Kullanõm ve Kontrol
Kullanmadan Önce
Yağõn tekrar kompresöre akmasõnõ sağlamak
amacõyla cihazõ bağlamadan önce iki saat
bekleyiniz.
• Cihazõn ilk kez kullanõmõ öncesinde yeni ürünlere
ait tipik kokuyu gidermek için, içini ve tüm dahili
aksesuarlarõnõ õlõk su ve biraz nötr sabun ile
yõkayõn ve iyice kurulayõn.
Cilaya zarar vereceğinden deterjan veya
aşõndõrõcõ tozlar kullanmayõn.
• Nakliye için kullanõlan güvenlik elemanlarõnõ
çõkarõn.
Cihazõn çalõştõrõlmasõ
• Fişi prize takõn ve termostat düğmesini saat
yönünde “0” (OFF) pozisyonunun tersine çevirin.
• Termostat kontrolünü gerekli ayara getirin.
• Çalõşmayõ durdurmak için, termostat düğmesini
yalnõzca “0” pozisyonuna çevirmeniz yeterlidir.
Isõnõn ayarlanmasõ
• Buzdolabõ bölümünün içerisine yerleştirilen
termostat kontrolü cihazõn õsõsõnõ ayarlamaktadõr.
• Bu termostat kullanõm ve harici koşullara uygun
olarak buzdolabõnõn içindeki õsõ yõ ayarlamanõza
yardõmcõ olmaktadõr.
• Ayar “1” = en yüksek õsõ, en õlõk ayar
• Ayar “6” = en düşük õsõ, en soğuk ayar
• Ayar “0” = Kapalõ
Orta ayar genellikle en uygun olandõr.
İç Bölümler
Saklama raflarõ
• Temizlemek için raflarõ çõkarabilirsiniz.
• Farklõ ebattaki yiyecek paketlerinin saklanmasõnõ
mümkün kõlmak için, raflarõ farklõ yüksekliklerde
yerleştirebilirsiniz.
• İç rafõ çõkarmak için aşağõ yukarõ hareket ettirerek
öne doğru çekin ve çõkarõn.
• Rafõ farklõ bir yükseklikte yerleştirmek için lütfen
aynõsõnõn aksini yapõn.
Doğru hava sirkülasyonunun sağlanabilmesi
için sebze çekmecelerinin üzerindeki cam rafõ
ve şişe rafõnõ daima aynõ pozisyonda bõrakõn.
Buz küpü üretimi
Buzdolabõnda bir veya birden fazla buz kalõbõ
bulunmaktadõr, bunlarõ içme suyu ile doldurup özel
bölmeye yerleştirin.
Buz kalõplarõn çõkarmak için metal araçlar
kullanmayõnõz.
Tavsiyeler
Enerji Tasarrufu
• Kabinin yerleştirildiği yere dikkat ediniz.Doğru
şekilde kurulduğu takdirde kabin daha az enerji
tüketecektir. (Bakõnõz “Kurulum” bölümü).
• Kabine sõcak hava gireceğinden ve kompresörün
gereksiz sõklõkta çalõşmasõna neden olacağõndan
kapõlarõn uzun süreli açõk kalmasõnõ veya çok sõk
açõlmasõnõ önleyiniz.
• Çevre õsõsõnõn yüksek olmasõ, termostat düğ-
mesinin en soğuk ayarda bulunmasõ (yüksek ra-
kamlar) ve cihazõn tamamen doldurulmasõ duru-
munda kompresör sürekli çalõşacak ve buhar-
laştõrõcõnõn üzerinde donma veya buz oluşmasõna
neden olacaktõr. Böyle bir durumda, elektrik
tüketiminden tasarruf sağlamak için düğmeyi
daha sõcak bir ayara getirin (düşük rakamlar).
• Cihazõn içerisine sõcak yiyecekler koymayõn.
Sõcak yiyeceklerin önce soğumasõnõ bekleyin.
• Isõ emici kondensörü ve cihazõnõzõn arka
duvarõndaki metal õzgarayõ daima temiz tutun.
Soğutma ile ilgili tavsiyeler
• Buzdolabõnõn içerisine sõcak yiyecekler veya
buharlaşan sõvõlar yerleştirmeyin. Güçlü kokusu
olan yiyecekleri kapalõ veya sarõlõ bir şekilde
muhafaza edin.
Buzdolabõnõzõ doğru bir şekilde kullanmanõza yardõm-
cõ olmak üzere aşağõda bazõ yararlõ tavsiyeler
sunuyoruz:
• Çiğ et (sõğõr eti, domuz eti, koyun & kümes
hayvanlarõ): politen torbalarõn içerisine koyun ve
salata bölmesinin üzerine yerleştirin, burasõ
buzdolabõnõn en soğuk noktasõdõr.
Et, yalnõzca bu şekilde en fazla bir veya iki
gün güvenle saklanabilir.
• Pişmiş yiyecekler, soğuk dilimler, jöle, vb. :
bunlarõn ağzõ çok iyi
kapatõlmalõdõr ve tel raflarõn
herhangi birinde saklanabilir.
• Meyve & sebze: Bunlar iyice temizlenmelidir ve
alt çekmecelere yerleştirilmelidir.
• Yağ & peynir: Bunlar özel hava geçirmez
kutulara konulmalõ veya
mümkün olduğu kadar
az hava almalarõnõ sağlamak için
alüminyum
folyo veya politen torbalara sarõlmalõdõrlar.
• Süt şişeleri: ağõzlarõ kapalõ olmalõ ve kapõda yer
alan şiş e rafõnda saklanmalõdõrlar.
Muz, patates, soğan ve sarõmsak, paketli olmadõğõ
takdirde, buzdolabõnda saklanmamalõdõr.