23
Çalıştırma
İlk kullanım öncesinde cihazın parçalarını su ve deterjanla yıkayın. İyice durulayın ve kurulayın.
UYARI: bıçaklar çok keskindi
Mikser başlığının kullanımı:
Başlığı (E) motor ünitesine (A) oturtun, tık sesi duyacaksınız.
Mikser sos, çorba, kokteyl, sütlü kokteyl, mayonez, krep hamuru, waffle hamuru ve bebek
mamaları hazırlamak için idealdir.
Malzemelerin etrafa sıçramasını önlemek için öncelikle mikser başlığını hazırlayacağınız
yiyeceğe sokun, cihazın fişini takın ve (B) ya da (C) düğmesine basın. Malzemelerin daha iyi
karışması için aşağıdan yukarıya doğru daireler çizin. Kullandıktan sonra cihazın fişini çekin,
aksesuar çıkarma düğmesine (D) basın ve mikser başlığını çıkarın.
Çırpma telinin kullanımı:
Çırpma telini (G) başlığına (F) takın ve başlığı motor ünitesine oturtun (A), tık sesi
duyacaksınız. Çırpma teli yardımıyla sıvı karışımlar hazırlayabilirsiniz (krep hamuru, yumurta
beyazından kar, krem şanti….). Cihazın fişini takın, (B) ya da (C) düğmesine basın. Cihazın
fişini çektikten sonra aksesuar çıkarma düğmesine (D) basın ve çırpma telini çıkarın.
Minideğirmenin kullanımı:
Minideğirmeni kullanmadan önce:
1. Bıçağı (I2) dikkatlice (bıçağın koruyucu kılıfını çıkardıktan sonra) kabın (I3) ortasına
yerleştirin. İşlem bittikten sonra koruyucu kılıfı takmayı unutmayın.
2. Malzemeleri kaba koyun.
3. Kabaın kapağını takın(I1), daha sonra kapağa (I1) motor ünitesini (A) takın.
4. Cihazın fişini takın, (B) ya da (C) düğmesine basın.
Minideğirmen sayesinde maydanoz, baharat, et (150 gr.), fındık (125 gr.), kuru ekmek
kıyabilir, bebek maması hazırlayabilirsiniz. Kabın (I3) en fazla 2/3ü doldurulmalıdır.
Mikrodalga fırında kullanımı:
Yağsız sıvı gıdaları (çorbalar,…), kabın metal aksının yiyecekle örtülü olması şartıyla,
değirmen kabında mikrodalga fırında ısıtabilirsiniz.
Pratik öneriler
• Karıştırma işlemi sırasında taşmayı önlemek için kullanacağınız kabın en fazla 2/3ü doldurulmalıdır.
• Karıştırma işleminin iyi sonuç vermesi için mikser başlığının en azından alt kısmının malzeme ile dolu olması
gerekir.
• Eti kaba koymadan önce kemik ve sinirlerini temizleyin.
• Pişmiş sıcak gıdaları mikser kabına koymadan önce ateşten indirin ve bir süre soğumaya bırakın.
• Isısı 80°Cyi (175°F) aşan gıdaları mikserde kullanmayın.
• Lifli yiyeceklerin (pırasa, kereviz, kuşkonmaz, vb.) hazırlığı sırasında mikser başlığını, temizlik ve çıkarma ile
ilgili güvenlik talimatlarına uyarak, temizleyin.
• Meyve ile hazırlayacağınız gıdalarda öncelikle meyvelerin çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin.
• Cihazı kahve, buz, şeker, tahıl ve çikolata gibi sert gıdaların hazırlığında kullanmayın.
• Mikser başlığını ve çırpma telini minideğirmen kabında kullanmayın.
NOTICE BRUGES EO nvelle vers.qxp:NOTICE BRUGES nvelle version.qxp 18/11/08 13:27 Page 23