•
tuşuna 4 saniye dokunun. Isı ayarını
10 saniye içerisinde yapın. Cihazı çalış-
tırabilirsiniz.
•
Cihazı
sembolüne dokunarak kapa-
dığınızda, Çocuk Güvenliği Aygıtı yeniden
çalışır.
YARARLI İPUÇLARI VE BİLGİLER
Pişirme kapları
Pişirme kapları ile ilgili bilgiler
•Pişirme kaplarının tabanı mümkün ol-
duğunca kalın ve düz olmalıdır.
• Emaye çelikten yapılma veya tabanı alü-
minyum ya da bakır olan pişirme kapları,
cam seramik yüzey üzerinde renk değişi-
mine neden olabilir.
Enerji tasarrufu
Nasıl enerji tasarrufu sağlanır
• Mümkünse, kapakları her zaman pişirme
kaplarının üzerine koyun.
•Pişirme kaplarını pişirme bölgesine, çalış-
tırmadan önce koyun.
•Atıl ısıyı kullanmak için, pişirme bölgelerini
pişirme süresi sona ermeden önce kapa-
yın.
• Tavaların tabanı ve pişirme bölgeleri aynı
boyutlara sahip olmalıdır.
Pişirme uygulamaları örnekleri
Tablodaki bilgiler sadece yol gösterme
amaçlıdır.
Isı
ayarı
Kullanım amacı Süre Tavsiyeler
1
Pişirdiğiniz yiyeceği sıcak tutma gerektiği
kadar
Pişirme kabını kapakla kapatın.
1-2 Holandez sosu, eritme: tereyağı, çikola-
ta, jelatin
5-25 dk. Ara sı ra karıştırın.
1-2 Katılaştırma: yumuşak omletler, fırında
yumurtalar
10-40
dk.
Kapağı kapalı olarak pişirin.
2-3 Pirinci ve sütlü yemekleri hafif ateşte pi-
şirme, hazır yemekleri ısıtma
25-50
dk.
Pirincin en az iki katı kadar su ekle-
yin, sütlü yemekleri pişirme süresinin
ortalarında karıştırın.
3-4 Sebze, balık, et buğulama 20-45
dk.
Birkaç yemek kaşığı su ekleyin.
4-5 Patates buğulama 20-60
dk.
750 g patates için maks. ¼ litre su
kullanın.
4-5 Daha büyük miktarlarda yemek, yahni ve
çorba pişirme
60-150
dk.
En fazla 3 litre sıvı ve diğer malze-
meler
6-7 Hafif kızartma: şnitzel, dana eti yemekle-
ri, pirzola, köfte, sosis, ciğer, meyane,
yumurta, krep, lokma tatlısı
gerektiği
kadar
Sürenin yarısı dolduğunda çevirin.
7-8 Ağır kızartma, fırında baharatlı patates,
fileto biftek, biftek
5-15 dk. Sürenin yarısı dolduğunda çevirin.
9 Fazla miktarda su kaynatma, makarna pişirme, et kavurma (tas kebabı, rosto), ağır kızart-
ma cipsler
Akrilamidler hakkında bilgi
Önemli Bilimsel kaynaklı son bilgilere göre,
yiyecek yüzeyinin kızartılması halinde
(özellikle nişasta içeren ürünlerde),
akrilamidler sağlık için tehlike
yaratabilmektedir. Bu nedenle, mümkün
olan en düşük sıcaklıklarda pişirmenizi ve
yiyeceğin yüzeyini çok fazla kızartmamanızı
tavsiye ederiz.
BAKIM VE TEMİZLİK
Her kullanımdan sonra cihazı temizleyin. Daima temiz tabanlı pişirme kapları kullanın.
8 progress