C BLENDER AYAĞI
10 Genelde blender ayağı, normal bir blenderin yapabileceği her şeyi yapabilir, ancak daha
hızlıdır ve daha az bulaşık çıkarır; mayonez, milkshake, smoothies veya meyveli içecekler
haznenin içinde yapılır. Malzemeleri, pişireceğiniz tencere veya kasenin içinde karıştırabilir,
çırpabilir veya ezebilirsiniz.
11 Hangi kabı kullanırsanız kullanın, kabın sağlam ve düz bir yüzey üzerinde olmasına
dikkat edin ve kabı, çalışma tezgahının üzerinde hareket etmemesi için serbest
elinizle destekleyin.
12 Blender ayağını, paralel kenarlı borunun üst kısmı diğer tarafa geçecek şekilde sıvıya
daldırmayın.
13 Cihazı sıcak sıvılarda kullanırken, bıçağın yüzeye eğimle temas etmesine izin vermeyin,
kase/tencere/kap dışına sıvı sıçratabilirsiniz.
C ÇIRPICI
14 Çırpıcıyı, çırpıcı yuvasının en alt noktasına kadar itin.
15 Çırpıcıyı çıkarmak için, çırpıcı yuvasının dibinden çekin,
, Çırpıcıyı, çırpıcı yuvasının tabanı sıvının içinde kalacak şekilde sıvıya daldırmayın.
C DOĞRAYICI
16 Doğrayıcıyı, bir mini mutfak robotu olarak kullanabilirsiniz.
17 Sapın fişini prizden çıkarın.
18 Doğrayıcının plastik kısmını kavrayın; parmaklarınızı bıçaktan mümkün olduğunca uzak tutun.
19 Hazneye, haznenin tabanındaki milin üzerine indirin.
20 Malzemeyi ekleyin; hazneyi 500 ml işaretinin üzerinde doldurmayın.
21 Haznenin kapağını takın; doğrayıcının tepe kısmı, kapağın alt tarafındaki döndürme
mekanizmasına oturacaktır.
22 Sapı, hazne kapağının üzerine takın.
23 Doğrayıcıyı, fasılalı olarak birkaç saniye boyunca çalıştırın, aksi takdirde yiyeceği aşırı işleme
tehlikesi doğar.
24 Sapın fişini prizden çekin ve kapaktan çıkarın.
25 Kapağı hazneden yavaşça kaldırın; sürahiye damla düşmemesine dikkat edin.
26 Doğrayıcıyı, sadece plastik kısmından tutarak kaldırın.
C HAZNE
27 İçindekilerin etrafa sıçramaması için haznedeki 700 mg işaretinin üzerinde doldurmayın.
28 Kabı sağlam ve düz bir çalışma tezgahının üzerine yerleştirin ve serbest elinizle destekleyin.
29 Çalışma tezgahından kaldırarak elinizde tutmayın; elinizden kaydığı takdirde kendinizi
yaralayabilirsiniz.
C TEMIZLIK VE BAKIM
30 Cihazı kapatın ve fişini prizden çekin.
31 Bıçaklara çok dikkat edin; onlarla asla doğrudan bir işlem yapmayın, naylon bir
bulaşık fırçası kullanın.
32 Sapın yüzeyini yumuşak, nemli bir bezle silin.
33 Çırpıcıyı, doğrayıcıyı, hazneyi ve derin kabı ılık sabunlu suda yıkayın.
34 Çırpıcı yuvasını ve sürahi kapağını nemli bir bezle silerek temizleyin.
35 Çırpıcı ve hazne için dişli kutularını içerdiklerinden her zaman kuru tutmaya çalışın.
36 Cihazın hiçbir parçasını bulaşık makinesinde yıkamayın.