Tefal P4270633 Kullanım kılavuzu

Kategori
Düdüklü tencereler
Tip
Kullanım kılavuzu
44
Güvenliğiniz için
Güvenliğiniz için bu ürün geçerli kural ve yönetmeliklere uygundur :
- Basınç altındaki Donanımlar Yönergesi
- Besinlerle temas eden malzemeler
- Çevre
Bu ürün ev içinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
Tüm talimatları okumak için zaman ayırınız ve her zaman « Kullanım Kılavuzu »na
başvurunuz.
Tüm pişirme ürünlerinde olduğu gibi, düdüklü tencerenizi, özellikle çocukların yanında,
sürekli gözlem altında kullanınız.
Düdüklü tencereyi ısıtılmış fırına koymayınız.
Basınç altındaki düdüklü tencerenizi bir yerden bir yere dikkatle götürünüz. Sıcak kısımlara
dokunmayınız. Tutacak ve düğmeleri kullanınız. Gerekirse eldiven kullanınız.
Düdüklü tencerenizi kullanım amacı dışında bir amaçla kullanmayınız.
Düdüklü tencereniz basınç altında pişirmektedir. Uygunsuz kullanımdan dolayı haşlanma
yaralanmaları meydana gelebilir. Düdüklü tencerenizi kullanmadan önce iyice
kapatıldığından emin olunuz. “Kapatma” paragrafını okuyunuz.
Düdüklü tencerenizi açmadan önce, supabın basınçsız konumda olduğundan emin
olunuz.
Düdüklü tencerenizi hiçbir zaman zorla açmayınız. İç basıncın iyice azalmış olduğundan
emin olunuz. Bakınız güvenlik paragrafı.
Düdüklü tencerenizi hiçbir zaman içinde sıvı olmadan kullanmayınız, bu ciddi zarar verir.
Pişme sırasında yeterince sıvı olduğundan emin olunuz.
Kullanım talimatlarına uygun ısı kaynakları kullanınız.
CLIPSO
®
MODULO 2
düdüklü tencerenizde asla sütlü tarifler pişirmeyin.
Düdüklü tencerenizde kaya tuzu kullanmayın, onun yerine pişme neredeyse tamamlanmak
üzere iken sofra tuzu ilave edin.
Düdüklü tencerenizi 2/3’ den fazla doldurmayınız (azami doldurma işareti).
Pirinç, kurutulmuş sebzeler, veya kompostolar gibi pişirme sırasında genleşen besinler için,
…düdüklü tencerenizin kapasitesinin yarısından fazlasını doldurmayınız. Balkabağı veya
kabak çorbası gibi çorbalar pişirdikten sonra düdüklü tencerenizin soğuması için birkaç
dakika bekleyin, daha sonra akan soğuk suyun altına koyarak tamamen soğumasını
sağlayın.
Basıncın etkisi altında şişme riski bulunan derileri olan etleri (örneğin sığır dili) pişirdikten
sonra, deri şişkin göründüğü sürece eti delmeyiniz ; çıkabilecek buharla yanma tehlikesi
vardır. Eti pişirmeden önce delmenizi tavsiye ederiz.
Hamurumsu gıdalarda (kırık bezelye, ravent...), bu gıdaların içeride saçılmaması için
açmadan evvel düdüklü tencereyi hafifçe sallayınız.
Her kullanımdan önce supapların tıkalı olmadığını kontrol ediniz. “Pişirmeden önce
paragrafını okuyunuz.
Düdüklü tencerenizi basınç altında yağla kızartmak için kullanmayınız.
Temizlik ve bakım talimatları dışında güvenlik sistemlerine müdahalede bulunmayınız.
Sadece modelinize uygun TEFAL parçalarını kullanınız. Özellikle
CLIPSO
®
MODULO 2.
e uygun bir tencere ve kapak kullanınız.
Alkol buharı tutuşur. Kapağı kapatmadan evvel yaklaşık 2 dakika kaynatınız. Alkollü tarifler
kullanırken düdüklü tencerenizi dikkatle kullanınız.
Tencerenizin kabını pişirmeden evvel ve sonra düdüklü tencerenizi asitli veya tuzlu besinler
saklamak için kullanmayınız.
Tencerenizi, asla sapları katlanmış* durumdayken bir ısı kaynağı üzerinde bırakmayın.
Bu talimatları saklayınız
*Modele göre değişir
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page44
TR
45
A. Çalışma supabı
B. Kapatma düğmesi
C. Buhar çıkış kanalı
D. Supap pozisyon göstergesi
E. Açma düğmesi
F. Emniyet supabı
G. Basınç göstergesi
H. Conta (lastik)
I. Buhar sepeti
J. Buhar sepeti ayağı
K. Hazne
L. Hazne kolu*
M. Maksimum doldurma işareti
N. Sap katlama düğmesi*
O. Katlanabilir saplar*
Özellikler
Düdüklü tencere tabanının çapı - referanslar
Standartlarla ilgili bilgiler:
Yüksek çalışma basıncı: 80 kPa.
Maksimum güvenlik basıncı: 120 kPa.
Uyumlu ısı kaynakları
CLIPSO® MODULO 2 düdüklü tencere,
endüksiyon dahil tüm ısı kaynakları üzerinde
kullanılır.
Elektrik plakası üzerinde, düdüklü tencerenin
tabanına eşit veya daha küçük çapta bir plaka
kullanın.
Kapasite ØHazne Ø Taban
CLIPSO
®
MODULO 2
Gövde ve kapak
malzemesi
4,5 L 22 cm 18 cm P42706
Paslanmaz çelik
6 L 22 cm 18 cm P42807
8 L 25 cm 20 cm P42814
10 L 25 cm 20 cm P42815
Hazneyi boşken
ısıtmayın,
ürününüze zarar
verebilirsiniz.
GAZ PLAKA
ELEKTRİKLİ
SERAMİKCAM
HALOJEN
INDÜKSIYON
SPİRAL
ELEKTRİK
Tanımlayıcı şema
*Modele göre değişir
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page45
46
Seramik cam tabla üzerinde haznenin dibinin
temiz ve net olmasından emin olun.
Gaz üzerinde, alevin haznenin çapını aşmaması
gerekmektir.
Tüm Ocaklar üzerinde, düdüklü tencerenizin tam
olarak ortalanmasına dikkat edin.
TEFAL aksesuarları
CLIPSO® MODULO 2 düdüklü tencerenin
piyasadan temin edilebilecek aksesuarları
şunlardır:
Başka parçaların değiştirilmesi veya onarımlar
için, Yetkili bir TEFAL Servis Merkezine müracaat
ediniz.
Sadece modelinize uygun orijinal TEFAL
parçaları kullanın.
Kullanım
Açma
Kapağın açma düğmesi (E) üzerine basın - şekil 1
Kapatma
Kapağın kapatma düğmesi (B) üzerine basın
- şekil 2
Aksesuarlar Referans
Conta (lastik)
4,5/6L
X1010004
8/10L
X1010003
Buhar sepeti
4,5/6L
792185
8/10L
980513
Sacayak
X1030007
Kıskaçların kapağın
kenarına temas
etmesi
gerekmektedir.
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page46
TR
47
Maksimum ve minimum
doldurma
Minimum 25 cl (2 bardak) - şekil 3
Maksimum hazne (M) yüksekliğinin 2/3’ü
- şekil 4
Bazı besinler için
Pirinç, susuz sebzeler veya kompostolar gibi
pişirme esnasında genleşen besinler için,
düdüklü tencereyi kapasitesinin yarısından fazla
doldurmayın. Çorbalarda, hızlı basınç düşürme
işlemi yapmanızı tavsiye ediyoruz.
Buhar sepetinin kullanılması
Haznenin dibine 75 cl su koyun.
Buhar sepeti ayağını (J) buhar sepetinin (I)
altına takın - şekil 5 ve 6
Hepsini haznenin dibine yerleştirin - şekil 7
Çalışma supabının kullanılması
İşleyiş supabını yerine takmak için
İşleyiş supabını, pozisyon göstergesini (D)
kapak üzerindeki şekille bir hizaya
getirerek takın
- şekil 8
Buhar tahliye çubuğunun yerine oturması için,
supabı bastırın.
İşleyiş supabının orta kısmı üzerine (A) bastırın
ve arzulanan pozisyona dek çevirin
- Şekil 8
Hassas besinleri ve sebzeleri pişirmek için
İşleyiş supabının pozisyon göstergesini (D), 1
üzerine getirin – Şekil 9
Et, balık ve donmuş gıdalar pişirmek için
İşleyiş supabının pozisyon göstergesini (D), 2
üzerine getirin – Şekil 10
Buhar sepetine
yerleştirilmiş olan
besinlerin düdüklü
tencerenin
kapağına temas et-
memesi gerekmek-
tedir.
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page47
48
İşleyiş supabını yerinden çıkarmak için
İşleyiş supabının orta kısmı üzerine (A) bastırın
ve pozisyon göstergesini
(D) kapak üzerindeki
şekille bir hizaya
- Şekil 11
Supabı yerinden çıkarın
Katlanabilir saplar*
Kullanmadan önce sapların üzerindeki etiketleri
sökün.
Sapları, kilit açma düğmelerine basmadan
katlamayı denemeyin.
İlk kullanım
Buhar sepeti ayağını (J) buhar sepeti (I) altına
takın
- şekil 5 ve 6
Buhar sepetini (I) haznenin dibine yerleştirin
- şekil 7
Haznenin (M) 2/3’üne su doldurun.
Düdüklü tencereyi kapatın.
Çalışma supabını (A) yerleştirin ve 2 üzerine
getirin.
Düdüklü tencereyi maksimum güçte ayarlanmış
olan bir sıcaklık kaynağı üzerine yerleştirin.
Buhar supaptan çıkmaya başladığında ateşi kısın
ve 20 dakika tutun.
20 dakika geçtiğinde, ateşi kapatın.
Supabı pozisyonuna kadar çevirin.
Clipso modulo 2® ’u,
asla sapları kat-
lanmış* durumday-
ken bir ısı kaynağı
üzerinde bırak-
mayın.
Sapları katlamak için:
Sapları kullanım
konumuna
getirmek için:
"KLİK "
*Modele göre değişir
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page48
TR
49
Basınç göstergesi
(G)
aşağı indiğinde: düdüklü
tencerenizde artık basınç bulunmamaktadır.
Düdüklü tencereyi açın
- şekil 1
Pişirme öncesi
Her kullanımdan önce gözle, buhar çıkış kanalının
(C)
tıkalı olmamasını kontrol edin
- şekil 12
Emniyet supabının hareketli olmasını kontrol
edin:“Temizlik ve bakım” paragrafına bakınız.
Düdüklü tencereyi kapatın
- şekil 2
Supabı
(A)
yerine takın
- şekil 8
Sonuna kadar bastırın ve seçilen pişirme
pozisyonuna kadar çevirin
- şekil 9
Çalıştırmadan önce düdüklü tencerenin uygun bir
şekilde kapanmış olmasından emin olun.
Düdüklü tencereyi maksimum güçte ayarlanmış
olan bir sıcaklık kaynağı üzerine yerleştirin.
Pişirme esnasında
Çalışma supabı sürekli olarak düzenli bir ses
çıkararak (PSCHHHT) buhar çıkarıyorsa, sıcaklık
kaynağını kısın.
Tarifte belirtilmiş olan pişirme süresini tutun.
Pişirme esnasında, supaptan sürekli ses geliyor
olmasına dikkat edin. Buhar yoksa, hafifçe
sıcaklık kaynağını açın, aksi durumda sıcaklık
kaynağını kısın.
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page49
50
Pişirme sonu
Buharı serbest bırakmak için
Sıcaklık kaynağı kapatıldığında, iki
seçeneğiniz bulunmaktadır:
Basıncın yavaş bir şekilde boşaltılması:
çalışma supabını
(A) pozisyonuna kadar
çevirin. Basınç göstergesi
(G) aşağı
indiğinde: düdüklü tencereniz artık basınçlı
değildir.
Basıncın hızlı bir şekilde boşaltılması:
düdüklü tencerenizi soğuk su musluğunun
altına koyun
– şekil 13 . Basınç göstergesi (G)
aşağı indiğinde: düdüklü tencereniz artık
basınçlı değildir. çalışma supabını
(A)
pozisyonuna kadar çevirin.
Düdüklü tencerenizi açabilirsiniz
- şekil 1
Temizlik ve bakım
Düdüklü tencerenin
temizlenmesi
Cihazınızın düzgün çalışması için, her
kullanımdan sonra bu temizlik ve bakım
talimatlarına uyunuz.
Düdüklü tencereyi her kullanımın ardından
bulaşık deterjanı eklenmiş ılık su ile yıkayın.
Sepeti de aynı şekilde temizleyin.
Çamaşır suyu veya klorlu ürünler kullanmayın.
Haznenizi boşken ısıtmayınız.
Uzun kullanımlar
sonrasında belirebi-
lecek olan kararma
ve çizikler önemli
değildir.
Eğer basınç göstergesi
(G) aşağıya inmiyorsa,
düdüklü tencerenizi
soğuk su musluğunun
altına koyun – şekil 13
Bu basınç göstergesi
üzerine asla müdahale
etmeyin.
Buhar tahliyesi sırasında
normal olmayan bir
püskürme söz konusu
olması halinde, işleyiş
supabını (A) pişirme
pozisyonuna getirin:
1
veya 2, ardından çabuk
basınç alma işlemini
uygulayın.
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page50
TR
51
Haznenin içini temizlemek için
Bir bulaşık süngeri ve bulaşık deterjanı ile
yıkayın.
Paslanmaz haznenin içerisinde izler
oluşmuşsa, sirke ile temizleyin.
Haznenin dışını temizlemek için
Bir sünger ve bulaşık deterjanı ile yıkayın.
Kapağı temizlemek için
Kapağı bir sünger ve bulaşık deterjanı ile
yıkayın.
Kapağın contasını temizlemek için
Her pişirme işleminin ardından, contayı (H)
ve conta bölmesini temizleyin.
Contanın yeniden yerine takılması için,
şekil 14e bakınız ve "face côté couvercle"
ibaresinin kapağın karşısında olmasına
dikkat edin.
Çalışma supabını (A) temizlemek için
Çalışma supabını (A) çıkarın - şekil 11
Çalışma supabını (A) musluktan akan suyun
altında temizleyin
- şekil 15
Hareketli olmasını kontrol edin: yandaki
çizim
Kapak üzerinde yer alan çalışma supabı
kanalını temizlemek için
Supabı (A) kaldırın - şekil 11
Buhar tahliye kanalının tıkanık olmamasını
ve yuvarlak olmasını gözle kontrol edin
-
şekil 12
. Gerekirse bir kürdan yardımıyla
temizleyin
- şekil 16 ve durulayın.
Hazneyi ve sepeti
bulaşık makine-
sinde yıkayabilirsi-
niz.
İşleyiş supabını (A)
ve contayı (H)
çıkardıktan sonra,
kapağı bulaşık ma-
kinesine koyabilir-
siniz.
Kapağın içerisinde
yer alan vidayı ve
somunu asla sök-
meyin
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page51
52
Emniyet supabını (F) temizlemek için
Kapağın içerisinde yer alan emniyet supabı
kısmını suyun altına tutarak temizleyin.
Kulak çubuğu yardımıyla hareketli olması
gereken parçası üzerine güçlü bir şekilde
bastırarak düzgün çalışmasını kontrol edin
-
şekil 17
Düdüklü tencerenizin contasını değiştirmek
için
Düdüklü tencerenizin contasını her sene
değiştirin.
Eğer bir kesik bulunuyorsa düdüklü
tencerenizin contasını değiştirin.
Her zaman modelinize tekabül eden orijinal bir
TEFAL contası alın.
Düdüklü tencerenizi kaldırmak için
Kapağı hazne üzerinde ters çevirin.
Clipso® Modulo 2 ürününüzün sapları
katlanabiliyorsa* :
Sapların kilit açma düğmelerine (N) basın.
“Katlanabilir saplar paragrafına bakın.
Sapları, kilit açma düğmelerine basmadan
katlamayı* denemeyin.
Emniyet
Otomatik pişiriciniz birçok emniyet tertibatı
donanımlıdır:
Kapatma işleminde emniyeti
Kıskaçların kapağın kenarına temas etmesi
gerekmektedir. Temas etmiyorsa basınç
göstergesi seviyesinde bir buhar sızıntısı
olacaktır ve düdüklü tencerenin basıncı
yükselmeyecektir.
Açma işleminde emniyet:
- Eğer düdüklü tencere basınç altında ise, açma
düğmesi hareket ettirilemez.
- Düdüklü tencereyi asla zorla açmayın.
- Basınç göstergesi ile kesinlikle oynamayınız.
- İçerdeki basıncın düşmüş olmasından emin
olun.
Düdüklü tencereni-
zin kalitesini uzun
süre korumak için:
hazneyi, boşken
ısıtmayın.
Bu işlemi gerçe-
kleştirmek için asla
kesici veya sivri bir
nesne kullan-
mayınız.
Her 10 senelik kul-
lanım süresinin
ardından düdüklü
tencerenin Yetkili bir
TEFAL Servis merke-
zinde kontrol ettiril-
mesi
gerekmektedir.
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page52
TR
53
Aşırı basınca karşı iki emniyet:
- İlk tertibat: emniyet supabı
(F) basıncı serbest bırakır
- şekil 19
- İkinci tertibat: conta kapak ile hazne arasından
buharın çıkmasını sağlar
- şekil 20
Eğer aşırı basınca karşı emniyet sistemlerinden
biri devreye girerse:
Sıcaklık kaynağını kapatın.
Düdüklü tencerenin tamamen soğumasını bekleyin.
Açın.
Çalışma supabını (A), buhar tahliye kanalını (C),
emniyet supabını
(F) ve contayı (H) kontrol edin
ve temizleyin.
Eğer tüm bu kontroller ve temizleme işlemlerinin
ardından ürününüzde sızıntı oluyorsa veya
çalışmıyorsa, yetkili bir TEFAL servis merkezine
götürün.
Kullanım önerileri
1 - Çalışma supabından çıktığında buhar çok
sıcaktır.
2 - Basınç göstergesi işareti yükseldiğinde, düdüklü
tencerenizi artık açamazsınız.
3 - Tüm pişirme cihazları için olduğu gibi, özellikle
düdüklü tencereyi çocukların yakınında
kullanıyorsanız çok dikkatli olun.
4 - Buhar püskürmesine dikkat edin..
5 - Düdüklü tencereyi taşımak için, haznenin iki
sapını kullanın.
6 - Düdüklü tencerenin içerisinde besinleri
bırakmayın.
7 - Paslanmaz çeliğin kalitesini bozabilecek olan
çamaşır suyu veya klorlu ürünleri asla
kullanmayın.
8 - Kapağı suya batırılmış olarak bırakmayın.
9 - Contayı her sene değiştirin.
10 - Düdüklü tencerenin temizliği mutlaka soğukken
ve cihaz boşken yapılmalıdır.
11 - Her 10 senelik kullanım süresinin ardından
düdüklü tencerenin Yetkili bir TEFAL Servis
merkezinde kontrol ettirilmesi gerekmektedir.
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page53
54
Garanti
Kullanım talimatlarında öngörülen şekilde
kullanıldığı takdirde yeni TEFAL pişiricinizin
gövdesi şunlara karşı 10 yıl garantilidir:
- Gövdenin metal yapısından kaynaklanan tüm
arızalar,
- Metal tabanın erken aşınması.
Her türlü imalat hatası veya kusuru için tüm
diğer parçalarda bakım ve işçilik garantisi 1
yıldır (ülkenizdeki yasalara göre değişebilir).
Bu garanti, ürünün kasa fişi veya satın alınma
tarihini içeren faturanın ibraz edilmesi üzerine
geçerlidir.
Şunlar garanti kapsamında değildir:
Önemli uyarıların dikkate alınmaması veya yanlış
kullanımdan kaynaklanan arızalar, yani:
- Darbeler, düşürme, fırına koyma…
Yalnızca Yetkili TEFAL Servis Merkezleri bu
garantiden yararlanmanıza onay verebilir.
Size en yakın Yetkili TEFAL Servis Merkezinin
adresini öğrenmek için 444 40 50 Müşteri
Hizmetleri Danışma Hattı’nı arayın.
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page54
TR
55
Yönetmeliğe bağlı işaretler
İşaret Yeri
Üretici veya ticari marka adı Kapatma düğmesi
Üretim senesi
Model referansı
Maksimum emniyet basıncı (PS)
Yüksek çalışma basıncı (PF)
Kapak « açık» pozisyonda iken gözle
görülebilir şekilde kapağın üst ke-
narı üzerinde
Kapasite Haznenin dış tabanı üzerinde
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page55
56
Sorunlar, Öneriler
Kapağı
kapatamıyorsanız:
Açma düğmesinin (E) basılı pozisyonda olmasını kontrol
edin.
Contanın doğru yönde takılmış olmasını kontrol edin "Te-
mizlik ve bakım " paragrafına bakınız.
Eğer düdüklü
tencere içerisinde
sıvı olmadan
basınç altında
ısındı ise:
Düdüklü tencerenizi TEFAL Yetkili Servis Merkezine kon-
trol ettirin.
Eğer basınç
gösterge işareti
yükselmedi ise ve
pişirme esnasında
supaptan hiçbir
şey çıkmıyorsa:
Bu ilk dakikalarda normaldir.
Eğer aynı şey devam ederse şunları kontrol edin:
- Sıcaklık kaynağının yeterince güçlü olmasını kontrol
edin, değilse yükseltin.
- Hazne içerisindeki sıvı miktarının yeterli olmasını,
- Çalışma supabının
1
veya
2
üzerine getirilmiş olmasını,
- Düdüklü tencerenin iyice kapanmış olmasını,
- Contanın veya hazne kenarının hasar görmüş olma-
masını,
- Contanın kapak içerisine doğru bir şekilde yerleştirilmiş
olmasını kontrol edin, Temizlik ve Bakım” paragrafına
bakınız.
Eğer basınç
gösterge işareti
yükseldi ise ve
pişirme esnasında
supaptan hiçbir
şey çıkmıyorsa:
Bu ilk dakikalarda normaldir. Eğer aynı şey devam derse,
basınç göstergesi aşağı inene kadar cihazınızı soğuk
suyun altına tutun.
Çalışma supabını
- şekil 15
ve buhar tahliye kanalını
-
şekil 16
temizleyin ve emniyet supabı başlığına zorlan-
madan basılıyor olmasını kontrol edin
- şekil 17
.
TEFAL sorularınızı cevaplıyor
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page56
TR
57
Sorunlar, Öneriler
Eğer kapağın
etrafından buhar
sızıyorsa, şunları
kontrol edin:
Kapağın iyi kapanmış olmasını.
Kapak contasının yerleştirilmesini.
Contanın iyi durumda olmasını, gerekirse değiştirin.
Kapağın, contanın ve kapak üzerindeki bölmesinin
temiz olmasını.
Hazne kenarının iyi durumda olmasını.
Kapağı
açamıyorsanız:
Basınç gösterge işaretinin düşük pozisyonda ol-
masını kontrol edin.
Değilse: basıcı giderin, gerekirse düdüklü tencereyi
soğuk suyun altına tutun.
Bu basınç göstergesine asla müdahale etmeyin.
Eğer kapak
etrafından, kulak
tırmalayıcı bir ses ile
birlikte buhar
çıktığını görürseniz:
Contanın tencere ile kapak arasına sıkışıp
sıkışmadığını kontrol edin
Eğer besinler
pişmemiş veya
yanmış ise, şunları
kontrol edin:
Pişirme süresi.
Sıcaklık kaynağı gücü.
Çalışma supabının doğru konumda olması.
Sıvı miktarı.
Eğer besinler düdüklü
tencere içerisinde
yandı ise:
Yıkamadan önce hazneyi suya batırılmış olarak bekle-
tin.
Asla çamaşır suyu veya klorlu ürünler kullanmayın.
Eğer emniyet
sistemlerinden biri
harekete geçerse:
Sıcaklık kaynağını kapatın.
Düdüklü tencereyi hareket ettirmeden önce
soğumasını bekleyin.
Basınç gösterge işaretinin inmesini bekleyin ve açın.
Çalışma supabını, buhar tahliye kanalı çubuğunu,
emniyet supabını ve contayı kontrol edin ve temiz-
leyin.
Arıza devam ederse, cihazınızı TEFAL Yetkili Servis
Merkezine kontrol ettirin.
Kullanım konumunda
katlanabilir sapları*
katlayamıyorsanız:
Şunları kontrol edin:
Kilit açma düğmesi* hareketli mi ?
Durum devam ederse tencerenizin Yetkili bir TEFAL
Servis Merkezi tarafından kontrol edilmesini
sağlayın.
Katlanabilir
sapları* katlayamıyor-
sanız:
• Zorlamayın.
Sapların kilit açma düğmelerine* bastığınızdan
emin olun.
*Modele göre değişir
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page57
58
GARANTİ BELGESİ
GARANTİ İLE İLGİLİ OLARAK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Groupe Seb İstanbul tarafından verilen bu garanti, ürünün kullanma kılavuzunda yer alan
hususlara aykırı kullanılmasından doğacak arızaların giderilmesini kapsamadığı gibi,
aşağıdaki durumlar garanti dışıdır.
1. Kullanma hatalarından meydana gelen hasar ve arızalar,
2. Hatalı elektrik tesisatı kullanılması nedeniyle meydana gelebilecek arıza ve hasarlar,
3. Tüketici ürünü teslim aldıktan sonra, dış etkenler nedeniyle (vurma, çarpma, vs.)
meydana gelebilecek hasarlar,
4. Garantili onarım için yetkili servise başvurulmadan önce Groupe Seb yetkili personeli
veya yetkili servis personeli dışında birinin, cihazı onarım veya tadiline kalkışması
durumunda,
5. Üründe kullanılan aksesuar parçalar.
Yukarıda belirtilen arızaların giderilmesi ücret karşılığı yapılır.
GARANTİ ŞARTLARI
Bu ürün ev kullanımı için tasarlanmıştır. Profesyonel kullanım için uygun değildir.
1. Garanti Süresi, ürünün teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 yıldır.
2. Ürünün bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı firmamızın garantisi kapsamındadır.
3. Ürünün garanti süresi içinde arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine
eklenir.
4. Ürünün tamir süresi en fazla 30 iş günüdür. Bu süre, ürünün servis istasyonuna, servis
istasyonunun olmaması durumunda, ürünün satıcısı, bayii, acentası, temsilciliği, ithalatçısı
veya imalatçısından birine bildirim tarihinden itibaren başlar.
5. Sanayi ürününün arızasının 15 iş günü içerisinde giderilmemesi halinde, imalatçı veya
ithalatçı; ürünün tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir sanayi
ürününü tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.
6. Ürünün garanti süresi içerisinde, gerek malzeme ve işçilik, gerekse montaj hatalarından
dolayı arızalanması halinde, işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi
bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin, tamiri yapılacaktır.
7. Ürünün:
-Teslim tarihinden itibaren garanti süresi içinde kalmak kaydıyla bir yıl içerisinde, aynı
arızayı ikiden fazla tekrarlaması veya farklı arızaların dörtten fazla veya belirlenen garanti
süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu
arızaların üründen yararlanmamayı sürekli kılması,
-Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,
-Servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla satıcısı, bayii, acentası, temsilciliği,
ithalatçısı veya imalatçısından birinin düzenleyeceği raporla arızanın tamirinin mümkün
bulunmadığının belirlenmesi durumlarında, ücretsiz olarak değiştirme işlemi yapılacaktır.
8. Ürünün kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan
arızalar garanti kapsamı dışındadır.
9. Garanti süresi içerisinde, servis istasyonları tarafından yapılmasının zorunlu olduğu, imalatçı
veya ithalatçı tarafından şart koşulan periyodik bakımlarda; verilen hizmet karşılığında
tüketiciden işçilik ücreti veya benzeri bir ücret talep edilemez.
10. Garanti belgesi ile ilgili olarak çıkabilecek sorunlar için T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü’ne başvurulabilir.
Bu Garanti Belgesi’nin kullanılmasına 4077 sayılı Kanun ile bu Kanun’a dayanılarak yürürlüğe
konulan Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Tebliğ uyarınca, T.C. Sanayi ve Ticaret
Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü tarafından izin verilmiştir.
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page58
TR
59
İMALATÇI VEYA İTHALATÇI FİRMANIN:
Ünvanı : Groupe SEB İstanbul Ev Aletleri Tic. A.Ş.
Adresi : Beybi Giz Plaza Dereboyu Cad. Meydan
sok. No:28 Kat:12 34398
Maslak/İstanbul
DANIŞMA HATTI: 444 40 50
FİRMA YETKİLİSİNİN:
MALIN:
Markası : TEFAL
Cinsi : DÜDÜKLÜ TENCERE
Modeli : P42706, P42707, P42814, P42815
Belge İzin Tarihi :14.04.2009
Garanti Belge No : 67898
Azami Tamir Süresi : 30 gün
Garanti Süresi : 2 yıl
Kullanım Ömrü : 7 Yıl
SATICI FİRMANIN
Ünvanı :
Adresi :
Tel-Telefax :
Fatura Tarih ve No :
Teslim Tarihi ve Yeri :
TARİH-İMZA-KAŞE :
Size en yakın servisimizi 444 40 50 numaralı Tüketici Danışma
Hattımızdan öğrenebilirsiniz.
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page59
60
Düdüklü tencerenizle
hazırlayabileceğiniz 10 lezzetli tarif
Tüm tarifler 4 kişiliktir. 6 litreden az kapasiteye
sahip tencereler için, 1/3’lik kısmını azaltın.
Giriş
Sebze çorbası
4 patates, 1 pırasa, 4 havuç, 1 şalgam, 1 litre su, tuz, karabiber, 3 çorba kaşığı krema (arzuya
bağlı olarak).
Sebzelerin kabuklarını soyun ve yıkayın.
Patatesleri ve şalgamı küpler halinde kesin. Havuçları ve
pırasayı ince dilimler halinde kesin.
Tencereye 1 litre su koyun, ardından sebzeleri doldurun,
tuz ve karabiber ekleyin.
Tencereyi kapatın. Düdük ötmeye başlar başlamaz, ateşi
kısın ve belirtilen süre boyunca pişmeye bırakın. Su
altında basıncını alın.
Servis yapmadan önce, arzuya göre krema ekleyin.
Balık
Kağıtta narenciyeli jülyen balık
4 adet her biri 150 g jülyen morina balığı fileto, 1 adet greyfurt, 1 adet portakal, 1 yeşil limonun
suyu, 2 domates, 1 soğan, 2 diş kıyılmış sarımsak, 60 g tereyağı, 1 bardak sek beyaz şarap,
birkaç yaprak tarhun otu, tuz, karabiber
Domatesleri halkalar halinde kesin. Soğanı soyun ve
çok ince olarak kıyın.
Sularını korumaya dikkat ederek greyfurt ve portakalı
soyun ve çeyrek dilimlerini ayırın.
Dört adet alüminyum folyo üzerine hafifçe üst üste
gelecek şekilde 3 domates halkasını yerleştirin. Biraz
soğanla ve kıyılmış sarımsakla kaplayın, birkaç yaprak
tarhun otu ekleyin ve jülyen filetolarını yerleştirin. 1
çorba kaşığı beyaz şarabı ve 2 çorba kaşığı greyfurt-
4 kişilik
Hazırlama: 15 dakika
Supap pozisyonu:
1
Pişirme süresi: 10 dakika
4 kişilik
Hazırlama: 25 dakika
Supap pozisyonu:
2
Pişirme süresi: 8 dakika
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page60
TR
61
portakal suyunu dökebilmek amacıyla her folyonun
kenarlarını kaldırın. Birkaç damla yeşil limon suyu, tuz
ve karabiber ekleyin.
Her balık üzerine 1 greyfurt çeyreği, 2 portakal çeyreği
ve 15g soğuk tereyağı koyun. Folyoları güzelce kapatın
ve özenle buhar sepeti içerisine yerleştirin.
Düdüklü tencere içerisine 70 cl su koyun. Su ile temas
etmemesine dikkat ederek buhar sepetini yuvasını
takın.
Düdüklü tencereyi kapatın. Supap ötmeye
başladığında, ateşi kısın ve belirtilen süre boyunca
pişirin. Pişirme sonunda, düdüklü tencereyi açın. Buhar
sepetini düdüklü tencere içerisinden çıkarın ve her
tabağa dikkatlice 1 adet julienne’li folyo koyun.
Folyoları masada makas yardımıyla açın ve isteğe bağlı
olarak avokado salatası ile servis yapın
Kuzu
Buharda kuzu yahni
600 g kuzu boyun gerdanı ve 600 g parçalar halinde kesilmiş kaburga kemiği, 1 demet havuç,
1 demet taze soğan, 1 demet taze şalgam, 4 adet küçük taze patates, 100 g taze fasulye, 2 adet
kabuğu soyulmuş domates, 2 diş sarımsak, 1 demet garnitür, 1 çorba kaşığı kıyılmış tarhun
otu, 30 g tereyağı, 15 cl beyaz şarap, 1 tatlı kaşığı yeşil anason, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1
çorba kaşığı un, tuz, karabiber
Bütün sebzeleri soyun ve temizleyin. Düdüklü tencere
içerisinde et parçalarını ve sıvıyağ ve tereyağı içerisinde
kıyılmamış sarımsağı çevirin. Karabiber ve tuz ekleyin.
Unu yavaş yavaş ekleyin ve iyice karıştırın. Beyaz şarabı
dökün, anasonu, garnitürü ve domatesleri ekleyin. Etin
ıslanması için etin üzerine geçecek kadar su ekleyin.
Kaynatın. Düdüklü tencereyi kapatın. Supap ötmeye
başladığında, ateşi kısın ve belirtilen ilk süre boyunca
pişirin. Pişirme işlemi sonunda düdüklü tencereyi açın.
Sebzeleri ekleyin, tuz ve karabiber koyun. Düdüklü
tencereyi yeniden kapatın. Supap ötmeye
başladığında, ateşi kısın ve belirtilen ikinci süre
boyunca pişirin. Pişirme işlemi sonunda, düdüklü
tencereyi açın. Eti ve sebzeleri süzün, garnitürü ve
sarımsağı çıkarın. Yoğun bir sos elde edene kadar güçlü
ateşte pişirme sıvısını kaynatın. Eti ve sebzeleri bir
tabağa alın ve yemeğin suyunu üzerinde gezdirin.
Tarhun otu serpin ve servis yapın.
4 kişilik.
Hazırlama : 20 dakika
Supap pozisyonu:
2
Pişirme süresi: 10 dakika
+ 7 dakika
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page61
62
Dana eti
Üç hardallı kızartma et
1 kg rosto olarak sarılmış dana eti, 6 adet havuç, 3 diş sarımsak, 1 soğan, 1 buket garni, 2 çorba
kaşığı katı taze krema, 40 g tereyağı, 30 cl sek beyaz şarap, 2 çorba kaşığı Meaux hardal, 1 acı
hardal ve 2 tarhun otlu tatlı hardal, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, pudra şekeri, tuz, karabiber.
Sarımsakları rostoya batırın. Düdüklü tencere
içerisinde rostoyu tereyağı ve sıvıyağ ile çevirin. Tuz ve
karabiber ekleyin. Rostoyu çıkarın. Aynı yağda halka
şeklinde doğranmış havuçları çevirin, 2 çorba kaşığı
şeker, tuz ve karabiber ekleyin. Rostoyu yeniden koyun,
garnitürü, soğanı ve beyaz şarabı ekleyin. Düdüklü
tencereyi kapatın. Supap ötmeye başladığında, ateşi
kısın ve belirtilen süre boyunca pişirin. Pişirme işlemi
sonunda, düdüklü tencereyi açın. Rostoyu ve havuçları
çıkarın. Pişirme suyunu çeyrek oranda azalana kadar
harlı ateşte kaynatın. Taze kremayı ekleyin ve 5 dakika
kısık ateşte pişirin, ardından hardalları ekleyin ve
kaynatın. Sosu bir kaba alın ve gerekirse biraz su
ekleyin. Rostoyu kesin. Üzerine sosu dökerek ve
havuçlarla birlikte servis yapın.
Dana eti
Şefin yemeği
1,2 kg dana eti (but parçası veya kol kemiği üzerindeki ince et, sığır kuyruğu), 2 adet ilikli kemik,
800 g büyük patates, 1/2 limon, 3 adet karanfil batırılmış 1 adet soğan, 3 adet havuç, 3 adet
pırasa, 3 adet şalgam, 1 adet kereviz sapı, 1/2 kereviz, 1 baş sarımsak, 1 garnitür demeti, 4
çorba kaşığı Porto, 4 dilim kızarmış köy ekmeği, kornişon, kaya tuzu, tuz, karabiber.
Sebzeleri temizleyin ve soyun, parçalar halinde kesin.
Düdüklü tencere içerisine 2 litre su koyun ve soğanı,
havuçları, pırasaları, şalgamları, kerevizi, sarımsağı,
kereviz sapını ve garnitürü koyun. Tuz ve karabiber
ekleyin. Kaynatın ve ardından içerisine et parçalarını
daldırın. Yüzeyde oluşan köpüğü düzenli olarak alarak
kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Düdüklü tencereyi kapatın. Supap ötmeye başladığında,
ateşi kısın ve belirtilen ilk süre boyunca pişirin. Pişirme
işlemi sonunda, düdüklü tencereyi açın. Havuçları,
4 kişilik
Hazırlama: 25 dakika
Supap pozisyonu:
2
Pişirme süresi: 11 dakika
4 kişilik
Hazırlama: 20dakika
Supap pozisyonu:
2
Pişirme süresi: 20 dakika
+ 20 dakika
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page62
TR
63
pırasaları, şalgamı ve kerevizi çıkarın ve ayrı bir yere
koyun. Düdüklü tencereyi yeniden kapatın. Supap
ötmeye başladığında, ateşi kısın ve belirtilen ikinci süre
boyunca pişirin. Pişirme işlemi sonunda, düdüklü
tencereyi açın.
Patatesleri yıkayın ve soyun, bir tencerede tuzlu su ile
pişirin. Et ve patatesler pişerken limon dilimleri hazırlayın
ve mutfak ipi ile bağlayarak bunları her ilikli kemik ucuna
yerleştirin. İlikli kemikleri hafif tuzlu ve limonlu suya
koyun ve 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Eti süzün. Etrafına sebzeleri ve kornişon ve kaya tuzunu
koyarak servis yapın.
Kemikleri süzün ve iliğini çıkarın. Bunları kızarmış ekmek
dilimleri ile servis yapın. 3-4 kaşık Porto ekleyerek et
suyunu ayrıca servis yapın.
Tavuk
Bask usulü tavuk
1,5 kg’luk parçalar halinde 1 adet tavuk, 400 g’lık bir kutu soyulmuş bütün domates, 400 g’lık
bir kutu kırmızıbiber, 400 g’lık bir kutu yeşilbiber, 3 diş kıyılmış sarımsak.
Kesmeden önce biberleri özenle süzün. Düdüklü
tencere içerisinde harlı ateşte sarımsağın yarısı ile
birlikte sıvıyağı ısıtın ve ardından tavuk parçalarını bu
yağda çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Düdüklü
tencerenin dibine yapışmış olan pişirme kalıntılarını
ayırmak için 1 bardak beyaz şarap dökün ve ardından
tavukları çıkarın.
Aynı düdüklü tencere içerisinde, soğanları kavurun.
Kesilmiş biberleri ekleyin ve 5 dakika harlı ateşte
karıştırarak pişirin. Domatesleri, garnitürü, sarımsağı ve
kalan şarabı ekleyin. Tuz ve karabiber dökün. 3 dakika
pişirin ve tavuk parçalarını yeniden koyun. Düdüklü
tencereyi kapatın. Supap ötmeye başladığında, ateşi
kısın ve belirtilen süre boyunca pişirin. Garnitür
demetini çıkarın ve her tabak içerisine birkaç parça
tavuk ile Bask usulü garnitür koyun. Pirinç pilavı ile
birlikte servis yapın.
4 kişilik
Hazırlama: 20 dakika
Supap pozisyonu:
2
Pişirme süresi: 11 dakika
EXE_IFU_TE_MODULO-2_4136751_mise en page 06/12/11 17:30 Page63
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136

Tefal P4270633 Kullanım kılavuzu

Kategori
Düdüklü tencereler
Tip
Kullanım kılavuzu