23
su ısıtıcınızın kullanımı
1
Sızdırmazlık halkasını bıçak ünitesine yerleştirin – sızdırmazlığın
doğru yerleştirildiğinden emin olun.
●
E
ğer conta zarar gördüyse veya yanlış yerleştirildiyse sızdırma
m
eydana gelir.
2 Bıçak ünitesini altından tutun ve bıçakları kaba yerleştirin – kilitlemek
i
çin saat yönünün tersine çevirin .
3
Malzemeleri kaba koyun.
4 Kabın kapağını takın ve sabitlemek için bastırın . Doldurma kapağını
y
erleştirin.
●
B
lenderi kullanmadan önce hız kontrolünün 0 ve Otomatik ışığının
sönük olduğundan emin olun. Eğer hız kontrolü 0 konumunda
d
eğilse veya Otomatik seçiliyse blender takılır takılmaz çalışmaya
b
aşlayacaktır.
5 Blenderi tutamak sağ tarafta olacak şekilde güç ünitesinin üstüne takın ve
k
ilitlemek için saat yönünde çevirin .
●
M
ikser doğru yerleştirilmemişse cihaz çalışmayacaktır.
6 Otomatik düğmesini kullanın veya bir hız seçin (tavsiye edilen hız
t
ablosuna bakın) ya da puls kontrol kullanın.
e
mniyet
●
S
ivilari sivilastiriciya yerlestirmeden önce oda sicakligina gelmelerini
saglayiniz.
●
B
ıçak tertibatını tutarken her zaman dikkat edin ve temizlerken bıçakların
k
eskin kenarlarına dokunmaktan kaçının.
●
Sivilastiriciyi sadece kapagi yerinde iken kullanin.
●
H
azneyi sadece verilen bıçak tertibatı ile kullanın.
●
M
ikseri asla boş çalıştırmayın.
●
Mikserinizin uzun ömürlü olması için sürekli olarak 60 saniyeden fazla
çalıştırmayın.
●
Smoothie tarifler – dondurulurken katı hal almış malzemeleri asla
karıştırmayın, hazneye koymadan önce kırın.
öönneemmllii
●
Mayonez yaparken mikserin içine yağ hariç bütün malzemeleri koyun.
Doldurma kabını çıkarın. Sonra, cihaz çalışırken, yağı kapaktaki delikten
yavaşça ekleyin.
●
Yoğun karışımların, örn. pateler ve dipler, kazınması gerekebilir. Eğer
karışımın işlenmesi zorsa, daha fazla sıvı ekleyin.
●
Buz k›rarken, küp fleklinde 6 buz parças› için 15 ml (1 tatl› kafl›¤›) su ekleyin.
Buz k›rmak için çal›flt›rma dü¤mesini kullan›n.
●
Mikser doğru yerleştirilmemişse cihaz çalışmayacaktır.
●
Katı malzemelerin karıştırılması – parçalar halinde kesin, doldurma kabını
çıkarın sonra cihaz çalışırken parçaları teker teker atın. Elinizi açıklıktan
uzak tutun. En iyi sonuçlar için düzenli olarak boşaltın.
●
S›v›laflt›r›c›y›, muhafaza kab› olarak kullanmay›n. S›v›laflt›r›c› kab›
kullan›mdan önce ve sonra bofl olmal›d›r.
●
1,5 litre üzerinde malzeme kar›flt›rmay›n - Milkshake gibi köpüklü s›v›lar
için bu miktar daha az olmal›.
çok amaçlı öğütücü (eğer sağlanmışsa)
Öğütücüyü fındık, kahve çekirdeği gibi kuru maddeler için kullanın,
baharatlar için de uygundur:
Karabiber tohumu, kakule tohumu, kimyon tohumu, kişniş tohumu, rezene,
taze zencefil, taze biber veya karanfil
öğütücünüzü kullanmak için
1 Malzemeleri kaba koyun. Yarıdan fazla doldurmayın.
2 Sızdırmazlık halkasını bıçak ünitesine takın.
3 Bıçak ünitesini altından tutun ve bıçakları kaba yerleştirin – kilitlemek için
saat yönünün tersine çevirin .
4 Öğütücüyü güç ünitesinin üstüne takın ve kilitlemek için saat yönünde
çevirin .
5 Otomatik düğmesini kullanın veya bir hız seçin (tavsiye edilen hız
tablosuna bakın).
eemmnniiyyeett
●
S
ürahiyi takmadan önce bıçak birimini hiçbir zaman ö¤ütücüye
takmayınız.
●
Ç
oklu öòütücü aygıta takılı olduòu zaman hiçbir biçimde kavanozu
ç
ıkarmayınız.
●
Bıçaklar çok keskindir. Bu yüzden bıçaklara elinizle dokunmayınız ve
ç
ocukları denetim altında tutunuz.
●
B
ıçaklar tamamen durmadan asla öğütücüyü çıkarmayın.
●
Ö
ğütücünüzün uzun ömürlü olması için sürekli olarak 60 saniyeden fazla
çalıştırmayın. Doğru yoğunluğa ulaşır ulaşmaz aleti kapatın.
●
D
eğirmen doğru yerleştirilmemişse cihaz çalışmayacaktır.
●
Ö
ğütücü de zerdeçal köklerini işlemeyin, çok sert olduğundan bıçaklara
zarar verebilir.
ipuçları
●
B
aharat işlerken optimum performans için bir seferde 100 g’dan fazla
baharat işlemeyin.
●
Bütün baharatlar aromalarını ö_ütülmüş baharatlara göre daha uzun süre
k
orur bu yüzden her seferinde küçük miktarlar öğütün.
●
Maksimum aroma ve baharatların yağlarını bırakmaları için öğütmeden
önce kavurun.
●
İ
şlemeden önce zencefili küçük parçalara doğrayın.
●
En iyi sonuç için sebze işlerken küçük kabın kullanılması tavsiye edilir.
ek parçalar›n kullan›m›
bݍak/
hamur aleti
B
›çak, ek parçalar aras›nda en genifl kullan›m alan› oland›r. Cihaz›n çal›flma süresi
ifllenen g›dan›n k›vam›n› belirler. Daha koyu k›vamlar için çal›flt›rma dü¤mesini
kullan›n.
B›ça¤›, kek ve hamur iflleri haz›rlamak, çi¤ ya da piflmifl et, sebze, f›nd›k,
pate ve kat›k do¤ramak, çorba malzemesi ezmek ve kat› kraker/ekmek
ö¤ütmek için kullan›n.
Mayal› hamur kar›fl›mlar› için hamur yo¤urucusunu kullan›n.
öönneerriilleerr
bb››ççaakk
●
Et, ekmek, sebze gibi g›dalar› ifllemeden önce 2 cm’lik küpler halinde
kesin.
●
Bisküviler parçalar halinde k›r›larak cihaz çal›fl›rken g›da giriflinden afla¤›
at›lmal›d›r.
●
Unlu g›dalar haz›rlarken do¤rudan buz dolab›ndan ald›¤›n›z ya¤› 2 cm’lik
küpler halinde keserek kullan›n.
●
‹fllemi gere¤inden fazla uzatmay›n.
hhaammuurr yyoo¤¤uurruuccuussuu
●
Kuru malzemeleri kaseye yerlefltirin ve cihaz çal›fl›rken s›v›y› g›da
giriflinden dökün. Cihaz›, düz ve elastik k›vaml› bir hamur topu oluflana
kadar 45 - 60 saniye çal›flt›r›n.
●
Hamuru yeniden yo¤urmak için kaseyi kullanmay›n. Aksi halde mutfak
robotu karars›z hale gelebilir.
ikili ç›rp›c›
Bu aleti, yaln›zca örn. yumurta ak›, krema, süt gibi hafif kar›fl›mlar ve
ya¤s›z gevrek hamuru için yumurta ve fleker ç›rpmak üzere kullan›n. Ya¤
ve un gibi a¤›r kar›fl›mlar bu alete zarar verir.
ç›rp›c›n›n kullan›m›
1 Sökülebilir mili ve kabı güç ünitesi üzerine yerleştirin.
2 Ç›rp›c›lar›, tahrik milinin bafll›¤›na tak›n .
3 Ç›rp›c› tak›m›n› dikkatli bir flekilde çevirerek tahrk miline oturtun.
4 Malzemeleri ekleyin.
5 Kapa¤› tak›n - mil ucunun kapa¤›n ortas›na oturmas›na dikkat edin.
6 Otomatik seçin.
önemli
●
Tek aşamalı kek ya da yağ ve şekerle krema hazırlamak için çırpıcı
kullanmak uygun değildir; bu tür karışımlar çırpıcıya zarar verebilir. Kek
hazırlamak için daima kesici bıçağı kullanın.
22