07
ARZUM
Ev Yapımı Patates Kızartması Yapma
Ev yapımı patates kızartması yapmak için aşağıdaki adımları izleyiniz:
1. Patatesleri suda yıkayıp kabuklarını soyarak dilimleyiniz.
2. Patates çubuklarını iyice yıkayınız ve kağıt havluyla kurulayınız.
3. 1/2 yemek kaşığı zeytinyağını bir kaseye dökünüz, çubukları üstüne
koyunuz ve çubuklar yağla kaplanana kadar karıştırınız.
4. Çubukları kaseden parmaklarınızla veya bir mutfak gereci ile çıkarınız,
fazla yağın kasede kalması için çubukları sepete koyunuz.
5. Patates çubuklarını yukarıdaki pişirme kılavuzuna göre kızartınız.
TR
SORUN MUHTEMEL NEDEN ÇÖZÜMLER
Hava Fritözü
çalışmıyor
Fritözde pişirilen
yiyecekler pişmiyor.
Sıcaklığı artırınız.
(Bkz. "Hava Fritözü
Kullanımı")
Kızarmış
atıştırmalıklar
fritözden çıktıklarında
çıtır çıtır olmuyor
1 sepeti cihaza
doğru şekilde
kaydıramıyorum
Fritözden beyaz
duman geliyor
Patates kızartması
hava fritözünde eşit
olmayan şekilde
kızarıyor
Patates kızartmaları
fritözden çıktıklarında
çıtır çıtır olmuyor
Bazı yiyecek türleri,
pişirme süresinin yarısında
sallanmalıdır.
Kullanılan atıştırmalık türü,
geleneksel bir fritöze göre
hazırlanmıştır.
Sepet çok dolu.
Yağlı yiyecekler
hazırlıyorsunuz
Tavalarda hala önceki
kullanımdan kalan yağ
kalıntıları var
Yanlış patates türü kullanılmış
Patates çubukları düzgün
durulanmamış olabilir.
Kızartmaların gevrekliği,
kızartmalardaki yağ ve su
miktarına bağlıdır
Üst üste veya karşılıklı duran yiyecekler;
örneğin patates kızartması, pişirme
süresinin yarısında sallanmalıdır.( Bkz.
"Hava Fritözü Kullanımı")
Daha gevrek bir sonuç için fırın
tipi atıştırmalık kullanınız veya
atıştırmalıkların üzerine hafif bir miktar
yağ sürünüz.
Sepeti "MAX" göstergesinin ötesinde
doldurmayınız.
Yağlı yiyecekler hava fritözünde
kızartıldığında, tavaya çok miktarda yağ
sızar, yağ beyaz duman çıkarır ve tava
normalden daha fazla ısınabilir. Bu, fritözü
veya sonucu etkilemez
Beyaz duman, tavadaki yağın
ısınmasından kaynaklanır. Her
kullanımdan sonra tavayı düzgün bir
şekilde temizlediğinizden emin olunuz
Taze patates kullanınız ve kızartma
sırasında sert kalmalarına dikkat ediniz
Çubukların dışındaki nişastayı çıkarmak
için patates çubuklarını uygun şekilde
durulayınız
Yağı eklemeden önce patates çubuklarını
kuruttuğunuzdan emin olunuz
Daha gevrek bir sonuç için patates
çubuklarını daha küçük kesiniz
Daha gevrek bir sonuç için hafifçe bir
miktar daha yağ ekleyiniz
Fritözü bir prize takınızFritöz prize takılı değil
Pişirme zamanlayıcısı dönmüyor
Sepet çok dolu
Ayarlanan sıcaklık çok düşük.
Daha eşit şekilde kızardıkları için sepette
daha küçük yiyecek grupları kullanınız
Sıcaklığı artırınız. (Bkz. "Hava Fritözü
Kullanımı")
Sorun Giderme