýcaklýk kontrol lambasý
Et sondasý göstergesi
8 electrolux
Fýrýn Fonksiyonlarý
Fýrýn aþaðýda belirtilen fonksiyonlara sahiptir:
Izgara, fýrýn tepsisi ve yað tepsisini
yerleþtirme
3 Dýþarý çýkma emniyeti ve devrilme
emniyeti
Dýþarý çýkmasýný önlemek için tüm itilen
parçalarýn sol ve sað taraflarýnda aþaðý
doðru küçük bir çýkýntý bulunur.
Ýtilen parçalarý daima, bu çýkýntý arka
tarafta kalacak þekilde yerleþtirin. Bu
çýkýntý, itilen parçalarýn devrilmesini de
önler.
Fýrýn tepsisini veya yað tepsisini
yerleþtirme:
Fýrýn tepsisi veya yað tepsisini, seçtiðiniz
seviyenin raylarýnýn arasýna itin.
Fýrýn fonksiyonu Kullaným
Aydýnlatma
Bu fonksiyonla fýrýnýn iç kýsmýný örneðin temizlemek için
aydýnlatabilirsiniz
.
Sýcak hava
En fazla
iki seviyede
piþirmek için kullanýlýr.
Isýyý, geleneksel piþirme konumuna göre 20 ila 40 °C daha düþük
ayarlayýn.
Üstten/alttan ýsýtma Tek bir seviyede
piþirme
ve
kýzartma
için kullanýlýr.
Alttan ýsýtma Gevrek hamur zeminli
pastalarýn
piþirilmesinde
kullanýlýr.
Buz çözme
Turta, tereyað, ekmek, meyve veya diðer
dondurulmuþ gýdalarýn
çözülmesi veya eritilmesi
içindir.
Izgara Izgaranýn ortasýna
konulan yassý gýdalarýn
ýzgarasý
ve
kýzartýlmasýnda
kullanýlýr.
Büyük alanlý ýzgara
Büyük miktarda
yassý gýdalarýn
ýzgara yapýlmasý
ve
kýzartýlmasý
için kullanýlýr.
Sýcak havalý ýzgara
Büyük etler veya kümes hayvanlarýnýn bir tepside
kýzartýlmasý
içindir.
Bu fonksiyon ayný zamanda
graten
ve
üstten kýzartma
için de
kullanýlýr.
electrolux 9
Izgarayý yerleþtirme:
Izgarayý, ayaklarý aþaðý gelecek þekilde
yerleþtirin.
Izgaraseçtiðiniz seviyenin raylarý arasýna
itin.
3 Izgaranýn yükseltilmiþ çerçevesi,
tabaklarýn kaymasýný önler.
Izgara ile yað tepsisini birlikte
yerleþtirme:
Izgarayý yað tepsisinin üzerine koyun.
Yað tepsisini, seçtiðiniz seviyenin raylarý
arasýna itin.
Ek fonksiyonlar
Ya Geri sayým veya Et takma sondasý
ayarlanabilir.
3 Genel bilgiler
Bir fonksiyon seçildikten sonra gösterge
yaklaþýk 5 saniye boyunca yanýp söner.
Bu süre içinde veya - tuþlarýyla
istenilen süreler ayarlanabilir.
Ýstenen süre ayarlandýktan sonra
sterge tekrar 5 saniye civarýnda yanýp
söner. Ayarlý süreden geriye sayýlmaya
baþlar.
Sinyal sesine, herhangi bir tuþa basarak
son verebilirsiniz.
Ýstenen fýrýn fonksiyonu ve sýcaklýðý, saat
fonksiyonlarýnýn ayarlanmasýndan önce
veya sonra seçilebilir.
Piþirme iþlemi bittikten sonra, fýrýn
fonksiyonu ve sýcaklýk seçimi düðmesini
tekrar AUS (kapalý) pozisyonuna çevirin.
Geri sayým
Kýsa süreli program ayarýný yapmak içindir.
Et takma sondasý
Merkez sýcaklýk ayarýný yapmakindir.
Süre veya sýcaklýk göstergesi
Ayar tuþlarý
10 electrolux
Geri sayým
3 Bu fonksiyonun fýrýnýn çalýþmasý
üzerinde bir etkisi yoktur.
1. Herhangi bir tuþa basýn.
Göstergede "0.00" yanýp söner.
2. 5 saniye içinde veya tuþlarýyla
istediðiniz kýsa süreyi iþaretleyin (en
fazla. 2 saat 30 dakika).
5 saniye sonra gösterge, kalan süreyi
gösterir.
Süre bitince "0.00" gösterilir ve 2 dakika
boyunca bir sinyal duyulur.
3. Sinyal sesini herhangi bir tuþa basarak
kapatabilirsiniz.
Et takma sondasý
1 Dikkat: Sadece ürünle birlikte verilen et
sondasý kullanýlabilir! Yedek sonda
gerekirse sadece orijinal bir yedek parça
kullanýn!
1. Et sondasýnýn ucunu etin içine tümüyle,
ucu tam etin merkezine gelecek þekilde
sokun.
2. Et sondasýnýn fiþini, fýrýnýn yan tarafýndaki
prize, sonuna dayanýncaya kadar takýn.
3. veya tuþuyla istediðiniz merkez
sýcaklýðý ayarlayýn.
electrolux 11
Gösterge o anki merkez sýcaklýðý göstermeye
baþlar.
3 Merkez sýcaklýðý 30°C’den itibaren
gösterilir.
4. Fýrýn fonksiyonunu ve fýrýn sýcaklýðýný
ayarlayýn.
Ayarlý merkez sýcaklýða ulaþýldýðý anda bir
sinyal sesi duyulur.
5. Sinyal sesini susturmak için herhangi bir
tuþa basmanýz yeterlidir.
6. Fýrýn fonksiyonlarý seçme þalterini ve
sýcaklýk seçme þalterini Kapalý (AUS)
pozisyonuna çevirin.
1 Uyarý: Et sondasý çok sýcaktýr! Prizini ve
ucunu dýþarý çekerken yanma tehlikesi
vardýr!
7. Et sondasýnýn prizini soketten dýþarý çekin
ve yemeðinizi fýrýndan çýkartýn.
Merkez sýcaklýðý deðiþtirme
Sýcaklýðý gerekirse veya ile deðiþtirin.
12 electrolux
Uygulamalar, Tablolar ve Ýpuçlarý
Piþirme
Fýrýn fonksiyonu: Sýcak hava veya
Üstten/alttan ýsýtma
Kaplar
Üstten/alttan ýsýtma için koyu metal ve
kaplamalý kaplar uygundur.
Sýcak hava için açýk renkli metal
kaplar da uygundur.
Raf konumlarý
Üstten/alttan ýsýtma ile bir seferde
sadece bir seviyede piþirebilirsiniz.
Sýcak hava ile kurupastalar ve
bisküvileri 2 tepside ayný anda
piþirebilirsiniz.
1 tepsi:
örn. raf konumu 3
1 kalýp:
örn. raf konumu 1
2 tepsi:
örn. raf konumu 1 ve 3
Genel bilgiler
Tepsiyi eðik kýsmý öne gelecek þekilde
yerleþtirin!
Üstten/alttan ýsýtma veya Sýcak
hava ile yan yana iki kalýp yemeði ay
anda piþirebilirsiniz. Bu durum, piþirme
süresini fazla etkilemez.
3 Dondurulmuþ gýdalaçözme esnasýnda,
kullanýlan tepsiler piþirme sýrasýnda
yamulabilir. Bunun nedeni, derin
dondurucudan çýkan gýdalarla fýrýnýn
sýcaklýðý arasýndaki büyük ýsý farkýdýr.
Tepsiler soðuduktan sonra, yamukluk
gider ve tepsi tekrar eski halini alýr.
Piþirme tablolarý ile ilgili bilgiler
Tablolarda bazý yemekler için gerekli olan
sýcaklýklarý, piþme sürelerini ve raf konumlarýný
bulacaksýnýz.
Piþirilen hamurun bileþimine ve kullanýlan
kalýp sayýsýna ve tipine göre
deðiþeceðinden, verilen sýcaklýk
deðerleri ve pirme süreleri sadece
referans amaçlýdýr.
Baþta düþük bir ýsý deðerini seçmenizi,
daha sonra eðer gerekirse, örn. yemeðin
daha fazla kýzarmasý isteniyorsa veya
piþirme uzun sürüyorsa, daha yüksek bir
sýcaklýk seçmenizi tavsiye ederiz.
Yemeðiniz için tam bilgiler
bulamýyorsanýz, benzer bir yemeðin
bilgisini referans alarak hareket edin.
Tepsi veya kalýp içerisinde birkaç
seviyede kek piþiriyorsanýz piþme süresi
10-15 dakika uzayabilir.
Yaþ yemekler (örn. pizza, meyveli pasta
vb.) bir seviyede hazýrlanýr.
Farklý konumlara yerleþtirilen hamur
iþleri, baþlangýçta eþit olmayan
seviyelerde kýzarabilir. Bu durumda
lütfen sýcaklýk ayarýný deðiþtirmeyin.
Koyulaþmadaki farklýlýklar zaman
içerisinde dengelenecektir.
Yeni fýrýnýnýz, eski fýrýnýnýza göre fark
sýcaklýk ve sürelerde piþirebilir/
kýzartabilir. Bu nedenle alýþmýþ olduðunuz
ayarlarý (sýcaklýk, piþirme süresi)
aþaðýdaki tablolarda verilen önerilere
uyarlayýn.
2 Uzun piþirme sürelerinde atýl ýsýdan
faydalanmak için fýrýný piþirme süresi
bitmeden yaklaþýk 10 dakika önce
kapatabilirsiniz.
Aksi belirtilmediyse, tablolarda verilen
deðerler, soðuk durumdaki fýrýn için
geçerlidir.
electrolux 13
Kýzartma tablosu
Hamur iþinin
türü
Fýrýn fonksiyonu
Yerleþtirme
düzeyi
Sýcaklýk °C
Süre
Saat: Dak.
Kalýp içinde hamur iþi
Yaþ pasta veya radon
pasta
Sýcak hava
1 150-160 0:50-1:10
Kuru pasta/Kral pastasý Sýcak hava 1 140-160 1:10-1:30
Pandispanya hamurundan
turta
Sýcak hava 1 140 0:25-0:40
Pandispanya hamurundan
turta
Üstten/alttan ýsýtma 1 160 0:25-0:40
Ýyi piþmiþ turta tabaný Üstten/alttan ýsýtma 3 180-200 0:10-0:25
Hamur turta tabaný Sýcak hava 3 150-170 0:20-0:25
Kapalý elmalý turta Üstten/alttan ýsýtma 1 170-190 0:50-1:00
Apple Pie (2kalýp Ø20cm,
çapraz yerleþtirilmiþ)
Sýcak hava 1 160 1:10-1:30
Apple Pie (2kalýp Ø20cm,
çapraz yerleþtirilmiþ)
Üstten/alttan ýsýtma 1 180 1:10-1:30
Baharatlý turta (örn. Quiche
Lorraine)
Üstten/alttan ýsýtma 1 180-200 0:30-1:10
Peynirli pasta Üstten/alttan ýsýtma 1 170-190 1:00-1:30
Fýrýn tepsisinde hamur iþi
Simit Üstten/alttan ýsýtma 3 170-190 0:30-0:40
Meyveli kek Üstten/alttan ýsýtma 3 160-180
1)
0:40-1:00
Ekmek (çavdar)
-önce
-sonra
Üstten/alttan ýsýtma 1
250
1)
160-180
0:20
0:30-1:00
Kremalý pasta/kremalý
çörek
Sýcak hava 3 160-170
1)
0:15-0:30
Pandispanya rulolarý Üstten/alttan ýsýtma 3 180-200
1)
0:10-0:20
Serpme taneli pasta, kuru Sýcak hava 3 150-160 0:20-0:40
Tereyaðlý/þekerli pasta Üstten/alttan ýsýtma 3 190-210
1)
0:15-0:30
Meyveli pasta
(iyi piþmiþ hamur/mayalý
hamur üzerine)
2)
Sýcak hava 3 150 0:35-0:50
Meyveli pasta
(iyi piþmiþ hamur/mayalý
hamur üzerine)
2)
Üstten/alttan ýsýtma 3 170 0:35-0:50
Ýyi piþmiþ hamur ile meyveli
pasta
Üstten/alttan ýsýtma 3 170-190 0:40-1:20
Hassas kaplamalý tepsi
pastasý (ör n. yoðurt,
krema, bal)
Üstten/alttan ýsýtma 3 160-180
1)
0:40-1:20
14 electrolux
Pizza (bol malzemeli)
2
Üstten/alttan ýsýtma 1 190-210
1)
0:30-1:00
Pizza (ince) Üstten/alttan ýsýtma 1 230-250
1)
0:10-0:25
Pide Üstten/alttan ýsýtma 1 250-270 0:08-0:15
Ev yapýmý pizza (CH) Üstten/alttan ýsýtma 1 200-220 0:35-0:50
Kurabiye
Ýyi piþmiþ hamurdan
kurabiye
Sýcak hava 3 150-160 0:06-0:20
Ýyi piþmiþ hamurdan
kurabiye
Sýcak hava 1 / 3 150-160 0:06-0:20
Sýkma kurabiye Sýcak hava 3 140 0:20-0:30
Sýkma kurabiye Sýcak hava 1 / 3 140 0:25-0:40
Sýkma kurabiye Üstten/alttan ýsýtma 3 160
1)
0:20-0:30
Hamur kurabiye Sýcak hava 3 150-160 0:15-0:20
Hamur kurabiye Sýcak hava 1 / 3 150-160 0:15-0:20
Yumurta aký ile yapýlan
kurabiye, beze
Sýcak hava 3 80-100 2:00-2:30
Makaron Sýcak hava 3 100-120 0:30-0:60
Mayalý kurabiye Sýcak hava 3 150-160 0:20-0:40
Milföy pasta Sýcak hava 3 170-180
1)
0:20-0:30
Sandviç ekmeði Sýcak hava 3 160
1)
0:20-0:35
Sandviç ekmeði Üstten/alttan ýsýtma 3 180
1)
0:20-0:35
Küçük pasta (20adet/
tepsi)
Sýcak hava 3 140
1)
0:20-0:30
Küçük pasta (20adet/
tepsi)
Sýcak hava 1 / 4 140
1)
0:25-0:40
Küçük pasta (20adet/
tepsi)
Üstten/alttan ýsýtma 3 170
1)
0:20-0:30
1) Fýrýný önceden ýsýtýn
2) Toplayýkap ve/veya yað tenceresi kullanýn
Hamur iþinin
türü
Fýrýn fonksiyonu
Yerleþtirme
düzeyi
Sýcaklýk °C
Süre
Saat: Dak.
electrolux 15
Piþirme ile ilgili ipuçlarý
Gratenler ve Fýrýnda Yemekler Ýçin Tablo
Piþirme sonuçlarý Olasý neden Çözüm
Kekin alt kýsmý az piþiyor Yerleþtirme düzeyi yanlýþ Keki daha alt seviyeye yerleþtirin
Kek çöküyor (ýslak kalýyor,
su þeritleri oluþuyor)
Piþirme sýcaklýðý fazla yüksek Piþirme sýcaklýðýný daha düþük
seviyeye ayarlayýn
Piþirme süresi fazla kýsa Piþirme süresini uzatýn
Piþirme süreleri daha yüksek
piþirme sýcaklýklarý ile
kýsaltýlamaz
Hamurda fazla sývý mevcut Daha az sývý kullanýn
Özellikle mutfak robotu kullanýrken
karýþtýrma sürelerine dikkat edin
Kek fazla kuru Piþirme sýcaklýðý fazla düþük Daha yüksek bir piþirme sýcaklýðý
ayarlayýn
Piþirme süresi fazla uzun Piþirme süresini kýsaltýn
Kek eþit bir þekilde piþmiyor Piþirme sýcaklýðý fazla yüksek ve piþirme
süresi fazla kýsa
Piþirme sýcaklýðýný düþürün ve piþirme
süresini uzatýn
Hamur daðýlýmý eþit deðil Hamuru fýrýn tepsisine eþit þekilde
daðýtýn
Kek belirtilen piþme süresi
içerisinde piþmiyor
Sýcaklýk fazla düþük Biraz daha yüksek bir piþirme
sýcaklýðý ayarlayýn
Yemek Fýrýn fonksiyonu
Raf konumu
(alttan
itibaren)
Sýcaklýk
°C
Süre
Saat: Dak.
Fýrýnda makarna Üstten/alttan ýsýtma 1 180-200 0:45-1:00
Lazanya Üstten/alttan ýsýtma 1 180-200 0:25-0:40
Sebze
Graten
1)
Sýcak havalý ýzgara 1 160-170 0:15-0:30
Üzeri peynirli baget
ekmek
1)
Sýcak havalý ýzgara 1 160-170 0:15-0:30
Tatlý yemekler Üstten/alttan ýsýtma 1 180-200 0:40-0:60
Balýk yemekleri Üstten/alttan ýsýtma 1 180-200 0:30-1:00
Doldurulmuþ sebzeler Sýcak havalý ýzgara 1 160-170 0:30-1:00
1) Fýrýný önceden ýsýtýn
16 electrolux
Dondurulmuþ Hazýr Yiyecekler Ýçin Tablo
Kýzartma
Fýrýn fonksiyonu: Üstten/alttan ýsýtma
veya Sýcak havalý ýzgara
Kýzartma kapla
Isýya dayanýklý her kapla kýzartma
yapýlabilir (üretici bilgilerine dikkat edin!).
Büyük et parçalarýný doðrudan toplayýcý
kap içerisinde veya altýna toplayýcý
kap yerleþtirilmiþ tel ýzgara üzerinde
kýzartabilirsiniz.
Yaðsýz tüm et türleri için kapaklý bir
kýzartma tenceresi kullanmanýzý
öneririz. Bu sayede et daha sulu
olacaktýr.
Etrafýnýn kýtýr kýtýr olmasýný istediðiniz tüm
et türlerini bir kýzartma tenceresi
içerisinde, tencerenin kapaðýný
kapatmadan kýzartabilirsiniz.
3 Kýzartma tablosu ile ilgili bilgiler
Aþaðýdaki tabloda yer alan bilgiler
referans deðerlerdir.
Ancak 1 kg’dan itibaren olan et ve
balýklarý fýrýnda kýzartmanýzý öneririz.
Dýþarý çýkan et suyunun veya yaðýn
yanmamasý için kýzartma kabýna biraz sývý
koymanýzý tavsiye ederiz.
Etleri gerekirse (piþme süresinin 1/2 - 2/
3’ü dolduktan sonra) çeviriniz.
Büyük et ve kümes hayvaný parçalarýnýn
üzerine piþme esnasýnda birkaç kez etin
kendi suyundan dökün. Bu sayede
kýzartma daha lezzetli olacaktýr.
Kalan ýsýdan faydalanmak için kýzarma
süresi dolmadan yakl. 10 dakika önce
fýrýný kapatýn.
Kýzartma tablosu
Piþirilecekda Fýrýn fonksiyonu
Raf
konumu
(alttan
itibaren)
Sýcaklýk
°C
Süre
Derin dondurulm
pizza
Üstten/alttan ýsýtma 3
üretici bilgilerine
uygun þekilde
üretici bilgilerine
uygun þekilde
Kýzarmýþ
patates
1)
(300-600 g)
Sýcak havalý ýzgara 3 200-220
üretici bilgilerine
uygun þekilde
Baget Üstten/alttan ýsýtma 3
üretici bilgilerine
uygun þekilde
üretici bilgilerine
uygun þekilde
Meyveli pasta Üstten/alttan ýsýtma 3
üretici bilgilerine
uygun þekilde
üretici bilgilerine
uygun þekilde
1) Hatýrlatma: Kýzarmýþ patatesleri aralarda 2 ila 3 kez çevirin
Et türü Miktarý Fýrýnfonksiyonu
Raf
konumu
(alttan
itibaren)
Sýcaklýk
°C
Süre
Saat.: Dak.
Sýðýr eti
Izgara et 1-1,5 kg
Üstten/alttan
ýsýtma
1 200-250 2:00-2:30
Rozbif veya fileto
her bir cm'lik
kalýnlýk için
electrolux 17
- az piþmiþ
cm baþýna
yükseklik
Sýcak havalý
ýzgara
1 190-200
1)
0:05-0:06
- orta piþmiþ
cm baþýna
yükseklik
Sýcak havalý
ýzgara
1 180-190 0:06-0:08
- çok piþm
cm baþýna
yükseklik
Sýcak havalý
ýzgara
1 170-180 0:08-0:10
Domuz eti
Omuz, ense, pirzola 1-1,5 kg
Sýcak havalý
ýzgara
1 160-180 1:30-2:00
Külbastý, kaburga 1-1,5 kg
Sýcak havalý
ýzgara
1 170-180 1:00-1:30
Parça et 750 g-1 kg
Sýcak havalý
ýzgara
1 160-170 0:45-1:00
Domuz incik
(önceden piþirilmiþ)
750 g-1 kg
Sýcak havalý
ýzgara
1 150-170 1:30-2:00
Dana eti
Dana rosto 1 kg
Sýcak havalý
ýzgara
1 160-180 1:30-2:00
Dana incik 1,5-2 kg
Sýcak havalý
ýzgara
1 160-180 2:00-2:30
Kuzu
Kuzu budu, kuzu
rosto
1-1,5 kg
Sýcak havalý
ýzgara
1 150-170 1:15-2:00
Kuzu pirzola 1-1,5 kg
Sýcak havalý
ýzgara
1 160-180 1:00-1:30
Av eti
Tavþan sýrtý, tavþan
budu
1 kg’a kadar
Üstten/alttan
ýsýtma
3 220-250
1)
0:25-0:40
Ceylan/geyik pirzola 1,5-2 kg
Üstten/alttan
ýsýtma
1 210-220 1:15-1:45
Ceylan/geyik budu 1,5-2 kg
Üstten/alttan
ýsýtma
1 200-210 1:30-2:15
Kümes hayvanlarý
Parça halinde kümes
hayvaný
her biri 200-
250g
Sýcak havalý
ýzgara
1 200-220 0:35-0:50
Yarým piliç
her biri 400-
500g
Sýcak havalý
ýzgara
1 190-210 0:35-0:50
Piliç, tavuk 1-1,5 kg
Sýcak havalý
ýzgara
1 190-210 0:45-1:15
Ördek 1,5-2 kg
Sýcak havalý
ýzgara
1 180-200 1:15-1:45
Et türü Miktarý Fýrýnfonksiyonu
Raf
konumu
(alttan
itibaren)
Sýcaklýk
°C
Süre
Saat.: Dak.
18 electrolux
Izgara tipleri
Fýrýn fonksiyonu: Izgara veya Büyük
alanlý ýzgara maksimum sýcaklýk ayarý
ile
1 Dikkat: Izgara yaparken fýrýn kapýsýný
daima kapalý tutun
3 Fýrýný boþken daima ýzgara
fonksiyonlarý ile önceden 5 dakika
ýsýtýn!
Izgara yapmak için ýzgarayý tavsiye
edilen seviyeye yerleþtirin.
Yað damlama tepsisini daima alttan 1.
seviyeye yerleþtirin.
Izgara süreleri referans deðerlerdir.
Tel ýzgara özellikle yassý et ve balýk
parçalarý için idealdir.
Izgara tabla
Buz çözme
Fýrýn fonksiyonu: Buz çözme (sýcaklýk
ayarý olmadan)
Paketinden çýkardýðýnýz yemekleri bir
tabaðýn üzerinde tel ýzgaraya yerleþtirin.
Üzerini örtmek için tabak veya kap
kullanmayýn, aksi takdirde buz çözme
süresi büyük ölçüde uzayacaktýr.
Buz çözmek için tel ýzgaraalttan 1.
düzeye yerleþtirin.
Kaz 3,5-5 kg
Sýcak havalý
ýzgara
1 160-180 2:30-3:30
Hindi 2,5-3,5 kg
Sýcak havalý
ýzgara
1 160-180 1:45-2:30
Hindi 4-6 kg
Sýcak havalý
ýzgara
1 140-160 2:30-4:00
Balýk (füme)
Bütün balýk 1-1,5 kg
Üstten/alttan
ýsýtma
1 210-220 0:45-1:15
1) Fýrýný önceden ýsýtýn
Et türü Miktarý Fýrýnfonksiyonu
Raf
konumu
(alttan
itibaren)
Sýcaklýk
°C
Süre
Saat.: Dak.
Izgara yapýlacak gýda
Uygulama yeri
Izgararesi
1. Sayfa 2. Sayfa
Köfte 4 8-10 Dak. 6-8 Dak.
Domuz fileto 4 10-12 Dak. 6-10 Dak.
Sosis-salam kýzartma 4 8-10 Dak. 6-8 Dak.
Sýðýr fileto - Biftek, Dana biftek 4 6-7 Dak. 5-6 Dak.
Sýðýr fileto, Sýðýr rosto (yak. 1 kg) 3 10-12 Dak. 10-12 Dak.
Tost ekmekleri
1)
3 4-6 Dak. 3-5 Dak.
Hazýr Tost Ekmekleri 3 6-8 Dak. ---
1) Ön ýsýtmasýz
electrolux 19
Buz çözme tablosu
Kurutma
Fýrýn fonksiyonu: Sýcak hava
Üzerine parþömen kaðýt veya yaðlý kaðýt
koyulmuþ tel ýzgara kullanýn.
Kurutma süresinin yarýdolduðunda fýrýný
kapattýðýnýzda ve kapýsý açýk olarak gece
boyunca soðumaya býraktýðýnýzda daha
iyi sonuç alýrsýnýz.
Ardýndan kurutma iþlemini tamamlayýn.
Yemek
Buz çözme
süresi
dak.
Ek buz
çözme
süresi, dak.
Hatýrlatma
Tavuk, 1000 g 100-140 20-30
Tavuðu ters altý ters çevrilmiþ þekilde büyük bir
tabaða yerleþtirin
Sürenin yarýsý dolduðunda çevirin
Et, 1000g 100-140 20-30 Sürenin yarýsý dolduðunda çevirin
Et, 500g 90-120 20-30 Sürenin yarýsý dolduðunda çevirin
Alabalýk, 150g 25-35 10-15 ---
Çilek, 300g 30-40 10-20 ---
Tereyaðý, 250g 30-40 10-15 ---
Krema, 2 x 200g 80-100 10-15
Krema hafif donmuþ bölümleri olsa da kolayca
çýrpýlýr
Turta, 1400g 60 60 ---
Kurutulacak gýda
Sýcaklýk, °C
olarak
Raf konumu
(alttan itibaren)
Süre, saat olarak
(referans deðer)
1 düzey 2 düzey
Sebze
Kurufasulye 60-
70
3 1 / 4 6-8
Kýrmýzý biber (dilim) 60-
70
3 1 / 4 5-6
Çorbalýk sebze 60-
70
3 1 / 4 5-6
Mantar 50-
60
3 1 / 4 6-8
Baharat 40-50 3 1 / 4 2-3
Meyveler
Erik 60-
70
3 1 / 4 8-10
Kayýsý 60-
70
3 1 / 4 8-10
Elma dilimleri 60-
70
3 1 / 4 6-8
Armut 60-
70
3 1 / 4 6-9
20 electrolux
Konserve yapma
Fýrýn fonksiyonu: Alttan ýsýtma
Konserve yaparken sadece ayný boyda
olan kavanozlarý kullanýn.
Çevirmeli veya bayonet kilitli
kavanozlar ve metal kutular uygun
deðildir.
Konserve yapmak için alttan
1. yerleþtirme düzeyini kullanýn.
Konserve yaparken tepsiyi kullanýn. Bu
tepsinin üzerine birer litrelik altý kavanoz
yerleþtirilebilir.
Kavanozlarýn hepsi tamamen
doldurulmuþ ve kapatýlmýþ olmalýdýr.
Kavanozlarý birbirine deðmeyecek
þekilde tepsiye yerleþtirin.
Fýrýnda yeterli nemin oluþmasý için
tepsiye yakl. 1/2 litre su doldurun.
Ýlk kavanozlardaki su kaynamaya
baþladýðýnda (1 litrelik kavanozlarda
yakl. 35-60 dakika), fýrýný kapatýn veya
sýcaklýðý tekrar 100°C’ye düþürün (bkz.
tablo).
Konserve tablosu
Belirtilen konserve yapma süre ve sýcaklýklarý
referans deðerlerdir.
Konserve yapýlacakda
Sýcaklýk
°C olarak
Kaynama noktasýna
kadar ýsýtma,
dak. olarak
100°C’de
piºirmeye devam
etme,
dak. olarak
Taneli meyveler
Çilek, böðürtlen v.b. 160-170 35-45 ---
Ham bektaºiüzümü 160-170 35-45 10-15
Sert çekirdekli meyveler
Armut, ayva, erik 160-170 35-45 10-15
Sebze
Havuç
1)
160-170 50-60 5-10
Salatalýk 160-170 50-60 ---
Turºu 160-170 50-60 15
Yer lahanasý, bezelye, kuþkonmaz 160-170 50-60 15-20
1) Kapalý fýrýnda bekletin
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Electrolux EOB32000X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu