TÜRKÇE 22
Günlükkullanım
Dondurucununçalışması
Dondurucu, dondurulmuş yiyeceklerin
muhafaza edilmesi ve taze yiyeceklerin
dondurulması için kullanılır. 24 saat içinde
dondurulabilecek taze yiyecek miktarı
(kilogram olarak), cihazın bilgi levhasında
belirtilmiştir. Dondurucu +10°C ila +32°C
arasındaki ortam sıcaklıklarında çalışabilir.
+16°C ila +32°C sıcaklıkları arasında en
uygun performans elde edilir.
Dondurucuyuilkkezçalıştırma
• Termostattan dondurucunun sıcaklık
ayarını yapmaya gerek yoktur, çünkü
cihaz zaten fabrika ayarlıdır.
• Cihazın şini takın. Dondurucunun henüz
yiyecekleri muhafaza etmeye yetecek
kadar soğumadığını belirtmek üzere
yeşil LED (cihazın ÇALIŞIYOR olduğunu
belirten) ve kırmızı LED yanacaktır ve
ayrıca bazı modellerde de sesli bir
alarm (varsa) 1 dakika sonra ötecektir.
• Sesli alarmı kapatmak için kapak
düğmesine basın.
Termostatınayarlanması
Termostat düğmesini kullanarak dondurucu
bölmesinin sıcaklığını seçiniz:
1 = Minimum dondurma gücü
4 = Maksimum dondurma gücü
Ortamdaki hava sıcaklığı, kapının açılma
sıklığı ve dondurulacak olan yiyecek
miktarı dondurucunun sıcaklık ayarlarını
etkileyebilir.
Dolayısıyla, orta bir ayar olan 2 - 3 sıcaklık
ayarları ile başlamanızı öneririz.
LED'lerinişlevi
Yeşil LED cihazın ÇALIŞIYOR olduğunu
belirtir.
Kırmızı LED, cihazın içindeki sıcaklığın
yiyecekleri muhafaza etmek için uygun
olmadığını belirtir.
Kapakalarmı
Kapak 1 dakikadan uzun süreyle açık
bırakılacaksa alarm çalar. Kapağı kapatın
veya birkaç saniye boyunca C düğmesine
basın.
Dondurmaişlemi
Dondurma işlemi için önerilen yiyecek
miktarı, cihazın içerisindeki bilgi etiketinde
yazılıdır. Dondurucuya yiyecekleri koyarken,
ideal sıcaklığa ulaşılana kadar kırmızı LED
yanabilir.
Tazeyiyeceklerindondurulmasıve
muhafazasıiçinipuçları
• Dondurmadan önce yiyecekleri şunlara
sarın ve sızdırmazlıklarını sağlayın:
Alüminyum folyo, streç lm, kapaklı
polietilen kaplar ve yiyecekleri soğutmak
için uygun olmaları şartıyla diğer kaplar.
Dondurulmuş yiyeceklerin yüksek kalitede
muhafazasını sağlamak için gıdanın
(et hariç, aşağıya bakın) taze, olgun ve
kaliteli olması gereklidir.
• Tam orijinal besin değerini, kıvamını,
rengini ve tadını korumak için taze sebze
ve meyveler tercihen alındıktan hemen
sonra dondurulmalıdır.
Başta av etleri olmak üzere, bazı etler
dondurulmadan önce askıya asılmalıdır.
İlkKullanım
Cihazın şini prize takın. Yiyeceklerin
muhafazası için ideal sıcaklıklar fabrikada
ayarlanmıştır (2-3/MED).
Not:Cihaz çalıştırıldıktan sonra, cihazın
standart şekilde doldurulmadan önce uygun
sıcaklığa ulaşması için 2-3 saat beklemek
gerekmektedir.