AEG SANTO4501 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
DT
S 4501
STATIK BUZDOLABI
INSTALLATION AND INSTRUCTION MANUAL
MONTAJ VE KULLANIM KILAVUZU
2
Değerli Müşterimiz
Beklentilerinizin üzerinde ürün sunmayõ amaç edinen AEG,
modern tesislerde özenle üretilen, titiz bir kalite
kontrolünden geçirilen yeni Statik Çift Kapõlõ buzdolabõnõzõ
kullanõmõnõza sunmaktadõr.
Buzdolabõnõzõ kullanmadan önce doğru ve güvenli
yerleştirme, kullanma ve bakõm için temel bilgileri içeren bu
kullanma kõlavuzunu dikkatlice okuyunuz.
Ürünümüzün en ileri teknolojik çözümler içerdiğini ve
kullanõmõnõn son derece kolay olduğunu göreceksiniz.
1. BÖLÜM:BUZDOLABINIZI KULLANMADAN ÖNCE 4
Eski ve Kullanõm Dõşõ Buzdolaplarõ; 4
Güvenlik Uyarõlarõ; 4
BuzbolabõnõzõnYerleştirilmesi ve Çalõştõrõlmasõ 5
Buzdolabõnõzõ Çalõştõrmaya Başlamadan Önce 6
2. BÖLÜM: KULLANIM BİLGİLERİ; 7
Sõcaklõk Ayarlarõ 7
YAZ-KIŞ Anahtarõ 8
Aksesuarlar 9
3. BÖLÜM: YİYECEKLERİN YERLEŞTİRİLMESİ 10
Soğutucu Bölüm 10
Derin Dondurucu Bölüm 11
4. BÖLÜM: TEMİZLİK VE BAKIM 15
Eritme 16
Ampulün Değiştirilmesi 17
5. BÖLÜM: TAŞIMA VE YER DEĞİŞTİRME 17
Kapõnõn Açõlõş Yönünün Değiştirilmesi 17
Taşõma ve Yer Değiştirme 17
6. BÖLÜM: SERVİS ÇAĞIRMADAN ÖNCE 18
7. BÖLÜM: TEKNİK ÖZELLİKLER 20
Buzdolabõ Parçalarõ ve Bölümleri 21
İrtibat adres-telefon 21
3
BUZDOLABINIZI KULLANMADAN ÖNCE
1. BÖLÜM
Eski ve Kullanõm Dõşõ Buzdolaplarõ
Eski buzdolabõnõz kilidi olan bir buzdolabõysa, atmadan önce kilidini kõrõn veya
çõkartõn; çünkü çocuklar oynarken içine girerek kendilerini kilitleyebilir ve bir
kazaya neden olabilir.
Eski Soğutucu ve dondurucular, izolasyon malzemeleri ve CFC içeren soğutma
gazõ ihtiva etmektedirler. Bu nedenle eski buzdolabõnõzõ elden çõkarõrken çevreye
zarar vermemeye özen gösterin.
ÖNEMLİ NOT:
Lütfen cihazõnõzõ
y
erle
ş
tirmeden ve
ç
alõ
ş
tõrmadan önce kullanma kõlavuzunu
dikkatle okuyun. Hatalõ kullanõmlarõndan do
ğ
acak zararlardan firmamõz sorumlu
tutulamaz.
Cihazõnõzõn üzerindeki ve kullanma kõlavuzundaki tüm u
y
arõlarõ dikkate alõnõz ve bu
kitapçõğõ ilerde çõkabilecek bazõ sorunlara õşõk tutmasõ amacõ ile saklayõnõz.
GÜVENLİK UYARILARI
Çoklu priz ve uzatma kablosu kullanmayõnõz.
Hasarlõ, yõrtõlmõş veya eskimiş kablolu fişi prize
sokmayõnõz.
Asla kabloyu çekmeyiniz,bükmeyiniz veya hasar
vermeyiniz.
Bu ürün, yetişkinlerin kullanõmõna göre tasarlanmõştõr,
çocuklarõn cihazla oynamasõna veya kapõya tutunup
sarkmalarõna izin vermeyiniz.
4
Herhangi bir elektrik çarpmasõna sebebiyet vermemek
için fişi prizden kesinlikle õslak elle takõp çõkarmayõnõz!
Derin dondurucu bölümdeki buzu kazõmak için buz
küreğini kullanõnõz. Bõçak, sivri uçlu aletlerle buzu
kõrmayõnõz veya kazõmayõnõz.
Buzdolabõnõzõn derin dondurucu bölmesine cam şişe ve
kutulardaki asitli içecekleri kesinlikle koymayõnõz. Şişe ve
kutular patlayabilir.
Patlayõcõ ve yanõcõ maddeleri emniyetiniz açõsõndan
buzdolabõnõza koymayõnõz. Alkol oranõksek içkileri,
cihazõnõzõn soğutucu bölmesine ağõzlarõnõ sõkõ bir şekilde
kapatarak ve dik olarak yerleştirin.
Derin dondurucu bölmesi içinde üretilen buzu
çõkarõrken elinizin temas etmesinden sakõnõnõz, buz
yanõklarõna ve/veya kesiklere neden olabilir.
Dondurulmuş yiyeceklere õslak elle dokunmayõn!
Dondurma ve buz küplerini, derin dondurucu
bölmesinden çõkarõr çõkarmaz yemeyin!
Cam raflar darbeye karşõ dayanõklõ ve esnektir,ama
noktasal ve çok sert darbelerde kõrõlabilirler.
Buzdolabõnõzõn Yerleştirilmesi ve Çalõştõrõlmasõ
Buzdolabõnõzõ kullanmadan önce şu noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.
Buzdolabõnõzõn kullanma voltajõ 220-240 V ve 50Hz’dir.
Buzdolabõnõzõn şebeke kablosuna topraklõ özel fiş takõlmõştõr. Bu fiş mutlaka 10
amper değerinde topraklõ özel priz ile kullanõlmalõdõr.Evinizde böyle bir priz yok ise,
ehliyetli bir elektrikçiye yaptõrõnõz.
5
To
p
raklama
y
a
p
õlmadan kullanma sonucu me
y
dana
g
elebilecek zararlarda
n
şirketimiz sorumlu olmayacaktõr.
Buzdolabõnõzõ doğrudan güneş õşõğõna maruz kalmayacak uygun bir yere yerleştiriniz.
Ocak, fõrõn, kalorifer peteği ve soba gibi õsõ kaynaklarõndan
en az 50 cm, elektrikli fõrõnlardan ise en az 5 cm uzakta
olmalõdõr.
Buzdolabõnõz açõk havada kullanõlmamalõ ve yağmur altõnda
kalmamalõdõr.
Buzdolabõnõz, bir derin dondurucu ile yan yana
yerleştirilirse aralarõnda en az 2 cm açõklõk bõrakõlmasõ, dõş
yüzeyde nem yoğuşmasõnõ önlemekõsõndan gereklidir.
Buzdolabõnõzõn üstüne ağõr eşya koymayõnõz ve üstten en
az 15 cm boşluk kalacak şekilde uygun bir yere yerleştiriniz.
Buzdolabõnõzõn düzgün ve sarsõntõsõz çalõşmasõ için
ayarlanabilir ön ayaklarõn uygun yüksekliğe getirilerek
karşõlõklõ olarak dengelenmesi gerekir. Bunu, ayarlõ ayaklarõ
saat yönünde (ya da ters yönde) çevirerek sağlayabilirsiniz.
Bu işlem, yiyecekler dolaba yerleştirilmeden önce
yapõlmalõdõr.
Buzdolabõnõzõ kullanmadan önce, bir çay kaşõğõ yemek
sodasõ katacağõnõz õlõk su ile bütün parçalarõnõ silip daha
sonra temiz su ile durulayarak kurulayõnõz. Temizlik işlemi
bittikten sonra tüm parçalarõ yerlerine yerleştiriniz.
Buzdolabõnõzõ Çalõştõrmaya Başlamadan Önce
İlk çalõştõrõldõğõnda veya taşõnma işlemlerini takiben
cihazõnõzõn verimli çalõşabilmesi için, buzdolabõnõzõ 3 saat (dik
konumda) beklettikten sonra fişi prize takõnõz.
Buzdolabõnõzõ ilk çalõştõrdõğõnõzda koku duyulabilir; koku
buzdolabõnõz soğutmaya geçince kaybolacaktõr.
6
Sõcaklõk Ayarlarõ
Termostat Düğmesi
Buzdolabõnõzõn so
utucu ve derin dondurucu bölümlerindeki sõcaklõk a
arlarõnõn
otomatik olarak yapõlmasõnõ sağlar. 1 ve 5 değerleri arasõnda istenilen herhan
g
i bir
de
ğ
ere a
y
arlanabilir. “0” konumu termostatõn ka
p
alõ oldu
ğ
unu
g
österdi
ğ
inden, bu
konumda soğutma olmaz. Sõcaklõk ayar düğmesini 1’den 5’e doğru
ç
evirdik
ç
e
soğutma derecesi artar. Buzdolabõnõz orta soğutma konumundayken en i
y
i
p
erformansõ verecek
ş
ekilde tasarlanmõ
ş
tõr. Kõ
ş
a
y
larõnda ener
j
i tasarrufu sa
ğ
lama
k
amacõyla buzdolabõnõzõ daha düşük konumda çalõştõrabilirsiniz.
Termostat düğme konumlarõ;
5 : Yeni konulan yiyeceklerin hõzlõ dondurulmasõ ve hõzlõ buz elde etmek i
ç
indir.
Buzdolabõnõz uzun süreli
ç
alõ
ş
acaktõr. Dondurucu bölüm
y
eterince so
ğ
udu
ğ
unda
tekrar eski konumuna getirilmelidir.
3-4 : Normal kullanõm içindir ve en iyi performansõ bu konumda alabilirsiniz.
1-2 : Daha az soğutma içindir.
Termostat ayarõ, soğutucu ka
p
õsõnõn ne kadar sõklõkla a
ç
õlõ
p
ka
p
andõ
ğ
õ, i
ç
erisinde ne
kadar
y
i
y
ecek saklandõ
ğ
õ ve buzdolabõnõzõn bulundu
ğ
u ortam sõcaklõ
ğ
õ
g
öz önüne
alõnarak yapõlmalõdõr.
7
KULLANIM BİLGİLERİ
2. BÖLÜM
Yaz-Kõş Anahtarõ
Kõ
ş
mevsiminde ortam sõcaklõ
ğ
õnõn 18ºC
(
*
)
’nin altõna dü
ş
mesi
durumunda, buzdolabõnõzõn tam randõmanla çalõşmasõnõ sağlar.
Termostat dü
ğ
mesinin üstünde bulunan bu anahtar, a
ş
a
ğ
õ
doğru basõlõ iken( konumunda), kõrmõzõ õşõk yanar.
Havalarõn õsõnma
y
a ba
ş
lamasõ halinde
(
ortam sõcaklõ
ğ
õ
18ºC’nin üstüne
ç
õkmasõ
)
bu anahtarõn “ ” konumuna
getirilmesi gerekir.
(*)TS 11301 standartlarõna göre Tropical sõnõf sadece 18ºC
ile 43ºC arasõndaki ortam sõcaklõklarõ için
tanõmlanmõştõr.Türkiye koşullarõ göz önünde bulundurularak,
buzdolabõnõzõn 18ºC’den daha soğuk koşullarda da çalõşmasõ
YAZ/KIŞğmesi sayesinde sağlanmõştõr.
Buzdolabõnõzõn, prize ilk takõldõktan sonra tamamen soğuyabilmesi için,
ortam sõcaklõğõna bağlõ olarak 24 saate kadar kesintisiz olarak çalõşmasõ
gerekir.
Bu süre zarfõnda, buzdolabõnõzõn kapõlarõnõ sõk açõp kapamayõnõz ve aşõrõ
doldurmayõnõz.
Buzdolabõnõzõn, fişini prizden çektikten sonra tekrar çalõştõrmak
istediğinizde, kompresörün herhangi bir hasar görmemesi için, fişi tekrar
takmak için en az 5 dakika bekleyiniz.
8
Y
İYECEKLERİN YERLE
Ş
TİRİLMESİ
3. BÖLÜM
Soğutucu Bölüm
Nem ve koku oluşmasõnõ önlemek için besinlerin buzdolabõna kapalõ kaplarda ve
y
a
üzerleri örtülerek yerleştirilmesi tercih edilir.
Sõcak
i
ecek ve i
eceklerin de buzdolabõna
erle
tirilmeden önce oda sõcaklõ
õna
soğutulmasõ gerekir.
Paketlenmi
i
ecekleri ve ka
larõ so
utucu bölümün arka duvarõna da
ama
õnõz.
Aksi halde, soğutma sõrasõnda arka duvarda olu
ş
acak kar,
y
i
y
ecek
p
aketlerinin arka
duvara yapõşmasõna ve yiyeceklerinizin bozulmasõna neden olacaktõr.
1-2
g
ün i
ç
erisinde tüketece
ğ
iniz et ve temizlenmi
ş
balõklarõ
(p
lastik torba ve
y
a
paketler halinde) en soğuk bölüm olduğu i
ç
in sebzeliklerin hemen üstündeki cam
rafõn üzerine yerleştiriniz.
Meyve ve sebzeler doğrudan doğruya sebzelik bölmesine yerleştirilebilir.
Y
i
y
eceklerinizin so
ğ
utucu bölüm i
ç
ine
y
erle
ş
tirilmesi ve saklanmasõ i
ç
in
aşağõda bazõ öneriler verilmiştir.
10
Yiyecek Depolama süresi
Soğutucu bömümünde
yerleştirileceği yer
Meyve ve Sebzeler 1 hafta
Sebzelik bölmesinde
(herhangi bir şeye sarmadan)
Et ve balõk
2-3 gün
Plastik folyo veya torbalara sarõlmõş
olarak veya et kutusu içinde
(cam raf üzerinde)
Taze peynir 3-4 gün Özel kapõ rafõnda
Tereyağ, margarin 1 hafta Özel kapõ rafõnda
Şişelenmiş ürünler,
Süt ve yoğurt
Üreticinin tavsiye
süresi kadar
Özel kapõ rafõnda
Yumurta 1 ay Yumurtalõk rafõnda
Pişmiş yiyecekler Her rafta
NOT: Patates, soğan ve sarmõsak buzdolabõnda saklanmamalõdõr.
Derin Dondurucu Bölüm
Buzdolabõnõzõn derin dondurucu bölümünü, donmu
i
ecekleri uzun süre saklama
ve buz üretmek için kullanõnõz.
Dondurmak istediğiniz yiyecekleri ilk önce derin dondurucu bölmesinin tabanõna
y
erle
ş
tiriniz. Yi
y
eceklerinizi donduktan sonra
(y
akla
ş
õk 24 saat
)
di
ğ
er donmu
ş
yiyeceklerin yanõna yerleştirebilirsiniz.
Yeni donduracağõnõz yiyecekleri, donmuş olan yiyeceklerin yanõna koymayõnõz.
Donduracağõnõz yiyecekleri
(
et, kõ
y
ma, balõk…vs
)
bir seferde tüketilebilecek
ş
ekilde,
porsiyonlara ayõrarak dondurmalõsõnõz.
Dondurulan
i
ecekler
özüldü
ünde tekrar dondurma
õnõz. Gõda zehirlenmesi
ibi
sorunlara sebep olabileceğinden sağlõğõnõz açõsõndan tehlike yaratabilir.
Sõcak yemekleri soğumadan derin dondurucunuza yerleştirmeyin.Derin dondurucu
içindeki daha önce dondurulmuş olan diğer besinlerin bozulmasõna sebep olursunuz.
Dondurulmu
i
ecekleri saklarken;
aket üzerindeki saklama ko
ullarõna mutlaka
uyulmalõdõr. Eğer bir a
ç
õklama
y
oksa;
y
i
y
ece
ğ
in, satõn aldõktan sonra en fazla 3 a
y
içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.
Dondurulmu
i
ecekleri satõn alõrken, u
un ko
ullarda dondurulmu
olmasõna ve
paketin bozulmamõş olmasõna dikkat ediniz.
Dondurulmuş yiyeceklerin bozulmadan ta
ş
õnmasõ ve en kõsa zamanda derin
dondurucu bölümünün alt yüzeyine yerleştirilmesi gerekmektedir.
E
er dondurulmu
i
ecek
aketi nem olu
turmu
ve kötü koku
orsa,
i
ecek daha
önce uygun koşullarda saklanmamõş ve büyük ihtimalle bozulmuştur.
Dondurulmu
ş
y
i
y
eceklerin saklama süreleri; ortam sõcaklõ
ğ
õna, ka
p
õlarõn sõk a
ç
õlõ
p
ka
p
anmasõna, termostat a
y
arlarõna,
y
i
y
ecek türüne ve
y
i
y
eceklerin satõn alõndõktan
dondurucu
y
a
g
irene kadar
g
e
ç
en sürenin uzunlu
ğ
una
g
öre de
ğ
i
ş
ir. Her zaman
p
aket
üzerindeki talimatlara uyun ve saklama süresini hiçbir zaman aşmayõn.
Yi
y
eceklerinizin derin dondurucu bölüm i
ç
ine
y
erle
ş
tirilmesi ve
depolanmasõ için bazõ öneriler sayfa 12,13 ve 14’de verilmiştir.
11
12
ET VE BALIK Hazõrlama
Depolama
Süresi (ay)
Oda sõcaklõğõnda
çözülme süresi
(saat)
Biftek Folyo içine sarak 6-10 1-2
Kuzu eti Folyo içine sarak 6-8 1-2
Dana rosto Folyo içine sarak 6-10 1-2
Dana kuşbaşõ Ufak parçalar halinde 6-10 1-2
Koyun kuşbaşõ Parçalar halinde 4-8 2-3
Kõyma
Baharatlamadan yassõ
paketler halinde
1-3 2-3
Sakatat (parça) Parçalar halinde 1-3 1-2
Sucuk/salam Zarlõ olsa da paketlenmelidir 1-2 Çözülene kadar
Tavuk ve hindi Folyo içine sararak 7-8 10-12
Kaz/ördek Folyo içine sararak 4-8 10
Geyik, yaban
domuzu, tavşan
Porsiyonlar 2.5 kg. ve
kemiksiz olarak
9-12 10-12
Tatlõ su balõklarõ;
alabalõk, sazan,
tuna, yayõn
2 İyice çözülene kadar
Yağsõz balõklar;
levrek, kalkan, dil
4-8 İyice çözülene kadar
Yağlõ balõklar;
palamut, uskumru,
lüfer, hamsi
İçi ve pullarõ iyice
temizlendikten sonra yõkanõp
kurulanmalõ, gerektiğinde
kuyruk ve baş kõsmõ
kesilmelidir.
2-4 İyice çözülene kadar
Kabuklu deniz
ürünleri
Temizlenmiş ve torbalar
halinde
4-6 İyice çözülene kadar
Havyar
Ambalajõnda, alüminyum
veya plastik kap içinde
2-3 İyice çözülene kadar
Salyangoz
Tuzlu suda alüminyum veya
plastik kap içinde
3 İyice çözülene kadar
Not: dondurulmuş et çözüldüğünde aynen taze et gibi pişirilmelidir.
Etler, çözüldükten sonra pişirilmemişse kesinlikle tekrar dondurulmamalõdõr.
13
SEBZE VE
MEYVELAR
Hazõrlama
Depolama
Süresi (ay)
Oda sõcaklõğõnda
çözülme süresi
(saat)
Karnabahar
Yapraklarõ ayõrõn, göbeğini de
parçalara ayõrdõktan sonra az
limonlu suda bekletin
10-12
Donmuş halde
kullanõlabilir
Ayşe kadõr,
sõrõk fasülye
Yõkayõn ve küçük
parçalara kesin
10-13
Donmuş halde
kullanõlabilir
Bezelye Ayõklayõp yõkayõn 12
Donmuş halde
kullanõlabilir
Mantar ve kuş
konmaz
Yõkayõn ve küçük
parçalara kesin
6-9
Donmuş halde
kullanõlabilir
Lahana Temizlenmiş olarak 6-8 2
Patlõcan
Yõkadõktan sonra 2 cm.lik
parçalar halinde kesin
10-12
Tabaklarõ
birbirinden ayõrõn
Mõsõr
Temizleyip koçanõyla
veya tane olarak paketleyin
12
Donmuş halde
kullanõlabilir
Havuç
Temizleyip dilimler
halinde kesin
12
Donmuş halde
kullanõlabilir
Biber
Sapõnõ kesin, ikiye bölün ve
çekirdeklerini ayõrõn
8-10
Donmuş halde
kullanõlabilir
Ispanak Yõkanmõş olarak 6-9 2
Elma ve armut Kabuğunu soyarak dilimleyin 8-10 5-buzdolabõnda
Kayõsõ, şeftali
İkiye bölüp
çekirdeklerini çõkartõn
4-6 4-buzdolabõnda
Çilek, ahududu Yõkayõp ayõklayõn 8-12 2
Pişmiş mevye
Kap içinde %10
şeker katarak
12 4
Erik, kiraz, vişne Yõkayõp saplarõnõ ayõklayõn 8-12 5-7
14
Pişmiş yemeklerde bulunan bazõ baharatlarõn (anason, fesle
ğ
en, dereotu, sirke,
baharat karõ
ş
õmõ, zencefil, sarõmsak, so
ğ
an, hardal, kekik otu, mercan kö
ş
k,
karabiber vb.
)
uzun süre saklandõ
ğ
õnda tadlarõ de
ğ
i
ş
ir ve kuvvetli bir tad kazanõr. Bu
yüzden dondurulacak yiyecekler az baharatlanmalõ ya da arzu edilen baharat,
yiyecek çözüldükten sonra eklenmelidir.
Y
i
y
eceklerin de
p
olanma süresi kullanõlan
y
a
ğ
a ba
ğ
lõdõr. U
yg
un olan
y
a
ğ
lar; mar
g
arin,
dana
y
a
ğ
õ, ze
y
tin
y
a
ğ
õ ve tere
y
a
ğ
, u
yg
un olma
y
an
y
a
ğ
lar ise
y
erfõstõ
ğ
õ
y
a
ğ
õ ve domuz
yağõdõr.
Sõvõ şekilde olan yemekler
p
lastik ka
p
larda, di
ğ
er
y
i
y
ecekler ise
p
lastik fol
y
o ve
y
a
Süt Mamülleri
Hamur İşleri
Hazõrlama
Depolama
Süresi (ay)
Depolama Koşullarõ
Süt 2-3 Sadece homojen olanlar
Peynir-beyaz
peynir hariç
Dilimler halinde 6-8
Kõsa süreli depolamalarda
orjinal paketinde
bõrakilabilir. Uzun süreli
depolamalarda ayrõca
plastik folyaya sarõlmalõdõr.
Tereyağ, margarin Kendi ambalajõnda 6
Yumurta
beyazõ
10-12
30 gramõ bir yumurta
sarõsõna eşittir.
Yumurta
karõşõmõ
(sarõ-beyaz)
İyice karõştõrõlõr, fazla
koyulaşmamasõ için bir
tutam tuz veya şeker atõlõr
10
50 gramõ bir yumurta
sarõsõna eşittir.
Yumurta*
Yumurta
sarõsõ
İyice karõştõrõlõr, fazla
koyulaşmamasõ için bir
tutam tuz veya şeker atõlõr
8-10
20 gramõ bir yumurta
sarõsõna eşittir.
* Kabuklu olarak dondurulmamalõdõr. Yumurtanõn sarõsõ ve beyazõ ayrõ ayrõ yada iyice
karõştõrõlmõş şekilde dondurulmalõdõr.
Depolama süresi (ay)
Oda sõcaklõğõnda çözülme
süresi (saat)
Fõrõnda çözülme
süresi (dakika)
Ekmek 4-6 2-3 4-5 (220-225
0
C)
Bisküvi 3-6 1-1.5 5-8 (190-200
0
C)
Börek 1-3 2-3 5-10 (200-225
0
C)
Turta 1-1.5 3-4 5-8 (190-200
0
C)
Yufka 2-3 1-1.5 5-8 (190-200
0
C)
Pizza 2-3 2-4 15-20 (200
0
C)
TEMİZLİK VE BAKIM
4
. B
Ö
L
Ü
M
Temizli
ğ
e ba
ş
lamadan önce fi
ş
i mutlaka
p
rizden
ç
ekiniz.
Buzdolabõnõzõ su dökerek yõkamayõnõz.
Cihazõnõzõn iç ve dõş kõsmõnõ õlõk ve sabunlu su
kullanarak yumuşak bir bezle veya süngerle
silebilirsiniz.
Parçalarõ tek tek çõkartõp, sabunlu su ile temizleyiniz.
Bulaşõk makinasõnda yõkamayõnõz.
Temizlik için tiner, benzin, asit gibi yanõcõ,
parlayõcõ ve eritici malzemeler asla kullanmayõn.
Yõlda en az bir kere, kondanser (arkada siyah kanatlõ kõsõm) elektrikli süpürge
ya da kuru bir fõrça kullanõlarak temizlenmelidir. Bu buzdolabõnõzõn daha verimli
çalõşmasõnõ ve
enerji tasarrufu
yapmanõzõ sağlayacaktõr.
Buharlaştõrma kabõ temizli
ğ
i
y
a
p
madan önce kesinlikle dolabõnõzõn
fişini çekiniz. Buharlaştõrma kabõnõ yerinden çõkarõnõz. Belirli zaman aralõklarõ
y
la
sabunlu su ile temizleyiniz. Böylece koku oluşmasõ engellenmiş olur.
Buharlaştõrma kabõ ve havalandõrma kapağõnõ aynõ şekilde yerine takõnõz.
15
Eritme
Soğutucu Bölme:
So
ğ
utucu bölmesi tam otomatik eritme
y
a
p
ar. Eritme sonucu olu
ş
an su, su to
p
lama
olu
ğ
undan
g
e
ç
erek buzdolabõnõzõn arkasõndaki buharla
ş
tõrma kabõna akar ve burada
kendiliğinden buharlaşõr.(Suyun toplanõp buharla
ş
tõ
ğ
õ ka
p
havalandõrma ka
p
a
ğ
õnõn
altõndadõr. Buharlaştõrma kabõnõn temizliği sayfa 15’de gösterildiği gibi yapõlmalõdõr.)
Su to
p
lama olu
ğ
undaki deli
ğ
in tõkanõ
p
tõkanmadõ
ğ
õnõ belirli zaman aralõklarõ
y
la kontrol
ediniz ve gerekirse şekilde gösterildiği gibi temizleme çubuğu ile açõnõz.
Belirli aralõklarla yarõm bardak õlõk su dökerek su boşaltma borusunu temizleyiniz.
Derin Dondurucu Bölmesi:
Derin dondurucu bölmesi donmu
ş
besinlerin bozulmamasõ i
ç
in otomatik eritme
y
a
p
maz. Olu
ş
an karlar buzdolabõnõzla birlikte verilen buz kazõma küre
ğ
i ile belli
aralõklarla alõnmalõdõr. Dondurucu bölmesi
y
õlda en az bir ve
y
a iki kez eritili
p
temizlenmelidir.
Bu amaçla;
Buz
ç
özme i
ş
lemininden bir
g
ün önce termostat a
y
arõnõ Max. konumuna
g
etirere
k
donmuş yiyeceklerin daha soğuk olmalarõnõ sağlayõnõz.
Yiyecekleri gazete ka
ğ
õdõna sararak buzdolabõnõzõn so
ğ
utucu bölmesine
y
erle
ş
tiriniz
ve buz
ç
özme i
ş
lemi bitene kadar so
ğ
utucu ka
p
õsõnõ a
ç
ma
y
õnõz.Bö
y
lece donmu
ş
yiyeceklerinizin erimelerini engellemiş olursunuz.
Buzdolabõnõzõn fişini prizden çekerek veya termostat düğmesini “0” konumuna
getirerek buzun erimesini bekleyiniz.
Buz
ç
özme i
ş
lemi sõrasõnda dondurucunun ka
p
õsõnõ a
ç
õk tutarsanõz ve i
ç
ine orta bo
y
,
i
ç
i sõcak su dolu bir ka
p
y
erle
ş
tirirseniz buzun
ç
özülme i
ş
lemi daha da kola
y
la
ş
acaktõr.
Çözülmeye başlayan buzlarõ, buz küreği ile kazõyarak çõkarabilirsiniz.
Derin dondurucu i
ç
inde olu
ş
acak su
y
u kuru bir sün
g
er ve
y
a bez
y
ardõmõ ile alara
k
kurulayõnõz.
16
Ampulün Değiştirilmesi
Buzdolabõnõzõn soğutucu bölmesinin aydõnlatõlmasõ için kullanõlan ampul, termostat
kutusunun içinde bulunmaktadõr.
Ampulün değiştirilmesi için;
1- Buzdolabõnõzõn fişini prizden çõkartõnõz veya termostat düğmesini “0” konumuna getiriniz.
2- Kutunun kapağõnõ, yandaki tõrnaklardan bastõrarak çõkartõnõz.
3- Gücü 15 Watt’ tan fazla olmayan bir yenisi ile değiştiriniz.
4- Kapağõ yerine takõnõz.
5- 5 dakika bekledikten sonra fişi takõnõz veya termostatõ eski konumuna getiriniz.
Kapõnõn Açõlõş Yönünün Değiştirilmesi
Buzdolabõnõzõn kapõlarõnõn açõlõş yönünün değiştirilmesi mümkündür. Bunun için
buzdolabõnõzõ ilk kullanmaya başladõğõnõzda en yakõn AEG yetkili servisine başvurunuz.
Taşõma ve Yer Değiştirme
Orjinal ambalaj ve köpükler, tekrar taşõnma için (isteğe bağlõ olarak) saklanabilir.
Tekrar taşõnma durumunda buzdolabõnõzõ kalõn ambalaj, bant veya sağlam iplerle bağlamalõ ve
ambalaj üzerindeki taşõma kurallarõna mutlaka uymalõsõnõz.
Yer değiştirme ve taşõnma sõrasõnda önce buzdolabõnõzõn
içindeki hareket edebilen parçalarõ (raflar, aksesuarlar,
sebzelik vs.) çõkartõnõz veya dolap içine bantlayõp sarsõntõya
karşõ sağlamlaştõrõnõz.
TA
Ş
IMA VE YER DEĞİ
Ş
TİRME
5
.B
Ö
L
Ü
M
17
Buzdolabõnõz çalõşmõyorsa;
Elektrik arõzasõ var mõ?
Fiş prize doğru takõlmõş mõ?
Fişin takõldõğõ prizin sigortasõ ya da ana sigorta atmõş mõ?
Termostat ayarõ “0” konumunda mõ?
Prizde arõza var mõ? Bunun için buzdolabõnõzõn fişini çalõştõğõna emin olduğunuz bir prize
takarak deneyiniz.
Buzdolabõnõz yeterli soğutma yapmõyorsa;
Termostat ayarõ1” konumunda mõ?
Buzdolabõnõzõn kapõlarõ sõk açõlõyor veya uzun süre açõk kalõyor mu?
Buzdolabõnõzõn kapõlarõ tam olarak kapanõyor mu?
Buzdolabõnõza, hava dolaşõmõnõ engelleyecek şekilde arka duvarõna temas eden kap
veya yiyecek yerleştirilmiş mi?
Buzdolabõnõz aşõrõ derecede dolu mu?
Buzdolabõnõz ile arka ve yan duvarlar arasõnda yeterli mesafe var mõ?
Soğutucu bölmesindeki yiyecekler gereğinden fazla soğuyorsa;
Uygun sõcaklõk ayarõnda mõ?(termostat düğmesi “5” konumunda mõ?)
Derin dondurucu bölmesinde çok miktarda yeni yerleştirilmiş yiyecek var mõ?
Eğer varsa, onlarõ dondurmak için kompresör daha uzun çalõşacağõndan soğutma bölmesindeki
yiyecekleri de gereğinden fazla soğutmasõ mümkün olabilir.
Soğutma bölmesinin tabanõnda õslaklõk varsa;
Su tahliye deliği tõkanmõş olabilir.
SERVİS
Ç
AĞIRMADAN ÖNCE
6
. B
Ö
L
Ü
M
18
Buzdolabõnõz aşõrõ sesli çalõşõyorsa;
Ay
arlanan so
ğ
ukluk sevi
y
esinin sabit kalabilmesi i
ç
in, kom
p
resör zaman zaman devre
ye
g
irecektir. Bu sõrada buzdolabõnõzdan
g
elecek sesler fonksi
y
on
g
ere
ğ
i normaldir.
Gereken soğukluk seviyesine ulaştõğõ zaman , sesler otomatik olarak azalacaktõr. Yine d
e
ses varsa;
Cihazõnõz dengede mi? Ayaklarõ ayarlanmõş mõ?
Cihazõnõzõn arkasõnda bir şey var mõ?
Cihazõnõzdaki raflar ve
y
a raflardaki tabaklar titre
ş
i
y
or mu? Bu durum sözkonusu is
e
raflarõ ve/veya tabaklarõ yeniden yerleştirin.
Cihazõnõzõn üstüne konan eşyalar titreşiyor mu?
ÖNEMLİ NOTLAR:
A
ni elektrik kesilmesinde ve
y
a fi
ş
i
p
rizden takõ
p
ç
õkarmalarda buzdolabõnõzõn so
ğ
utma
sistemindeki
g
azõn basõncõ henüz den
g
elenmemi
ş
oldu
ğ
u i
ç
in kom
p
resör koru
y
ucu
termiği atacaktõr. 4-5 dakika sonra buzdolabõnõz
ç
alõ
ş
ma
y
a ba
ş
la
y
acaktõr, endi
ş
e edilece
k
bir durum yoktur.
Buzdolabõnõzõn « soğutma ünitesi » dolabõnõzõn arka duvarõna
g
izlenmi
ş
tir. Bu
y
üzden
buzdolabõnõzõn i
ç
g
ödesinin arka
y
üze
y
inde, kom
p
resörün
ç
alõ
ş
ma süresine
g
öre, su
damlacõklarõ ve
y
a karlanma olabilir. Bu normaldir. Karlanma fazla olmadõ
ğ
õrec
e
defrost yapmaya gerek yoktur.
Buzdolabõnõzõ uzun bir süre kullanmayacaksanõz(yaz tatillerinde gibi) Termostatõ « 0 »
konumuna getirin.Defrost işleminden sonra temizleyip nem ve koku olu
ş
masõnõ
engellemek için kapõyõõk bõrakõn.
Bu uyarõlarõn hepsini yerine getirdiğiniz halde buzdolabõnõzda hala
sorun varsa, lütfen size en yakõn AEG Teknik Servis Yetkilisi’ne
başvurunuz.
Cihazõnõzõn Sanayi Bakanlõğõ tarafõndan tespit edilen ve ilan edilen kullanõm
ömrü(cihazõnõzõn fonksiyonlarõnõ yerine getirebilmesi için gerekli yedek parça
bulundurma süresi) 10 yõldõr.
19
TEKNİK ÖZELLİKLER
7.BÖLÜM
S 4501
T
oplam Brüt/Net Kapasite : 430/425 lt.
Yükseklik : 1818 mm
Genişlik : 700 mm
Derinlik : 630 mm
Ağõrlõk : 69,2 kg
T
oplam Gü
ç
: 270 W
Elektrik Tüketimi : 1,57 kWh/24h
Derin Dondurucu Bölmesi _
Dört yõldõz (-18 °C ve daha soğuk)
Brüt/Net Kapasite : 100/99 lt
Dondurma Kapasitesi : 5 kg/24h
Soğutucu Bölmesi _
Brüt/Net Kapasite : 330/326 lt.
Electrolux Dayanõklõ Tüketim Mamülleri
Sanayi Ve Ticaret A.Ş.
T
arlabaşõ Bulvarõ No: 35
T
R 80080 Taksim – İstanbul
T
el: 0 212 293 10 20 Fax: 0 212 251 91 44
Ücretsiz Tüketici Hizmetleri : 0 800 211 61 69
20
IRTIBAT :
www.electrolux.com.tr
22
Buzdolabõ Parçalarõ ve Bölümleri
1) Derin Dondurucu Bölümü 13) Termostat Kutusu
2) Soğutucu Bölümü 14) Şişe Tutucu
3) Buzluk 15) Alt Raf
4) Buzkabõ
(*)
16) Şişelik
5) Dondurucu Tel Rafõ 17) Hareketli Raf
18) Aroma Kutusu ve Kapağõ
7) Soğutucu Tel Rafõ 19) Yumurtalõk Rafõ
8) Katlanabilir Tel Raf 20) Yumurtalõk
9) Cam Raf 21) Peynir/Tereyağõ Rafõ
10) Sebzelik 22) Peynir/Tereyağõ Raf Kapağõ
11) Ayarlanabilir Ayaklar 23) Lamba Butonu
12 ) Tekmelik
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21

AEG SANTO4501 Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu